Şimdi Ara

Sata'yı disketle okuturken hata alıyorum !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2 gündür uğraşıyorum çözemedim problemi buraya yazmaya karar verdim ;

İlk olarak bilgisayarı restart attı kendi kendine ve ;

"Windows aşağıdaki dosya eksik veya bozuk olduğu için başlatılamadı:
    WINDOWS\system32\confıg\system" vs vs... diye devam eden..

hatasını aldım. Ek olarak saliselik elektirik kesintisi olup pc yeniden başlıyordu bu hatadan sonra. Hatadan önce de 2 kere kesinti olmuştu sonra bu hatayı aldım. Repair yapayım dedim, kur sabit bir disk bulamadı diye devam eden bir hata aldım. Sorunun büyük ihtimalle sata driverının eksik olmasından dolayı olduğunu okudum sağdan soldan.

Anakart MSI Pm8m3-V. Buna uygun sata driverını buldum sanıyorum ama bulmamışta olabilirim. 3 viamraid dosyası ve bir txtsetup.oem dosyası var. Bunu xp kurarken f6 yapıp kurmaya çalıştım disketle. Viamraid.sys beklenmedik bir hataya neden oldu hatasını aldım mavi ekranda...

Biosdan sata ide olmuyor çünkü gözükmüyor.
    Nlite ile cd yapıp kurmaya çalıştım ama gene olmadı; kur harddiski görmüyor hatası aldım.

Bu noktada yardımlarınızı bekliyorum, kafayı yemek üzereyim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengoo76 -- 3 Şubat 2010; 23:48:48 >

• bios inceleyin mutlaka bir yerde bir ayar vardır
    raid/ ahci gibi

eğer formatlanmadıysa o diski çalışan bir bilgisayarda hata taraması yaptırabilirsin
    bir çok config hatası bu şekilde düzelir

disket okumaması ise ya disket bozuktur ya da floppy bozuk olabilir
    aynı dosya nlite ile çalışmıyorsa dosyanında bozuk veya uyumsuz olma ihtimali vardır
  • Bios da sata, raid, ahci ile alakalı birşey yok malesef.
    Config hatasını cd'yi takınca değil bilgisayarı açar açmaz aldım. Sonra repair yapmaya karar verdim.
    Sata driverım yanlış olabilir. Bana uygun driver'ı biri bulup buraya koyabilirse yada elinde olan 2 sn upload edebilirse benim gibi aynı sorundan müzdarip birçok kişiye de yardımcı olur aslında..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengoo76 -- 3 Şubat 2010; 23:52:32 >
  • Sorunu çözdüm, çalışan driver'ı aşağıdaki linkten indirebilirsiniz. Aynı hatayı alıp windows'u kurtarmak isteyenler için yazayım ;
    İndireceğiniz dosyada bir klasörün içinde "make disk" diye bir programcık var. Disketi koyup onu çalıştırın kendisi sata driver'ını oluşturuyor. Boot ettikten sonra mavi ekranı görür görmez F6 yapın, bir süre sonra bir ekran daha gelecek. S yapın ve disketi takın. XP'yi seçip devam edin, enter deyin.
    Daha sonra formata giden ekranda "R" yaparak windowsu kurtarabilirsiniz, formata gerek yok. R dedikten sonra; "Hangi windows yüklemesinde oturum açmak istiyorsunuz diye bir soru gelir." Bilgisayarınızda bir sistem yüklü olduğunu varsayarak 1 yazıp enter tuşuna basın.Yönetici parolası yazın diye bir seçenek çıkacak.Parolanız varsa yazınız. Yoksa enter tuşuna basmanız yeterli olacak. Parolayı kabul etmiyorsa da enter deyin gitsin. Enter tuşuna bastınız ama hala onarım başlamadı. msdos da “C:\windows>” yazıyor. Şunu yazın chkdsk /r enter'a basın. chkdsk ile sağ sılaş(/)arasında bir boşluk vardır, dikkat etmeniz gerekli. Sistem eksik veya bozulmuş sistem dosyalarını onarmaya başlayacaktır.

SATA DRIVER MSI PM8M3-V ;http://dlsvr01.asus.com/pub/ASUS/misc/ide/via/VIARAID220d.zip

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengoo76 -- 4 Şubat 2010; 17:12:58 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.