Şimdi Ara

sata2 anakarta ssd disk işe yarar mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 775 pinli Q9550 işlemci, 4 gb ram, gtx260 ekran kartı, gigabyte G41M combo anakart donanımlı makinaya SSD takmak mantıklı mı? SSD ler sata 3 olduğu için darboğaz oluşturacağı söyleniyor. Ana kartın tek PCIex16 slotu (onda da ekran kartı takılı), 2 tane de PCI slotu var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vırvır -- 6 Aralık 2014; 21:33:06 >

• Defalarca yazıldı çizildi.

Sata 3 ssd yi sata 2 ssd ye takmanızda hiçbir sakınca yok.

Sata 2-3 arabirimin adıdır, sata 2 de max 300 mb/s sıralı dosya okuma yazma limiti varken, sata 3 de bu limit 600 mb/s dir.

Ssd diskler satılırken ürün özelliklerinde yazan 400-500 mb hızlar teorik sıralı okuma yazma hızlarıdır bu hızlara ulaşacağınızın garantisi yoktur, ulaşsanız bile bu hızlar sadece sıralı tek parça büyük dosyalarda görülebilmektedir.

Günlük kullanımda size lazım olan şey 2k-4k ufak dosya yazma okuma hızlarıdır, bu hızlarda ssd lerde 20 mb/s 120 mb/s arasıdır, ssd kontrolcüsüne, bellek yapısına ve anakart sata kontrolcüsüne göre bu hızlar değişkenlik gösterir.

Sata 2 arabirimine taktığınız sata 3 ssd de arabirim hız limiti 300 mb/s dir, ancak söylediğimiz gibi 4 k ufak dosya yazma okuma hızlarınız 20 mb/s - 120 mb/s arasında olacağından siz limitin baya bir altında kalırsınız ve bir sıkıntı yaratmaz.

Hız limitine ne zaman takılırsınız büyük tek bir dosyanız olur onu kopyalama yaptığınızda sata 2 de 270-280 mb/s hızına ulaşabilirsiniz, sata 3 de 500 küsür mb/s hızlara ulaşılabilir. E zaten ssd alanınız dar olacağından arşiv v.b gibi dosyalar tutamayacağınızdan bu hızlarla pek işiniz olmayacak.

Bunun dışında ssd de veriye ulaşım süresi 0.1 - 0.2 ms tir, arabirimin sata 1-2-3 olması bu erişim süresine yine etki etmeyecektir.

Sata 2 destekli anakartlarınızda gönül rahatlığıyla sata 3 normal disk veya ssd kullanabilirsiniz.
  • HDD ye göre fark olur.
  • Yarar tabi kardeşim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vırvır

775 pinli Q9550 işlemci, 4 gb ram, gtx260 ekran kartı, gigabyte G41M combo anakart donanımlı makinaya SSD takmak mantıklı mı? SSD ler sata 3 olduğu için darboğaz oluşturacağı söyleniyor. Ana kartın tek PCIex16 slotu (onda da ekran kartı takılı), 2 tane de PCI slotu var.

Yok öyle bir şey. ssd sata2 ile çalışır ve daha hızlı olacaktır neden:.... sata2 300 Mb/s hızında....sata3 ise 600 Mb/s hızında çalışır.. sisteminde bulunan hdd en iyiside olsa verceği hız 130 Mb/s dir.dolayısıyla ssd taktığında 280 Mb/s hızına çıkacaktır...en ucuzundan'da olsa ssd takman iyi olacaktır
  • Defalarca yazıldı çizildi.

Sata 3 ssd yi sata 2 ssd ye takmanızda hiçbir sakınca yok.

Sata 2-3 arabirimin adıdır, sata 2 de max 300 mb/s sıralı dosya okuma yazma limiti varken, sata 3 de bu limit 600 mb/s dir.

Ssd diskler satılırken ürün özelliklerinde yazan 400-500 mb hızlar teorik sıralı okuma yazma hızlarıdır bu hızlara ulaşacağınızın garantisi yoktur, ulaşsanız bile bu hızlar sadece sıralı tek parça büyük dosyalarda görülebilmektedir.

Günlük kullanımda size lazım olan şey 2k-4k ufak dosya yazma okuma hızlarıdır, bu hızlarda ssd lerde 20 mb/s 120 mb/s arasıdır, ssd kontrolcüsüne, bellek yapısına ve anakart sata kontrolcüsüne göre bu hızlar değişkenlik gösterir.

Sata 2 arabirimine taktığınız sata 3 ssd de arabirim hız limiti 300 mb/s dir, ancak söylediğimiz gibi 4 k ufak dosya yazma okuma hızlarınız 20 mb/s - 120 mb/s arasında olacağından siz limitin baya bir altında kalırsınız ve bir sıkıntı yaratmaz.

Hız limitine ne zaman takılırsınız büyük tek bir dosyanız olur onu kopyalama yaptığınızda sata 2 de 270-280 mb/s hızına ulaşabilirsiniz, sata 3 de 500 küsür mb/s hızlara ulaşılabilir. E zaten ssd alanınız dar olacağından arşiv v.b gibi dosyalar tutamayacağınızdan bu hızlarla pek işiniz olmayacak.

Bunun dışında ssd de veriye ulaşım süresi 0.1 - 0.2 ms tir, arabirimin sata 1-2-3 olması bu erişim süresine yine etki etmeyecektir.

Sata 2 destekli anakartlarınızda gönül rahatlığıyla sata 3 normal disk veya ssd kullanabilirsiniz.

• Hiçbir sıkıntı çıkmaz 1 gb ram athlon 4200 msi sata 2 eski bi anakartta ssd taktım inanılmaz hızlandı. Gönül rahatlığıyla alabilirsin asla pişman olmassın
  • Hicbir sorun olmaz ama hiz farki olucaktir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SSD HDD den RAM OLUR MU ?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • xxxxxxxxxx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huhuq -- 19 Haziran 2020; 11:25:59 >
  • İlgilenenlere teşekkür ederim.
  • Bugün Corsair Force LS 120 GB sata 3 ssd aldım. Format atıp bir iki güncellemeden sonra denedim. Anakart bildiğiniz üzere sata 2 destekliyor sata 3 desteklemiyor. (gigabayte g41m combo)

http://postimg.org/image/5ft5zx4zz/

• quote:

Bugün Corsair Force LS 120 GB sata 3 ssd aldım. Format atıp bir iki güncellemeden sonra denedim. Anakart bildiğiniz üzere sata 2 destekliyor sata 3 desteklemiyor. (gigabayte g41m combo)

http://postimg.org/image/5ft5zx4zz/

Değerlerde problem var özellikle 4k hızlar yerlerde, farklı sata kablosuyla farklı sata porta bağlayıp denermisin, birde biostan bak disk modu ide mi ahci mi?

• ben sata 2 anakart ile kullanıyorum inanılmaz hızlandı
  • Port değiştirdikten sonraki değerler.

http://postimg.org/image/fmp7s0sw9/

Biosta AHCI bulamadım bir türlü. Yabancı sitelerde benim anakart ile ilgili AHCI mod hakkında birşeyler diyor ama anlamadım ne diyorsa.

• quote:

Port değiştirdikten sonraki değerler.

http://postimg.org/image/fmp7s0sw9/

Biosta AHCI bulamadım bir türlü. Yabancı sitelerde benim anakart ile ilgili AHCI mod hakkında birşeyler diyor ama anlamadım ne diyorsa.

Hala var sıkıntı.

• Kaç olmalı değerler. Bu AHCI mod olayından performans kaybı oluyormuş herhalde.
  • İyi akşamlar iyi seneler. Ben bu ssd ile ilgili bir sorun yaşıyorum. Dün vatan bilgisayardan kingston 300v serisi 120 gb ssd aldım. fakat kurulumu bir türlü yapamıyorum. "Disk boot failure,insert system disk and press enter" yazısı ile karşılaşıyorum. Önceki hardiskim 500 gb bir sorun yapmıyordu açılışta. Bilgisayarım masaüstü
    Anakart gigabyte ga78 lmt s2p,
    İşlemci amd phenom II x4 3.30 ghz
    Ram 6 gb. Yardımcı olur musunuz?

• wheycell W kullanıcısına yanıt
    Geç oldu yeni fark ettim mesajınızı; ssdye format attın mı? İşletim sistemi yükledin mi? Disk boot olamıyor ise ssd bozuk olabilir. Bilgisayarı HDDden başlatarak ssdyi görüp görmediğini, biostan ssdyi görüp görmediğini belirleyin. Makine SSDyi görmüyor ise aldığınız yere iade edin.

Anladığım kadarı ile sizin anakartta SATA2. SSD diskinizin okuma yazma değerlerini crystaldiskmark ile test edip paylaşabilir misiniz?
  • Yararlı olur

• Sata 2 performansı

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.