Belki duymuşsunuzdur. Referansı olan üyelerin referanslarını kullanarak dolandırıcılık yapan bir mahlukat var forumda. Nicklerde küçük bir oynama ile kendini sanki referanslı bir üye gibi gösteriyor. Genelde "Alınık ..." şeklinde açılan konu sahiplerine mesaj atıyor. Bana "mc.kork" isimli arkadaşın nickini taklit eden bir nick ile mesaj attı. Gördüğünüz gibi normal nickde hiçbir boşluk yok ama bu dolandırıcı "mc. kork" şeklinde (arada boşuk var) bir nick ile üye olmuş ve "alınık" şeklinde açtığınız ilan üzerine size mesaj atıp "mc.kork" isimli arkadaşın referanslarını yolluyor. Aşağıda aramızda geçen bir konuşmayı ekliyorum. Ben olayı anında anladım çünkü profili kapalı ve verdiği referanslardan "mc.kork" isimli arkadaşın profilinin açık olduğu görülüyor. Ayrıca kayıt tarihi de 9 mayıs olarak gözüküyor zaten mesajın üzerine gelince. Bunun üzerine biraz oynamak istedim ama pek de devam ettirmedim çünkü konuştukça insanın sinirleri bozuluyor.
Başka nickleri de taklit ediyordur muhtemelen. Bu yüzden profili kapalı olan kişilerle alışveriş yapmayınız. Ayrıca nicklere en ince ayrıntısına kadar dikkat edin.
NOT: Umarım bu konu silinmez. Yoksa birçok kişinin canı yanabilir. Ben sürekli güncellemeye çalışacağım konuyu. 1 kişiyi bile kurtarsam yiyeceğim cezaya değer benim için.
banada mesaj attı şerefsiz hesabı şikayet ettim dolandırıcı diye
Maalesef ben dolandırıldım.Hasssasiyetiniz için teşekkürler aman başka kardeşlerim de yanmasın.Bu dolandırıcı her sitede değişik ad ve nicklerle var demekki. Sahibinden de Emin KOPAN isimli mustafakotan5959 kullanıcı adlı üye Edirne Uzunköprüden 03.05.2014 tarihinde 163133134 numaralı Samsung S3 Mini ilanı vermişti.Mesaj attım hemen bana telefonla döndü;Telefonda o kadar acınaklı bir şekilde paraya acil ihtiyacı olduğunu anlattı ki;Ben de ona güvendim..işlem bitince ;ben sana kargo bilgilerini gönderirim dedi.O günden bu güne kadar ne verdiği telefon ne de sitede kayıtlı telefon ulaşılamıyor.mesajlarıma haliyle cevap da vermiyor. Tabii ilanını da silmişti. Utanmaz arlanmaz Alllahtan korkmaz ......üç gün sonra bir başka ilanın daha vermiş 163591016 no ile.Site yönetimine ihbar ettim silinmiş.Ama karakterine işlemiş vicdansızlık devam edecektir mutlaka.Bu dünyadan göçmeden bi şekilde burbundan fitil fitil gelecektir(Allah-u alem) Saygılar
Sizin mesajların çoğuna aynı konuyu yazdım.Lütfen bana kızmayın neden aynı mesajı yazıp duruyor diye.Amacım ne kadar çok mesajları okuyan olursa bu ......i tanısınlar da canları yanmasın diye. Saygılar
Bu kişinin gerçek kimliğini bulmak oldukça kolay. Ben buldum. Mağdur olan ve mahkemeye vermeyi düşünen kimse varsa bana pm atabilir.
Bende kapatyyorum üyeli?i ama ne yapsam bilemedim,kapatyncada hyrsyz güvenilmez oluyoruz ,açynca bunun gibi hyrsyzlarda üyeli?i takip ediyor ,açykcasy benimkide kapaly bazylary soruyor üyeli?iniz niye kapaly diye,açsam my açmasammy bilemedim açykcasy