Şimdi Ara

Satılan aracın MTV borcu çıktı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
6.915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 yıl önce muğlada aracı sattım ve ankaraya geldim.
    aracın satışı için vekaletname gönderdim.

bugün bi mektup geldi. aracın vergi borcu bulunmaktadır. yapılandırmak için müracatta bulunun gibisinden.

sanırım bu aracın satışını almamışlar.
    ben aracın plakasını dahi unuttum.

ne yapmam gerekiyor.
    arabayı bağlatıyım, bunları biraz süründürüyüm istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi admylmz -- 22 Nisan 2011; 13:45:01 >

• Vekaleti vermiş olmanız hiçbir şey ifade etmez.
    Sonrasında araç satılmış mı satılmamış mı ne olmuş diye kontrol etmeniz ve size aracın satışının bir kopyasının ya da aslının verilmiş olması lazımdı.

Aracı bağlatabilir misiniz bilemiyorum, noter satışı yapılmadan dolaşan o kadar çok araç var ki ortalıkta. Kaldı ki onlarda da en ufak sorunda iş en son ruhsat sahibine patlıyor.

Bence dikkatli olun ve olayı bir araştırın. Her şey çıkabilir altından.
  • aracın satışı alınmış, fakat borcu borcu var diyolar

borcu olan aracın satışı nasıl oluyor?
    MTV borcu varmış.
  • Satışı alınmışsa borcu nasıl size geliyor ki?
    O da enteresanmış.

O zaman vergi borcunun ait olduğu dönem, aracın satışından sonraki döneme denk geliyorsa, vergi dairesine aracın satış sözleşmesi ile birlikte gidip, o borcu sildirmeniz gerekecek.

Bende bayinin ödemesi gereken ilk MTV ödenmemiş görünüyordu, araba 4 yaşına gelmiş, 4 senelik faizi de bindirmişler, saçma sapan bir rakam çıkmıştı, önce açtım bayiyi fırçalıyordum siz bunu ödemediniz mi diye, sonra aklıma geldi, dekontu, faturası bende, gittim vergi dairesine "hacı siz ne saçmalıyorsunuz, bakın bakim şuna" dedim, "hmm olabilir, silelim" dediler...

Arada böyle saçmalıklar olabiliyor yani, elinizde aksini ispat edecek belge olduğu sürece içiniz rahat olsun.
  • teşekkür ederim verdiğin bilgiden ötürü.

en yakın zamanda gitmek gerek vergi dairesine.
  • Türkiye'de bürokrasi böyle ağır işleyince ummadık şeyler çıkıyor ortaya. 2010 Temmuz ayında 1992 model Broadway arabamı sattım. Satışını da verdim. Fakat satmadan 15 gün önce yanlışlıkla kırmızı ışıkta geçmiştim. EDS sistemi vardı geçtiğim yerde. Arabayı satmış olmama ve üzerinden yaklaşık 9 ay geçmiş olmasına rağmen kulağım hala kapıda. Postacının getireceği ceza tutanağında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

Türkiye'de bürokrasi böyle ağır işleyince ummadık şeyler çıkıyor ortaya. 2010 Temmuz ayında 1992 model Broadway arabamı sattım. Satışını da verdim. Fakat satmadan 15 gün önce yanlışlıkla kırmızı ışıkta geçmiştim. EDS sistemi vardı geçtiğim yerde. Arabayı satmış olmama ve üzerinden yaklaşık 9 ay geçmiş olmasına rağmen kulağım hala kapıda. Postacının getireceği ceza tutanağında.

2005 senesinde İstanbul'a asker ziyaretime gelen babam yanlışlıkla ogs gişesinden geçince o dönemdeki kaçak geçme cezası 2011 ocak ayında geldi, devlet ceza borcunu unutmaz gün gelir alır bunu öğrendim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 7 şubatta aracımı sattım ogünde 2013 birinci taksidi olan mtv yi alan arkadaşla anlaşıp ona ödettirdim dekontta onda telefonuda yok ancak satış yapılan belgem var sonuçta borcu olan aracın satışı yapılamıyor bu brlge ile itiraz etsem yararı olurmu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ARKADAŞLAR KOLAY GELSİN ŞUBAT AYINDA ARACIMI SATIN ALDIM TANIDIK Bİ GALERİCİDEN ALDIM BANA VERGİ BORCU FALAN YOK DEDİ İNTERNETTEN BAKTIĞIMDA CİDDEN YOK AMA İNTERNET BANKACILIĞINDAN BAKTIĞIMDA 1. TAKSİT 87,50 2. TAKSİT 87,50 GİBİ TUTARLAR GÖRÜNÜYOR BU NEDİR ACABA ANLAM VEREMEDİM
  • quote:

Orijinalden alıntı: Amasyalııı

ARKADAŞLAR KOLAY GELSİN ŞUBAT AYINDA ARACIMI SATIN ALDIM TANIDIK Bİ GALERİCİDEN ALDIM BANA VERGİ BORCU FALAN YOK DEDİ İNTERNETTEN BAKTIĞIMDA CİDDEN YOK AMA İNTERNET BANKACILIĞINDAN BAKTIĞIMDA 1. TAKSİT 87,50 2. TAKSİT 87,50 GİBİ TUTARLAR GÖRÜNÜYOR BU NEDİR ACABA ANLAM VEREMEDİM

Tahsilatları gösteriyor olabilir.

Ekran resimlerini atabilir misiniz
  • Gs_KuRTuLuS kullanıcısına yanıt
    İLK BAŞTA SORGULADIĞIMDA 3. RESİMDEKİ UYARIYI VERİYOR ARAÇ BİLGİLERİNİ GİREREK ÖDEME YAPMAK İSTİYORSANIZ TIKLAYIN DİYOR TIKLADIĞIMDA İSE ARAÇ BİLGİLERİNİ GİRİYORUM OCAK/2015 SEÇERSEM İLK RESİM TEMMUZ/2015 SEÇERSEM 2. RESİM KARŞIMA ÇIKIYOR ŞİMDİ BORÇLU MUYUM DEĞİL MİYİM ANLAMADIM.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amasyalııı -- 1 Haziran 2015; 18:22:46 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.