Şimdi Ara

Satılan her 3 elektrikli araçtan birisi Togg T10X oldu (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
401
Cevap
4
Favori
8.710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sonucta mühendislik Almanlara ait.. TOGG tamamen toplama Türk katkısı sıfır gibi görünüyor..

• Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt

Güzel. Eğer Mühendisliği bize ait olsaydı, Motor BOSCH olduğu halde TOGG bir Türk Markası diyebilir miydin?

• CleanCoders C kullanıcısına yanıt

Diyebilirdim ama buradaki sorun sasenin bile italyanlara yaptırılması. En azından orjinal bir mühendislik ile sase dizaynı yapılabilirdi.. Aracta türk diyebilecegim tek özellik yok.. montaj dısında.. 

• venomboy_85 kullanıcısına yanıt

Mesela bir abim togg için uçak gibi diyordu. Birisi de yazılımsal hata var diye yakınıyordu.

Togg için memnun olanlar ile memnun olmayanlar sanki aşırı uçlardalar.

Dediğin gibi kişisel tercih.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BalkanGöçmeniBirBey kullanıcısına yanıt

3 yıl önce ihale yapılmış tı

Daha 7 yıl suresi var

• alparslan@yafta.net A kullanıcısına yanıt

Allah razı olsun

Böyle tarafsiz ve net bilgiler için

Şasinin Mühendisliği İtalyanlara yaptırıldı konusunda haklı olabilirsin. Soru şu, bu mühendislik çalışmasını bize teslim ettiler mi? yani bu çalışmanın Tüm hakları artık bize mi ait.

Delil kanıt kaynak nedir

Ben onu mu anlatıyorum?

• pakimeno kullanıcısına yanıt

Bu

yd kaç yıllık firma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jethoca -- 6 Kasım 2024; 23:37:14 >

Bu nasıl bir sabırsızlık, bu nasıl bir anlayışsızlık böyle?

Daha firma seri üretime başlayalı 2 yıl olmadı. Tutmuş EKim 2024 te 502 bin elektrikli araba satan firma ile karşılaştırıyorsunuz.

Ellikere yazdılar hem prestij ve marka algısı için hem de firmanın sermaye edinimi için bu segmentte başlaması mantıklı diye ama bizimkiler anlamaz,

Bizimkiler sadece eleştirir.

Bir otomobilci değildi öğretmen olarak bile bu saçma mesaja teknik ispatlar ile cevap verirdim ama uğraşıma, zamanıma, hatta samimiyetime değmeyecek ki?

MÜLKİ VE SİNAYİ HAKLAR deyip kapatıyorum.

• BalkanGöçmeniBirBey kullanıcısına yanıt

Şunu çok net söyleyebilirim

C-Suvlar arasında sürücü-yolcu ve arka bölüm için inanılmaz geniş, rahat ve ferah bir araç

• jethoca kullanıcısına yanıt

Hazır olmayan arabayı sırf seçim propagandası yapsın diye piyasaya sürenler değil de biz mi sabırsızız? Tüm gücünü elektrikten alan arabanın menzili daha uzun gitmesi için ısı pompası koyulmasını istemek mi anlayışsızlık?

Aracın fiyatı 1 milyon altında olur, derim ki halk uyguna arabaya binsin istediler, her kuruş maliyetten kıstılar. Araba tüm devlet teşvik ve imkanlarına rağmen 2 milyona yakın fiyatı var. Diğer tarafta tüm devlet engellemelerine rağmen yine aynı fiyata satılan araç var. Bu araç kendi ülkesinde 650bin'e satılıyor. Üstelik ısı pompası sayesinde 510 km menzil sunuyor. Tüm teşviklere rağmen 3 Katı fiyatına satacaksın, ısı pompası koymayacaksın sonra yok anlayışmış, yok sabırsızmış. Yanlışa yanlış demek ne zamandan beri anlayışsızlık oldu.

Isı pompası arabaya düşündüğünüz gibi büyük bir menzil sağlamıyor

Toggun maliyetten kısılan bir tarafı yok,ülkedeki her araç pahalı çünkü fahiş ÖTV ve KDV gibi vergiler var.

Toggdan bu vergileri kaldıramazsin yerli üretim diye

Ek olarak kendi ülkesi dediğin ülke senin dengin değil,Tesla toggdan yıllar önce piyasaya çıkmış bir araç ve togga o konuda rakip değil

Buraya teslanin bugüne dek aldığı teşvikleri kaç kere iflastan döndüğünü yazsam yine utanmayacaksin

Togg yeni bir marka olarak gayet başarılı

Ek olarak toggu seçim propogandasi haline getiren de mangır merdan izleyip arabaya 7 24 hakaret edenler

Zamanında sahip çıksaydıniz şimdi ağlamıyordunuz forum köşelerinde

Biri ısı pompacısı arkadaşa Çinli üreticilerle maliyet yarışı yapılamayacağını anlatabilir mi

Koskoca alman üreticiler bile içten yanmalı araç üretimini durdurma kararlarını iptal etti

Acaba neden?

Teknolojileri mi yetersiz? Argeleri mi yetersiz?

Tecrübeleri mi eksik? Paraları mı yok?

Yoksa Çinlilerle maliyet rekabetine mi giremiyorlar

• en1gma kullanıcısına yanıt

Isı pompası gereksiz, çünkü siz Çinlilerden daha akıllısınız.

Kastettiğim araç BYD Atto3, onu bile Tesla sanmışsınız.

BYD 17000 dolara satabiliyorsa, senin maliyetin 60000 dolar olamaz.

Tesla Çin'de fabrika için ödediği para ile Togg'un Gemlik'te ödemediği parayı yazsam asla utanmazsın.

Togg başarılı falan değil. 60000 dolara ihracat yapamayınca anlayacaksın ama yine utanmayacaksın.

Fabrika Çinlilere satılırsa, diğer tüm "R" lerdeki gibi alkışlayacaksın ve yine utanmayacaksın.

• venomboy_85 kullanıcısına yanıt

Çinlilerle rekabet edemeyeceksen yurtdışına nasıl satacaksın? Çinlinin 17bin dolara sattığı aracı, 60bin dolara nasıl satacaksın? Aracın en büyük maliyeti batarya ve onu Çinliden alıp nasıl 3 kat maliyet çıkarmayı başarıyorsun?

Avrupalı Çinlinin büyümesini istemiyor çünkü kendi otomobil markalarının batacağının farkında. Türkiye olarak 1 tane kendi otomobil fabrikan yok zaten. Hangi akla hizmet Türkiye ile Avrupa'yı kıyaslıyorsun?

Ya da en basitinden elektrikli araç olarak Avrupalı bile Çinli ile rekabet edemeyecekse biz nasıl edeceğiz? Biz neden üretmeye başladık o zaman? Vergi koyarız, ülkede sattırırız diye düşünüyorsun Reisin gibi. Ya Çinlide sen adamın aracını sattırmamak için koyduğun vergilere kızıp sana batarya satmayı durdurursa ne yapacaksın? Alman sana motor vermezse ne yapacaksın? Taş devrindeki Çakmaktaşların bindiği arabadan mı yapacaksın?

Gerçi o zaman yine başlarsınız ezan dinmez, bayrak inmez demeye... Sahi 1 liraya giden traktör vardı, 2023te yerli uçak vardı ne oldu o iş? Lozan'ın da süresi bitti ama??

Bahsettiğin araç o rakamı fahiş devlet sübvansesi ile alıyor ve bu yüzden AB de soruşturmaya tabi tutup kol gibi vergi soktular çok sevgili Çinli yoldaşlarına

Hoş siz yeter ki ülkede üretilen şeye muhalefet edin sabah coni akşam Mao olabilecek kalitede(!) Arkadaşlar olduğunuzdan ne desek boş

Ek olarak Çin dikey üretim teknolojisine sahip olduğu için ucuz maliyet konusunda dünya üzerinde rakibi olmayan bir ülke

Sen Ali Kırca ile ATV ana haberde Gülben hülya kavgası seyrederken bekle devlet yapar diye memleketi vekil yeğenlerine 5 posta soydururken onlar batıdan kopyaladiklari teknoloji ile günde 15 saat 100 dolara adam çalıştırıp çin oldular,

Halk TV tele1 açınca TV de herkes ne kadar güzel gelişmiş ülke oluyor değil mi?

Isı pompası gereksiz demedim ayrıca düşündüğün kadar menzil vermiyor dedim.

Togg daha iç piyasayı doyurmamış,daha yurtdışı maliyet fiyat açıklanmamış,kafanıza göre yok 60 bin yok 80 bin dolar 5 para etmez ucuz hezeyan peşindesiniz.

Fabrika Çinlilere satılırsa olmayan fabrikayı Çinlilere satmış olacaksınız bu arada

Hani diyordunuz ya

Almanya'dan trenle geliyaa

İtalya'dan gemiyle geliyaa

Hanimiş fabrikaAaaa montaj çakmaaaa

Çinlilerle rekabet edemeyeceksen yurtdışına nasıl satacaksın?

Çinlilerle rekabet edemez demedim maliyet olarak kimse rekabet edemez dedim

Lafı anlamadığını, okuduğunu anlamadığını birkaç gündür anladım. Fakat okuyan diğer kullanıcılar nasiplensin diye açıklama yapıyorum

Adamlar sadece maliyet anlamında değil, teknoloji ve arge olarakta inanılmaz yatırımlar ve geliştirmeler yapıyor

Bu sadece elektrikli değil içten yanmalı araçlarda da böyle

Daha geçenlerde Geely termal verimlilik rekoru kıran hibrit teknolojisini tanıttı

Çinlinin 17bin dolara sattığı aracı, 60bin dolara nasıl satacaksın?

Çinlilerde beraber yaparak. Anlaşarak. Ülkene teşvik ederek

Aracın en büyük maliyeti batarya ve onu Çinliden alıp nasıl 3 kat maliyet çıkarmayı başarıyorsun?

Siro gibi markalarla

Türkiye olarak 1 tane kendi otomobil fabrikan yok zaten.

TOGG fabrikası Romanya'da mı?

Ya Çinlide sen adamın aracını sattırmamak için koyduğun vergilere kızıp sana batarya satmayı durdurursa ne yapacaksın? Alman sana motor vermezse ne yapacaksın? Taş devrindeki Çakmaktaşların bindiği arabadan mı yapacaksın?

Gerçi o zaman yine başlarsınız ezan dinmez, bayrak inmez demeye... Sahi 1 liraya giden traktör vardı, 2023te yerli uçak vardı ne oldu o iş? Lozan'ın da süresi bitti ama??

Bana saçma sapan iftiralarla gelme. Beni bir zümreye iteleme.

Ben sana teknik geliyorum ama sen bana ideolojik. Bu yüzden bana ISI POMPASI kamuflajı ile teknolojik yanaşıyor gibi yapıp beni iktidar yanlısı gibi göstermen çok acınası. Kendine gel

Alman motor vermezse kendi motorunu koyarsın. Alman motor koyman marka algısı içindir.

Nasıl CHERY araçlarında alman Michelin lastikler kullanıyorsa, aynı durumdur. Yoksa Çinliler lastik mi yapamıyor? Kapak sesi mi geldi  

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.