Şimdi Ara

Satılan her 3 elektrikli araçtan birisi Togg T10X oldu (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
401
Cevap
4
Favori
8.710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim.

Benim de aslında tek eleştireceğim husus bu.

TOGG'un eleştirilecek çok şeyi var. Belki biraz siyasileşti, belki üretimi olması gerekenden aceleye geldi ve yeni bir otomobil markası olmasının doğal sonucu olan ve son kullanıcıya yansıyan sıkıntılar var. TOGG'un övülecek gururlanmamızı sağlayacak çok yönleri de var. BUnlar teknik olarak konuşulur ama bazı arkadaşların üslupları çok çirkin.

• Buradan bir tahmin iddiasında bulunmak istiyorum.

KASIM AYI TOGG SATIŞI 4000 ADEDİ GEÇEÇEK

Benim tahminim dört bin ile beş bin arası

Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Var mı tahnin yapacak olan?

• captain_turkiye kullanıcısına yanıt

Piro için 7/24 çalışmamış olsaydın inanırdım 😁

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • venomboy_85 kullanıcısına yanıt

Kendi çalışma saatlerinle karıştırdın herhalde.  

Neyse bugünlük bu kadar ilgi sana yeter. Başkalarından dileneceksin artık. 

• Biraz siyasileşti…

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • jethoca kullanıcısına yanıt

saygı hak edene , insanlık(ne alaka) ve ciddiyet ise keyfime göre vardır.

eeee öğritminim öğrencilere 1 liralık sucuğu 10 liraya giydirmek nasıl.

• samuray_x S kullanıcısına yanıt

çoktan...

bende bunun siyasileşmesini istemezdim ama durum bu

• BalkanGöçmeniBirBey kullanıcısına yanıt

Cevap vermeye değmeyecek yorumlar.

İnsanlık ne alaka ile özetlemişsiniz bir sayfada anlatılacak durumu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jethoca -- 9 Kasım 2024; 23:49:0 >

Sİyasileşmese iyi olurdu ama siyasi destek olmadan da bu proje hayata geçemezdi. Bu da maalesef bir gerçek.

Bundan sonrasına bakalım.

Şimdilik TOGG projesi gelişerek devam edecek gibi duruyor.

• captain_turkiye kullanıcısına yanıt

Heh işte böyle yaa. Kendin ol biraz. Nerede o eski keptın

İnkar et, yalanla 😎

hey gidi demokrat pirom

Çok çalıştın ama olmadı

E tabi o kadar emek boşa gitti

Üzülüyorsun

Ama ben sana üzülmüyorum 🤣

• Üşenmedim hepsini okudum. Düşünüyorum 1130 peşin 800/12 faizsiz ne alabilirim diye. Yok öyle bir araç. Aracın eksikleri var mı? Görünen o ki var. Yapmakta aciziyet de var. Ancak f/p açısından bence en alınası araç.

Hayır diğer firmaların da sıkıntısı oluyor. İşin siyasete çekilmesi yanlış, servis ağı ve yazılım beceriksizliği kabul edilemez, kullanılan işlemci ve ram belli ki yeterli değil. Tamam ama o fiyata daha iyisi varsa onu alalım. O parti tü kaka diyerek olmuyor ki. Basarım seçimde oyumu iş yapacağına inandığıma ama alışverişte işime yarayan bakmak isterim.

Hayır bu koşulda Tesla alan adam pkkya destek veren ABD'nin malını alıp ona destek oluyor da denmesi lazım. PSA alan da aynı şekilde. Fransızlar destek çıkmıyor mu? Japon desen, Kore desen adamlar ABD sömürgesi. Ha onlardan almışsın ha ABD malını. Almanlar zaten pkk sevicisi. Nasıl olacak yani?

Ben olsaydım ben de kendi tasarımımla başlamazdım. Hatta üretimi durmuş ama kendini ispatlamış bir aracın haklarını alır başlardım. Öncelikle ülkenin parası dışa akmazdı. Sonra geliştire geliştire tamamı yerli hale gelirdi ki Togg da öyle olacak gibi.

Tek sorun müşteri dönüşlerine karşı biraz duyarsızlar. Isı pompası olayı çok kafaya takılıyor. T10F ve T10X makyajlı kasada ekle. İşlemci ve Rami yükselt. Çok atla deve değil. Acil B HB araç çıkar.

Neyse ben Ocak ayında yine kampanya olur ve fiyat aynı kalırsa alıp geçerim. Kimin ne yaptığı da beni bağlamaz. Togg aldım diye de Reisçi falan da olmam tıpkı C5 Aircross aldım diye pkk destekçisi olmadığım gibi.

Ne alakası var? Ben NCAP testinden 1 almış başka bir yabancı otomobili de sırf bu yüzden almaktan vazgeçmiştim. NCAP testi yapılmamış araç, benim düşünceme göre tehlikeli araçtır.

Kaldı ki, NCAP 1 bile olsa bu bile puandır bunun NCAP'ı hiç yok. Üstelik neden yok? Firma neden test yaptırmıyor? Bunlar bana göre şüpheli mevzular..

TOGG TX10 çok sağlam araç diyorsunuz tamam ama NCAP olmadan bunu neye dayanarak öne sürüyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 10 Kasım 2024; 5:26:58 >
  • Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt
    Ncap olayı tamam-haklısınız da firmanın elinde olan bir durum değil. Ncap, piyasada satılan araçlardan kendi alıp teste sokuyor. Öyle üretici firma al benim aracımı test et diye bir şey yok diye biliyorum. Togg da Avrupa piyasasında satılmadığı için henüz teste girmemiş olabilir. Eğer denildiği gibi almanyada satışa çıkarsa önümüzdeki sene teste girebilir.

Where Does Euro NCAP Get the Cars for Testing ?
    Up to 4 cars are needed for an assessment by Euro NCAP. If a car model is already on sale, Euro NCAP will generally buy cars from dealers, in the same way that consumers do. Cars are bought anonymously, either from a single dealer or from several. Once the cars are at the test laboratory, the manufacturer is informed of the vehicle identification numbers (VINs) and are asked to confirm the specification. If a production change has been made since the cars were produced, for example to an item of safety equipment, the manufacturer may ask for the current part to be fitted to the vehicle. This ensures that, when they are released, the results are representative of current production cars.

https://www.euroncap.com/en/about-euro-ncap/the-car-selection-explained/

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• YouGotThatRight kullanıcısına yanıt

Aynı sayfada şöyle de yazıyor:

Every member organisation of Euro NCAP sponsors the assessment of at least one car model per year. They may choose a vehicle which is of relevance to their own domestic market or one which is particularly important in a certain market segment. In addition, vehicle manufacturers can sponsor their own cars. The process followed is exactly the same for both cases.

vehicle manufacturers can sponsor their own cars şeklindeki cümle araç üreticileri de kendi araçlarını bize test ettirebilir gibi bir anlama geliyor yani cümle tam olarak birebir bunu ifade etmiyor ama üretici kendi aracına sponsor olabilir ve böylelikle uygulanan süreç her iki durumda da aynıdır diyor..

Yani isterlerse NCAP testine sokabilirler mutlaka avrupa'da satılmalı şeklinde bir kural yok zaten..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 10 Kasım 2024; 8:3:0 >
    Doğru, ama işlem aynı şekilde yürür her iki durumda da diyor. Araçlar dealer'dan (satıcılardan) alınacak yani. Şu anda da satıcı ya da satış ofisi olmadığı için nasıl olacak? Bu durum firmaların satışta olan araçlardan farklı araçları teste sokmalarını önlemek için. Togg denildiği gibi satışa çıkar ve satış ofisleri oluşturursa test olayı gerçekleşir..ha, ben şu anda test sonucu olmayan bir aracı (togg ya da başka bir marka) alırmıyım almazdım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YouGotThatRight -- 10 Kasım 2024; 10:1:7 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Insanlık konusunu açan sensin. Ne dediğini unutuyorsun. Hahahaha bir de tarih ogretmenisin 🤣🤭. Sen git kantin işlet.

Bana da, ben hocayım falan şeklinde giriş yapmıştı bu arkadaş.  

• Siyaset desteği denilen şey siyasi partiler togg için para ve yetişmiş elemen desteği mi verdi de bizim haberimiz yok. Sanırım devlet desteği demek istediniz.

Hem hoca hem de kantin işletmecisi. Bende kamu calisaniyim ama birisinin üzerinden iş yapmamaya özen gösteririm. Yani 2. iş yapmam. Istesem yaparım ama prensip meselesi olarak yapmam. Allah imtihan etmesin.

Ha bak piyasalara bakarım bu yaptığım şey de yasal.

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.