Şimdi Ara

SATILIK | Gigabyte Ga-EP45T-Extreme Lga 775 soket kelepir YENİ FOTOLAR EKLENDİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
3.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #Ankara
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Satışta: Bu ürün şu anda teklif verilmeye ve satın alınmaya uygun, satıcı ile iletişime geçebilirsiniz. Satın Al
    Bu ürün Lga 775 soketin deyim yerindeyse kralıdır. Ürün nova bilgisayardan faturalidir ama garantisi bitmiştir. Kutusu yoktur ama kutu ile verilecektir.

Yalnız anakartta bir kusur var o da işlemci soğutucusu takilirken lga775 soket üzerindeki birkaç pin kirilmistir. Bunun dısında tek kusuru yoktur diğer tüm parçalar sıfırdan farksizdir ve Sogutucu blokludur anakart.

Fiyat: 100TL

Tamir bedeli araştırdığınızda soket degisiminin 25$ Ya da pin tamirinin 15 TL olduğunu göreceksiniz.

Ankaradan elden teslim diğer illere önce para sonra kargo şeklindedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beybifeys -- 4 Aralık 2011; 17:12:57 >

• 775 PİN ANA KARTLARDA pin tamiri yada soket değişimi gibi tamirin mümkün olduğundan eminmisiniz.?
  • 775 soketin tamirinin yapılamaması için farkı nedir diğer soketlerden Aramızda elektronikçi arkadaşlar varsa ne demek istediğimi anlayacaklardır. Pin kırılması sadece elle müdahale sonucu oluşan bir durum değildir. Yuvanın ısınması da buna sebep olabilir, çatlama da bir kırılma çeşididir. Lehimle yeni bir pin takılarak sorun giderilir. Tüm soketlerde yer alan pinlerde amaç elektrik iletimidir. Bazıları topraklama için çalışır. Yani sonuç olarak yapılamayacak birşey yok. Sadece profesyonel bir işçilik istiyor.

Ha bazı teknik servisler kendini bilmez teknisyenlerle dolu olduğundan onlar komple soketi değiştiriyor tamir yapmak yerine. Durum böyle olunca da masraf biraz daha artıyor haliyle.

İşte bu tip arkadaşlar zaten burda forumda da vardır kesin ve elleri kulaklarındadır. Ellerindeki yama yapmak için kullandıkları anakart stokları bitmeye yakınsa veya bitmişse bana pm'le ulaşabilirler, kart en azından o görevi layıkıyla yerine getirecektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beybifeys -- 15 Kasım 2011; 10:51:44 >

• arkadaşım ilanınızı lütfen bozuk veya arızalı anakart iye değiştirirmisiniz...yazdıklarınız ve ürünü satma stratejiniz bu forumda biraz insanların gülmesine sebep olmakta..

Elinde bir P45T anakart vardı nasıl olduysa pinlerini kırdınız ve içiniz gittiği için kandıracak bir saf bulabilirmiyim diye önemsiz küçük bir sorunmuş gibi servis yaparak bu şekilde satmaya çalışıyorsunuz ama olmuyor ne yazık ki..
  • quote:

Orijinalden alıntı: R@deon

arkadaşım ilanınızı lütfen bozuk veya arızalı anakart iye değiştirirmisiniz...yazdıklarınız ve ürünü satma stratejiniz bu forumda biraz insanların gülmesine sebep olmakta..

Elinde bir P45T anakart vardı nasıl olduysa pinlerini kırdınız ve içiniz gittiği için kandıracak bir saf bulabilirmiyim diye önemsiz küçük bir sorunmuş gibi servis yaparak bu şekilde satmaya çalışıyorsunuz ama olmuyor ne yazık ki..

İlanıma saçma sapan yorumlar yazmak yerine pm'den istediğin yorumu yazabilirsin. Kimseyi kandırmaya çalıştığım yok. Öyle olsa elden teslim satmazdım. İsteyen gelsin baksın denesin. Ürünün resmini de koyduğuma göre nedir bu kendini bilmezlik?

Dediğim sorun yaygın bir sorundur. Anakart arızası olarak kayıt geçilen sorunların en az %40'ı dediğim husustan oluşuyor. Pinler çok küçük ve hassas bileşenler. İlanıma yorum yazmazsanız sevinirim. Yoksa şikayet butonunu kullanmak durumunda kalacağım. Eğer hatalı ve uygunsuz bulduğunuz birşey varsa aynı butonu siz de kullanabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beybifeys -- 16 Kasım 2011; 9:19:22 >

• merhaba,
    kartı dediğiniz tutarlarda yaptırma imkanınız varsa üzerine tamir masrafını ekleyerek ben almak isterim.
    zamanında kullanıp sattığım ve çok memnun olduğum bir karttır
  • kardes 775 pinlerde tamiz söz konusu degildi ben çok araştırdım olmuyor o iş yaş iş soketi degiştiriyorlar oda performas kaybıyla sonuçlanıyor o anakart çöp .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: asdfzxcv12

kardes 775 pinlerde tamiz söz konusu degildi ben çok araştırdım olmuyor o iş yaş iş soketi degiştiriyorlar oda performas kaybıyla sonuçlanıyor o anakart çöp .

Tamir nasıl söz konusu değil, forumda bile o kadar reklam var firmaların verdiği hiç mi denk gelmedin. Neymiş tamir edilemeyecek husus biraz aydınlatırsan sevinirim. Lehimlenmemesi için yasak mı var kanunlarda Yukarılarda mesajda bahsettim bu durumdan. Isınmaya bağlı deformasyondan pinler çatlarsa, tamirden sonra aynı sorun yine baş gösterebilir buna kimse fazla garanti vermez çünkü asıl problem pinlerin tamiri değildir, ısınmaya çözüm bulunamamasıdır. Eğer tamirden sonra ısınma için çözüm bulabilirseniz kartı sorunsuz kullanırsınız aynen sıfırı gibi. Mesela Xbox360'da yaşanan 3K sorunu ile Playstation'da yaşanan Sarı Işık sorunu bu yüzdendir. Çipler aşırı ısındığından pin çatlatırlar. Bu sorun da yeni seri 65 hatta 45nm'lik işlemcilere geçilmesiyle kökten revize edilmiştir. Çünkü işlemci teknolojisi ne kadar küçülürse ihtiyaç duyduğu enerji de azalır. Dolayısıyla çok daha az ısınır. Bu yüzden ömrü uzar.

Yani pinleri kırdıysanız ya da yamulttuysanız korkulacak birşey yok yine tamiri mümkün. Pinleri düzeltme işlemi yapıyorlar, kırık pinleri de yenileriyle lehimleyerek düzeltiyorlar. Lehim öyle kolay kolay atan birşey değil arkadaşlar. İşçiliği kaliteli olduktan sonra başınızı ağrıtacak bir durum olmayacaktır. Ancak dediğim gibi nasıl ki oto servislerinde tamirat kavramı neredeyse yoksa ve sadece kaporta tamiratı yapılıyorsa, geri kalan parçaları hemen yenisiyle çıkar değiştir işlemi uygulanıyorsa, aynı şey anakart için de geçerli. Soketi komple söküp yeniden başka soketle değiştirebiliyorlar.

Neyse zaten ben yeni sistemimi topladım. Kart satılmazsa birgün kızılaya veya konya sokağa gidip tamiratıyla bizzat ilgileneceğim. Sonra gelip burda 150-200 bandında satarım bu sefer de şunu dersiniz, kart tamir görmüş elinizde kalabilir aman dikkat bu kartlar tamiri yapılamayan kartlardandı nerede tamir ettirdiyse sıkıntı çıkabilir vs İşte bunun olacağından korktuğum için henüz tamiriyle ilgilenmedim ve halen bir tamircinin veya pc hastanesi çalışanının bu karta talip çıkmasını bekliyorum. Onlar nasıl olsa kartı tamir edip sorunsuz, tertemiz diye birilerine kitlerler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beybifeys -- 20 Kasım 2011; 11:46:37 >

• bu ürün 100 tl ye gidermi gitmezmi orası tartışılır ama belliki ürünü satan arkadaş tamir işleri ile uğraşmak yerine başkasına satmayı uygun görmüş kendisi uğraşmak istemiyor belliki bence bunda tuğaf olan bir şey yok herkesin kendi malı isterse 1000 tl yazar satar buna kimse karışamaz ama alıcı bulurmu orası bilinmez...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Universal Bilgisayar

bu ürün 100 tl ye gidermi gitmezmi orası tartışılır ama belliki ürünü satan arkadaş tamir işleri ile uğraşmak yerine başkasına satmayı uygun görmüş kendisi uğraşmak istemiyor belliki bence bunda tuğaf olan bir şey yok herkesin kendi malı isterse 1000 tl yazar satar buna kimse karışamaz ama alıcı bulurmu orası bilinmez...

Ürünü ben olsam tamir olmamış haliyle alırım. Kendim güvendiğim kişiye tamir ettiririm. Tamir olmuş ürünün hangi elde nasıl tamir edildiği, tamir edilirken hangi işlemler yapıldığı, diğer parçalara zarar verilip verilmediği gibi hususlar hep insanın kafasını kurcalar. Benim satış yöntemim bu şekilde. Kartıma sen tamir ettir 150 vereyim diyen de oldu fakat dediğim gibi ben o şekilde satışı uygun bulmuyorum. Alan kişi kendisi tamir ettirir ve böylece içine sindirerek kullanır ürünü.

Ayrıca bu tarz ürünlerde elden satış daha önceliklidir. Çünkü alan adamın herşeyini inceleyip almasını isterim. Ben yalancı pozisyona düşmek istemem. Bakar inceler beğenir alır.

• quote:

Orijinalden alıntı: asdfzxcv12

Şikayet edildi ve engellendi!
  • kırık yerin resmini gösterebilir misiniz?
  • şimdi.100tlye.bunu.alsan.50tl.masraf.yapacaksın.150tlye.gelmiş.olacak.sıfır.anakart.almak.daha.mantıklı
  • hocam şikayet etmene gerek yoktu . yanlıs anlamayın beni sakın :/ o anakart gidik insanları kandrmanın bi mansaı yok yani :/ ben kurtarma ihtimali olsa p5q pro anakartımı kurtarırdım . ankarada büyük şehirde yasıyorum gezmedigim aramagıdım yer kalmadı . 80 tl ye yapılır dedi biri ama anakartın performans kaybı ile sonuclanır dedi . gittim bnde DFI x48 anakart aldım . güzel anankartı kurtaramadım .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Angry006

şimdi.100tlye.bunu.alsan.50tl.masraf.yapacaksın.150tlye.gelmiş.olacak.sıfır.anakart.almak.daha.mantıklı

Kardeşim sen soğutma bloklu, aynı özelliklere sahip üst düzey 775 soket bir anakart bul madem öyle 150 tl'ye insanları da yönlendir. Bundan herkes faydalansın, sırf yorum yapmak için yazıyorsunuz yemin ederim.
  • Mezarcılar toplanmış...
    Soketin tamir olması performans kaybına sebep olmaz. Şu anda üst seviye 775P anakart satan bir yer göremedim. Geneli G41 chipsetli.
    Resimleri inceledim. El becerisi iyi olan bir elektronikçi çok rahat pini tamir eder.
  • tamir olmadığında ürünü geri alır mısınız
  • İade almam maalesef, böyle birşeyin mantıklı olmadığını siz de kabul edersiniz zaten. Çünkü elektronik cihazlarda iade kabul etmek demek, dolandırılmak için tüm kapıları açmak demektir. Tamirle uğraşamayacağım için ben bu fiyattan satışa koydum, yoksa kendim yaptırır satarım. Anakart zaten 0 gibi, kırık pin olmayabilir ama eğik kesinlikle bir veya birkaç pin var, çok ayrıntılı incelemedim. Kusurları var, belki anakart şuanki haliyle çalışıyor, onu da bilmiyorum hiç denemedim. İlk fırsatta anakartı deneteceğim, çalışmıyorsa pinleri düzelttirip satacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beybifeys -- 5 Aralık 2011; 18:26:42 >
  • takas düşünürsen 20 tl daha eklerim. + kargo ücretleri bana ait. bide sorum olacak anakart hiç açıyomu?
    http://forum.donanimhaber.com/m_56212815/mpage_1/f_/key_//tm.htm#56212815
    ilk ben ürünleri gönderir sen test edersin ki bir problemi yok zaten daha sonra sen senin ürünü yollarsın.
  • resimdeki anakartın işlemci yuvası ise o pinler kırık değil.1 yada 2adeti yarım eğilmiş durumda.kırık pin yok o anakartta.test et hocam çalışıyormu diye.denemeden ürün satılmaz
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.