Şimdi Ara

Satın aldığım ev boşaltılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

14 Nisanda bir daire satın aldım, tapu şuan benim üzerimde. Eski ev sahibi yeni bir projeden ev aldığını, tamamlandığında oraya yerleşeceğini söyleyip benden 1 ay süre istedi ve sürenin uzaması durumunda kalacağı gün kadar kira bedelini tarafıma ödeyeceğini belirtti. Yalnız bunların hiçbiri yazılı bir sözleşmede yok.

Malumunuz 14 Mayısta ev boşaltılmadı, 30 Hazirana kadar tekrar süre istedi, ben de 1.5 aylık kira bedelinin tarafıma gönderilmesi karşılığında kabul ettim. Tabi yine yazılı bir anlaşmamız yok, hepsi telefon konuşması şeklinde. (bu arada aramızda bir emlakçı var, asıl muhatabım da emlakçı)

Size sormak istediğim şu, 30 Hazirana kadar kira bedelini tahsil edemezsem ve evi boşaltmazlarsa nasıl bir süreç başlatabilirim? Yasal haklarım nelerdir? Konuya hakim arkadaşlar görüşlerini ve tavsiyelerini paylaşırlarsa çok müteşekkir olacağım.

Teşekkürler, iyi forumlar

• Merhabalar hocam..

Karakol yada noterden ihtarname çektirebilirsin.Eğer işi yokuşa sürerse elektrik su aboneliğini kapattırabilirsin..Ama en temizi polisi dayayıp evimi zapdetti çıkmıyor demen olacaktır..Hayırlı olsun bu arada

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • burada arada geçerli bir kira sözleşmesi durumu olup olmadığına bakmak gerekir ki sanki yok gibi. bu sebeple müdahalenin menni ve ecrimisil davası açılabileceğini düşünüyorum.fuzuli işgalden yürünebilir. ayrıca taşınmazın teslimi borcunun yerine getirilmemesi sebebiyle bir dava açılabilir.gene kira talebi ile icra takibi yapılabilir. denenebilecek birçok yol var. öncelikle bir ihtarname çekilip akabinde gidişata bakılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selvetarm -- 29 Mayıs 2017; 13:36:37 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.