Şimdi Ara

Savcılığa Gidiyorum - (Avukat Vazgeçirdi) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
137
Cevap
7
Favori
8.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Hell's Angel's

quote:

Orijinalden alıntı: 42_SeNTeZ_42

Bak kardeşim adam 5 kuruş ceza almayacak bile olsa hatta senden yalvar yakar özür bile dilese kesinlikle şikayetini geri çekme ki bu ona ders olsun.Sakın özüre şuna buna kanma o özür popo korkusuna dilenmiş bir özür olacak bir samimiyeti olmayacak.Ki bence avukatınla git ki daha çok ciddiye alsınlar.

katılıyorum

Küfür basit birşey değildir tanımadıgın insana küfür nedir görsün gününü,

öyle bir hale geldiki artık bu toplum çocuklar bile birbirine ana bacı sövüp sövüp gülüyorlar

yazık

Benim gibi düşünenleri görmek güzel

• quote:

Orijinalden alıntı: TiredWarrior

quote:

Orijinalden alıntı: VoldroY

quote:

quote:

Tüm sülalem hukukçu sayılır o nedenle küçüklüğümden beri yasaların işleyişine uymak üzere bir bilinç ile yetiştim.Bir gün Facebook hesabıma giriş yapamadım ve bir arkadaşımın hesabından baktık benim hesabıma,resimler değiştirilmiş,aşağılık yazılar yazılıp durmuş.

Dayım gerekli belgeleri aldı ve savcılığa gitti.İşlemler öncesinde herkes bana buradaki gibi bir şey olmaz boşa uğraş gibi laflar ediyordu.

Daha sonra aradan 2 ay geçti ama hala bir sonuç yok.Bir gün telefon çaldı ve Antalya'da bir öğretmenin bilgisayarından yapılmış bu işlemler.Bir oğlu varmış o yapmış.Oğlu ile konuşuldu ve yaşı 15 olduğundan hiçbir şey yapmadık ancak karşındaki kişi yeterince bir şeyleri bilecek kadar büyükse ve ana bacı hakarete varacak kadar laflar ediyorsa peşini bırakma derim.

Sokakta birine küfretmek ile internette küfretmek arasında fark yok.Hukuken de ahlaken de bu böyle.

Umarım en iyi sonucu alırsın.

Yaşı 18 19 20 arasında.Ben savcılığa şikayetçi olacağımı belirttim tekrar tekrar küfür etmeye devam etti.Savcılık odasında bilmem ne vs bile dedi.Ana bacı küfür etti ve bana hakarette de bulundu.Dava en az 1 yıl sürer diyorlar.Sürsün,sanki 1 yıl sırtımda yük taşıyacağım.Bende oraya küfürler yazabilirdim ama birinin bu şekilde ki şahsiyetlere haddini bildirmesi gerekiyor.

Önemli olan bulunması bence,mesela bizim olayımızda bilgisayarı 2 ayda buldular zaten ondan sonra dava açıyorsun.Fazla da üzerine düşmedik belki ondan yoksa IP adresi ile bilgisayarı hemen bulurlar diye düşünüyorum.

Anlattıklarına bakarak rahatlıkla diyebilirim ki gerçekten sıkıntıya girecek.

1 yıl kötü bir ihtimal,bence daha erken de bitebilir.Sonuçta elinde kesin kanıtlar var,uzamaz zaten de sıraya bağlı.Daha öncesinde kaç tane hakaret davası olduğuna bağlı olarak değişir.

Hangi semtte oturduğunu da öğrendim sayılır tabi değiştirmediyse.Bugün avukatı aradığımda bana bunu sordu nerde oturduğunu biliyor musun dedi ihtimal olan yeri söyledim.Tamam SS leri yolla bakayım dedi.
    Cevap bekliyorum bugün dönüş yapar büyük ihtimalle.

Zaten yerini biliyorsan çok daha kolay olur,direk adresi verebilirsin.Benim sana anlattığım olay çok eski bir olaydı,o zamanlar internet konusunda hiçbir şey çok da gelişmiş değildi.Şimdi hemen yer bulunuyor diye biliyorum,Batman'da Facebook üzerinden Atatürk'e hakaret eden birini sabaha karşı 03.00 gibi bayağı kişi şikayet etmişti internetten bilişim suçlarına,sabah haberlerde vardı çocuk gözaltına alındı diye.

Artık sistemler de daha gelişmiş,hemen bulunur diye düşünüyorum zaten işin ciddiye bindiğini anladığı zaman başlar hemen geri vites yapmaya.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Tüm sülalem hukukçu sayılır o nedenle küçüklüğümden beri yasaların işleyişine uymak üzere bir bilinç ile yetiştim.Bir gün Facebook hesabıma giriş yapamadım ve bir arkadaşımın hesabından baktık benim hesabıma,resimler değiştirilmiş,aşağılık yazılar yazılıp durmuş.

Dayım gerekli belgeleri aldı ve savcılığa gitti.İşlemler öncesinde herkes bana buradaki gibi bir şey olmaz boşa uğraş gibi laflar ediyordu.

Daha sonra aradan 2 ay geçti ama hala bir sonuç yok.Bir gün telefon çaldı ve Antalya'da bir öğretmenin bilgisayarından yapılmış bu işlemler.Bir oğlu varmış o yapmış.Oğlu ile konuşuldu ve yaşı 15 olduğundan hiçbir şey yapmadık ancak karşındaki kişi yeterince bir şeyleri bilecek kadar büyükse ve ana bacı hakarete varacak kadar laflar ediyorsa peşini bırakma derim.

Sokakta birine küfretmek ile internette küfretmek arasında fark yok.Hukuken de ahlaken de bu böyle.

Yaşı 18 19 20 arasında.Ben savcılığa şikayetçi olacağımı belirttim tekrar tekrar küfür etmeye devam etti.Savcılık odasında bilmem ne vs bile dedi.Ana bacı küfür etti ve bana hakarette de bulundu.Dava en az 1 yıl sürer diyorlar.Sürsün,sanki 1 yıl sırtımda yük taşıyacağım.Bende oraya küfürler yazabilirdim ama birinin bu şekilde ki şahsiyetlere haddini bildirmesi gerekiyor.

Önemli olan bulunması bence,mesela bizim olayımızda bilgisayarı 2 ayda buldular zaten ondan sonra dava açıyorsun.Fazla da üzerine düşmedik belki ondan yoksa IP adresi ile bilgisayarı hemen bulurlar diye düşünüyorum.

1 yıl kötü bir ihtimal,bence daha erken de bitebilir.Sonuçta elinde kesin kanıtlar var,uzamaz zaten de sıraya bağlı.Daha öncesinde kaç tane hakaret davası olduğuna bağlı olarak değişir.

Hangi semtte oturduğunu da öğrendim sayılır tabi değiştirmediyse.Bugün avukatı aradığımda bana bunu sordu nerde oturduğunu biliyor musun dedi ihtimal olan yeri söyledim.Tamam SS leri yolla bakayım dedi.

Zaten yerini biliyorsan çok daha kolay olur,direk adresi verebilirsin.Benim sana anlattığım olay çok eski bir olaydı,o zamanlar internet konusunda hiçbir şey çok da gelişmiş değildi.Şimdi hemen yer bulunuyor diye biliyorum,Batman'da Facebook üzerinden Atatürk'e hakaret eden birini sabaha karşı 03.00 gibi bayağı kişi şikayet etmişti internetten bilişim suçlarına,sabah haberlerde vardı çocuk gözaltına alındı diye.

Artık sistemler de daha gelişmiş,hemen bulunur diye düşünüyorum zaten işin ciddiye bindiğini anladığı zaman başlar hemen geri vites yapmaya.

Direk adresini bilmiyorum ama arkadaşın söylediğine göre oturduğu ilçeyi biliyorum.Bu kadarı da çok büyük ilerleme sanırım bulunma konusunda baya kolaylık sağlar.Beni engelledi bile

• quote:

Orijinalden alıntı: Citizen

quote:

Orijinalden alıntı: kerimcem

quote:

Orijinalden alıntı: Citizen

quote:

Orijinalden alıntı: kerimcem

yiyeceği ceza max 1100 tl tahrik varsa 250 tl kadar iner süründürcekmiş pehhh.... mahkemenin sonuçlanmasıda 1 seneyi rahat bulur..hatta geçebeilir hakaret davalarından yaka silktiler..

1100 tl para cezası nedir ki? 1100 tl'yi ben sana versem "Sabıkası temiz olmak" özelliğinden vazgeçer misin?

o suç sabıkaya geçmiyo canım ağır ceza mahkeme cezaları geçiyo sulh mahkemeleri değil öğrende gel...adamı pataklar savcılık ağır ceza mahkemesine gonderirse bak ozaman geçer

Yurt dışına çıkacağında veya göçmen programlarında aldığı trafik cezalarına kadar soruyorlar.

Savcılığa Gidiyorum - (Avukat Vazgeçirdi)

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Direk adresini bilmiyorum ama arkadaşın söylediğine göre oturduğu ilçeyi biliyorum.Bu kadarı da çok büyük ilerleme sanırım bulunma konusunda baya kolaylık sağlar.Beni engelledi bile

Aslında bana kalırsa hemen bulunması gerekiyor dediğim gibi 03.00 de şikayet edilen biri sabah evinden alınıyorsa o sistem var demektir.Önemli olan senin devam etmen,çünkü onun ailesi,o kişi çok fazla özür dileyecektir.Ancak insanların internette farklı bir karakter olduklarını sanması büyük bir yanlış.Gerçekten çok büyük felaketlere neden olabiliyor.

Terör faaliyetlerinden 1.5 yıl hapis yatan bir adam vardı,modeminden biri bir örgüt sitesine bağlanıp bir takım işler yapmıştı.Adamın tek suçu şifresiz bir internet kullanmaktı ancak dediğim gibi internet suçları gerçekten adamı hapse sokuyor günümüzde.Herkese şaka gibi gelse de çok örneği var.

• İşin peşini sakın bırakma dostum, hepimiz senin gibi olmalıyız

1 yıl sürer şu olur bu olur diyenlere sakın aldırma. Birincisi tazminat almanı bırak o arkadaş şimdiden pişman olmuştur, bu korku yeter ona. + 100 lira bile olsa ki daha fazla olur, vereceği para ona yeteri kadar ders olur. Küfür etmek kolay olmamalı, en doğrusunu yapıyorsun, umarım sonuç alırsın. Ve sonuç aldığında konuyu uplarsın
  • Hakkını ara kardeşim, hiçbir şey olmaz diyen, uğraşma diyen koyunlara da bakma onlar yüzünden ülke bu halde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeş niye mahkemeye veriyorsunki git çocuğu direk öldür böylece egon daha çok tatmin olmuş olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: b437

quote:

Orijinalden alıntı: Tamamen Hayal Ürünüdür

Mahkeme korkaklar icindir.

Hele ki kufur icin gidiyorsan o kufuru cidden uzerine alınmssın ve bu da senin tam bir gerizekalı oldugunu gosterir nokta

Değil mi? Alırım silahı çeker vururum.

@kerimcem
    Babamın 20-25 sene önce işlediği küçük bir suçun para cezasına çevrilmesinden dolayı askeri okula giremedim. O dediğin temiz kağıdında falan da gözükmüyor bu ceza. Anlayacağın, boşuna işlenmiyor o cezalar. Boşuna ceza denmiyor.

Evet hocam benimde bir arkadaşımın babası 10-15 sene önce elektirik faturasını ödememiş, sonra gelip kesmişler, adamda onların peşinden gidip elektiriği açıyor, gidip parasını da ödüyor, iki gün sonra elektirği açmaya geliyorlar, kaçak elektirik kullandı diye mahkemeye veriyorlar ve adam çok ufak bir para ödeyip cezadan beraat ediyor, geçen sene kızı askeri okula başvurdu, ama almadılar babasının o cezasından dolayı, gerçi onu hırsızlık diye geçirmişler ve yüz kızartıcı suç olarak gözüküyor.

• Dava sonucunu açıklıyorum hükmün açıklanmasının geri bıraktırılması :D
  • Benim bildigim facebook hesabın şenliği bağlantılı degil.
    Yani adam sana degil hesaba küfür etmiş oluyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir radyo programcısı zeki kayahan coşkun en ufacık küfrü bile dava ediyor böylece çok az küfür yiyor ve sırf oradan baya para kazanıyor bu işler artık ciddi gerçekten kazanırsın davayı

Bu davalardan yaka silktilerse çabuk sonuçlandırıp cezayı çabuk kessinler cezalar arttıkça vakalar azalacaktır

Sonucunu merakla bekliyoruz bilgilendir bizide aşamalardan lütfen örnek olsun bize
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mikael Âkerfeldt

diyorsun eğer ceza almazsa sonrası malum,diyorsun ki klavye delikanlısı.peki sen ne oluyorsun mahkemeye giderek süt oğlanı değil miSen kendini ne sanıyorsun ben onu merak ediyorum.

küfür eden çocuğu buldum beyler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kakaroff

quote:

Orijinalden alıntı: Mikael Âkerfeldt

diyorsun eğer ceza almazsa sonrası malum,diyorsun ki klavye delikanlısı.peki sen ne oluyorsun mahkemeye giderek süt oğlanı değil miSen kendini ne sanıyorsun ben onu merak ediyorum.

küfür eden çocuğu buldum beyler

Yok la ne bileyim garibime gitti,klavye delikanlılığının çözümü hukuk yoluyla olmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: tahago

Bir radyo programcısı zeki kayahan coşkun en ufacık küfrü bile dava ediyor böylece çok az küfür yiyor ve sırf oradan baya para kazanıyor bu işler artık ciddi gerçekten kazanırsın davayı

Bu davalardan yaka silktilerse çabuk sonuçlandırıp cezayı çabuk kessinler cezalar arttıkça vakalar azalacaktır

Sonucunu merakla bekliyoruz bilgilendir bizide aşamalardan lütfen örnek olsun bize

milletimiz suyunu çıkardı dava açmaktan forumdan bile x hoca 10 dan fazla kişiyi dava etti süren davası 500 ü aşkın sadece kişi artık birine moron aptal salak dese hakaret oluyo gidip dava açıyo tabi forumda tüyü bitmemiş ergen dolu olduğu için bilmemeleri doğal artık mahkemeler emniyet bıktı..o yüzden fazla ciddiye alınmıyo artık genelde hafif cezalar hatırlarsanız yıldız tilbe bi gazateciye orsp diye üst üste hakaret etmişti oyle zengin tuzu kuru isme bile 1000tl ceza geldi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 25 Temmuz 2012; 13:18:15 >

• quote:

Az önce avukatı aradım ulaşamadım.Bu incici akıma haddini bildirme zamanı geldi de geçiyor.

BUNLAR BİTMEZ AGA YAA..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burn in Hell

quote:

Orijinalden alıntı: Tamamen Hayal Ürünüdür

Mahkeme korkaklar icindir.

Hele ki kufur icin gidiyorsan o kufuru cidden uzerine alınmssın ve bu da senin tam bir gerizekalı oldugunu gosterir nokta

Senin gibi basit adamları kısırlaştırmak lazım.

Mahkeme korkaklar için mi ? Nasıl bir düşünce yapın var anlamıyorum ki.
    Neyse kafan güzelmiş kardeş güle güle kullan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sende manyaklık mı var biraz dostum adam sana sövdü diye adamı ciddiye aldın ve gerçekten mahkemeyemi vericeksin? bide destekleyenler var bu forum iyice delirmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FırtınalıDenizinYolcusu -- 25 Temmuz 2012; 14:09:18 >
  • Dava açma hakkı, her Türk vatandaşına tanınmış Anayasal bir haktır. Hiç kimse, bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığını rencide edemez. Aksi halde bu Türk Ceza Kanunu'unda sayılan hakaret suçuna girer ve fail cezalandırılır. Bu suçun internet ortamında işlenilmesi hiç bir şeyi değiştirmez.
    Hakaret suçu, şikayet bağlı suçlardandır ve TCK m.125'te düzenlenmiştir. Şikayete bağlı suçlarda; olayın meydana geldiği tarihten itibaren 6 aylık zamanaşımı süresi vardır.

Maddeye göre; Hakaret suçunun, 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası vardır. İnternet ortamında işlenen suçlarda, bilgisayara el koymaya kadar gidebilen bir süreç vardır.

2 yıla kadar olan hapis cezaları; şartları oluştuğu takdirde ertelenebilir veya hükmün açıklanması geri bırakılabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbs1905

Dava açma hakkı, her Türk vatandaşına tanınmış Anayasal bir haktır. Hiç kimse, bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığını rencide edemez. Aksi halde bu Türk Ceza Kanunu'unda sayılan hakaret suçuna girer ve fail cezalandırılır. Bu suçun internet ortamında işlenilmesi hiç bir şeyi değiştirmez.
    Hakaret suçu, şikayet bağlı suçlardandır ve TCK m.125'te düzenlenmiştir. Şikayete bağlı suçlarda; olayın meydana geldiği tarihten itibaren 6 aylık zamanaşımı süresi vardır.

Maddeye göre; Hakaret suçunun, 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası vardır. İnternet ortamında işlenen suçlarda, bilgisayara el koymaya kadar gidebilen bir süreç vardır.

2 yıla kadar olan hapis cezaları; şartları oluştuğu takdirde ertelenebilir veya hükmün açıklanması geri bırakılabilir.

yürü koçum benim, kim tutar seni

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.