Şimdi Ara

SAYIN ARKADAŞLAR YEDİGİMİZ GIDALARLA İLGİLİ BİLGİLERİDE PAYLAŞALIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mesela ben 16-10-2006 banvit tesislerinin oraya gittim bir daha hayatımda banvitten bir şey yemem bahçesini okkk götürüyor aferdersiniz köpegi baglasanız durmaz buna benzer b,ilgi varsa paylaşalım yedigimiz şeyler önemli

mesela izmir şirinyer numune pastahanesi çok pis geçenlerde kuru pasta almaya gittim adam bana kutuyu doldururken tepsileri komple yere devirdi benim yanımda hepsini ayagıyla ittirerek bunlar atılacak dedi bende inanmadım tabii ve parayı verdi çıktım ama hemen yerden egilerek pastahaneye yaklaştımki ne göreyim hepsini tepsilere dizip tekrar rafa koyuyor bu adam tam dindar müslüman bir insan buda yaparsa yuh dedim ve bir daha oraya asla ugramıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi targu -- 17 Ekim 2006; 21:51:05 >

• Kardeşim tatlıcıyı bilmem ama banvit güzeldir bence tesisi.Eger sen tesisin arka tarafını gördüysen çoğu işletmede zaten pistir. En iyisnde bile böle bu
  • quote:

Orjinalden alıntı: crazy83

Kardeşim tatlıcıyı bilmem ama banvit güzeldir bence tesisi.Eger sen tesisin arka tarafını gördüysen çoğu işletmede zaten pistir. En iyisnde bile böle bu

yanında fabrikamız var bilerek yazıyorum sizde gelin kemalpaşadaki yerini görün migdeniz bulanır
  • geçen hafta eskişehirde imalat yapan ünlü ÖZGÜL sucuklarından bir kilo aldım almaz olsaydım.... eve getirdim ertesi günü evde ağır bir koku üstü beyazlamış ve leş gibi kokuyordu... geri götürmeye erindim çöpe attım.

eskişehirde olanlar sakın özgül sucuk almayın
  • Turquaz su asla icmeyin. Hem coca cola nin yan urunu hemde artezyen suyu makina sartlarinda icilebilir hale getiriyolar.
  • danone doğal diyorlar ama katkı maddesi üreten fabrikası burada dediklerine göre sadece danone doğal olmayan katkı maddesi alıyormuş. isteyenlere fabrikayı söyleyebilirim.
    Birde kola var tabii hiç birisini içmetyin ramazanda tamirci eleman kola aldı dükkanda mı içecen dedim yok oruçluyum dedi yane yapacaksın pas söktireceğim pek inanmadım arkadaşın ibirini arabası bozulmuş parçası paslanmış çekiyor çekiyor çıkmıyor kola döktü bir kaç saat sonra yere düşmüştü.
  • banvit konusunda
    http://www.banvit.com.tr/KurumsalUretimCanliUretim.aspx
    sanirim bahsettigin fabrika burasi.
    disi mi onemli ici mi ?
    banvit saglikli urunler yetistiriyor diye biliyorum cekinmeden alirim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Danone ve Turkuaz içebilirsiniz, maille gelen uyduruk saçma şeylere inanmayın..
  • danone yi bilmem ama turkuaz icin soylenenlerde gerceklik payi vardir. sisesinde bile islenmis icme suyu yazmaktadir (digerlerinde dogal kaynak suyu yazar)
  • turkuaz kaynak suyu değildir.......

danoneye gelince katkı hakkında bir bilgim yok ama yerine alabileceğim bir türk markası varken almam........

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adigehalil -- 18 Ekim 2006; 13:54:10 >
  • arkadaslar E100,E250,E300..., gibi katkı maddeleri içeren yiyecek yada içeçek almamaya çalışalım çünkü bunlar AŞIRI derecede kanser yapan maddelerdir. AVRUPA BİRLĞİNDE YASAKLANMIŞ ANCAK BİZDE HALA BOLCA HER ÜRÜNÜN ??İÇİNDEKİLER??? BÖLÜMÜNDE GÖREBİLECEĞİMİZ MADDELERDİR. bu bilgiler kanıtlanmıştır ve ileriki yaşlarda kanser olma olasılığını %50 ihtimalle artıran maddelerdir bunlar.
    SAĞLIMIZI KORUYALIM BİZE SUNULAN ÖĞLE HERŞEYİ YİYİP İÇMEYELİM LÜTFEN BİLİNÇLİ OLALIM
  • quote:

Orjinalden alıntı: adigehalil

turkuaz kaynak suyu değildir.......

evet kaynak suyu degil bizim tabirimizle islenmis kuyu suyu
  • Danone yalanı hakkında;

http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=151262

Bu linki inceleyince, maillerde rastgele dolaşan saçmalıklara, neden "saçmalık" dediğimizi ve öyle herşeye bir duyuşta neden inanmamak gerektiğini anlayabiliriz hepimiz..

Turkuaza gelince; dolaşan maillerde öyle bir abartılı anlatılıyorduki, yok şöyle yok böyle.. ya isterse kuyu suyu olsun, ne farkeder? Kaynak suyu dediğimiz suda toprağın altından gelmiyormu sonuçta..

Ayrıca diğer, üzerinda "Kaynak suyu" yazan suların ne kadar kaynak suyu olduğunu nerden biliyorsunuz peki?

Sonuçta, belirli evrelerden geçtikten sonra hepsi H2O.. isterse adam deniz suyunu damıtıp versin, aynı şey..

Turkuaz ın konu ile ilgili yanıtı;

Coca Cola Danisma Merkezinden tarafıma gelen yetkili açıklama.

Merhabalar,

Bir sure once mesaj kutunuza gelen ve Turkuaz adli su markasini konu alan e-posta mesajina aciklik getirmek istiyoruz. Coca-Cola sirketi olarak, Mayis 2001 tarihinde piyasaya surdugumuz urunumuz ile ilgili tuketicilerimize bilgi vermemizin uzerimize dusen bir sorumluluk olduguna inaniyoruz.

Konu ile ilgili daha ayrintili bilgi almak isterseniz, bizi, yani Coca-Cola Danisma Merkezi’ni arayarak, sorularinizi iletebilirsiniz. Sizlerden gelecek sorulari cevaplamaktan mutluluk duyacagiz.

1. Su pazarinda yeni bir urun:

Turkiye'de ambalajli su pazarina giren ilk islenmis icme suyu Turkuaz oldu. Dunyada islenmis icme suyu tum su pazarinin yaklasik %37’sini olusturuyor. Almanya gibi dogal kaynak suyu acisindan en az Turkiye kadar zengin olan bir ulkede bile, islenmis icme suyu hizla buyumekte ve tuketiciye farkli secenekler sunulmaktadir.

2. Yeni urunun getirdikleri:

Turkiye’de islenmis icme suyuna izin verilmesi iddia edildigi gibi Turkiye'deki dogal kaynak sularinin heba edilmesi anlamina gelmiyor. Aksine, bazi yonleriyle eski yonetmelikteki standartlara uymadigi icin kullanilamayan ancak Amerika Birlesik Devletleri, Kanada ve Avrupa Birligi standartlarina uygun hale getirilmeleri yeni teknolojilerin kullanimi ile mumkun olan ve bu yuzden de bosa akan sular, icilebilir sularin uretimi ile ilgili yonetmelikte yer alan islenmis icme suyu kategorisi ile birlikte ulke ekonomisine katki saglayacak hale getiriliyor.

3.Ulke ekonomisine katki:

Islenmis icme suyu uretimi ve satisi icin onumuzdeki bes yil icinde 35 milyon dolarlik planlanmis yatirim bulunuyor. islenmis icme suyunun ayni donemde, tamami kayit altinda oldugu icin 40 milyon dolarlik ek vergi geliri saglamasi ongoruluyor. Ayrica yan sektorlerde de 5 yilda 25 milyon dolarlik ek yatirim yaratilacagi tahmin ediliyor.

4. Turkuaz’in kaynagi:

Turkuaz uretiminde yeralti suyu kullaniliyor. Yeralti sulari cok derinlere indikleri veya bir engelle karsilastiklari icin kaynak suyu olarak yeryuzune cikamazlar. iste biz bu kategorideki sulari yeraltindan cikarip, Turkuaz markasi adi altinda satisa sunuyoruz. Turkiye'de 10 metreden fazla derinlikte bulunan tum yeralti sularinin sahibi devlettir. Devlet Su Isleri (DSI) yeralti sulari ile ilgili tum isleri yurutmekle yukumludur. Coca-Cola Sirketi'nin kullandigi su kaynaklari, bu kaynaklari kullanan diger kuruluslar gibi DSI'den izinli ve ruhsatlidir. Mesajda Kestel Ovasi olarak gecen Bursa Ovasi'nda Coca-Cola sirketi gibi izin alarak, cesitli sektorlerde uretim yapan binlerce isletme vardir.

5.Dogal su:

Dogada yapay su yoktur, tum sular dogaldir. Piyasada satilan ambalajlanmis sular, uretim sekillerine gore farklilik gosterir, ancak bu durum suyun dogal oldugu gercegini degistirmez. Yine de, uretim sekli ne olursa olsun, dogada bulunan tum sularin icilmeden once guvenli hale getirilmesi gerekir.

6.Guvenilirlik ve degismeyen tat:

Turkuaz uretiminde kullanilan filtreleme yontemi icin Coca-Cola Turkiye Corlu ve Bursa tesislerinde ek yatirimlar yapti. Bu teknoloji sayesinde uretilen suyun hep ayni guvenilirlikte ve degismeyen lezzette olmasi guvence altina aliniyor. Turkiye gibi yer hareketlerinin cok oldugu ulkelerde sularin icerigi zaman icinde degisiklik gosterebiliyor. Turkuaz uretimi sirasinda, su tum mikro organizmalar, iyonlar ve kirlilik olusturabilecek diger maddelerden arindiriliyor. Bu yontem nitrit ve nitrat gibi sagliga zararli maddeleri en iyi temizleyebilen sistem oldugu icin su uretim teknolojisinde en ileri asama olarak kabul ediliyor.

7. Turkuaz'in satisi

Asagidaki mesajda iddia edilenin aksine, bayiler Turkuaz satisini tercih ettikleri takdirde gerceklestirmektedir.

Selamlarimizla,
    Coca-Cola Danisma Merkezi

Konu ile ilgili, Turkuaz linkleri;

Hep kötüledikleri yeraltı suyu - kuyu suyu neymiş;

http://www.turkuaz.com/html/index.html

Suyun işlenmesi, osmosis, filtreleme;

http://www.turkuaz.com/html/suda_kalite/suda_filtrasyon.html

Yok eğer bu sefer Türk malı değil diye alınmayacaksa, buna tamam, o zaman Türk malı değil diye almayalım, bu ayrı konu..

Ama bu saçma sapan, gerçekten uzak "aman yemeyin içmeyin, zeka geriliği yapıyor" temalı yalanlı karalama kampanyaları, çok zavallıca..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.