Şimdi Ara

Sayısalcılar için Lys..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu başlık altında toplanalım nasıl bir program izlediğinizi hangi konuları nasıl ne zaman çalışmamız gerektigini tecrübeli büyüklerimiz de özelikle söylerse çok sevinirim.Çogumuzun ygs si beklediği gibi geçmemiş olabilir ama önemli olan yarıştan kopmamak hala bi inancımız var.Bu 12 haftalık kısa zamanı en verimli nasıl geçirebiliriz sizce?

• walla benimki iyi gecmedi diyebilirim.. :D matematik yedi bitirdi beni.. zamanimi aldi tarihten koptum yapamadim cozumlemeleri izlerken keske yapsaydim dedim.. hayal kirikligi gibi bise oldu..insallah baraji gecerim diyorum.. sonra da lys de yabanci dil uzerine gitmek istiyorum.. ama presedur veya ne yapmam gerekli daha bilmiyourm.. bi arastirmam lazim..
  • edam yayınlarının lys matematik fasikülünü konu anlatım ve çözümlü örnek olarak tavsiye ederim.

10 tl ye aldım ben.
  • benim sınava 4. girişim oldu fen lisesi mezunuyum. bu 2. girişimde iyi bi okulun kimya müh bölümünü kazandım ve 3.sınıftayım şimdi. sonra da öylesine denemek için girdim ama bu sene okulu dondurup ciddi şekilde hazırlandım diyebilirim tıp fak. için

ygs de ilk 15 bin falan bekliyorum ama 15 binle tıp tabiki imkansız hedefim bunu lys ile 6-7 binlere çekmek. programımı yaptım ve başladım bile..

ben özellikle matematikte son ve asıl önemli konuların güme gittiği düşüncesindeyim türev intgral limit bunlar çoğu kişinin en çok zorlandığı konular ben programımda bunları en başa aldım.

kimya içinde aynı şey geçerli kimyadan fazla bi sorunum yok ama tavsiye edeceğim şey bi an önce organik kimyaya başlanması gerektiğidir. ağır olduğu için zaman daraldıkça insanın gözünde 10 kat ağırlaşabiliyor.

fizik de zaten ygs ile ortak konular var. onları biraz daha sona bırakıp dalgalardan başlamayı düşünüyorum çalışmaya

geometri içinse yine aynı şeyi sölicem analitik geometriyi ben lise yıllarımda sadece noktanın ve doğrunun analitiği şeklinde görüyordum bi sürü konu eklenmiş ilk olarak onları halledip sonra uzay geometri şeklinde devam etmeyi düşünüyorum.

biyoloji içinse sıralmanın çok önemi yok ama bence en çok emek isteyen derslerden birisi. 1 konudan bile onlarca soru soralabilir alanı çok geniş ve bence mümkün olduğunca ayrıntılı çalışmak gerek. yazarak çalışmak çok işe yarıyor aynı şekilde küçük notlar çıkarıp devamlı göz önünde olan bi yere asılması çok faydalı olacaktır diye düşünüyorum.

bu şekilde hergüne 2 konu olarak paylaştırdım tüm konuları. ve ben 1 günde tek dersi daha iyi çalışabiliyorum. bu şekilde programa göre 1 yada 1.5 ay gibi bi sürede tüm konular bitiyor. tabi bundan önce bitirdiğim konularda var ama fazla değil açıkcası. bu şekilde bir yol izleyeceğim umarım herkesin hakkında hayırlısı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _denef_ -- 29 Mart 2011; 17:34:31 >

• Matematiğe ciddi şekilde abanmayı düşünüyorum.Trigonometriden başlayacağım bugün mat-2 çalışmaya.

Fizikte ise günde 1 konu bitirmeyi düşünüyorum.Sene içinde iş-güç-enerji,atışlar,hareket,dinamik,elektrik,dengenin LYS olan kısmını filan işlemiştik.LYS fiziğinde sorular her ne kadar ağır da olsa gelecek stillerin pek çeşidi yok.Atom teorileri olsun,dalgalar,optik vs..Femin soru bankas kasıyor ama LYS de fiziğin belirleyici olma ihtimalini düşünürsek bence bizim için iyi kaynak olabilir

Kimya da enerji,denge,hız ı bitirdik ama aklımız ygs de olduğu için pek takmadık.Bugün bu konuları da bitirmeyi düşünüyorum.Konu kısmını yani.
    Biyoloji de ise bir programım yok önerisi olan varsa anlatırsa çok müteşekkir olurum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: phantasy*

Matematiğe ciddi şekilde abanmayı düşünüyorum.Trigonometriden başlayacağım bugün mat-2 çalışmaya.

Fizikte ise günde 1 konu bitirmeyi düşünüyorum.Sene içinde iş-güç-enerji,atışlar,hareket,dinamik,elektrik,dengenin LYS olan kısmını filan işlemiştik.LYS fiziğinde sorular her ne kadar ağır da olsa gelecek stillerin pek çeşidi yok.Atom teorileri olsun,dalgalar,optik vs..Femin soru bankas kasıyor ama LYS de fiziğin belirleyici olma ihtimalini düşünürsek bence bizim için iyi kaynak olabilir

Kimya da enerji,denge,hız ı bitirdik ama aklımız ygs de olduğu için pek takmadık.Bugün bu konuları da bitirmeyi düşünüyorum.Konu kısmını yani.
    Biyoloji de ise bir programım yok önerisi olan varsa anlatırsa çok müteşekkir olurum.

ben biyolojiye çalışmayı pek düşünmüyorum.

aynı şekilde mat2nin 1-2 günde biten konularını yalayıp yutucam önce sonra fizikteki konuları.

fizik ve mata çalıştığımın yarısı kadar süreyide kimya ile haşır neşir olurum.

bide geometri var ama neyse geometrim iyi onada çok takılmam

• Ben yarın başlıyorum denefin gibi bir program düşünüyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben yarın başlıyorum denefin gibi bir program düşünüyorum
  • Biyolojiyi nasıl haletmeyi düşünüyosunz peki benim en sıkıntılı olaccagım o herhalde:/
  • Dün matematik için femin soru bankasını aldım.Kimyada karekök yayınlarının soru bankası ve lysde de güvenderin ince bi soru bankası var onu aldım.Fizikte Ekip yayınlarının çözümlü soru bankası var gerçekten çok güzel tavsiye ederim.Yanlış soru da yok incelemis birkaç arkadaşım tavsiye ederim yani

edit:düzeltme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Mühendis -- 29 Mart 2011; 20:52:14 >
  • Ygs beklediğimden kötüydü o yüzden lys'de çok çok iyi yapmam lazım. Fizik ve kimya konularını neredeyse tamamen biliyorum mat2 geometri ve biyoloji sistemler çok eksik. konuları bitirebileceğimi düşünüyorum. Plan yok şimdilik, ygsnin etkisinden kurtulamadım. birkaç gün içinde başlamam lazım
  • Arkadaşlar dalgınlıktan matematiğin cevaplarını sosyale geçtim.son 50 dk farkttim ve düzelttim.inşallah düzeltirken kaydırma yapmamışımdır.gerçi tek tek işaretlediğim için gerek duymadım.
    fiziğe o kadar çalıtım ki toplamda 5 tane yaptım.4 tane dikkatsizliğimden kaynaklanan hatalar.son 40 dkya 40 fenle girdim. 4 biyolojiye de bakamadım.

32 tr,27 mat,20 fen ile ortalama 348 geliyor.lysye yükleneceğim.

parabolden başlayacağım.trigonometriye önceden çalışmıştım.2. tekrarım iyi olur.

fiziğe inancım kalmadı.hep nankörlük ediyor bana.seveyim kimyasını.en iyis de bence kimya.

YA Allah diyelim.BAşlayalım.Herkese kolay gelsin.
  • ben de yarın başlayacağım. güya bugün başlayacaktım ama işte... bana mat 2 için, özellikle trigonometri, türev, integral için böyle gerizekalıya anlatır gibi sindire sindire anlatan konu anlatımlı bir fasikül veya kitap önerir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chandler Bing
    ben de yarın başlayacağım. güya bugün başlayacaktım ama işte... bana mat 2 için, özellikle trigonometri, türev, integral için böyle gerizekalıya anlatır gibi sindire sindire anlatan konu anlatımlı bir fasikül veya kitap önerir misiniz?

gür yayinlari
  • dün başladım 12.30 da derrsaneden cıktım 3 gibi eve geldım emk zıt emk, dairesel hareket , harmonk hareket , evrensel çekim . her birini tekrar ettım 4 er test çözdum zaten gecen seneden de hatırlıyorum kolay oldu. fizigi hemen bitirmek ıstıyorum asıl sorunum biyolojiyle benım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chandler Bing

ben de yarın başlayacağım. güya bugün başlayacaktım ama işte... bana mat 2 için, özellikle trigonometri, türev, integral için böyle gerizekalıya anlatır gibi sindire sindire anlatan konu anlatımlı bir fasikül veya kitap önerir misiniz?

trigonometri ve türevi nejdet kirpinin hazırladığı videolardan çalışmanı tavsiye edebilirim.Yakın bir zamanda İntegralı da hazırlayacakmış.link vermek yasak olduğu için googleye nejdetkirpi yaz ilk sitesine gir detaylı bilgi alırsın.Bende zaten dediğin konuları nejdetkirpiden izlicem.Trigonometri ve Türev videoları 10 kredi ye mal oluyor.5 krediTrigonometri 5 kredi Türev.

• ben geçen sene sınava girip ygs yi batırıp lys de iyi biri yapan olarak şunları diyebilirim. ygs de 25 bin küsürüncü olmuştum. sınanvdan sonra hep seneye bırakırım diye düşünüyordum.hem sınava çalışır hemde ingilizce kursuna gider üniversitede hazırlık okumanın yerine geçsin diye.velhasıl kelam sınav sonuçları açıklandı ygs de benim moralim düzeldi. çünkü 50 bine giremem ditye düşünüyordum. 25 binin ci oldum. sonra internette araştırırken eski sisteme göre oss1 puanıyla 30 bininci olan adam oss2puanıyla 7 binlere kadar gelebilmişti. bunu görünce içimden ben bunu başarırım dedim.lys pek fazla çalışmadım.çoğunlukla deneme çözdüm. ben yazın lys ye çalıştıgımdan konu pek fazla çalışmadım ama integral türeve çalıştım onunda sınav odaklı sorularına baktım. hiç kasmadım zor sorularla onlara. bireyin kitabındaki soruları çözmedim. sadece baktım bunu yapamam diye kestim öyle 100 den fazla soru biriktirdim. hocaya sanki yapamadım diye onları sordum. böylece yeni şeyler ögrendim. haziran ayında paso deneme çözdüm. zirvenin denemeleri orda yapamadıklarım lys de rakamları değiştirilmiş olarak çıktı ve sınavda onların hepsini yaptım. zirvenin lys denemelerini çözebilirsiniz. velhasılın sınava girerken seromini şeklinde gidildiği için sizin üzerinizde baskı oluşuyor ama ben bunu lehime çevirdim. psikolojik olarak heyacanınızı yenmelisiniz. sıanva girerken okul lisedeki arkadaşlarımı gördüm. babam dediki bak adamlar çok rahat.bi kalme almış eline kulağında küpe tek gelmiş sende rahat ol dedi. sınavda soruları çözüyorum yapamdığımı hemen atlıyorum. sınavları erken bitirdiğimi bilerek böyle bir strateji kurdum. sınavda yapamdığım matematik sorularını sıraya yazdım gözetmen görmeyecek şekilde geometri zaten hemen bitti kalan dakikalarda sorularla boğuştum. sınavdan sonra güleç bi şeklide çıktım. hayatta bakmazdım cevaplara ama baktım sınav bana göre iyiydi. bir hafta sonraki lys geldi çattı. o zamana kadar bio dan glnellikle 15 in üstünde yanlış yapan tüm fen lyssinde en iyi 35 yanlış yapan biriydim . yine seromoni şeklinde sınava girdim.sınavı çözüyorum bu ne aln diyorum içimden sınav aşırı kolay. hepsi 15 dakikada bitti. ben mutlu mutlu çıktım sınavdan sınavdan sonra eve geldiğimde 3 tane kalemim kaybolmuştu. hepsi de çok güzel kalemlerdi değeri 100 lira civarındaydı. sınavdan sonra ona üzüldüm moralim bozuldu. hala annem bana kalem alacak.sınav sonuçları açıkandı okul puanıyla 13 bin küsür olmuştum şidmi istedğim yerdeyim mutluyum. benim başımdan böyle geçti.bu arada lys fende 6 yanlışım vardı toplam. sınav zamanında millet hassas oluyor. iraden kuvvetli ise kendinizi bilirseniz sorun yoktur. tabikide çalışmanız lazım. çalışmadan bişi olmuyor. çalışmadan yaptım diyenler zekasına güvenenlerin hepsi yalan bence. ben sizi bilmem eğer benim gibi seneye burda sorulara cevap vermek isyitorsunuz. sosyal hayatınızı biraz kısın .

ÖZETLEMEK GEREKİRSE ygs ye ygsnin sonuçları açıklanıncaya kadar pek çalışmadım. yazın lys konularına çalıştığım için (12sınıf hariç) denme çözdüm yapamadğım sorular üzerine yoğunlaştım.

• up
  • yukarı.
  • Beyler MAT 2 Konuları Birbiriyle Bağlantılımı Yani İLK konuları atlasam diğerlerini anlayabilirmiyim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.