Şimdi Ara

SBÜ HAMİDİYE TIP FAKÜLTESİ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
5
Favori
10.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Dostum son kez söylüyorum. Biz veya bizim gibi olduğunu sandığın kişiler olarak kimse kimseyi sınıflandırmıyor. Sana KEŞKE SENİ GETİRMESEYMİŞİZden kastım Olayları farklı bakış açılarından vermek istediğimizi bile anlamamışsın. Algıda seçicilik yaparak sadece görmek istediğini, eleştirmek istediğini görüyorsun. Bu ne sana bir fayda sağlar ne de çalıştayı düzenleme amacımızla paraleldir. Keşke senin yerine başkası faydalansaymış.

İkinci olarak Kız-erkek olayına BİZ YOBAZ dediğin tayfa da karşı şıktık. BUNU BİLİYOR MUYDUN HİÇ? Maalesef sks kabul etmedi. Ama yazımda da bahsettim. Bu okulda değişmesi gereken bir şeyler var zaten. Yakın vadede mümkün görünmüyor. Gerçekten eleştirecek ve cevap verecek bir yer aramaktansa bunları irdeleyebilmeni isterdim.

Kulüp açtırma muhabbetini biz de denedik. Hala deniyoruz . Emsa olsun Turkmsic olsun. Ama bunlar üniyi üni yapan şeyler değil zaten. Açık olsalardı sadece evet okul açıyormuş diyecektik. (ps: yine de uğraşıyoruz. sen ki ilerici arkadaşımızsın belli. Bu sıkıntıları çekme diye) Evet dostum doğru duydun. Ben bir yobazsam ve okul bi yobazsa nasıl olur da benim dediğimi yapmıyor değil mi?

Okul bence de muhafazakar. Bi Boğaziçi bi ODTÜ beklemeyin gelirken. Bu hayallerle gelirseniz zaten ilk hafta bitmeden hayal kırıklığı yaşarsınız. Biz arkadaşlarımla Boğaziçi’nin konferanslarına da gidiyoruz Turkmsic e de gitmeye çalışıyoruz. Neden mi? Tek ve en büyük sorunumuz okul değil çünkü. Sorunumuz kendimizi geliştirmek. Etrafımıza bakınca insanların bizi nasıl engellediğini düşünüp onlara olan nefretimizi buralara kusmuyoruz.

Üni size akademik olarak destek sağlamak için vardır. Bunun yanında sosyalleşmek için kulüp gibi imkanlar sağlarlar. Eğer kulüplerin çok fazla YOBAZ zihniyet odağında kaldığını düşünüyorsan ve kendini yeterince geliştiremiyorsan başka etkinliklere bakarsın.

Bir de arkadaşlarımı takip ettiğimi ima etmişsin. Şaka mısın sen ya ahsjakskw. Dostum onlar benim ARKADAŞIM. Senin gibi milleti DIŞARIDAN gözlemleyip içi ile ilgili kesin yargılarda bulunmuyoruz.

Diğer arkadaşa da okulu size bırakmıcaz yazmışsın ahahshaha. Abi biz siz yok işte. Kimse ego falan kasmıyor. Biz okulun projesine inanıyoruz. SBÜ ODTÜ kadar modern Cerrahpaşa kadar akademik bir yer değil henüz. Ama bu ileride bir gün illa ki değişecek. Bu değişimi de çeşitliliği sağlayarak daha rahat yapabiliriz. Değişimler sadece tek bir fikirin hakim olduğu yerlerde zaten olmaz. Biz bu çeşitliliği sağlamak için hem gerçek hayatta hem de burada çalışıyoruz. Sen de gelip buraya bütün şikayetlerini yazarak bunu baya bir baltalıyorsun. Farkındaysan başlığı açma amacım YOBAZLAR içeri falan değil. Hiçbirimizin öyle bir derdi de yok. Ama maalesef bütün dünya sana karşı gibi bir hissin var herhalde. Ne diyelim umarım bir gün olaylara benim baktığım perspektiften de bakabilirsin. (Ps evet dostum bence ben seninle empati kurabiliyorum ama sanırım tam tersinde sıkıntı yaşıyoruz)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Up

• Bu sene okulumuzda 4. Sınıfa geçen bir arkadaşımızın hazırlamış olduğu soru cevap videosunu bırakıyorum. Ben çok beğendim ve sizinle de paylaşmak istiyorum. Eğer SBÜ Hamidiye Tıp fakültesini düşünüyorsanız mutlaka izlemenizi öneririm.

https://www.instagram.com/accounts/login/?next=/tv/CDWaNaKpA1E/%3Figshid%3D1msx25sezogch

• Up

• Okulda 1 sene geçirip sonrasında bıraktım, bu okula gitmeyin, çok net. Yazmayın bu okulu listenize. İyi sıralama yapan gençler burayı hak etmiyor, daha doğrusu, burası sizin, bizim gibi gençleri hak etmiyor. Burayı yazan insanlar sırf İstanbul, Kadıköy diye yazıyorlar, başka ne mi var, koca bir sıfır. Okulun hiçbir imkanı yok, aksine eğer okulun üzerine kurulmuş olduğu ideolojiden değilseniz kafayı yiyebilirsiniz. Burada okulu körü körüne savunan arkadaşlara aldanmayın, okulun binasına, lokasyonuna aldanmayın, samimi olarak diyorum, yazmayın okulu. Eğer ikilemde kalan arkadaşlar varsa da bana özelden yazsınlar yardımcı olmaya çalışırım, daha detaylı da anlatırım. Dediğim gibi, millete İstanbul'da tıp okuyorum diye hava atmaya çalışırken büyük hayal kırıklığı yaşarsınız, zar zor gidersiniz okula, bu yüzden yazmayın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BahtsızSüvari kullanıcısına yanıt
    Hocam nereye gittiniz? Nasıl kurtardınız paçayı? Yazarsanız sevinirim. Ayrıca üstte paylaşılan videodan da anlaşıldığı üzere söylediğim herşey doğru arkadaşlar. Öğrenci profili bu ideolojik olarak tersse hayatınızı yakmayın.

• Zirkonyum9 kullanıcısına yanıt
    Özelden yazdım, şöyle de anlaşılmasın, sadece bölümün ideolojik profili böyle değil, sbü'de birçok bölüm var ve hepsi böyle. Çok sıkıntılı kişiler var içinde, liseden hallice ya da daha kötü diyebilirim, gerçek bir üniversitede okumak isteyen yazmasın. Tıp diye yazmayın, Kadıköy diye yazmayın, asıl olay bu ikisinde değil, 6 sene okuyacağınız yerin sizin hareketlerinizi kısıtlamasına, düşünmenizi engellemesine izin vermeyin, bırakın taban puanı bile oluşmasın kontenjan dolmadığından, sırf doktor olacağım diye kafası yüzlerce sene geride olan bir okulda okumayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Darkseid09

Dostum son kez söylüyorum. Biz veya bizim gibi olduğunu sandığın kişiler olarak kimse kimseyi sınıflandırmıyor. Sana KEŞKE SENİ GETİRMESEYMİŞİZden kastım Olayları farklı bakış açılarından vermek istediğimizi bile anlamamışsın. Algıda seçicilik yaparak sadece görmek istediğini, eleştirmek istediğini görüyorsun. Bu ne sana bir fayda sağlar ne de çalıştayı düzenleme amacımızla paraleldir. Keşke senin yerine başkası faydalansaymış.

İkinci olarak Kız-erkek olayına BİZ YOBAZ dediğin tayfa da karşı şıktık. BUNU BİLİYOR MUYDUN HİÇ? Maalesef sks kabul etmedi. Ama yazımda da bahsettim. Bu okulda değişmesi gereken bir şeyler var zaten. Yakın vadede mümkün görünmüyor. Gerçekten eleştirecek ve cevap verecek bir yer aramaktansa bunları irdeleyebilmeni isterdim.

Kulüp açtırma muhabbetini biz de denedik. Hala deniyoruz . Emsa olsun Turkmsic olsun. Ama bunlar üniyi üni yapan şeyler değil zaten. Açık olsalardı sadece evet okul açıyormuş diyecektik. (ps: yine de uğraşıyoruz. sen ki ilerici arkadaşımızsın belli. Bu sıkıntıları çekme diye) Evet dostum doğru duydun. Ben bir yobazsam ve okul bi yobazsa nasıl olur da benim dediğimi yapmıyor değil mi?

Okul bence de muhafazakar. Bi Boğaziçi bi ODTÜ beklemeyin gelirken. Bu hayallerle gelirseniz zaten ilk hafta bitmeden hayal kırıklığı yaşarsınız. Biz arkadaşlarımla Boğaziçi’nin konferanslarına da gidiyoruz Turkmsic e de gitmeye çalışıyoruz. Neden mi? Tek ve en büyük sorunumuz okul değil çünkü. Sorunumuz kendimizi geliştirmek. Etrafımıza bakınca insanların bizi nasıl engellediğini düşünüp onlara olan nefretimizi buralara kusmuyoruz.

Üni size akademik olarak destek sağlamak için vardır. Bunun yanında sosyalleşmek için kulüp gibi imkanlar sağlarlar. Eğer kulüplerin çok fazla YOBAZ zihniyet odağında kaldığını düşünüyorsan ve kendini yeterince geliştiremiyorsan başka etkinliklere bakarsın.

Bir de arkadaşlarımı takip ettiğimi ima etmişsin. Şaka mısın sen ya ahsjakskw. Dostum onlar benim ARKADAŞIM. Senin gibi milleti DIŞARIDAN gözlemleyip içi ile ilgili kesin yargılarda bulunmuyoruz.

Diğer arkadaşa da okulu size bırakmıcaz yazmışsın ahahshaha. Abi biz siz yok işte. Kimse ego falan kasmıyor. Biz okulun projesine inanıyoruz. SBÜ ODTÜ kadar modern Cerrahpaşa kadar akademik bir yer değil henüz. Ama bu ileride bir gün illa ki değişecek. Bu değişimi de çeşitliliği sağlayarak daha rahat yapabiliriz. Değişimler sadece tek bir fikirin hakim olduğu yerlerde zaten olmaz. Biz bu çeşitliliği sağlamak için hem gerçek hayatta hem de burada çalışıyoruz. Sen de gelip buraya bütün şikayetlerini yazarak bunu baya bir baltalıyorsun. Farkındaysan başlığı açma amacım YOBAZLAR içeri falan değil. Hiçbirimizin öyle bir derdi de yok. Ama maalesef bütün dünya sana karşı gibi bir hissin var herhalde. Ne diyelim umarım bir gün olaylara benim baktığım perspektiften de bakabilirsin. (Ps evet dostum bence ben seninle empati kurabiliyorum ama sanırım tam tersinde sıkıntı yaşıyoruz)
    Konuya tamamen uzağım, ne diğer arkadaşı ne de sizi tanımam, objektif olacağım.

Madem değişmesi gereken şeyler olduğunu biliyorsunuz, söylüyorsunuz, yanlış gördüğünüz şeyler var,

Neden ilk mesaja bunları yazmadınız? Konuyu okuyorum herşey mükemmel, hiçbir sıkıntısı yok,

Yorumlara bakıyorum, "evet arkadaşalr bazı sıkıntılar var","kulüp açamıyoruz "

Vicdanlı ol iyisiyle kötüsüyle her şeyi yaz ilk mesaja. Yüzlerce genç bu konuyu okuyacak belki, kimsenin hayalleriyle oynama, iyi ya da kötü demiyorum ama insanlar ne olduğunu bilerek gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi an agony -- 3 Ağustos 2020; 10:3:17 >

• Zirkonyum9 kullanıcısına yanıt
    Hocam biraz abartıyorsunuz bence tamam okulu kimseye tavsiye etmeyelim falan da okul okuyoruz nihayetinde 4 seneye gideceksin hayatını yakmak falan abartı geldi

• an agony A kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle yazacak arkadaşlar da bu yanlarını bilerek gelsinler ki pişman olmasınlar sonra gencmektebitıbbiyeliler kulubune yok bilmem ne sahane kulübüne girip bilimsellikten uzak şeylere maruz kalmasınlar

• bunu hala anlamadm bu arada. organ nakli çalıştayına neden diyanetten eleman çağırmışlar?

• Organ naklinin dini yönü tıp fakültesini değil ilahiyat fakültesinin alanına girer. Bu kafadan mümkün olduğunca uzak durun açıkçası ben insanları yönlendirmek isteyen birisi değilim bu yüzden kesinlikle gelmeyin hayatınız kayar demiyorum. Sadece şunu söylüyorum eğer tercih edecekseniz bu insanların kafa yapısını bilerek gelin bunlardan uzak durun mesela binali yıldırımı çağırmışlarsa gitmeyin :d Sosyallik adı altında şenlik yapıyorlar altından kesin bir şey çıkar dahil olmayın. Umarım açıklayabilmişimdir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Scofield -- 3 Ağustos 2020; 10:22:11 >
  • Dr. Scofield kullanıcısına yanıt
    Hocam sen zaten kendin söylüyorsun şu an. Okula gelin ama oraya buraya gitmeyin, ee gelmesinler işte o zaman, bu kadar basit. Sbü'de tıp okuyan birinin burada açabileceği tek konu "Buraya gelmeyin" konusudur, bunun haricinde okulu savunan kişilerde art niyet ararım. Burayı okuyan arkadaşlara da şöyle bir şey diyeyim, sosyal medyadayız diye yazamadığımız birçok şey var. Okulda geçirdiğim süre boyunca "skandal" denebilecek pek çok olaya şahit oldum, resmen rezillik, itici, mide bulandırıcı idi. Bu arkadaşların da bu tarz olayları kimi zaman yaşadığını ve normalleştirdiğini düşünüyorum, kendi okudukları okul olduğu için yerin dibine gömemiyorlar, okul zarar görürse onların da kariyerine zarar gelecek çünkü. Normal karşılıyorum, ancak dediğim gibi, ya da dediğin gibi, insanların tercihleri ile oynamak bu kadar kolay değil, eğer bir konu açtıysanız adam akıllı ne olduğunu yazacaksınız, "ya arkadaşlar kulüp açtırmıyorlar ne olur ki yaaa" tarzında yazarsanız art niyetli, insanları yanlış yönlendiren bireylersiniz demektir, umarım bu tavrınızdan kurtulursunuz.

Özelden ne olduğunu yazar mısınız merak ettim

• Dr. Scofield kullanıcısına yanıt
    Hayır

Boş atıp durmuşsun tüm konuşmalarında sbü ye kafayı takmışsın sen senin yazdıklarıni okuyan da zanneder ki diğer okullardaki kulüplerde durmaksızın eğlence var, diğer okulların yöneticilerinde hiç siyaset yok,her şey mükemmel ama maalesef böyle değil arkadaşlar kulüpleri aktif olarak kullanan yok zaten tıp okuyanlarda (turkmsic vb. Topluluklardan bahsetmiyorum) yakında sbü'de de açılır bu topluluklar siz ona odaklanmayın önemli olan eğitim okulda zaten sosyalleşmek isteyen her türlü sosyalleşir kadıköy ve üsküdarın ortasında olan bir okulun sosyal olmamasi imkansız bu arkadaş art niyetlilikten bahsetmiş ama asıl kendisi art niyetli hiçbir okul mükemmel değil hiçbir okulda siyaset yok diyemeyiz hiçbir okulda kulüpler,öğrenciler mükemmel değil bu işi de bu kadar derine sokmaya gerek yok aklınıza hangisi uyuyorsa onu yazın emin olun pişman olmazsınız

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.