Şimdi Ara

SBÜ HAMİDİYE TIP FAKÜLTESİ (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
5
Favori
10.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu olanak da sunuldu. 😕

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Darkseid09 kullanıcısına yanıt
    Buna rağmen katılıp bi de konuşuyorlar mi cidden? Çok ilginç

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dr. Scofield kullanıcısına yanıt
    Valla dostum hiç açık bırakmamaya çalışıyoruz. Her şeyi eksiksiz halletmeye çalışıyoruz. Açık arayan, eleştirmek isteyen yine eleştiriyor. Yapacak bir şey yok. Amacımız üniyi daha yaşanabilir bir yer yapmaksa bunlara göğüs gereceğiz.

• Hocam iyi ki bu konuyu görmüşüm.Açan arkadaşa da teşekkür ederim.Benim hayallerim istanbul da okumaktı.Puanım buraya yetiyordu.7 Yıl geçireceğim bir yerde özgür ve kafam rahat bir şekilde okuyamayacaksam neden yazayım ki.Tercih fuarında anlatılanlarda iyi gibi duruyordu.Hala kafamda soru işaretleri var.
    Size sormak istediğim şey yurt imkanları nasıl?
  • aduplin kullanıcısına yanıt
    Okulun kendi yurdu yok maalesef. Üsküdar ve Kadıköy’de çeşitli özel-Yarı özel-Vakıf yurtları var ama İstanbul olduğu için ortalama bir yurttan biraz daha pahalılar. Kyk da yakınlarda bildiğim kadarıyla yok. Okulun yeri merkezi olduğu için Anadolu yakasındaki herhangi bir yurttan ulaşım max 30dk civarı sürer.

• aduplin kullanıcısına yanıt
    Bu farkındalığı kazanmış olman güzel, İstanbul'da bir tıp diyerek gitme buraya dostum. Okulda okuyan arkadaşlar bile objektif değerlendirmiyor okulu, tercih fuarlarındaki insanların objektif değerlendirmesini hiç bekleme. Şuradan bile çıkarım yapabilirsin, okul 5-6 sene önce açıldı ama logosunda 1903 var, gören 100 senelik üniversite sanar ama içerisinde çalışan memurlar o kadar acemi ki adam akıllı öğrenci belgesi bile alamazsın işin düştüğü zaman. Yurt imkanları sıfır, okul açıldığı zaman çevresinde yurt reklamları yapanlar oluyor, asla o insanlara bulaşma gideceksen, hepsi bir vakfa hizmet eden gerici tipler. Lafı açılmışken söyleyeyim, okulun çevresi de aşırı sıkıntı, Üsküdar falan ama o çevrede örgütlü dolandırıcılık yapan çok. Başıma 2-3 kere geldi bu olay okulun hemen dışında iken. Başka alternatifleri değerlendir, bu okulda okumuş biri olarak listene koymanı net bir şekilde önermem.

• Zirkonyum9 kullanıcısına yanıt
    Hocam merkezi ile başka şehir imkanınız varsa deneyin geriye kalan yıllarda iyice nefret edersiniz

• BahtsızSüvari kullanıcısına yanıt
    Okulun konumuna da laf etmezsin ya ne yaşattılar kardeş sana ne dolmuşsun sen

• Dr. Scofield kullanıcısına yanıt
    Sana mı soracağım neye laf edip etmeyeceğimi, arkadaşlara karşılaşmaları muhtemel sorunları açıklıyorum, gidecekleri yerin nasıl olduğunu bilsinler diye. Eğer beni yalanlıyorsan ben öyle bir şey yaşamadım de geç, yaşadığım şeyleri söylemek seni neden bu kadar sıkıntıya soktu ?

"okulun çevresi aşırı sıkıntı üsküdarda dolandırıcılar var" aynen kardeşim Rio'nun varoş mahallelerinde okul sakın gelmeyin.

Eleştirilecek bir sürü şeyi var birçok okulda olan sorunlar ama ne senin gibi her fırsatta moklayan ne de her fırsatta öven insanlar umursanacak kişiler değilsiniz

Okul benim üzerime sanki lafa bak seni niye sıkıntıya soktu ne sıkıntıya sokacak beni artık işi o kadar absürt bi noktaya getirdin ki gülünç bir durum oluştu

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Scofield

Okul benim üzerime sanki lafa bak seni niye sıkıntıya soktu ne sıkıntıya sokacak beni artık işi o kadar absürt bi noktaya getirdin ki gülünç bir durum oluştu
    Bak güzel kardeşim, sorunun büyüğü küçüğü olmaz. Ben okulda olduğum dönemde ne yaşadıysam onu arkadaşlara anlatmakla yükümlüyüm. Burası bir devlet kurumu, ilerde İTÜ'nün ODTÜ'nün Boğaziçi'nin nasıl ekolü varsa buranın da bir ekolü oluşacak. Bu büyük üniversitelerin nasıl bugünlere geldiğinin nasıl kurulduğu ile bir bağlantısı var, belki bugüne kadar anatomi çalışmaktan bu tarz şeylere kafa yormamış olabilirsin. Buranın da nasıl bir ekolünün olacağı bugünlere bağlı, ilerde düzelir diyorsun ya, bekle dur kardeşim, o sıkıntılar düzelmeyecek. Ben okulun sıkıntılarını aktarırken okulun prestiji ya da sizin durumunuz -ki okulda okuyan yakın arkadaşlarım var hâlâ- gram umrumda değil. Burası bana devletin sunduğu bir kurum, giderim ya da gitmem bu bana bağlı bir şey. Ben okulu savununca ya da yerince benim elime hiçbir şey geçmiyor, bunu sadece tercih yapacak arkadaşlar için yapıyorum, " ya dur hazır ayrıldım şuradan bir karalayayım" mantığı ile yapmıyorum. Senin ve diğer arkadaşın bu okul ile ilgili konunuzu gördüğümde cidden güldüm, objektiflikten uzak, kendinizin durumunu da göz önüne alarak okulu tozpembe gösterip sorunlara da düzelir ya diyorsunuz. Bu yüzden gülünç olan sizlersiniz. Benim yazdığım eleştirilere de bu kadar tepki göstereceğine, ben böyle bir şey deneyimlemedim arkadaşlar", "arkadaşın dediği pek doğru değil aslında şöyle" diyerek okulunu daha iyi savunarak bana bir antitez oluşturabilirsin belki. Böylece konuyu arkadaşlar için daha faydalı bir hale de getirmiş oluruz.

Artık bu konu altında tartışmaya girmeyeceğim bu konuya yazdıgım son yazıdır.

İsteyen okulu yazar isteyen yazmaz beni ilgilendiren bir şey değil ben öyle takılan biriyim burada ama tercih yapacak arkadaşlar hayatları için önemli bir karar verecek sadece onlara iyi düşünmelerini tavsiye edebilirim gerisi onların bileceği iştir. Bir şeyi körü körüne savunmak veya kötülemek yobazlıktan başka bir şey değildir. Bana soru soran arkadaşlara açıkça eğrisini doğrusunu anlatarak yardımcı olmaya çalıştım umarım herkes için en iyisi olur. İyi forumlar..

aynen kardeşim anatomi calısmaktan bunları düşünmedim hadi eyv

Bu mantıkla Çapa Cerrahpaşa da yazmayalım. Sonuçta Fatih’te. Hırlısı hırsızı keşi her tip insan var. Sakın ha Çapa yazmayın dostlar dolandırılırsınız. Aman diyim. Hele Medeniyet hiiiiç yazmayın dostlar. Otoban kenarında maazallah araba falan çarpar. Bunları neden mi yazıyorum? Haydarpaşa’da dolandırılan/dolandırılanilecek adamlar kendini arabanın önüne de atabilirler. (!)

Cidden bu nasıl bir mantık yahu. Arkadaşım bu okulda ne görüyorsun bilmiyoruz ama biz hiç ama hiç bunları görmüyoruz. Şuan 2 ye geçen sınıfım 195 kişi ve onlar da hiç görmüyor. Bütün aksilikler bütün sistem hataları sana gelmiş. Tüh. Aman ne kadar üzüldüm. Okul senin gibi çok kıymetli bir değeri kaybetti.

Arkadaşım sorun yaşadım diyorsun sorunlarından bile bahsetmiyorsun. Nasıl diyalektik bir süreç işletebiliriz seninle? Belli ki ilk sene gelmişsin ve okulun ilk açıldığı zamanlardaki zorluklara yüzleşince kaçmışsın. İndiğin trene bok atmanın manası yok. Şuan gayet güzel eğitimimizi de alıyoruz. İdeolojik bir baskı da görmüyoruz. NORMAL OKULUNU OKUYAN BİRİ HİÇBİR SIKINTI YAŞAMAZ VE YAŞAMIYOR. Sosyallik konusunda bayağı eksiğiz ve okul da hatalı bunu da biliyoruz. Elimizden geleni yapıyoruz ama. Gerçekten bütün problemin bu mu? Başka ne yaşadın? Rektörlük küpe takıyorsun diye seni aforoz mu etti? Ayakta su içiyorsun diye aşağılandın mı? Namaz kılmıyorsun diye notlarını mı düşük verdiler? Ne yaşadın anlat biz de bilelim. Ve şuan devam ediyor mu bakalım. İşte o zaman Tez-Antitez Sentez şeklinde ilerleriz. He bir şeylerin değişmeyeceğini düşünüyorsan o senin görüşün. Kişiliğine pek saygı duymasam da görüşüne saygı duyuyorum. Ben okulda okuyan ve SKS dekanlık sınıf üçgeninde olan birisi olacak olacağını düşünüyorum. Hadi bana bir şeyler öğret!

Senin gibi her baskıya boyun eğen bir insan değilim, "normal okulunu okuyan" biri değilim, sen kadın ve erkeklerin ayrı ayrı otobüslere bindirilmesine takmazsın, ben takarım. İstanbul'da tıp okuyorum mantığı ile okulda devam edemezdim, bu arada okulun ilk senesinde de gelmedim merak etme. Şimdi bana şunun cevabını ver, senin mantığına göre sadece derse girip çıkan biri sorun yaşamaz, okula gelenin beklentisi sadece bir "tıp eğitimi almak" olmalı. Ee? O zaman bu 5k yapan arkadaşlar 15klık evine yakın yere gidip derslere girip çıksınlar sadece, ne farkı kaldı? İkisinde de tıp eğitimi var, büyük ihtimalle 15klık yerde eğitim daha iyi çünkü daha oturmuş, buradaki gibi bakkal işletir gibi ders işletmiyorlardır en azından. Eee daha ne farkı var? İstanbul, Kadıköy dersin. Ben de bunun bir anlamının olmadığını söylüyorum, okul Kadıköy'de de olsa zihniyet yüzlerce sene geride diyorum. Başka? Puanımın karşılığını nasıl alacağım? Farklı hastanelerde stajla mı? Okulun dış görünüşü ile mi? Tam olarak neyle? Bir de ideolojik baskı görmüyoruz demişsin, belli oluyor, zirkonyum nick'li arkadaş şundan rahatsızım dediğinde doğrudan atarlandın adama, neden baskı görmediğini anlamak zor değil. Son olarak, kişiliğime laf etmek haddine değil. Ters görüşlerdeyiz diye bana kişiliksiz muamelesi yapamazsın, hoş bunu en iyi siz bilirsiniz, dışlamak ve ötekileştirmek sizin işiniz. Bu da benim konudaki son mesajım, bugüne kadar bana özelden soru soran herkese objektif cevap verdim, yine soru sorarsanız cevaplarım arkadaşlar, gideceğiniz okulun ne olduğunu iyi bilin, İstanbul'da tıp hayali ile yanıp tutuşmayın, pişman olma olasılığınız çok yüksek.

• Ahajsjaks şaka mısın sen ya? Her baskıya boyun eğen demişsin bir de. Dostum yukarıda gördüysen bu okulda bir şeylerin değişmesi için en çok çaba harcayanlardan biriyim demişim değil mi? Emin ol bu işler buraya yazıp insanları çağırmayarak olmuyor. Bir şeylerin değişmesi için mücadele etmek gerekiyor kaçmak veya yenemediğini kötülemek değil.

İkinicisi isteyen istediği yere gidebilir. Kimseye silah zoruyla burasını tercih ettirmiyoruz. O okulların 15k olmasının ve bizim okulun 5k olmasının bazı nedenleri var. Ve bu nedenlerden en hafifleri sosyal olan kısmı oluşturuyor. Bir okulu okul yapan eğitimi ve eğitiminde sana sunduklarının. Bunun dışındaki her şey artıdır. Sosyal olarak zayıf diye SBÜ 15k ya düşmüyorsa diğer köklü dediğin okul da eğitimi iyi olduğu için 5k ya çıkmıyor.

Bizim okulun eğitim anlamında en büyük avantajı hastane çeşitliliği. Diğer ünilerde staj için servis veya kat değiştirirken bizde alanında en iyi hastaneleri değiştiriyorsun. İnsanlar senin aksine bunun bir fark yaratacağını görüyor ki okulu tercih ediyor.

Ben kimseye zorla tercih yaptırmıyorum. Okulu da paso övmüyorum. Ama okula olan nefretinizi gelip buraya kusuyorsunuz. Sonra da sessiz olmamı mı bekliyorsunuz? Ben çocuğa nasıl bir ideolojik baskı yapmışım? Dostum sen objektif falan değilsin. Sen objektiflik aldı arkasına saklanan bir hatersın. Bunu daha kendine bile itiraf edemiyorsun. Hala okulun klinik imkanlarını bile kötülüyorsun ki ülkedeki tartışmasız en iyi imkanlar. Sizi kimsenin ötekileştirmesine gerek yok. Siz kendinizi insanlardan dışlamışsınız.

Okulla ne yaşadın bilmiyorum. Anlatmıyorsun da. Umarım gittiğin yerlerde istediğin BÜTÜN imkanları bulmuşsundur. Sonuçta hiçbir ünide kimse dışlanmaz ama biz SBÜ yönetimi hocaları öğrencileri olarak zirkonyum ve seni dışlamışız. Çok özür dileriz. Lütfen geri dön. Muhteşem karakterinle bize okul nasıl okunur öğret.

Size çok uzak bir yerde bile fakültenizin yönetiminden memnun olmayan bir sürü insan duydum sadece konudaki 2 arkadaş değil mutsuz olan bilin istedim.

• Zirkonyum9 kullanıcısına yanıt
    Şanlı Harbiye'yi önce FETÖ'ye peşkeş çekip ihanete uğradılar. Şimdi de okullarını daha da rezil ediyorlar. Baktılar Türk'ten hayır yok, harbiyeye arapları doldurmaya başlamışlar. Dediğin kulübe baktım YÖS ile arapları okula sokmaya çalışıyor. Yazıklar olsun yazıklar olsun yazıklar olsun
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.