Şimdi Ara

SBÜ HAMİDİYE TIP FAKÜLTESİ (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
5
Favori
10.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kadın erkek ayrı otobüslerle gidileceği, diyanetten bi dallamanın gelip hadsiz hadsiz tavsiye vereceği maalesef söylenmemişti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fetö zihniyetiyle okul kulüplerinde cemaatleşmeye çanak tutuyor okulun yönetimi zaten. Kulüp yönetimleri dincilerden dincilere geçiyor her sene saçma sapan olaylar oluyor. Fetö zihniyeti olması çok normal bu dincilerin zira 5yıl önce koyun koyunalardı.

• Hocam elbette memnun olmayan insanlar olacak. Kimse mükemmel değil ki. Herkesi zaten memnun edemezsin. Öyle bir dünyada yaşamıyoruz. Bu iki arkadaşa olan tepkim maalesef bu yüzden değil. Okul için yakışıksız ifadeler kullanıyorlar. Fetöcü metöcü bilmemne. Bunlara gerçekten gerek var mı ya? Bir yerden hoşlanmadığını söylemek zor değilken asılsız iftira atmak insanların zihnini bulandırmak neden bu kadar tercih ediliyor. Lütfen yanlış anlamayın okulu da savunmuyorum ama haksızlık yapılıyorsa hakkını da yedirmem.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Zirkonyum9 kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar bahsi geçen çalıştay takvimi burada. Herkes bunları bilerek geldi. Sağ sütun 2. Satırda gayet de yazıyor. Bu sadece bir başlıktı bir de. Diğer konulara bakarak konuların neler olduğunu görebilirsiniz.

Sana gelinceee. Niye bu kadar objektiflikten uzak bir insansın. Kız erkek ayrı olmasına biz de itiraz ettik. Diğer etkinlikler için böyle bir şey yapılırsa da edeceğiz. Bu mücadelemiz hep sürecek. Ne duymak istiyorsun anlamıyorum. Herhangi bir bilgilendirmeme durumu söz konusu değil. Kendi geldiğin çalıştay hakkında hiçbir şey bilmiyorsan senin işgüzarlığına yazar bu. Aferin

SBÜ HAMİDİYE TIP FAKÜLTESİ

• Darkseid09 kullanıcısına yanıt
    Bak yazmayayım diyorum duramıyorum işte. Arkadaşlar size ufak bir anımı anlatayım, okulun ilk haftaları yanıma oturan arkadaşlarla konuşmaya başladım, fakültede elinizi sallasanız YÖS'le girene rastlayacağınız için Türk bir öğrenciye rastladığımda o kadar mutlu oluyordum ki anlatamam. 5-6 kişi toplanıp konuşmaya başladık, başta hâl hatır falan, sonra bu okulu niye seçtiğimize geldi konu. Arkadaşların birkaçı il dışında yaşıyordu, taban puanına baktım geldim, gelmez olaydım dediler. İlk haftadan nakil düşünmeye, okulu dondurmayı düşünmeye başladı bu arkadaşlar. Birkaçı ya ben zorla tıp yazdım puanıma en yakın burası vardı dedi. Biz bu 5-6 kişi ilk hafta o kadar pişmandık ki anlatamam. O kadar senelerini harcayıp 10k'ya girmişsin, senelerce hayal kuruyorsun, okula bak. Yanımdaki adam sırf ırkı farklı diye sadece matematik çözerek benle aynı bölümü okuyor. Fizik kimya biyoloji gram bilmiyorlar. Bir tane de arkadaşım vardı, Amerikan vatandaşı imiş, YÖS'le girmiş. İngilizce biliyor musun dedim, yok. Şaka mı bu? Bakın bir de böyle anlatınca ırkçı da oluruz şimdi, kendim ırkçı olduğumu düşünmüyorum, hepimiz insanız. Asıl ırkçı okulun kendisi. Burası devlet okulu, Türk öğrenciler 2.5 milyon kişi arasından sıyrılıp geliyor, yabancı öğrenciler sadece matematik çözerek, belki kalem bile oynatmayarak geliyor. Ben bunu kendime yediremedim arkadaşlar, emeğime yediremedim, tek değilim, kimse yediremedi benim konuştuğum arkadaşlardan. Forumda daha önce Ariana Grande nick'li arkadaş da bu okulda idi. Şu an Boğaziçi ekonomide, tıpı kazandığı sene tekrar hazırlandı siz düşünün. Kalan arkadaşlara niye kalıyorsunuz diyorum, ortalama kasar Çapa'ya Cerrahpaşa'ya geçerim diyorlar, onlarınki de hayal dünyası. Ben bunları gördüm yaşadım, taban sıralama 5k çünkü başka gidecek yer yok. Gelen ya geldiğine pişman ya da başka yere geçmek için ortalama kasıyor. 4-7k arasında sıralama yapan arkadaşlar tam olarak nereyi yazacağını bulamıyor şu an, İstanbul mu, Eskişehir mi vs. En son İstanbul diyorlar. Ama bu hata işte, eğer il dışından geliyorsanız Esogü buradan 10 kat daha iyi, gidip yerinde gördüm, başka alternatifleri de değerlendirin ama burası en son çareniz olsun. Hatta hiç yazmayın bile bırakın tabanı oluşmasın. Hiçbir şeyi abartmıyorum, karalama kampanyası da yapmıyorum. Bu okul bir sağlık bilimi okulu, tabi ki tıp eğitimi verecek ve en azından ortalama ya da ortalama üstü verecek. Türkiye'deki çoğu tıp fakültesinde iyi eğitim alıyorsunuz zaten. Ben bunun dışında kalan şeyleri açıklamaya çalışıyorum, umarım kendimi doğru ifade ediyorumdur, her şey ders, not, diploma değil arkadaşlar. Bunu ileride daha iyi anlayacaksınız.

• BahtsızSüvari kullanıcısına yanıt
    Öncelikle senin tepkin direkt olarak YÖS le öğrenci alımı kavramına. Ancak birçok ünide YÖSle gelen öğrenci vardır. Sen Uluslararası mı okudun normal mi onu da bilmiyorum ama Uluslararasının amacı zaten ağırlığı yabancı bir fakülte kurmak. Normal tıpta da Yösle gelen arkadaşlar var ama sayıları onlara nazaran çok daha az. Ve onlar kalem sallamayıp fizik kimya bilmeyip geliyor demişsin ama bizde YÖS le gelip Finalsiz geçen arkadaşlar da var. Hatta 4. Sınıfların birincisi bildiğim kadarıyla YÖS’lüydü. Bu sistem zaten aşırı sağlıklı bir sistem değil ama sadece bizim okulun sorunu da değil. Kaldı ki biz o zaman şöyle de bir sorun çıkıyor. Ben 5k yaptım 30k lık askeri arkadaşla niye aynı sınıfta okuyayım? 2.5 milyon kişi arasından sıyrılmışsın ve tıpta senin 6katın derece yapmış adamla aynı sınıfta okuyorsun. Senin mantığına göre bu kabul edilemez. Ancak işin pratik kısmında aynı sınıftayız. Hepimiz eşitiz. Benim ortalamamı geçen Yöslü arkadaşlar da var Askeri arkadaşlar da. Üniversite sınavı veya YÖS veya okula girmek için ne kullandıysan bunlar sadece bir araçtır. Asıl showtime okulda başlıyor ve kimsenin kimseden bir farkı yok. Bazısı 4k yapıp çok zorlanır bazısı yösle gelip bölüm birincisi olur. Aradaki farkı insanın çalışması ve isteği belirler.

Son yazdığın kısma cevap vermeye üşeniyorum maalesef. Herhangi bir mesajımı okuyan arkadaşlar cevabı zaten yazdığımı bilirler. Umarım gittiğiniz yerde daha mutlusunuzdur.

30klık arkadaşla aynı sınıfta okumakta sıkıntı yok. Aynı durum vakıflarda da var, zaten buna isyanım olsa özel olarak belirtirdim. Ben diyorum ki, bu YÖS'le giren arkadaşlar YKS'ye girse ilk 200k'ya giremez. Tıpın taban sıralaması kaç? Bir de bizim okula özel durum değil demişsin, evet değil. Her yerde bu YÖS illeti mevcut. Ancak bunlara özel fakülte açan sadece sizin okulunuz. Bu işe sıcak bakmıyor olsalardı böyle bir fakülte açmazlardı değil mi? Mesela çapa ve Cerrahpaşada da YÖSlü var ama uluslararası diye bir fakülte adı altında bu iş meşrulaştırılmıyor. Ayrıca fakültede bu kişilerin birinci olması ya da sonuncu olması önemli değil, tıp eğitiminde matematik gibi akıl yürütmüyorsun, aç slaytını ezberle geç. TM'den giren arkadaşa da slaytları versek ezberler yüksek alır. Sorun bu tarz kişilerin sizin okulunuzda YKS ile giren öğrencilerden fazla olması ve sizle aynı diplomayı alacak olması. Bunu kendine yedirebiliyorsan ne âlâ. Bu tarz kişilerin çok olmasından dolayı otobüslerde kadın erkek ayrı ayrı gidersiniz işte, medeniyet gençlik diye kulüp açarlar Arapça konuşurlar sadece, çalıştaya da ilahiyatçı biri gelir, bunlar hep bu tarz öğrencilerin var olmasından dolayı oluşan sorunlar. Ya da şöyle mi demeliydim, okul böyle olmasını istiyor, yani o arkadaşların da bir suçu yok. Okul buna izin verdiği için büyük hatalı, ben de okulu bu gibi sebepler yüzünden önermiyorum diyorum. Bu tonlarca sebepten bir tanesi sadece.

Dostum bir proje okul olduğunu herkes biliyor. Bir şey yapılacaksa ilk burada deneniyor yani. Somali ve Özbekistan’da da fakülteler var hatta. Yöslü öğrencilerin sayısı bizden fazla değil. Sınıfın max %7-8 ini oluşturuyorlar. Uluslararası tıp da sıradan bir ingilizce tıp değil. Burayı seçenler zaten bu gelen arkadaşlarla okuyacağını bilerek geliyor. YKS de 200k bile yapamayacak adamların Tıpta başarılı olabileceğinden bahsetmişsin ama buna da katılmıyorum. Bunun kapasite ve çalışma işi olduğunu düşünüyorum. Eğer 200k dan daha iyisi için bile çalışmıyorsa tıpta hiç tutunamaz. Tıbbın büyük çoğunluğunun ezber olduğu doğru ama insanlar o dereceleri çalışarak yapıyor. Çalışma kültürü olan adamlar tıpta başarılı oluyor. Bu olay herkeste olsaydı hepimiz her sene sınavı fule yakın yapardık. Yani Yösle de gelse yössüz de gelse kişinin çalışmasına bakan bir sistem var. Benim bununla bir problemim yok çünkü benden daha çok çalışanın beni geçmesinde bir problem görmüyorum. Beleşten diploma da dağıtmıyoruz. Bu tarz kişiler demişsin ama Yösle gelenlerden hiçbir arkadaşım bu kız erkek ayrı oturması zihniyetinde değil. Olamazlar da. Gelen herkesi belli bir kalıba sokmanıza da gerek yok. Ve bu kız erkek ayrı olayına tepkimizi belirtmiştim. Bunun değişmesi için mücadele ediyoruz.

O zaman şunu da ekleyeyim, uluslararası tıp fakültesinde zamanında sınıfın %50'sinden fazlası kaldığı için ek bir sınav daha yapıldı. Çok çok benzer sorulardı, ne oldu, çoğu kişi geçti bu sefer. Okulun normalde böyle bir şey yapmaya hakkı yok, varolan takvimde bu sınav yoktu, daha neler neler oldu bunun gibi. Pozitif ayrımcılık kötü bir şey, sırf YÖSlü öğrenciler mağdur olmasın diye böyle bir şey yapılması bana aşırı saçma ve adaletsiz gelmişti zamanında.

• Hocam, okulun siyasi yanlarından, kulüp açmamalarından staj hastanelerinin birbirinden kopuk olmamasından da bahsetseydin keşke :)

• Okulda mutlu olan tek bir kesim var hocam, o da okulun gelirinden haksız kazanç eden öğrenciler. Bu okulla alakalı çok fazla gizli iş var özellikle maddi konularda

• Bu başlığa şunları da eklemek isterim, bu okul 4 senedir turkmsic açtırmıyor öğrencilerin ahlakı bozulur diye. Tercih edecek arkadaşlar bu zihniyeti bilerek gelsinler sonra çok pişman olurlar

Gülhanede de bayağı kişinin notu geçme notunun altında diye geçme notu 5 puan düşürülmüştü önceki senelerde. Dostum bunlar uluslararasına özgü değil. Okulun tüzüğü gibi bir şeyde yazıyor. Bu sene bizzat dekanla konuştuk bu konuyu.

• Biri de gidip veterinerligi hemsireligi tanitmaz bi ben mi kotu yaptim ya

• efsogaren kullanıcısına yanıt
    Bu konuyu da SKS başkanıyla konuşmuştuk. Biz de Turkmsic açılması için uğraştık bu sene. Hatta Emsanın Türkiye koordinatörü ile de konuştuk. Okulun yapmak istediği şey dışarıdan herhangi bir oluşumun okul içinde faaliyet göstermemesi. Yine de gyyd Yeşilay vs var ama bunları açmıyorlar. Bunların dışında orijinal bir kulüp fikri varsa açılıyor. Mesela bu sene teknoloji ile ilgili bir kulüp açıldı. ÜST dönemlerimiz böyle boşluklar görselerdi biz açmak zorunda kalmazdık. Turkmsic etkinliklerine de dışarıdan katılacağız artık :(. Bu sene Ankara ile beraber deneyeceğiz.

• msb adına açılan hamidiye kampüsü tıp kontenjanının aldığı eğitimle sizin aldığınız eğitim arasında farklar var mı?

bir de bu kontenjandaki doktor adayları hayatları boyunca msb adına mı çalışıyor?

Stajlar ile ilgili ilk kötü yorumu sizden duydum hocam. Biraz daha bahsetseniz keşke. Zaten aranızdan 6-7 tanenizi ya tanıyoruz ya tanımıyoruz. Bu bilgilendirme çok mutlu eder.

Turkmsic etkinliklerine dışarıdan katılamıyorsun dostum. Okulun dış oluşumlara izin vermemesiyle alakası yok, olay tamamiyle zihniyet. Ne yazık ki bu okulda bu zihniyet hakim. Üst dönemler olarak her sene bize açılacak denilip başvuru yaptıktan sonra reddedildiği için başka kulüplere yönelmeye fırsatımız olmadı; ancak o saydığın çoğu kulübün kurucu yöneticisi bazısının da başkanıydım zaten hepsinde bizim imzamız var :)

Stajlar ile ilgili, bazılarının eğitim seviyesi cidden çok iyi benim eleştiri noktam bu değil. Stajların hastane yerleri abd başkanına göre seçiliyor ve hastaneler birbirinden çok uzakta. 5.sınıfta kartalda da staj var Şirinevlerde de. Tusa çalışmak isteyen insanlar için büyük sıkıntılar oluşturacaktır. Ayrıyeten hocalar ayrı ayrı hastanelerden geldikleri için sene içerisinde hocalarda bıkkınlık oluştuğu da oluyor; ama mesela şunu kesinlikle söyleyebilirim Türkiye'deki en iyi kadın doğum stajlarındsn birisi kesinlikle bizim okuldadır. Ha keza genel cerrahi de fena değildi; ama konumu İstanbul realitesiyle düşününce çok yorucu oluyor. Instagram'da konu hakkında bilgisi olmayan dal hastanelerine gidiyoruz demiş, bu da çok doğru bir söz değil. ABD başkanı neredeyse oraya gidiyoruz. Mesela gözde Beyoğlu göz dal hastanesi ancak biz Haydarpaşada alacağız staj eğitimini.

Bu sene 13 stajınız mı olacak? Bi de pediatri Ümraniye’ye alınmış diyorlar. Belki diğer hastaneler ile de değişir. Siz ilk kurbanlarsınız 😅 ama belki bize ve alt dönemlere yetişir diyim. Son olarak da dün dekan hocayla konuştuk. Pandemi vs olursa kendi şehrinizde vs bizim hastane varsa belki orada yapma durumunuz da olabilirmiş. Bi de yine dilekçe Falan verip normal zamanda da bunlar mümkünmüş ama tavsiye etmiyorum dedi. Belki intörnlükte daha mantıklı olur. Malum TUS vs vs. Çok geniş olması benim de canımı sıkıyor ama okulu bunu bilerek yazdık. Şuan yaşamadan konuşmam kolay olsa da çok sıkıntı çekeceğimi düşünmüyorum.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.