Şimdi Ara

SBÜ HAMİDİYE TIP FAKÜLTESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
5
Favori
10.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar. Geçtiğimiz yıl sayısalda 5570. Olup Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hamidiye Tıp fakültesine yerleştim. Bu sene 1. Sınıfı bitirdim. Yazımda okulumdan, imkanlarından, bölümümden, gelirken sahip olduğum beklentilerimi ne ölçüde karşılayabildiğinden ve tercih döneminde yardımcı olacağını düşündüğüm bazı sıralama tahminlerimden bahsedeceğim.

Üniversitemiz ve İmkanları

Okulumuzun İstanbul’da Hamidiye kampüsü, Ankara’da Gülhane Kampüsü, Somali Mogadişu Kampüsü, Buhara İbni Sina kampüsü ve Bu sene açılacak 5 yeni tıp fakültesi bulunuyor. Bu kampüslerden Gülhane Kampüsü eski GATA’nın kapatılması ile bize bağlandı. Bu nedenle öğrencileri, öğretim görevlileri de bize bağlı. Mesela bu sene İstanbul’da okuyan öğrenciler olarak Gülhane kampüsünde ‘Doku ve Organ Transplantasyonu’ konulu bir çalıştay düzenledik.
    Okulumuzun İstanbuldaki binasının uzuuuun bir serüveni var. 1903 yılında Abdülhamit Han tarafından yaptırılan binamız( Haydarpaşa) Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane adıyla tıp eğitimine başlamış. Cumhuriyetin ilanı ile birlikte içerisindeki hocalar ve öğrenciler Bugünkü Çapaya taşınmışlar. Bina da sırasıyla Haydarpaşa lisesine, Marmara Tıp’a, Marmara Hukuk’a ve en sonunda da 2015’ten beri geçmiş. Ana binada Hamidiye Tıp, Uluslararası Tıp ve Diş hekimliği fakülteleri mevcut. Diğer bölümler ya Selimiye kampüsümüzde ya da ana binanın dışındaki çelik yapılarda bulunuyor. Okulumuzun binası halen Restore ediliyor. Maalesef bu sene de devam edecek.
    Şimdi de okulun en önemli tercih edilme sebeplerinden biri olan konumundan bahsedeceğim. İnsanlar doğmadan hepimize kodlanmış gibi ‘Tıp okuyorsan Sosyal hayatın yoktur’ benzeri yanlış bir algıya sahipler. Okulumuzun konumu bu tanımlamaya headshot atıyor desem yeridir. Okulun bulunduğu konum Üsküdar diye geçse de Kadıköy’e çok daha yakın. Bu hem kültürel anlamda hem de olanak anlamında çok büyük bir nimet. Aradığınız zaman bulamayacağınız hiçbir şey yok. Zaman geçirmek, sosyalleşmek, ders çalışmak için bir çok opsiyon elinizin altında bulunuyor. Okulun önünden geçen her otobüsle 5 dakikada inebiliyoruz.
    Okulun çevresinde 3 tane hastane bulunuyor: Sultan Abdülhamit Han EAH, Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Hast. ve Haydarpaşa Numune Hast. Bu üç hastane ile entegre halde derslerimizi işliyoruz. Nasıl mı? Mesela Derslerimize giren hocaların bazıları bu hastanelerin Prof. ları oluyor. Ve biz de bu hastanelere gidip buralarda çalışan her doktorla birebir konuşup sorularımızı sorabiliyoruz. Örneğin Bu sene Haydarpaşa numunede nöbete kalmak için Acil Tıptan sorumlu hocamızla konuşup izin almıştık. Veya Seçmeli dersimize giren bir hocamız yardımıyla hocamızın görevli olduğu İstanbul EAH(Samatya)’de Ameliyatlara ve Endoskopiye girdik.

Bu üç hastanenin dışında Üniversitemiz Türkiye Genelinde 58, İstanbulda da 25 Hastane ile Afiliye halde. Yani başvuru yapmamız halinde bu hastanelerden birinde yaz dönemi stajı görebiliriz. Bu hastanelerde gözlemci olarak ameliyatlara girebiliriz. Aynı zamanda bu hastanelerden de dersimize giren hocalarımız olabiliyor. Örneğin Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hast. Başhekimi bu sene psikiyatri derslerimize girdi. Yine Hasekiden, Sadi Konuk’tan, Mazhar Osman’dan, Zeynep Kamil’den birçok hoca kısa kısa derslerimize girdiler. Bu hocalarımız ana derslerimizin dışında kalan Çocuk Cerrahisi gibi kısa derslere girmiş olsalar da bu çeşitliliği yaşamak büyük bir imkan.
    Okulumuz henüz yeni bir okul olmasından dolayı Lab imkanlarımız oldukça sağlam. Aynı zamanda kadavralarımız da yeni. Bu sene pandemi sürecinden dolayı Anatomi lablarına neredeyse hiç girememiş olsak da ders dışı gözlemlerimizden, Hocalarımızın attığı pratik maket ve kadavra videolarından bunları söyleyebilirim. Üst dönemlerimizden bize söylenende pek bir değişiklik yok yani. Kadavraları ve Labı çok kullanamadık :’).

Tıp Fakültesi ve Sistemi

Tıp Fakültesinden bahsedeyim biraz da. Fakültemizde Entegre sistem uygulanmakta. Yani dersler kurullar/komiteler halinde işleniyor. Kurul ortasında Kurul sonu notuna %5 etkisi olan bir FORMATİF sınav oluyoruz. Kurul içinde MBU(Mesleki Beceri Uygulaması) ve PDÖ(Probleme Dayalı Öğreneme) varsa bunlar da kurul sonu notuna %5 etki ediyor. Kurul bittiğinde ise derslere 1 hafta ara veriliyor ve O haftanın sonunda kurul sonu sınavı da denilen SUMMATİF sınavımızı oluyoruz. Bunun etkisi de üstte yazdığım etkenlerin varlığına bağlı olarak %85 ile %95 arasında değişiyor. MBU ve PDÖ her kurulda yok ama Formatif ve Summatif her kurulda oluyor.
    Fakültemizde 6 kurul var. Bence bu bir avantaj çünkü her sınavda daha kısa bir zaman aralığından sorumlu oluyoruz. Sınıf geçme notumuz 60 ama 59,50 de kabul oluyor. Finalsiz geçiş notumuz da 80. 6 kurul ortalaması 79.99 ve altı olan arkadaşlar final sınavına giriyorlar. Bu sınav da 6. Kuruldan yaklaşık 15-20 gün sonra oluyor. Bu sene pandemi süreci olduğu için 24 Temmuzda olacak. Ancak normal şartlar altında her sene Haziran sonu-Temmuz başı gibi yapılıyor.
    Fakültemizde gelecek olan arkadaşlar dışında 4 dönem var. Yani en yüksek dönemimiz 5. Sınıf olacak bu sene. Geçen sene Stajlarına başladılar. İstanbul genelinde alanlarında uzman 5 hastanede staj gördüler. Bu sene de farklı hastanelere gidecekler. Buradan 4. Sınıfı seçip hastaneleri detaylı inceleyebilirsiniz:
    tip.sbu.edu.tr
    Sağlık Bilimleri Üniversitesi - Ders Müfredatı
    http://tip.sbu.edu.tr/EgitimBilgileri/DersMufredati

Sınıfımızda askeri tıp okuyan arkadaşlarımızlar beraber ders görüyoruz. Aynı sıralarda oturup aynı dersleri dinliyoruz. Arada haftasonları görüşüyoruz. Onların bizden farkı Askeri personel olarak bizim kadar serbest değiller. Kulelide kalıyorlar ve giriş çıkış saatleri var. Orada da askeriye içi eğitimler görüyorlar.
    Sınıfımız YKS ile gelenler, YKS’de Askeri tercih yaparak gelenler, YÖS’le gelenler,Yatayla gelenler ve kalanlar olarak toplam 195 kişi. Kalanların sayısı çok az oluyor. Geçen sene 7 kişiydi yanlış hatırlamıyorsam. Fakültemiz YKS ile 82 kişi alıyor. Bu sene 72 tane askeri arkadaşımız vardı. Bir üst dönemimizde ise 40-45 civarı. Yani bu sene gelecek birinci sınıfların da bizim gibi olacağını tahmin ediyorum daha fazla arttırmazlar bence.

Eksi olarak gördüğüm taraflar

Okulu bayağı anlattım. Sizin kafanızda da bir resim oluşmuştur aşağı yukarı. Şimdi de bu resme son dokunuşları yapma zamanı geldi. Mükemmel bir okul yoktur. Ben de geçen sene birçok okul arasında kalıp en iyisini, en KUSURSUZ’unu aramaya çalışırken fark etmiştim. Ve henüz 5 yıllık bir okul olduğu için SBÜ’den size kusursuzu sunmasını şuan için bekleyemezsiniz. Öncelikle yeni bir okul olduğumuz için sistemimiz tam olarak oturmamış diyebilirim. Nasıl yani? Okulda bir sorunla karşılaştığınızda ulaşabileceğiniz, bilgi alabileceğiniz yerler çok kısıtlı. Bunlar git gide daha çok oturuyor. Hem rektörlüğün, hem dekanlığın, hem de öğrencilerin bu konularda tecrübe kazanması gerekiyor. Böyle sorunlarla karşılaşınca gerek biz gerek üst dönemlerimiz gerek de yönetim kademesi elinden gelenin fazlasını yapıyor. Ancak bu SİSTEM denen olgunun oturması ve pratiğe bağlanması biraz daha zaman alacak.
    Diğer bir konu da üniversitenin yeni kurulmuş olmasından dolayı öğrenci odaklı değil üniversite odaklı düşünmesi veya en azından bize bunu hissettirmesi. Bu konuda farklı görüşler illa ki olacaktır. Ancak Üniversitemiz için adı ve misyonu çok önemli ve şuan için eğitim kalitesini ve adını korumak öğrenciden daha öncelikli. Umarım ileriki yıllarda bu değişir. Öğrencilerin isteklerine cevap verebilecek bir yapı kazanması biraz daha zaman alacaktır.
    Son olarak da üst dönemlerimiz az olduğu için çıkmış sorularımızın azlığından bahsetmek istiyorum. Çıkmış sorularımız az. Bu kadar  . Her dönem ile birlikte bu sorun da yavaş yavaş çözülüyor.
    Tercih dönemi için ufak spotlar
    2016: Sıralama: 6660 Kontenjan(Sivil):60 Sınıf Mevcudu: 80
    2017: Sıralama: 6016 Kontenjan(Sivil):80 Sınıf Mevcudu: 120
    2018: Sıralama: 5986 Kontenjan(Sivil):80 Sınıf Mevcudu: 140 civarı
    2019: Sıralama: 5675 Kontenjan(Sivil):80 Sınıf Mevcudu: 195
    2020: - Kontenjan(Sivil):80 -
    Bu artış gösteriyor ki okulun sıralaması sürekli artma eğiliminde. Tanındıkça da git gide artacak ve bir süre sonra doygunluğa ulaşacak. Ancak o noktaya henüz geldiğimizi düşünmüyorum. Bence bu sene Hamidiye Tıp Fakültesi olarak 5300 civarı bir sıralama ile kapatırız.
    Sınıf mevcudundaki artışın sebebi de Askeri öğrenci sayısındaki artıştan dolayı.
    Son olarak YÖK Atlas linkimizi bırakıyorum:
    yokatlas.yok.gov.tr
    SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ - Tıp (111010083) | YÖK Lisans Atlası
    https://yokatlas.yok.gov.tr/lisans.php?y=111010083

Okulu Tavsiye eder miyim?

Evet arkadaşlar. Okulumu gönül rahatlığı ile tavsiye ederim. Bu okula baktıkça benim gördüğüm şey POTANSİYEL. Çok büyük bir okul olma kapasitesine sahip ama daha emekleme aşamasında. Yine de kalbinizden geçen şeyi dinleyin. Sizi en iyi tanıyan sizsiniz ve nasıl bir okul istediğinize siz karar vereceksiniz. Şimdiden hayırlı olması dileğiyle…
    NOT : 5-14 Ağustos arasında olacak olan tercih fuarına hepinizi bekleriz. Bir çayımızı içersiniz ve aklınızdaki soruları sorarsınız.
    NOT 2: Herhangi bir sorunuz olursa aşağıya yazabilirsiniz. Elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkseid09 -- 29 Temmuz 2020; 0:9:0 >

• Dostlar benim bu konudaki görüşümü paylasmak isterim hazırlandığım dönemde hedefim Capaydı bunun özelinde de İstanbulda okumak ve yaşamak istiyordum. Malumunuz yeterli sıralama gelmedi ve ben de burayı yazdım. Gelmeden önce de yönetim kadrosunun özellikle de rektörün kafa yapısından haberdardım. Geldiğim yerde de çokça var :) Okulun imkanları ve sehir etkisiyle tercih ettim ve geldiğimde üniversiteyi de ülkeyi yönettikleri gibi yönettiklerini gördüm,görüyorum kulüpler konusunda da size sonuna kadar katılıyorum. Bu yüzden buradaki tercih edecek arkadaşlara samimi şekilde şunu söylüyorum evet eğitiminden de imkanlarından da-özellikle hastanelerin kalitesi açısından- memnumum ama okulda aradığın sosyalliği bulamazsın.Mümkün oldukça okula sadece dersler için gelip onun dısında istanbulda olmanın avantajlarını kullanın.. Çünkü siyasallaşmak hangi fikirden olursa olsun rahatsız edicidir ve beni ediyor bunu bile bile de ne konferanslarına ne şenliklerine katılıyorum.. Burada olmamdaki amaç da okulun sıralamasını yükseltmek değildir ben zamanında buradan bir şekilde faydalandım yeni tercih yapacak arkadaşlara da yardımcı olmak istememdir.
    Özgürlük muhabbeti yapmışsın, dinci olmayan insanların kulüp açma özgürlüğü var. Açtırmıyorlar! BİLDİĞİN ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE KULÜBÜNÜ AÇTIRMIYORLAR ARKADAŞLAR. HER YENİ SENE DENİYORUZ, ANCAK REKTÖR İZİN VERMİYOR!

O nedenle özgürlükten bahsetme hakkın yok. Baskıcısınız. Kendi zihniyetiniz doğru zannedip insanları baskıladıkça nefreti körüklüyorsunuz.

Bakın arkadaşlar eleman diyor ki “organ nakli çalıştayına keşke seni getirmeseymişiz” aynen zihniyet budur. Bizden olmayanı istemeyiz, okulun imkanlarını kullandırtmayız. Bizi kafir olarak görüyorlar çünkü. Küffarız biz gözlerinde. Arkadaşlar din konusunda düşünceliyseniz sakın gelmeyin ateist olursunuz. Ciddi söylüyorum. İnsanda nefret oluşturuyor bunlar.

Bakın müslümandım diyorum müslüman! İnanıyordum ben. Yani sizdendim, cumalara falan giderdim her cuma. Bundan müslümansanız kaygılanmanız gerek, acaba yanlış mı yapıyoruz diye. Kadın erkeği ayırırsanız, devamlı dincileri çağırırsanız, kapalı öğrencilerin fotoğraflarını okulun ana sayfasına döşerseniz, insanlar sorgular. Ben bu dine mi inanıyorum diye sorgular. Halimden memnunum o ayrı, ancak insanları dinden çıkarıyorsunuz inançlarını sarsıyorsunuz. Cumaya hiç gitmeyen arkadaşım da var kaçırmayan da diyorsun, zaten böyle takip edip insanları sınıflandırdığınız için sıkıntı yaşıyoruz okulda. 14 Martta cumhurbaşkanına teşekkür edip bir kere bile Atatürkün adını ağzına almayan rektörün kurduğu okuldan ne beklenir zaten.

Neyse, diyeceklerim bu kadar. Dindar olmayıp yazacak arkadaşlar da kadıköyde akarız birlikte birbirimize ihtiyacımız var okuldan hiçbişey beklemeyin. Son kez söylüyorum okul YOBAZ
    Organ naklinin dini yönü tıp fakültesini değil ilahiyat fakültesinin alanına girer. Bu kafadan mümkün olduğunca uzak durun açıkçası ben insanları yönlendirmek isteyen birisi değilim bu yüzden kesinlikle gelmeyin hayatınız kayar demiyorum. Sadece şunu söylüyorum eğer tercih edecekseniz bu insanların kafa yapısını bilerek gelin bunlardan uzak durun mesela binali yıldırımı çağırmışlarsa gitmeyin :d Sosyallik adı altında şenlik yapıyorlar altından kesin bir şey çıkar dahil olmayın. Umarım açıklayabilmişimdir..
    Okulda 1 sene geçirip sonrasında bıraktım, bu okula gitmeyin, çok net. Yazmayın bu okulu listenize. İyi sıralama yapan gençler burayı hak etmiyor, daha doğrusu, burası sizin, bizim gibi gençleri hak etmiyor. Burayı yazan insanlar sırf İstanbul, Kadıköy diye yazıyorlar, başka ne mi var, koca bir sıfır. Okulun hiçbir imkanı yok, aksine eğer okulun üzerine kurulmuş olduğu ideolojiden değilseniz kafayı yiyebilirsiniz. Burada okulu körü körüne savunan arkadaşlara aldanmayın, okulun binasına, lokasyonuna aldanmayın, samimi olarak diyorum, yazmayın okulu. Eğer ikilemde kalan arkadaşlar varsa da bana özelden yazsınlar yardımcı olmaya çalışırım, daha detaylı da anlatırım. Dediğim gibi, millete İstanbul'da tıp okuyorum diye hava atmaya çalışırken büyük hayal kırıklığı yaşarsınız, zar zor gidersiniz okula, bu yüzden yazmayın.
    Kardeşim ben gülhaneliyim 4.sınıfım, hala çok kaliteli okulumuz fakat sbü bünyesinde olunca insanlarda önyargı oluştu bizim okula karşı, bu sinir bozuyor şahsen

Millete hala gata demek zorunda kalıyoruz anlaşılmak için. Ya da direkt gülhane tıp fakültesi diyoruz.

Senlik bir problem değil fakat ortada bazı yanlışlar var bunu ikimiz de biliyoruz, kolay gelsin.
    arkadaşlar çomar değilseniz bu fakülteyi yazmayın. bu fakülte yüzünden müslüman girdiğim üniversitede şuan deist olarak okuyorum. insanların dini aşırı baskılaması yüzünden okumadığım kuranı okudum ve deist oldum. aşırı baskıcı iğrenç insanlardan oluşan, ankaradaki fakülteye çalıştaya giderken kızlar ve erkekler otobüsü olarak ayrı gidilen, otobüste kuran okutulan, önlük töreninde kuran tilaveti yapılan, cuma namazı yüzünden sınavları ertelenen sikko bir okul burası. kuran kursuna gelmek istiyorsanız buyrun ancak bilim yapmak isteyenler başka üniversite yazsın kesinlikle. bilim falan yapılmıyor organ nakli çalıştayı diye bir çalıştay yaptılar, diyanet işlerinden bi adamı çağırdılar adam bişey biliyormuşçasına konuştu organ nakli hakkında. zerre bilime değer vermeyen irticacı bir okul. bu arada tıp 3 teyim.
    Okulda çok memnun olduğumdan kalmıyorum zaten. Puanımı en iyi karşılayan yer burasıydı o yüzden yazdım. Ve uğraşmak istemiyorum.
    O çalıştayı düzenleyenler grubu olarak nasıl insanlar olduğunuzu biliyoruz zaten. Hocalar tabiki de kafama kuran atmayacaklar, ancak istenilen kulüpleri açtırmayarak, dinci kulüpleri fonlayarak ve bu tarz çalıştayları dinci kulüplere yaptırarak kendi zihniyetlerini sürdürmeye çalışıyorlar.

21. Yüzyılın laik demokratik cumhuriyetinde kızlar erkekler ayrı otobüslere konulup götürülmesi açık ve net YOBAZLIKtır. Hiç kusura bakma. İyiliği emret, kötülüğü reddet zihniyetinden çıkamıyorsunuz. Düşünüyorsunuz ki hep sizin dedikleriniz doğru, herkes yanlış zaten dindar olmayanlar yanacak onların laf etmeye hakkı yok. Kadınla erkeğin aynı otobüste gitmesini kötü bulan bir zihniyettesiniz. Bunu dibine kadar dayatıyorsunuz.

Burada okulun imkanlarını överek okulun bu kötülüklerini gizleyerek ne amaçlıyorsun? Sıralamayı yükseltip kendi egonu mu şişereceksin? Kusura bakmayın arkadaşlar ama okul yobazlar için kurulu. Okul kulüplerinin adından da anlayabilirsiniz: genç mektebi tıbbiyeliler (çalıştayı yapan kulüp), kulubi şahane, medeniyet gençlik kulübü (tam bir arap hayranı açık öğrencilerin dışlandığı aptal bir kulüp instagramdan megksbu yazarak ulaşabilirsiniz) bu tarz aklıma gelmeyen kulüplerle dolu.

Devamlı dincileri çağırıp konuşturuyorlar ben 2 senedir bu okuldayım 1 adet bilim adamı çağırıldığını duymadım. Okula çağırılan isimler: fatma betül sayan kaya( bu hanıma bayılıyor bizim okul), ali erbaş (arap aşığı atatürk düşmanı diyanet başkanı), tbmm başkanı ve istanbul seçimlerinden önce binaliyi çağırdılar gelecekti gelmedi. Buyurun siz yorum yapın.
  • UP
  • Gülhaneyi bünyesinde barındırması, gülhane açısından çok kötü oldu.

Birde SBÜ fiili olarak 2015'te kuruldu, başka üniversitenin yerleşkesini almak ve üstüne armasına kuruluş tarihi olarak 1903 yazması tam komedi.

Ortamlarda 1903 dersin kim bilecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ubi Panis ibi Patria -- 28 Temmuz 2020; 23:45:8 >
  • ubi Panis ibi Patria kullanıcısına yanıt
    Ahahah dostum Gülhane işlevsel olarak bir şey kaybetmedi ama özerk bir yapıya bürünmüş oldu. Bu da bakış açısına göre değişir. Diğer kuruluş tarihi konusu ise kendi öğrencilerinden bile zaman zaman eleştri alan bir konu. Eski ile geleceğe mottosunu bina odaklı düşünmemek lazım bence de. Ancak bunlar çok çok ufak nüanslar. Pratik hayatta okulun özel sanılıp sanılmaması daha büyük sorunumuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darkseid09

Ahahah dostum Gülhane işlevsel olarak bir şey kaybetmedi ama özerk bir yapıya bürünmüş oldu. Bu da bakış açısına göre değişir. Diğer kuruluş tarihi konusu ise kendi öğrencilerinden bile zaman zaman eleştri alan bir konu. Eski ile geleceğe mottosunu bina odaklı düşünmemek lazım bence de. Ancak bunlar çok çok ufak nüanslar. Pratik hayatta okulun özel sanılıp sanılmaması daha büyük sorunumuz
    Kardeşim ben gülhaneliyim 4.sınıfım, hala çok kaliteli okulumuz fakat sbü bünyesinde olunca insanlarda önyargı oluştu bizim okula karşı, bu sinir bozuyor şahsen

Millete hala gata demek zorunda kalıyoruz anlaşılmak için. Ya da direkt gülhane tıp fakültesi diyoruz.

Senlik bir problem değil fakat ortada bazı yanlışlar var bunu ikimiz de biliyoruz, kolay gelsin.

Sağolun hocam. Yanlışlar hep var ve maalesef bir süre daha bunlarla yaşamak zorundayız. Bu süreç içinde okul için olan bazı haksız ön yargıları kırabilirsek ne mutlu bize. Ne yazık ki tamamen değiştirmek için okulun yapısının da baştan değişmesi gerekiyor ve bu şuan için pek mümkün değil. Asıl ben teşekkür ederim yorumlarınız için. İstanbul kampüsüne uğrarsanız beklerim bir gün :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darkseid09

Sağolun hocam. Yanlışlar hep var ve maalesef bir süre daha bunlarla yaşamak zorundayız. Bu süreç içinde okul için olan bazı haksız ön yargıları kırabilirsek ne mutlu bize. Ne yazık ki tamamen değiştirmek için okulun yapısının da baştan değişmesi gerekiyor ve bu şuan için pek mümkün değil. Asıl ben teşekkür ederim yorumlarınız için. İstanbul kampüsüne uğrarsanız beklerim bir gün :)
    :) Çok sağolasın, Ankara'ya gelirsen biz de ağırlarız.

Neticede aynı üniversite altındayız.

Ha yanlış anlaşılmasın, bizim öğrencilerle falan bir alıp veremediğimiz yok, olamaz da. Hepiniz pırıl pırıl, yüksek sıralamayla yerleşmiş öğrencilersiniz neticede.

Konunu da biraz baltalamış oldum, kusura bakma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ubi Panis ibi Patria -- 29 Temmuz 2020; 0:4:1 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Niğde Tıp fakültesi?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam bizim bi arkadaş da var orda isminizi söyleyebilir misiniz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Est. ne baltalaması. Objektif değerlendirme için sizin de görüşlerinizi almalı arkadaşlar. Bu sene organ transplantasyonu çalıştayında görevliydim. Veni vidi durumu biraz. Kendinize iyi bakın
  • Up

• bu konuyu her gördüğümde geçen yıl aklıma geliyor:) Konuyu açmakla iyi yapmışsın arkadaşım
  • Sbü ye bağlı yeni açılan tfler nerede eğitim verecek

• Hocam askeri tıpla ilgili bilgin var mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tercih fuarı okulun kendi kampüsünde mi olacak hocam?
  • navi markelof N kullanıcısına yanıt
    Büyük ihtimalle açılan şehirde bir amfi yapılacak. Tam olarak bu konuya hakim değiliz maalesef. Ancak lab derslerini biliyorum. Lablar için bulunan şehirdeki bi üniyi kullanacaklar. Kendi labları olmamaları biraz handikaplı yani

• aymbm A kullanıcısına yanıt
    Cevaplayabildiklerimi ben cevaplayayım. Bilemediklerimi arkadaşlara sorup yazarım 👍🏽

• Ecatre kullanıcısına yanıt
    Evet okulun kendi kampüsünde (Haydarpaşa)

• Hocam msb adına okuma olayı hakkkında bilginiz var mı? Şartları, maaşları vesaire nasıl? Orduda çalışmak zorunda mı kalınıyor yoksa özelde, devlette çalışma imkanları oluyor mu?
  • Kuleli’de kakıyorlar. Hafta sonları istanbulda oturanlar evlerinde kalabiliyor. Hafta sonları çarşı izinleri var. Hafta içi yurda giriş için saatleri var. O saatten sonraya kalırsan ceza yiyorsun. Maaşlarından emin değilim ama 400-500 arası bir şey. Aynı zamanda burs alabiliyorsun. Sigortan da oluyor. Devlet bir de arkadaşlara sobotta eşortman vs gibi imkanlar sağlıyor.

Orduda askeri tabip olarak belli bir yıl çalışmak zorundasın. O yıl tamamlanınca istifa edip özele vs geçebilirsin. 15 Yıldı yanlış hatırlamıyorsam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkseid09 -- 29 Temmuz 2020; 15:24:19 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.