merhaba arkadaşlar bilgisayarıma böyle bi illet bulaştı. regeditten siliyorum tekrar geliyo, msconfigden kapatıyorum başlamaması için tekrar bi tane daha geliyo, scleaner.exe dosyasını ne kadar silersem sileyim sildiğim gibi geri yükleniyo. bu exe arkaplanda sürekli kendi kendini açıyor yanında da google chrome uygulamasını yani chrome.exe i açıyor ama google chrome açılmıyor. Dediğim gibi aslında açılan bir şey yok ama bu ikisi sürekli arkaplanda açılıyor sayamıyorum artık ve bilgisayarımı yavaşlatıyor. Nereden geldiğini de bilmiyorum euro truck simulator ya da scs software a ait bir şey de yüklemedim bilgisayara. bunun bi çözüm yolu yok mudur.
Format
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
FreaKyyF
kullanıcısına yanıt
antivirüs bu işe ne diyor?
FreaKyyF
kullanıcısına yanıt
arkadaşım bilgisayarı ilk önce güvenli mod ile açınız ve bu işlemleri ordan yapıız. daha sonra görevlenmiş zamanla girerek oradan bu dosyaların exe dosyalarını bularak etkinliğini kapatının yani bilgisayarınz her açıldığında yada otomatik olarak başlamasını engelleyiniz.
Aynı virüsle E..t marka virüs programıyla tarama işlemi yaparken karşılaştım. Nelere sebep oldugunu bilemiyorum google dan hakkında bir bilgiye erişemedim yine Allah razı olsun donanım haber de denk geldim... Virüs programı silindi yazdı ama bilemiyorum.