Şimdi Ara

SCOOTER PARK SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar 50cc lik bi scooter aldık ben bunu apartman bahçesine rahatça sokabileceğimi düşünüyodum ama apartmanın önündeki iki basamaktan scooter ı tek başıma çıkarmam imkansız (bukadar ağır olduğunu tahmin etmemiştim) Apartmanın önündeki yola bırakıcağım ama orasıda biraz ıssız kalıyo , motorda da alarm falan hiç bişe yok.
    Disk fireni gibi bişey duymuştum bilginiz varsa fiyatı ve işlevi hakkında yada daha başka önerileriniz varsa bekliorum.

• arkadaş bence ilk önce alarm taktır zaten çok pahalı değil sonrada direksiyon kilidini aç:nasılmı
    direksiyonu sola doğru çevir kontağı da anahtarla es sola çevir kitlenecek anahtarı çıkardıktan sonra kilitlendiğini göreceksin
  • saol bak ben o direksiyon kilidini bilmiodum her model scooter da olur mu?
  • uzun bi tahta bul.merdivene daya.

bu yöntemle motorunu evine bile çıkarırsın.
  • Arkadaşım benim de scooter'ım var (2000 Vespa ET 4 150 CC) ve benzer bir sorunu yaşadığım için biliyorum.
    Önce motoruna bir branda al (üstünün örtülü olması iyidir. Boyuttan scooter olduğu anlaşılır fazla dikkat çekmez böylece)
    İkincisi apartmanın önünde bağlayabileceğin sağlam bir yer bul (elektrik direği, ağaç, bahçe demirleri vs.)
    Pulluk zinciri diye tabir edilen ve nalburların makasla değil ancak canavarla kesebildikleri zincirlerden al.
    Sağlam bir kilitle zinciri tekerlekten bağla.
    Geçmiyorsa (ki bende öyle olmuştu.
    Motorun ayak koyma yerine dolayıp sağlam bir kilitle bağla.
    Ancak ucuz çin malı ve yaylı asma kilit değil, en kalitelisinden al.
    Artı disk freni ve alarm da taktır.

Bu kadar önlem belki gülünç gelecektir.
    Mesela ben scooter'ımı bağlarken (her taraftan zincir, kilit vs. sarkıyordu) apartmanda çok dalga geçtiler.
    Sanki racing motoru falan diyorlardı.
    1.5 sene birşey olmadı
    3-4 ay önce benim yanıma park eden Peugeot' yu çaldılar.
    Benim brandayı da açıp bakmışlar ancak uğraştıracağını görünce brandayı yere atıp gitmişler.

Kesinlikle üşenme dediklerimi yap.
    Rahat uyursun.
    Kazasız belasız sürüşler dilerim.

• teşekkür ederim tam ihtiyacım olan cevapları vermişsin bunları uyguluyacağım.Bide disk kilidi ve alarm fiyatları hakkında bilgi verirsen sevinirim.
  • Göktuğ arkadaşım.

Ben İzmir'deyim.
    Senin oturduğun yeri bilmediğim için nereye yönlendireceğimi bilmiyorum
    İzmir'deysen Kahramanlar'daki İstanbul'daysan Kızıltoprak'taki motorcuları dolaşman gerekir.
    Çünkü markaya göre değişiyor branda, disk kilidi ve alarm fiyatları.
    Disk kilidi alırken fosforlu uyarıcı olanları al (yani disk kilidini taktıktan sonra uyarıcı forforlu bir tel ve plastik kilitten çıkıp gidona geliyor)
    Böylece kilidin fren diskinde olduğunu unutup dalgınlıkla motoru çalıştırıp gaz vermezsin.
    Böyle düşen çok insan var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tamam anladım sizinde baya bi bilginiz varmış bu konu hakkında walla birsürü şey öğrendim.Bursa da oturuyorum buralarda da bildiğin yerler varmı ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: cbr_quen

arkadaş bence ilk önce alarm taktır zaten çok pahalı değil sonrada direksiyon kilidini aç:nasılmı
    direksiyonu sola doğru çevir kontağı da anahtarla es sola çevir kitlenecek anahtarı çıkardıktan sonra kilitlendiğini göreceksin

Benim bildigim kişilerde böyle yapıyor . iyi yöntem ama ya motoru kaldırıpp götürürlersse ?
    kaldırmazlar demeyin bizim ordan oyle bir tane calındı :D
  • Bursa'da herhangi bir yer bilmiyorum.
    Yardımcı olabildiysem sevinirim.
    Yanlızca direksiyon kilidine güvenme.
    Çok basit bir açıp çalıyorlar.
    Özellikle alarm-zincir-disk kilidi olayını hiş üşenmeden nereye gidersen uygula.
    Bence hırsız bir motorun başında elinde keski-bıçak-tornavidayla 1 saat uğraşmak istemez.
    Daha kolay hedeflere yönelir.
  • bencede en güvenlisi bi yere bağlamak ve alarm. bunları yaptıktan
    sonra biraz zor çalarlar alarm fiyatı hakkında üç aşağı beş yukarı
    tahmini olan varmı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.