Şimdi Ara

SD karta nasıl Windows kurabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
7.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir süredir bu işi araştırıyorum. Late 2013 15" mbp sahibiyim, kendi içindeki ssd'yi bölüp windows kurmak istemiyorum. Bu yüzden SD kart slotunu değerlendirebilir miyim diye araştırmaya başladım. Bazı yazılar buldum, insanlar başardıklarını söylemişler. Aslında benzer durum OS X için kolayca yapılıyor ama Windows buna pek izin vermiyor. Günümüz SD kartları da neredeyse dönen harddiskler kadar hızlı okuma ve yazma yapmaya başladı. (Birçoğu 90-95 mb/sn okuma, 60 mb/sn yazma değerleri vaadediyor.)

5400 rpm hdd kadar performans alabileceksem bu bana yeter şu an. Piyasada Tardisk, Transcend Jetdrive Lite, The Mini Drive, PNY gibi firmaların böyle ürünleri mevcut. Nifty gibi adaptörler yerine direkt 128 ya da 256 gb'lık entegre modellerden almak istiyorum. 128'liklerin fiyatları 70-75 dolar civarında. Amazon'dan falan getirtmek mümkün. Tardisk'i bulması biraz daha zor. (ifixit'ten falan nifty'nin içine baksanız tardisk'in yanında ne kadar dandirik işçiliği olduğunu görürsünüz.)

SD kart için şöyle bir rehber buldum;

http://vanderi.net/it-and-hardware/install-working-boot-camp-windows-on-macbook-pro-or-air-sd-card/

(bir tane daha vardı ama şu an bulamadım.)

Eğer SD kart yoksa VisionTek'in usb 3.0 SSD'leri gibi ürünler var. En az normal harddisk kadar hızlılar ve çok sıkıntılı bir olayları yok. Fakat bunda windows kullanmak için sürekli usb'de takılı kalması lazım. Tabiki bilgisayar kapalıyken ya da windows'la işiniz yokken çıkarabiliyorsunuz ama sürekli böyle bi' çıkıntıyla bilgisayarı kullanmak nasıl olur bilmiyorum.

http://www.cultofmac.com/311348/visiontek-usb-pocket-ssd-review/

Diğer bir konu da SD kartla bunu başarsak da ne kadar uzun ömürlü olur? SD kartların sürekli veri okuma ve yazma durumlarında ne kadar dayandıklarını bilmiyorum ama OS X buna izin veriyorsa bu kadar da kötü değillerdir sanırım. Değil mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sd karta yükleme yapılmıyor diye biliyorum. ancak ben harici hdd'ye başarılı kurulum yaptım (zor da olsa). en kötü ihtimalle hariciye kurmanızı tavsiye ederim

düzeltme: linke şimdi baktım, başarmış gibi. eğer siz de yapabilirseniz, buraya yazmanızı rica ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MACaraon -- 14 Ağustos 2015; 21:24:03 >
  • Kurmayı başarırsanız buradan paylaşırsanız memnun olurum.
  • onder.t O kullanıcısına yanıt
    Sanırım bu işini görür

http://forum.donanimhaber.com/m_90062157/tm.htm

Ayrıca ben 64 GB Sdcard aldım 90mb okuma ve 80 mb yaam hızı var canavar gibi çalışıyor. Bootcamp ile windows 7 kurdum 35 gb alan ayırarak. Bütün datalarımızda sdcard da tutuyorum. Eski notebook'umuda FreeNas/Nas4Free kurdum ve time machine yedekleme ve data yedekleme olarak kullanıyorum mis gibi :)
  • sd karttan vazgeçtim gibi. Transcend'in sitesinden Jetdrive Lite modellerine bakınca kullanım ömrü olarak 10.000 yazma gibi bir şey yazıyordu. Yani işletim sistemi kurup sürekli veri girdisi çıktısı için kullanmak uzun ömürlü olmayacak gibi. Onu alırsam fotoğrafları depolamak için kullanabilirim. Ben de bu yüzden VisionTek'in usb pocket ssd modeline yöneldim. Biraz daha pahalı, sd karta göre daha hantal ama yine de taşıması sorun olmayacak kadar küçük bence. Hem kendi sitesinde bile Mac'lere Windows kurmak için kullanabilirsiniz diyor. Okuma yazma hızı da en az normal harddisklerden daha hızlı olacak.

https://www.visiontek.com/mobile-lifestyle/mobile-storage/visiontek-usb-pocket-ssd-120gb-detail.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onder.t -- 24 Ağustos 2015; 13:31:32 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Sdcard yapisi geregi surekli okuma yazma islemi yapmasi omrunun kisalmasi demek. Ayrica performans dususude yasarsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkArm -- 25 Ağustos 2015; 22:46:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben macbook air (late 2012) de Parallels kullanarak SD card da windows xp kullaniyorum. Hic bir sorun yasamadim 1.5 senedir. Ayni anda iki isletim sistemini de kullanabiliyorum aralarindaki gecis iki acik programa gecis gibi. Tavsiye ederim.

Windows 7 veya 8.1 de performans nasildir bilemiyorum ama.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben acil durumlar için usbden çalışan windows 7 yapmıştım ama 2.0 olduğundan inanılmaz yavaştı. Kurulum hızı fena değildi ama boot+masaüstünün gelmesi 5dk sürüyor. Masaüstü geldikten sonrada internette dolaşmak dahi zor 4-5dk arayla 10 15snlik kilitlenmeler oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: açmayın-bağıran-karı

Ben acil durumlar için usbden çalışan windows 7 yapmıştım ama 2.0 olduğundan inanılmaz yavaştı. Kurulum hızı fena değildi ama boot+masaüstünün gelmesi 5dk sürüyor. Masaüstü geldikten sonrada internette dolaşmak dahi zor 4-5dk arayla 10 15snlik kilitlenmeler oluyor.

Sayın açmayın bağıran karıya katılıyorum.aynı yöntemi bende kullandım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.