Şimdi Ara

Sd karttan tablete room atmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sd karttan tablete room atılabilir mi bilgisi olan var mı? Yüklemek istediğim room tar.md5 uzantılı..

• Tablette custom recovery yüklü olması lazım. Tabi sizin tablet için custom recovery çıkartılmış olmalı. Her marka modele özel olarak hazırlandıkları için farklı bir marka modele ait custom recoveryi kullanamazsınız. Custom revovery (twrp-cwm) ile stock rom atılmıyor. Geçen seneye kadar atılmıyordu şu an durum nasıl bilmiyorum. Mecburen atacağınız romunda custom olması gerekiyor.

Sizdeki tablet için twrp ya da cwm desteği varsa büyük ihtimalle custom rom desteği de vardır. Custom romda aynı şekildedir. Birebir sizin tabletin marka modeli için hazırlanmış olmalı. Aynı ürünün farklı işlemci tipi varsa bu da işi değiştirir. Varsa twrp tavsiye ederim. Twrp'yi flashladıktan sonra sd karta attığınız custom romu kolaylıkla maksimum 10 dakika içinde kurarsınız. Onun dışında stock rom için kendi yazılımlarını ve orjinal stock romları kullanmanız gerekir.

Dikkat etmeniz gereken ana konu ise aynı modelin bir kaç farklı sürümü olabilir. Mesela biri amerika için üretilen snapdragon modeli diğeri avrupa ve asya için üretilen exinos modeli gibi. Her iki telefonda tüm özellikleri ile görseli ile birebir aynıdır. Ancak içindeki işlemciler farklıdır. Bunların romları birbirine olmaz. Flashlamak isterseniz tableti veya telefonu hard brick yaparsınız ve servis yolu görünür.

Bilginiz yoksa kafa karıştırmışım gibi görünebilir ancak az çok işi bilen biri ne demek istediğimi çok kolay anlar. Hiç bilginiz yoksa iyi araştırıp öyle denemenizi tavsiye ederim. Yoksa kaş yaparken göz çıkartabilirsiniz.

Kısaca ilk etapta anlattığım tüm şartların mevcut olması lazım. Eğer ki bu durumların hepsi uygunsa custom recovery ile kolaylıkla custom rom yükleyebilirsiniz.

• custom rom yüklemek istemiyorum orjinal stock rom yüklemek istiyorum. Samsung tabletim çöktü önceden odin ile lollipop 5.0.2 yükleyebiliyordum Fakat şimdi tableti bataryasız yani adaptörle çalıştırmak zorundayım yani pc ile bağlantı kuramıyorum çünkü şarj soketine adaptör takalı..elimde samsung için tar.md5 uzantılı room var ama bunu hafıza kartından yükleyebilir miyim ya da hafıza kartından stock room yükleyebilir miyim sorum bu şekilde
  • antitez21 kullanıcısına yanıt
    Daha Samsung android telefon çok kullandım. Tabletlerde de durum benzer olduğu için belirtiyorum. Dediğiniz olayı yapma şansımız hiç olmadı. Samsung tablet ve telefonlara sadece kendi yazılımları üzerinden bilgisayar yardımı ile stock rom atılabiliyor. Tabi 2017-2018'de durum nedir şu an kullanmadığım için bilmiyorum. Fakat size önerebileceğim bir kaç şey var.

Tabletin otg desteği varsa otg bağlantı ile custom recovery kurmayı deneyin.

Tabletin stock recovery özelliği ile custom recovery yükleme durumu var mı bunu araştırın.

Bunları söylememdeki sebep eğer ki custom recovery kurabilirseniz sd kart ile custom rom kurarsınız ve tableti açarsınız. Daha sonra normal odin ile stock roma dönüş yaparsnız.

Ya da bir tablet telefon işi yapan yerden yazılım attırabilirsiniz. Maksimum 50 TL gibi bir fiyata yapıyor olmaları lazım. Ellerinde ismini unuttum ama bir cihaz var genelinde, hiç açılmasa bile donanımsal sorun yoksa direk oradan 1 saat içinde yazılımı atabiliyorlar.

Hiç açılmayan ya da bilgisayar bağlantısı kurulamayan Samsung tablet veya telefonlara, benim bildiğim kadarıyla sadece sd kart üzerinden stock rom atılamıyor.

• Yazdığınız bazı kavramlara yabancıyım yani bu işlerden pek anlamıyorum o nedenle riskli bir işe girmekte istemiyorum biraz araştırayım yapamazsam son çare dediğiniz gibi ücretle yazılım attırırım. Yardımınız için teşekkür ederim hocam
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.