Şimdi Ara

seagate constellation 4TB bad sector sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba, yaklaşık 2 ay önce hepsiburadadan bu ürünü aldım https://www.hepsiburada.com/seagate-constellation-3-5-4tb-7200rpm-hard-disk-st4000nm0053-p-HBV00000XYAS3?magaza=TechPoint fakat son birkaç ügndür oyun dosyaları bozuk çıkmaya ve sürekli disk okuma hatası vermeye başladı steam, bende merak edip hd tune den bad sector taraması yaptım quick taramada bile kırmızı oluyor ve takılıyor, disk ayrıntılarında ise hiç bad sector gözükmüyor, disk normal gözüküyor. şuanda dosyalarımı yedeklemeye çalışıyorum ve harddiskten sürekli fişten çekilince motordan gelen ses gibi bip sesi geliyor 7 saniye aralıkla ama dosyaları alabiliyorum sizce yazılımsal olabilir mi veya garanti diski kabul eder mi yollarsam ?

• Kırmızı kutular bozuk sektör olduğunun ispatıdır, SMART verilerinde reallocated sector count, pending sector gibi uyarılar olması gerekir. Disk taramasında o an bozuk sektör görünmemesi önceden olmadığı anlamına gelmez. Bozuk sektörler garanti kapsamındadır disk'i kesinlikle garantiye gönderin size yeni bir disk yollamak zorundalar. O sesler kafa ve motordan geliyor, disk veri okuyamadığında defalarca yeniden okumayı dener sebebi bu. Geçici olarak tamir için komut istemi altında chkdsk /f /r komutu ile bozuk sektör tamiri denebilir, 4 TB disk ve bozuk sektörlü olduğunu düşünürsek bu işlem çok uzun sürebilir. Bu işlem kalıcı çözüm sağlamaz ve sorun kesinlikle tekrarlanır.

• quote:

Orijinalden alıntı: poko001

Kırmızı kutular bozuk sektör olduğunun ispatıdır, SMART verilerinde reallocated sector count, pending sector gibi uyarılar olması gerekir. Disk taramasında o an bozuk sektör görünmemesi önceden olmadığı anlamına gelmez. Bozuk sektörler garanti kapsamındadır disk'i kesinlikle garantiye gönderin size yeni bir disk yollamak zorundalar. O sesler kafa ve motordan geliyor, disk veri okuyamadığında defalarca yeniden okumayı dener sebebi bu. Geçici olarak tamir için komut istemi altında chkdsk /f /r komutu ile bozuk sektör tamiri denebilir, 4 TB disk ve bozuk sektörlü olduğunu düşünürsek bu işlem çok uzun sürebilir. Bu işlem kalıcı çözüm sağlamaz ve sorun kesinlikle tekrarlanır.

nedense artık forumdan bildirim gelmiyor görmemişim. Bilgisayarı kapatıp açtığımda düzeldi, bende sıcaklıktan olduğunu düşündüm 60 dereceyi görüyordu arka tarafa fan tarzı bir şey koydum 47 ye kadar geriledi şuanda öyle bir şey yapmıyor, o kırmızı noktalar ise tamamen kayboldu SMART verileri kırmızı olmasına rağmen tertemizdi ilginç bir şekilde düzeldi birde dosya işletim sistemi ilk başta windows serverda kullandığım için ReFS dosya sistemi ondanda kaynaklı olabilir mi diye düşünmüştüm tekrar NTFS e geri çekmeli miyim diye ama şuanda problem yok gibi duruyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.