Şimdi Ara

Seagate, harici diskimi garantiden değiştirip gönderdi - DHL ile gelen disk gümrükte takıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Seagate 320 GB'lık harici diskim hiç çalışamaz hale geldi. Türkiye'deki dağıtımcı firmalar garanti konusunda genelde zorluk çıkardığı için doğrudan seagate sitesinden başvuruda bulundum. Siteden verilen kodla firmanın İstanbul'da belirttiği adrese gönderdim. Disk iki gün sonra Seagate Hollanda'ya ulaştı. Bir gün sonra yeni diski DHL Expess ile gönderdiler.
    DHL, önce beni arayarak "Ürününüz gümrükten geçti. En kısa sürede size ileteceğiz" dedi. Bundan iki gün sonra aradığımda ürünün gümrükte takıldığını, çıkarmak için diğer giderler hariç yaklaşık 280 TL ödemem gerektiğini söylediler.

Daha önce yurtdışından çok alışveriş yaptım. Hepsi PTT ile geldi. Bedeli vergisiz altında olan hiçbir ürünüm gümrüğe takılmadan kapıma geldi. Vergi limitinin üzerinde olan bir ürünümü de yaşadığım şehir İzmir'deki gümrüğe giderek, gerekli olan makul düzeydeki ödemeleri yaptıktan sonra aldım.
    DHL ilk gelen gümrükte işlem yapmak için 150 TL ve taşıma için 130 TL istiyor. "İzmir gümrüğe gönderin, orada işlemlerimi kendim yaparım" dediğimde yanlış hatırlamıyorsam yine 130 TL ücreti olduğunu öğrendim.

Ben de DHL'in istediği fiyata burdan şu anki diskimden yüksek kapasiteli en az iki disk alabileceğimi düşünerek ürünü almayacağımı bildirdim. Bu durumda harddiskim 20 gün sonra devletin olacak :)

Özetle, Seagate garanti konusunda çok iyi durumda ama DHL gümrük konusunda devlet kuruluşu olan PTT'ye göre çok kötü durumda. Seagate'e yaşadıklarımı anlatan bir mail gönderdim ve mümkünse bundan sonra Türkiye'ye gönderecekleri ürünlerde DHL kargo firmasını değil normal posta firmasını tercih etmelerini önerdim. Ne kadar dikkate alırlar bilmem :) Yurtdışından ürün alacaklara da DHL tercih etmemelirini öneriyorum. Çünkü nette yaptığım kaba bir araştırmada benzer sorun yaşayan çok fazla insan olduğunu öğrendim.

• arkadaşım sen istanbulda bir adrese göndermişsin anladıgım kadarı ile ordan yurt dışına bir şirket mi gönderdi? eğer öyle bişe ise istanbuldaki bu şirket bütün masrafları karşılamak zorunda senle ne alakası var anlamadım ama birde şöyle bir durum var ÖZEL KARGO ŞİRKETLERİ ÇOOOK ÇAKAL bilerek gümrüğe mal takıyorlar ondan sonra anlaştıkları müşavirlik firması ile yol babam yol... aynısı benim başıma geldi ama gönderen şirket herşeyi ödemişti (nokia usa 1000 ytl belkide daha fazla masrafı vardı ) herneyse

şöyle bir durum daha var ürün 150 euro altındaysa gümrüğe takılma gibi bişe olmaması gerekir yasalar bunu gerektirir ama üstünden bir değerde ise takılması normaldir...(kargo ücreti dahildir)

tekrardan geçmiş olsun gümrük büyük sıkıntı hele özel kargo ile ben bu ay içinde 5 tane ürün aldım hepside POSTA ile vietnam honkong tokyo falan en azından gümrüğe takılırsa kendi şehrimde takılıyor gidip halledebiliyorum biraz daha insaflı oluyor memurlar ama özel kargolar müşavirlik firması yok noterli yetki belgesi bilmem ne isteye isteye su kaçırıyorlar bir yerlere.

neyse arkadaşım sen yine bir sor 150 altı ise nasıl takılır falan diye ama yok üstüyse normaldir birde istanbuldaki seagate bürosu gönderdiyse onların üstlenmesi lazım sen müşterisin

en son olarak benim aklımda kalan bir mevzu daha var eğer yurt dışına bir ürün garanti yada teknik servise gönderirken ürün yurt dışını çıkarken kaydı tutuluyor geri gelirken aynı ürünse gümrük uygulanmıyor yani sen zaten ülke içinde aldıgın vergisini ödediğin bir cihazı garantiye gönderiyorsun tamir yada degişim olup geri geliyor o zaman sıkıntı çıkmıyor ama onun nasıl bir işlemlerden geçiyor hatırlamıyorum ama okudugum hatırlıyorum DHL sorabilirsinbu şekilde ise eğer

tekrardan geçmiş olsun GÜMRÜK büyük sıkıntı

• merak etme o disk gelseydi yine başkasından bozulupta firmware attıkları ve sana yolladıkları disk olacaktı.

Seagate dürüst bir firma değil.kargonun gümrüğe takılma mevzusu bile onların başının altından çıkmış olabilir.

Bin defa dedik seagate almayın aldırmayın.Yok öyle bir marka artık.Ortadoğuya bozuk malları kakalayıp bu ülkenin lokmasını yiyip kazığı atıyorlar.Almayın aldırmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DemirAtlı

merak etme o disk gelseydi yine başkasından bozulupta firmware attıkları ve sana yolladıkları disk olacaktı.

Seagate dürüst bir firma değil.kargonun gümrüğe takılma mevzusu bile onların başının altından çıkmış olabilir.

Bin defa dedik seagate almayın aldırmayın.Yok öyle bir marka artık.Ortadoğuya bozuk malları kakalayıp bu ülkenin lokmasını yiyip kazığı atıyorlar.Almayın aldırmayın.

gelen disk sıfır olacak diye bi iddiası yok ki seagate'in. o yüzden TR de garantisi varsa ilk tercih burdaki distribütöeler olmalı.

2. si de swap ürün değişimini bir tek seagate yapmıyor ki, sony bile arızalı ps3 leri bu şekilde değiştiriyor, belki wd de samsung da aynı şeyi yapıyor.
  • benim diskimde yavaş yazmaya başladı::( bu kadar veriyi nereye atıcamki ben;(
  • DHL ile göndermeleri hata,aslında belirtmen lazım,DHL gümrüğe takmasa şaşaırdım zaten :)

Pes etmişsin oysaki garantiyi verdiğin firma nasıl ürünü yolladıysa sana aynı şekilde iade etmeliydi,saçma sapan bir iş seagate gibi firmadan mal alınmaz,servisi olmayan hiç bir firmadan mal alınmaz aslında,internet üzerinde böyle satış yapan çok insan var !

Malum sitede 2 tb WD 175 liraya bıraktı,2 sene garanti ama aynen senin dediğin gibi,Türkiye distribütörü sadece aracı durumunda,servisi yurt dışı merkez onaylarsa bakıyorlar !

Arıza halinde alan senle aynı olayı yaşıyacak !
  • quote:

Orijinalden alıntı: liberte1

Seagate 320 GB'lık harici diskim hiç çalışamaz hale geldi. Türkiye'deki dağıtımcı firmalar garanti konusunda genelde zorluk çıkardığı için doğrudan seagate sitesinden başvuruda bulundum. Siteden verilen kodla firmanın İstanbul'da belirttiği adrese gönderdim. Disk iki gün sonra Seagate Hollanda'ya ulaştı. Bir gün sonra yeni diski DHL Expess ile gönderdiler.
    DHL, önce beni arayarak "Ürününüz gümrükten geçti. En kısa sürede size ileteceğiz" dedi. Bundan iki gün sonra aradığımda ürünün gümrükte takıldığını, çıkarmak için diğer giderler hariç yaklaşık 280 TL ödemem gerektiğini söylediler.

Daha önce yurtdışından çok alışveriş yaptım. Hepsi PTT ile geldi. Bedeli vergisiz altında olan hiçbir ürünüm gümrüğe takılmadan kapıma geldi. Vergi limitinin üzerinde olan bir ürünümü de yaşadığım şehir İzmir'deki gümrüğe giderek, gerekli olan makul düzeydeki ödemeleri yaptıktan sonra aldım.
    DHL ilk gelen gümrükte işlem yapmak için 150 TL ve taşıma için 130 TL istiyor. "İzmir gümrüğe gönderin, orada işlemlerimi kendim yaparım" dediğimde yanlış hatırlamıyorsam yine 130 TL ücreti olduğunu öğrendim.

Ben de DHL'in istediği fiyata burdan şu anki diskimden yüksek kapasiteli en az iki disk alabileceğimi düşünerek ürünü almayacağımı bildirdim. Bu durumda harddiskim 20 gün sonra devletin olacak :)

Özetle, Seagate garanti konusunda çok iyi durumda ama DHL gümrük konusunda devlet kuruluşu olan PTT'ye göre çok kötü durumda. Seagate'e yaşadıklarımı anlatan bir mail gönderdim ve mümkünse bundan sonra Türkiye'ye gönderecekleri ürünlerde DHL kargo firmasını değil normal posta firmasını tercih etmelerini önerdim. Ne kadar dikkate alırlar bilmem :) Yurtdışından ürün alacaklara da DHL tercih etmemelirini öneriyorum. Çünkü nette yaptığım kaba bir araştırmada benzer sorun yaşayan çok fazla insan olduğunu öğrendim.

peki bu olayda hak arayabileceğiniz bir merci yokmu? araştırdınızmı?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni aldığım SSD bozuldu !
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • konuyu hortlattığım için kusura bakmayın fakat yazmadan duramayacağım.

Size gelen ürünün ticari bir değeri yok. O nedenle gümrüğe takılamaz! Kimse bundan bahsetmemiş. Siz kendiniz posta gümrüğünü arayıp durumu özetleyebilirdiniz. Yazık olmuş sıfır HDDnize...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.