Şimdi Ara

Seagate Hybrid Ses Sorunu..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 4 gün kadar önce Seagate'in yeni çıkardığı 2,5'' Hybrid disklerden aldım.. Thin 500 Gb modeli..
    Diskten her zaman olmamakla beraber bir ses geliyor.. Ses aynı eski kurmalı küçük saatlerin çalışma sesi gibi.. Öyle kafa vurma sesi gibi değil normal gibi görünüyor aslında ama emin de olamıyorum açıkçası? Normal midir bu daha önce yaşayan var mı??

• quote:

Orijinalden alıntı: y-s-n

Arkadaşlar 4 gün kadar önce Seagate'in yeni çıkardığı 2,5'' Hybrid disklerden aldım.. Thin 500 Gb modeli..
    Diskten her zaman olmamakla beraber bir ses geliyor.. Ses aynı eski kurmalı küçük saatlerin çalışma sesi gibi.. Öyle kafa vurma sesi gibi değil normal gibi görünüyor aslında ama emin de olamıyorum açıkçası? Normal midir bu daha önce yaşayan var mı??

Eğer disk kazınıyor gibi ses geliyorsa durum ciddi olabilir. Çünkü benim yeni aldığım 7200rpm momentusda da böyle sesler geliyordu bir ay sonra gitti garantiye verdim bir hafta olmadan yenisini gönderdiler. Smart değerlerini yükleyebilir misin, bir de bad sectör taraması yapabilir misin? Ayrıca benim başka bir sorum olacak diskin performansı nasıl? Sence 7200rpm hdd'yi bırakıp buna geçmek mantıklı mı? Bir de diski kaç gündür kullanıyorsun çünkü bu diskler 1 hafta sonra gerçek performansını gösteriyor.

***4 gündür kullanıyormuşsun son sorumu iptal et.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cricet -- 13 Mayıs 2013; 21:53:58 >

• Diskin performansından memnunum açıkcası.. Henüz ön yükleme değerleri tam oturmamasına rağmen gayet güzel çalışıyor.. Program açılımları gayet tatmin edici.. Kasma yok.. Özellikle kapanış olmak üzere açılış süresi de tatmin edici düzeye ulaştı.. Tavsiye eder miyim? Evet ederim.. Ama bu ses olayı kafamı karıştırıyor.. Distiribitörünü aradım teknik servise bağlandım, gönderin bakalım diyo.. Uğraş dur şimdi..

Bir de o dediğiniz değerler nedir nasıl bakılır tam olarak bilmiyorum.. HD Tune programından takip ediyorum diski ordan mı baklıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: y-s-n

Diskin performansından memnunum açıkcası.. Henüz ön yükleme değerleri tam oturmamasına rağmen gayet güzel çalışıyor.. Program açılımları gayet tatmin edici.. Kasma yok.. Özellikle kapanış olmak üzere açılış süresi de tatmin edici düzeye ulaştı.. Tavsiye eder miyim? Evet ederim.. Ama bu ses olayı kafamı karıştırıyor.. Distiribitörünü aradım teknik servise bağlandım, gönderin bakalım diyo.. Uğraş dur şimdi..

Bir de o dediğiniz değerler nedir nasıl bakılır tam olarak bilmiyorum.. HD Tune programından takip ediyorum diski ordan mı baklıyor

evet hd tune den health kısmı var. Bir de seatools'u deneyebilirsiniz. Bir dizi testler yapabiliyorsunuz bu program ile. Eğer program bir sorun algılamazsa bence diski bir süre daha kullanmaya devam edin. Belki windows ile ilgili olabilir.
    http://www.seagate.com/support/downloads/item/seatools-win-master/

• Test Sonuçları.. Yorumları bekliyorum.. Ben pek bilmiyorum ne anlama geliyorlar diye..

• @y-s-n
    Görünürde bir problem yok gibi. Eğer sesten çok rahatsız oluyorsanız garantiye gönderin. Bende 7200rpm seagate var, ses neredeyse hiç yok.
  • Dün gece Seatools'un bütün testlerini uyguladım hiç birinde hata vermedi.. Advanced test hariç..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    anakart hdmi ses alma sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.