Şimdi Ara

Seagate SD1000DM003 HD Tune Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bayramda vatandan ST1000DM003 modelli harddiski aldım. Benchmark testine başladıktan sonra resimdeki hatayı veriyor. 1000 gb olan harddisk 2199 gb gözüküyor ama hd tune 2.55 programında, bilgisayarda olması gereken boyutta. Error scan testinde ise 1000 gb olan boyutu geçtikten sonra damaged uyarısı veriyor. Sorunu anlayamadım, performansta bir sorun yok HD103SJ harddiskin yerine sistemi bu seagate hardiske kurdum eskisi gibi performans iyi samsungda olduğu gibi. Sizce değişim istiyimmi vatandan? şimdiden teşekkürler.

Testin ortasına gelmeden bu hatayı veriyor.

Olması gereken boyuta kadar bir sorun yok ama 900 küsürden sonra badsector olduğunu gösteriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraykarataş -- 24 Ekim 2013; 18:53:50 >

• bence bıran once vatana ıade et o dıskı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pegasus1881 -- 24 Ekim 2013; 19:00:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pegasus1881

bence bıran once vatana ıade et o dıskı

Hocam performansta, dosya aktarımında sorun yok, programdan kaynaklı olduğunu düşündüm, vatanbilgisayarla uğraşıcaz yine en sevmediğim iş :D çok uğraştırıyorlar.
  • Arkadaşım yanlış anlama sadece meraktan soruyorum. Tarihi eser HDtune programını nerden indirdin merak ediyorum.
    Forum genelinde hdtune ile health bölümünün ekran görüntüsü koyun denilince 2.5 sürümü çıkıyor ortaya.

Sitesinde son sürümü var onunla test edin. Yazılımın desteği yok bu boyutlu harddisklere..
  • Bad sectorlü disk gelmiş şansınıza, bu bad sectorler öyle bir illetki, oraya çıkmaya başladığında ve siz diski yoğun şekilde kullanmaya başladığınızda grip gibi bulaşır tüm diske, kısa zamanda bad sector sayısı iyice artar, sonra zaten performans kaybı başlar, ardından donmalar kitlenmeler kafa atlamalar ve bir sabah sistemi açarsanız bir bakarsınız disk yok. Hemen iade edin ürünü, wd yada toshiba alın sizi üzmez. Bu ürünün iade ürün olma ihtimalide var, 1 tane falan bad sector olsa üretim hatası deride kaçtane çıkmış bu diske birşeyler yapılmış mutlaka.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turkforce

Arkadaşım yanlış anlama sadece meraktan soruyorum. Tarihi eser HDtune programını nerden indirdin merak ediyorum.
    Forum genelinde hdtune ile health bölümünün ekran görüntüsü koyun denilince 2.5 sürümü çıkıyor ortaya.

Sitesinde son sürümü var onunla test edin. Yazılımın desteği yok bu boyutlu harddisklere..

Teşekkür ederim hocam, asla yanlış anlamam konu açtım sizde yardım ediyorsunuz tabiki doğrusunu söyleyeceksiniz. 5.50 sürümüyle test ettim. Benim gibi eski sürümü kullananlar burada

Sizce nasıl bir sorunu varmı.

Saegate ST1000DM003

Samsung HD103SJ

quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

Bad sectorlü disk gelmiş şansınıza, bu bad sectorler öyle bir illetki, oraya çıkmaya başladığında ve siz diski yoğun şekilde kullanmaya başladığınızda grip gibi bulaşır tüm diske, kısa zamanda bad sector sayısı iyice artar, sonra zaten performans kaybı başlar, ardından donmalar kitlenmeler kafa atlamalar ve bir sabah sistemi açarsanız bir bakarsınız disk yok. Hemen iade edin ürünü, wd yada toshiba alın sizi üzmez. Bu ürünün iade ürün olma ihtimalide var, 1 tane falan bad sector olsa üretim hatası deride kaçtane çıkmış bu diske birşeyler yapılmış mutlaka.

Yeni sürümle test ettim bir sorun gözükmüyor.

• Açıkçası bad sectorun programlarla kontrol edilme mantığı aynıdır, yeni versiyonda düzelmiş olması yinede riski ortadan kaldırmıyor, bu testi belirli zaman aralıklarıyla yapmanızda hatta farklı programlarla denemenizi öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

Açıkçası bad sectorun programlarla kontrol edilme mantığı aynıdır, yeni versiyonda düzelmiş olması yinede riski ortadan kaldırmıyor, bu testi belirli zaman aralıklarıyla yapmanızda hatta farklı programlarla denemenizi öneririm.

Tamam hocam denerim diğer programlarlada, herkese teşekkür ederim cevapları için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.