Şimdi Ara

Seagate ST31000524AS Yardım!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Seagate st31000524As modellı hdd ye sahibim..Oyunlarda ani takılmalar,testlerde hız düşüşleri meydana geliyor.Ahci ve ide modda denedım..şuan ahci modda.Gigabyte 880ga ud3h anakart ile kullanmaktaym.Sata 3 ve sata 2 olarak denedim.Hd tune testinde klasör açmadan,hiçbir programı açmadan 20 mbsn okuma hızına inmekte.Test yaparken klasör veya program açınca okuma hızı 2mbsn lere kadar iniyor..Hdd'min tam stabil çalışmadığını düşünüyorum.2.500 tl ye topladığım sistem bu takılmalar yüzünden 0 zevk verir oldu.önerebıleceğiniz birşeyler warmı?

Hd tune pro;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Joevin -- 24 Aralık 2011; 15:49:45 >

• Yokmu buna çözüm ?
  • Health bölümünü tepedekilerle birlikte eksiksiz gösterebilir misin? Asıl önemli değerler yukarıdadır.
  • Buyur ;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Joevin -- 24 Aralık 2011; 20:27:57 >
  • Altta hatalı bölüm yok, Ultra DMA yazan değer 3 düşük ve bazı durumlarda kablo sorunundan kaynaklanır.
  • Raw Read Error Rate değeri çok yüksek, değerler için Data hanesine bakılır.

Model numarasını forumda aratınca yakın zamanlı 2 konu buldum:
    http://forum.donanimhaber.com/m_52745641/tm.htm
    Şu konuda başta sorunlu gözükmezken tam bir disk taraması yapınca Reallocated Sectors Count hatası başlamış ve artmış
    http://forum.donanimhaber.com/m_53600365/tm.htm

Sende henüz böyle bir belirti olmasa da hız testlerine bakarsan aynı biçimde sert inişler var.

Önerim eğer olanağın varsa garantiden değişim istemen, Seagate yerine WD'in disklerinden alabilirsin, Caviar Black serisi hızlıdır. Veya bulabilirsen Samsung'un HD103SJ modeli hız ve sağlamlık açısından iyidir, şu an sistem için onu kullanıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Joevin

Yokmu buna çözüm ?

Seagate'in sitesinden hdd için bir güncelleme olup olmadığını kontrol etmeniz iyi olur. Çünkü bazı hddler için güncelleme çıktı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mselcuks

Raw Read Error Rate değeri çok yüksek, değerler için Data hanesine bakılır.

Model numarasını forumda aratınca yakın zamanlı 2 konu buldum:
    http://forum.donanimhaber.com/m_52745641/tm.htm
    Şu konuda başta sorunlu gözükmezken tam bir disk taraması yapınca Reallocated Sectors Count hatası başlamış ve artmış
    http://forum.donanimhaber.com/m_53600365/tm.htm

Sende henüz böyle bir belirti olmasa da hız testlerine bakarsan aynı biçimde sert inişler var.

Önerim eğer olanağın varsa garantiden değişim istemen, Seagate yerine WD'in disklerinden alabilirsin, Caviar Black serisi hızlıdır. Veya bulabilirsen Samsung'un HD103SJ modeli hız ve sağlamlık açısından iyidir, şu an sistem için onu kullanıyorum.

ilk diskim HD103SJ idi..Ses yüzünden garantıye verdim.meherse bütün hddler ses yapıyormuşş.Eski sistemım cok seslı calıştığı ıcın anlayamamışım :) ..2.Hdd'em bu hdd idi..pc yi kasma yüzünden garantıye verınce Bad Sector diyip yenisiyle değiş ettimm..şimdi bunu garantıye verırsem aynı modelı almak zorundayım.Hdd fiyatları yüksek olduğu ıcın eskı fiyata(130tl) alıp 300 tl ye wd alamam :(

• quote:

Orijinalden alıntı: zargana_11

quote:

Yokmu buna çözüm ?

Seagate'in sitesinden hdd için bir güncelleme olup olmadığını kontrol etmeniz iyi olur. Çünkü bazı hddler için güncelleme çıktı.

Geçen baktım.Henüz güncelleme bulunmuyor bu model için..tekrar bakacağım.
  • Sesin nedeni kasadan olabilir, en basit olarak vida yerlerine somun gibi ortası delik plastik sıkıştırırsanız titreşim ve beraberinde ses kesilir.

Şu durumda diskin içinde önemli dosyalar varsa onları başka bir yere ya da DVD'lere yedekleyip kullanın. SMART değerlerini de izleyin, Data hanelerinde şu andakiler yerine yeni hatalar belirirse diski bir şekilde değiştirirsiniz.

@zargana_11'in de yazdığı gibi Seagate'in sitesinden firmware bakın, Seagate özellikle 2008-2010 arasında bir çok diskinde hatalı üretim sorunu yaşattı, dünya çapında çok sayıda disk alındıktan kısa süre içinde bozuldular. Son zamanlarda pek sorun olduğunu duymasak da ben kimseye zorda kalmadıkça Seagate önermiyorum, kendim de kullanmam.
  • http://seagate.custkb.com/seagate/crm/selfservice/search.jsp?DocId=207931&Hilite=

Buraya gir,

"Click here to use the download finder" yazan yere tıkla ve gerekli kutucukları doldur. Sonra ara de, çıkartırsa, download et.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zargana_11

http://seagate.custkb.com/seagate/crm/selfservice/search.jsp?DocId=207931&Hilite=

Buraya gir,

"Click here to use the download finder" yazan yere tıkla ve gerekli kutucukları doldur. Sonra ara de, çıkartırsa, download et.

• quote:

Orijinalden alıntı: serkan235

http://seagate.custkb.com/seagate/crm/selfservice/search.jsp?DocId=215451

linke tıkla sd28 güncellemesi indir ve kur.

Dediğiniizi indirdim çift tıkladım.pc açılırken Seagate yazıları falan geldı.bir kac sanıye bekletip masaüstü geldı.elımde 3 tane sata kablosu war 3 ünüde denedim.Hd tune dekı ultra dma crc hatası hep sabit;3.Benchmark testi yapınca bazen hızını bozmadan mınımum 50 lere iniyor.Bazen 5 mbsn lere kadar iniyor.anlam veremedım.arka planda calısan herhangı birşey yok.Benim harddıskın mınımum okuma hızı kac olmalıdır ?

• Sistemin kurulu olduğu hard diskte ani düşüşler olması doğaldır o yüzden çok ciddi düşüşler yoksa bu konuyu kafana fazla takma. Ek olarak ortalama okuma değerinin 100-110mb/s erişim süresininde 13-15ms civarlarında olması gerekiyor. Raw read error rate kısmına takılamayın. Seagate hddlerde bu kısım anormal derecede yüksek görünüyor genellikle en azından ben zamanında araştırdığımda herkesde o şekilde olduğunu görmüştüm, ki bende de öyle
  • Aylardır canımı sıkan asıl konu;oyunlarda anı teklemeler.Bu takılmalar ilk efektlerde,ekrana o an için beliren yenı karakter ve cisimlerde,ani dönmelerde meydana gelıyor.Fraps'ı açtığımda ise takılmalar çok aşırı artıyor buda benı direkt hdd'ye yöneltiyor.şimdi üzerinde 3/6 Gbps gibi yazılı bir sata kablosu taktım sonuç gene aynı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Joevin -- 30 Aralık 2011; 23:34:59 >
  • quote:

Aylardır canımı sıkan asıl konu;oyunlarda anı teklemeler.Bu takılmalar ilk efektlerde,ekrana o an için beliren yenı karakter ve cisimlerde,ani dönmelerde meydana gelıyor.Fraps'ı açtığımda ise takılmalar çok aşırı artıyor buda benı direkt hdd'ye yöneltiyor.şimdi üzerinde 3/6 Gbps gibi yazılı bir sata kablosu taktım sonuç gene aynı..

Anakart driverlarini güncellemeyi dene.

Bu ani durumlar, hdd dışında ,işlemciden, ramden, grafik kartından veya dvd sürücüsünden meydana gelebilir.
  • Driverların hepsi güncel( anakart chipset,ekran kartı,ses kartı,Ahci).Arkadaşın Hd6850 ekran kartı ıle ve corsaır ramı ıle denedım sorun banamısın demıyori..ya hdd'de sorn war yada gigabyte 880ga ud3h'de sorn war...
  • quote:

elımde 3 tane sata kablosu war 3 ünüde denedim.Hd tune dekı ultra dma crc hatası hep sabit;3

Benchmark testi yapınca bazen hızını bozmadan mınımum 50 lere iniyor.Bazen 5 mbsn lere kadar iniyor.anlam veremedım.arka planda calısan herhangı birşey yok.Benim harddıskın mınımum okuma hızı kac olmalıdır ?

SMART'daki ultra dma crc hatası düzelmeden öyle kalır, SMART kayıt (log) tutan yerdir, önemli olan artış yaşanmaması.

Normalde diskin baş bölümü yani dairenin iç kısımları (testte sol taraf) 100-140 MB/saniye, sonları 60-80 MB/saniye olması gerekli. Yeni disklerin normal çalışma hızları ortalama böyle.
    5'e düşmesi hiç normal değil.
  • Bilgiler için teşekkür ederim.Fekat bilgisayarımda stabil olmayan bir parça war.Ah onu bır bulabılsem.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.