< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Seat ibiza 2011 1.2tsi Dsg
-
-
Sabah sabah beynim yandı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Haklısınız hocam biraz karışık uzun yazmışım ya.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Depo 45 litre ise siz de şehir içi 400-450 km yapıyorsanız bir anormallik yok. O 600-650 km yapıyorum diyenler muhtemelen Burdur da yaşıyor ya da büyükçekmeceden Çatalcaya gidip şehir içi kullanıyorum diyorlar. Bu kitle bayağı büyük bir kitle haberiniz olsun. Kendilerini tatmin ediyorlar. Dur kalk trafikte az yakacak turbo benzin yok.
1.2 TSI DSG 2015 polo var.
Kartal-SAW havaalanı arasını trafikli saatte 7-7,3 altına inmez.
Kartal-Kadıköy sahil-e5 fark etmez 7-7,3 altına inmez.
Ama trafiksiz yolda 5 litre yakıyor aynı yollarda.
Ben 70.000 KM olmasına rağmen ağır bakımını yaptırdım.
Eğer aracınız 10 litre yakıyorsa buji-benzin filtresi değişimi yapmanızı öneririm.
-
Hocam bu yollarda hele köprü trafiğine girdiğimde 10 civarı oluyor tğketim o dur kalklı trafikte. Trafik açıksa eğer baya az tüketiyor gerçekten ama böyle trafiklerde durk kalklı olunca 9 10 hatta 11lt oluyor. Gaza köklemiyorum bu arada yumuşak basıyorum.
Bu dediğiniz şeylerin değişimi pahalı mı? Ayrıca yetkili servis dışında nerede yaptırabilirim ne ustasına gitmem lazım, saha önce araç bakımı da yaptırmadım bilmiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prfssr -- 7 Kasım 2021; 13:50:44 >
Aman hocam 10 lt falan deme vag cılar basar şimdi burayı.
Yakit konusunda aracinizin motoru eski nesil tsi, zaten teknik verisi 7lt. 8v, 105hp. Bu motora kimse az yakiyor demiyor. Az yakan 1.2tsi 16v 110hp.
Yeni neseiller az yakıyordur doğrudur bilmiyorum ama bu az yakmıyor. Araç trafiği hiç sevmiyor anında 10lara çıkıyorum eğer uzun sürerse trafik. Yol açıksa az yakıyor evet ama malum istanbul. O zaman bu değerler çok anormal değil midir gidip buji yakıt filtresine ücret vermeye gerek var mı?
1.2 tsi ın eskisi yenisi olmaz. O sizin dediğiniz 1.0 tsi. Kesinlikle 10 lt yi görmemesi lazım katılıyorum.
1.2tsi 2015'te revize edildi. 2015 oncesi fazla yakiyor. Bilginiz olmadan konusmayin
Peki bu buji ve yakıt filtresini değiştirsem yaklaşık bunlar ne kadar? Pahalı şeyler mi?
Bahsettiginiz sorunun buji veya yakit filtresiyle alakasi yok
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masterap -- 7 Kasım 2021; 17:37:12 >
Hocam yukarıda öyle yazıldığı için ben bunu söyledim. Size göre bu motorun olayı bu o zaman değil mi yapacak bir şey yok?
Yogun trafikte aracin cok yakmasi normal. Ancak yakit gostergesine gore fazla yakit aliyor olusu samandirayla ilgili bir sorun olabilir. Anladigim kadariyla onceden boyle bir sorununuz yoktu. Nasil yaparsiniz bilmiyorum ama icindeki benzini sonuna kadar harcamayi deneyebilirsiniz. Eger yakit gosterdigi halde benzin bitiyorsa zaten sorun var demektir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masterap -- 7 Kasım 2021; 22:19:58 >
Sizin araç eski nesilmiş pardon çok yakması normal ama ufakta olsa ucuzlatmak ve araç sağlığınıda düşünmek isterseniz benzin filtresi 250 TL, bujilerde ngk 400 TL. Tabi dolar v.s. artmıştır bakarsınız. İbiza 1.2 tsi benzin filtresi v.s yazınca çıkıyor fiyatlar. Benzin filtresi sağ tekerin önünde, büyük bir işçilik yok, bujilerde bildiğim kadarıyla zorda değil, çok bir şey tutmaz.
-
Tamamdır çok teşekkür ederim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Benzer içerikler
- termostat açık kalırsa ne olur
- orjinal motor yağı nereden alınır
- telefondan usb ye müzik atıyorum arabada çalmıyor
- camlı van nedir
- hyundai i10 kronik sorunları
- jeep avenger e-hybrid fiyat
- kasım ayı elektrikli araç satış rakamları
- hyundai insert
- seat arona fiyat listesi
- suv tavsiye 2024
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X