Şimdi Ara

Seat Ibiza rakiplerine göre fazla ucuz değil mi???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
2.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yakın zamanda bir araba almayı düşünüyorum da Seat İbiza gözüme çarptı. Bi kıyas yaptım ve rakiplerine göre donanımı vesaire göz önünde bulundurulduğunda fazla ucuz gibi geldi.

Seat İbiza (1.0 EcoTSI 95ps - Style) : 62.300TL

Yeni Fiesta (1.1L 85ps - Titanium) : 76.500TL
    Vw Polo (1.2 TSI 90ps - Comfortline) : 67.100 TL
    Skoda Fabia (1.0 TSI 95ps - Style) : 66.400TL
    Peugeot 208 (1.2 82ps - Active) : 68.000TL
    Renault Clio (1.2 75ps - Touch) : 67.250TL
    Citroen C3 (1.2 82ps - Feel) :69.450TL vs vs....

Hiç bir aracı gidip test etmedim fakat şöyle bi uzaktan bakınca hem görünüş hem donanım olarak en alınası İbiza gibi duruyor bence. Bu aracın benim bilmediğim bi sıkıntısı mı var da rakiplerine göre ortalama 5-6 bin tl daha ucuza satılıyor?

• İbiza kullanıcısı olarak söyleyeyim bir sıkıntısı yok, ibiza hep rakiplerinden ucuzdu, ucuz olmasının tek sebebi vag'ın üvey evladı modunda olması yoksa sıfır B segment araç alacaksınız beklentileriniz doğrultusunda gözünüz kapalı alabilirsiniz
  • B segment alınabilecek en iyi araç i20 1,2 mpı dır.

Arabadan çok bişe beklemiyorsanız 55 bine, hadi bluetooth olsun sunroof olsun falan fişman derseniz 60-62 bine alabilirsiniz.

Alacazda gene para yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kerotobil K kullanıcısına yanıt
    Bluetooth için ek paket mi var ciddi? Gerçekten hiç bir şey beklememek lazımmış arabadan.

• Liste fiyatlarına bakarsanız evet Ibiza avantajlı; ancak bayilere gidip fiyat alırsanız ya da en azından forumda yakın zamanda bu araçlar için alınmış fiyat tekliflerine bakarsanız durumun farklı olduğunu görebilirsiniz.

Birkaç gün önce Fabia style 1.0tsi DSG için 67BİN TL fiyat alınmıştı. Bu fiyattan geçtiğimiz ay boyunca alanlar oldu.

Şu anda satılan eski kasa Polo için yine yakın zamana kadar DSG comfortline versiyonuna 68bin TL fiyat veriliyordu ama sanırım artık kalmadı.

Yine Clio için Renault bayileri ciddi indirimler yapıyorlar. Forumdan biri 1.2 75hp touch chrome donanımı 58bin TL'ye aldı yanılmıyorsam.

Ibiza ise 64bin TL'lik fiyatında satışlar düşük olunca indirime gitti ama bence yeterli değil. DSG versiyonunun 75bin TLlik fiyatı daha da yüksek, hele de donanımının Fabia'ya kıyasla düşüklüğü söz konusuyken.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam kusura bakma ama listeye saçma sapan arabaları koymuşsun ,Kia Rio bunların hepsinden daha dolu ,fyati da hepsinden uygun ayrıca 2012 model Rio sahibi olarak ,daha öncesinde sahibi oldgum Corsa,Clio ,polodan iç hacmi daha geniş daha donanımlı..

• Kragen kullanıcısına yanıt
    Malesef öyle belkide bu yüzden ucuz diğerlerinden

• Paco-De Lucia P kullanıcısına yanıt
    Aynen katılıyorum. Bu segmentin en iyisi Rio ve fabia dır. Rio tip olarak da fiesta ile beraber en iyisidir (bu kişiden kişiye değişir tabi)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ibiza Cupra sahibi olarak Malzeme kalitesi kötü, Trim sesleri başlıyor vs vs yine de tercih edilir kesinlikle.

10 binde Sunroof'tan ses gelmeye başladı kötü yolda açıkken tıkırdıyor. 15 binde gösterge camlarında ses başladı ki bu sesler Leon'da da var.
  • mcake± kullanıcısına yanıt
    Bu segmentin en iyisi diye bir şey yok bence. Hepsinin + sı ve - si var. Fabia mesela tamamen sert plastikten yapılmış. Dokunma hissi rezalet. Donanımı ve motoru ise 10/10. Tasarım olarak da hala 2004 yılı kasanın üstüne çıkamadılar. İbiza’nın dış tasarımı + Fabia’nın donanımı ve iç tasarımı birleşse canavar çıkar ortaya.

• 65e 1.3 auris var. .daha genis..
  • 61.500'e bugun satın aldık beyaz style 1.0 95 hp umarım memnun kalırız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Paco-De Lucia

Hocam kusura bakma ama listeye saçma sapan arabaları koymuşsun ,Kia Rio bunların hepsinden daha dolu ,fyati da hepsinden uygun ayrıca 2012 model Rio sahibi olarak ,daha öncesinde sahibi oldgum Corsa,Clio ,polodan iç hacmi daha geniş daha donanımlı..

Saçma sapan demeyelim de daha göz önünde bulunan arabaları koydum diyelim. Bir de nedense çoğu markanın aksine Seat fiyat listesinde opsiyonları ve fiyatlarını yazmıyor. Opsiyonlara fahiş fiyat mı çekiyorlar acaba? Çünkü opsiyonsun fiyatı 62k olan İbiza'nın opsiyonlu olarak (sunroof-led far vs.) 85k'ya satıldığını gördüm sahibinden'de.
  • Malzeme kalitesi dacia sandero'dan sonra sınıfının en kötü aracı.Ondan olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: redbul_540

Malzeme kalitesi dacia sandero'dan sonra sınıfının en kötü aracı.Ondan olabilir.

Tempra bundan daha iyidir hocam kapının önünde hareket eden plastik köpük parçası var bu kadar da kalitesiz olmaz dedim açıkçası .

• kişiden kişiye değişir ama rakipleri arasında en tipsizi bence
  • Style 64 den girdi park sensörü bile olmadığı için eski kasanın Yarısı kadar bile satmadı

Hemen fiyatı 62300 e çektiler ama Donanım çok kötü

16 Jant bile opsiyon

Style ismine Yakışmadı

Dış tasarım çok güzel ama iç kısımdaki malzemenin kalitesizliği Yakışmadı

Bazı yerlerde sert plastik bu Sınıfta normaldir ama heryerde kalitesiz plastik olmamalıydı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

Ibiza Cupra sahibi olarak Malzeme kalitesi kötü, Trim sesleri başlıyor vs vs yine de tercih edilir kesinlikle.

10 binde Sunroof'tan ses gelmeye başladı kötü yolda açıkken tıkırdıyor. 15 binde gösterge camlarında ses başladı ki bu sesler Leon'da da var.

Şu forumda hiç bir zaman kendi aracının olumsuz yanlarını söyleyenleri görmedim.Görsemde en fazla 5-6 tane.

Helal olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: teneke1236737

quote:

Ibiza Cupra sahibi olarak Malzeme kalitesi kötü, Trim sesleri başlıyor vs vs yine de tercih edilir kesinlikle.

Şu forumda hiç bir zaman kendi aracının olumsuz yanlarını söyleyenleri görmedim.Görsemde en fazla 5-6 tane.

Helal olsun.

Seat bana aylık 1000 TL falan verseydi söylemezdim de para almayınca saydırıyorum

SCT'de bunların çözümü var ama neden 20 bin Km deki aracın göstergelerini sökeyim?

Ben AUX ile müzik dinliyorum pek duymuyorum sesleri ama aracıma biri binse 1-2 gün gezsek der ki bu araç Km mi düşürüldü.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: teneke1236737

quote:

Helal olsun.

Seat bana aylık 1000 TL falan verseydi söylemezdim de para almayınca saydırıyorum

SCT'de bunların çözümü var ama neden 20 bin Km deki aracın göstergelerini sökeyim?

Ben AUX ile müzik dinliyorum pek duymuyorum sesleri ama aracıma biri binse 1-2 gün gezsek der ki bu araç Km mi düşürüldü.

20 bin mi?

Bu arada son yoruma kahkaha atasım geldi.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.