Şimdi Ara

SEAT LEON MK3/5F ANA KONU (2866. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
58.062
Cevap
358
Favori
2.607.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 28642865286628672868
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Leon yetersiz kaldığında Octavia düşünülebilir. Yüksek isterseniz Ateca ya da Formentor olabilir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bgkn kullanıcısına yanıt

Cevabınız için teşekkürler, geç gördüm. Dün İskitlerde Bosch Car Oto Çelik'te 1600 TL'ye yaptırdım. Yapılan işlemi görmedim fakat kartla ödedim, fatura kesecek. Tüm malzemeler filtreler bosch, yağ castrol kullanıyor, karta taksit yapmıyor, siz karttan bölebilirsiniz dedi (sanırım 3 taksit). Diğer arkadaşlarda görsün diye yazayım dedim.

• MurSim M kullanıcısına yanıt
    Merhaba, araç marşta zorlanıyor ise ve marş esnasında iç ışık dış ışık vb aksamı kapatıyor ise akü ömrünü tamamlıyordur.

Aküdeki voltaj düşüklüğü Esp abs lastik basınç vb bir çok arıza uyarısına sebebiyet verir.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 2015 105hp 1.2tsi leon'um var. Kaza yaptım, ön 2 airbag açıldı, sol far kırık, tampon ve panjur kırık, kaput değişecek, radyatör patlak. İlk gördüklerim bunlar. Airbag de açıldığı için özel servislere güvenemedim yetkili servise çektirdim. En az ne kadar tramer çıkar, kasko perte çıkarır mı tecrübesi olanlar yorum yapabilir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • clern C kullanıcısına yanıt
    Öncelikle çok geçmiş olsun.
    Aracınızın hava yastıkları açılmış. Bunlar perte çıkması için yeterli nedenler. Ben olsam asla tamiri ile uğraşmam. Perte çıksın , kaskodan paramı alırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lektonstar -- 20 Kasım 2022; 0:34:11 >
  • Dürüst olmak gerekirse ben de perte çıksın paramı alayım istiyorum. Çünkü serviste de olsa 2 airbag değişmiş, yüksek hasar kaydı olan bir arabayı satmak da çok zor olacaktır. İnternette airbag açması yeterli değil rayiç bedelin %60-70'i gibi bir hasar olmalı demişler ancak benim arabamda o kadar hasar çıkacağını düşünmüyorum. Ne kadar hasar çıkar diye o nedenle sormuştum.

• Dr.Leon kullanıcısına yanıt

Alıntı

metni:
    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/117011329

Merhabalar yıllar sonra görmek nasip oldu konuyu bende de aynı 16 inç 205 tabanlı jantlara sahip 2013 dizel Leonum var linkteki konuda resimde görünen araç gibi tam ölçülerde olacak şekilde önerdiğiniz bi spacer ölçüsü veya spacer markası varmı cevaplarsanız çok teşekkür ederim iyi günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frkanyldz -- 21 Kasım 2022; 9:42:5 >
  • frkanyldz F kullanıcısına yanıt
    Merhaba, ideal ölçü önlere 12mm arkalara 15mm. Önlere 15mm de olabilir.

Araçta 35 mm spor yay var. Ben ön arka 15 kullanıyorum. 16/17/18 bütün orijinal jantlarsa sürtme yapmadan kullanılabilecek ölçü bu. Arkaya 20mm takınca 3 kişi filan oturduğunda aşırı asfalt dalgalanmasında çok ince sürtme yapabiliyor

Sm spacer veya fg spacer alınabilir. Bendekiler sm ama hala üretiyor mu bilmiyorum. Fg nin instagram sayfası var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Leon -- 21 Kasım 2022; 18:21:40 >

Teşekkür ederim sağolun yay öneriniz var mı peki konfordan illaki ödün veriliyor ama birçok konu okudum bi sonuca varamadım sizce hangi marka yay 35 mm olarak daha konforlu?

• Klima ayarlarından güçlü orta zayıf gibi seçenekler var ve hafa üfleme işaret var bunu çözemedim değiştirdim ama hep aynı ne işe yarıyor? Bir de leaving home ve coming home 30sn açık olmasına rağmen hiçbir türlü çalışmıyor selektörü ne yaptıysam olmadı nasıl çalışır?

Vogtland veya eibach almanızı öneririm. Bende vogtland var 150 bin km dir kullanıyorum. Konfor orijinal yaylardan iyi ama dalgalanmalı yerlerde arabayı fazla silkeliyor

• Seat leonun yağmur sensörünü nasıl devreye alıyoruz ?

Jantlarınız 16 mı bilmiyorum ama muhtemelen 16 jantta yanak yüksekliği fazla olduğu için belki biraz daha iyi olabilir bende o yüzden 16 janta düşünüyorum lastik değişimi de oldu mu gayet iyi olur diye düşünüyorum Continental ultra contact lastikler kafama yattı ha bide benim araba 165 bine dayandı acaba amortisör sıkıntı olur mu ?

Amortisörler sıkıntı çıkarabilir. Benim araçta 140 binde değiştirdim. 35mm yay orijinal amortisörle kullanılabilir; o yönden sıkıntı çıkarmaz ama kilometre itibari ile hiç değişmedi ise amortisörleri değiştirseniz daha iyi bir suspansiyon sistemi olmuş olur. Oem alternatifi monroe veya bilstein öneririm.

• Amortisör de araştırdım monroe’da oespectrum var yaygın olarak ama original modeli daha konforlu diyorlar blistein de araştırdım ama Türkiye’de satan bir yere hiç denk gelmedim siz orijinal mi taktınız acaba?

• 4Yankee 4 kullanıcısına yanıt
    Silecek kolunu bir tık yukarıya alırsanız, yağmur sensörü yağmurun şiddetine göre ayarlar silecekleri. Yağmur varsa çalışır, yoksa çalışmaz.

• 2014 1.2 tsi Manuel leonda şanzıman yağ değişimi ne zaman yapılır? Herhangi bi sorun yok değişim gerekli midir? Kaç lt hangi yağ tavsiye edersiniz.

• Merhabalar,
    2017 makyajlı kasa Leon sahibiyim 7” büyük ekran denilen ekran mevcut, Carplay alınırken açık şekilde alınmış. Carplay kullanırken artık neredeyse sürekli atıyor. Sinir bozacak düzeye geldi. Orjinal kablo kullanıyorum çözüm bulamıyorum. Carplay yok dedirtecek düzeye gelmiş durumda,
    Yetkili servisi aradım İphone işletim sistemiyle alakalı durumu biliyoruz uzun süredir bu sıkıntı mevcut, Apple alakalı dönüş olduğunda çözmeye çalışacağız şuan yapacak bir şeyimiz yok denildi.
    Bu sıkıntı sizlerde oluyor mu ? Yani sürekli yapması acayip sinir bozuyor, kablosuza çevireyim aparatla diyorum bunda sıkıntı çıkıyorsa onda da elbet çıkacaktır. Öneriniz var mı ? Yada bu sıkıntı sizlerde oluyor mu ?

• ProduceR. kullanıcısına yanıt
    Ben yetkili servise defalarca sordum ama şanzıman yağı ömürlük. Değiştirmene gerek yok dediler. Ben en son 120 bin km de baskı balata değişirken kendim şanzıman yağı değişini talep ettim. Abi gerek yok vs dediler ama ben değiştirdim. 1.4 tsi manuel. Yağ miktarını bilmiyorum yetkili serviste değişti. Sonradan usta abi iyi ki değişmişsin filan dedi. Bakım klavuzunda yok ama aslında değiştirmek lazım vs diye konuştuk…

Ben 140 bin km orijinalleri kullandım. Sonra monroe aldım. vogtland yay iie kullanmaya
    devam ediyorum.

• 
Sayfa: önceki 28642865286628672868
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.