Şimdi Ara

SEAT LEON MK3/5F ANA KONU (2868. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58.062
Cevap
358
Favori
2.607.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 28662867286828692870
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar. Lastik almayı planlıyorum ama fiyatlar uçmuş ucuz yollu birşey arıyorum. İstanbul’da 4 mevsim lastik ile kışı idare edebilir miyim? Eğer cevap hayırsa ucuz yollu kışlık alıp yanına iyi bir yaz lastiği almayı planlıyorum. Önereceğiniz lastik var mıdır? Ebat:225/40/18 şimdiden teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dr.Leon kullanıcısına yanıt
    Valla bende aynı kafadayım. 2014 Ocak çıkışlı 160 bin km de FR var. Bugüne kadar hep yetkili servisteydim. Disk, balata, triger, devirdaim pompası, orjinal akü, ön cam değişimi vs. Genelde hepsini de Doğuş Oto Çankaya’da yaptırdım. Hiçbir zaman değişim sonrası anormal bir durum hissetmedim. Evet yetkili servisler pahalı belki ben sonrasındaki süreçlerde hep sıkıntısız bir şekilde aracımı kullandım. Aldıkları para helal olsun.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Car Lover C kullanıcısına yanıt
    Valla şu ön çamurluk içinde fren borusunun girdiği yerin kauçuk fitili çürümüş onu bile değiştirttim. Yetkili servise değişin dedim tamam dediler. Toplam maliyet 300 tl. Sanayide ustaya desem 40 akıl verir ne gerek var abi der sigara ağzında silikon çeker…

SEAT LEON MK3/5F ANA KONU

• VaqoL V kullanıcısına yanıt
    Ben İstanbul'da dört yıl boyunca Michelin Crossclimate dört mevsim lastik kullandım. Son derece memnundum. Dört mevsim fazlasıyla iş görüyor İstanbul'da.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • lektonstar kullanıcısına yanıt

Bende michelin crossclimate 2 almayı planlıyordum. Tavsiye için çok teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • VaqoL V kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Çok güzel lastik. Umarım memnun kalırsınız.

Biz ne takalım şimdi disk ve balata olarak? Her kafadan bir ses çıkıyor, bir balata disk için yetkili servise mi gidilir, sanayide Bosch, TWR veya Ferodo tak gitsin diyorlar. Yağ servisi ile devirdaimi sanayide değiştirmiştim, bir sorun yaşamadım. Ama, ne zaman diğer araçlarımda baskı balata değiştirdiysem hep sorun yaşadım. Gittiğim yer baskı balata işini beceremiyor. 35binde baskıyı yemişsin dediler, orijinal baskısı 195bin kilometre gitmişti. Büyük ihtimal volan taşlanmadı veya değişmedi. Neyse şu an frene bastığımda direksiyon zangır zangır titriyor artık değiştir beni diyor. Hangi marka alıp takmak lazım?

• sinekel kullanıcısına yanıt
    Bende spor da oluyor o hocam yazılımsaldır. Eco da basıma henuz gelmedi.

• brkprlk35 kullanıcısına yanıt
    bende araştırıyorum fakat karar kılamadım hala

• Ben yaz başında TRW fren balatası aldım ama hiç memnun kalmadım. Çok ses yapıyor. Bazen o kadar çok ses çıkarıyor ki etraftakiler dönüp bakıyor. Yakın zamanda yetkili serviste komple disk balata değiştirmeyi düşünüyorum.

Hocam piyasada bulunan bir çok ürünü denedim.

Orijinal diskleri kullanırken değişimde ferodo balata aldım. Çok toz çıkardı çabuk bitti ve freneleme mesafesi iyi değildi.

Sonrasında brembo aldım. Yüksek süratlı iken iki üç fren sonrası diskleri bozdu titreme yarattı.

Komple attım gitti. Ate disk balata aldım. Onlar bir tık daha iyiydi. Oh be dedirtti ama orijinal parça fiyatına denk geliyor neredeyse.

45 bin km kullandım sorun yaşatmadı ancak fazla ısınmadan diye düşünüyorum kaliper taşıyıcı mili üzerindeki kaçuklar erimiş yırtılmış. Gerekli gevşeke sağlanamadığı için gerekli soğuma da sağlanamadı tabi. Ve o diskler de oluk oluk oldu. Malzeme kalınlığı yeterli idi. Torna ile düzeltildi. Biraz daha kullandım.

En son bakımda servise verdim hepsini değişin dedim. O taşıyıcı miller ve disk balata değişti. Fren sistemi temizlendi hidrolik yenilendi. Şu an gayet memnumum.

Ustası ve atölye şefi ile de konuştum. Özellikle ferodo, brembo,delphi fiyat olarak da ucuz. Atenin de orijinalliğinden şüphe etti.

Bir de disk balata değişiminde sistem bakımı ve haraketli parçaları yağlamak da önemli.

Sanayidekilerin çoğu takıp geçiyor.

Ben biraz sert kullanıyorum. Bizim araçların motor gücüne göre frenajı zayıf. Bazısı 312mm disk taşıyıcısı alıp 312mm disk takıyor ama balata ve kaliper aynı. Tek avantaj soğuma sağlanması. Bu orjinal ebatı bozduğu için yapmak istemedim.

Tek içimde kalan ate power disk ve seramik balata ama o da gerçekten dünya para. Macera yaşamak istemediğimden serviste değiştirdim. Orijinal parçanın tadı başka :)

Taşıyıcı milin durumu

Hocam tam eşimin aracına lastik alma arifesindeyim. Standart kullanıcı. Arada ben kullanıyorum. Golf 7.5 17 jantlar var. Kışlık lastikler ile crossclimate 2 arasında çok fark yok.

Bu lastik gerçekten tatmin ediyor mu? Performanslı yaz kullanımında üzer gibi geldi. Kışı çıkarır ama yazın yumuş yumuş biraz üzer mi?

Merhaba Doktor
    Ben Crossclimate ı sanırım 4 sene kadar kullandım. Genelde İstanbul'da kullanıldı. Ben Çanakkale'liyim, eşim Aydın'lı. Yaz tatillerini de buralarda geçirdik. Hatta bir yaz Aydın'dan Marmaris'e gittik. Valla İstanbul'da harika iş çıkardı. Yaz, kış hiç sorun olmadı. Aydın yazları çok sıcak olur. Bi sene gündüz 52 dereceyi görmüştük. O aşırı sıcak yollarda bile hiç üzmedi. Ani frenlemelerde bile gayet iyiydi. Tabi sonrasında Erzurum'a gelince işler değişti. Buranın kışında çok yetersiz kaldı ve değiştirdim. Crossclimate yerine Nokia kış lastiği aldım.
    Bu arada agresif bir kullanıcı değilim. Genelde sakin kullanırım. Ani hızlanmalar, frenler falan yapmam. Aracımı sıkıştırmam.
    Bence İstanbul'da yaz kış ayrı lastik almaya hiç gerek yok. Boşuna masraf etmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lektonstar -- 1 Ocak 2023; 11:12:7 >

Benim frenlemede direksiyon zangır zangır titriyor. Her halde bizde yedik diskleri. Sanayide gözü kapalı değiştiriyorlar, hiç markaya takılmadan. Bir kaç özel servise danışıp değiştireceğim bende. Bu ara Zimmermann markası çok karşıma çıkıyor disk olarak iyi diyorlar. Bir de sportdisk diye bir instagram kanalı vardı orada da çokça gördüm soğutmalı disk olarak. Ben o kadar yüklenmiyorum sanırım Bosch-TRW-Ferodo-Delphi veya Febi takıp işin içinden çıkmayı planlıyorum. Araştırdıkça kafa karışıyor yoksa en iyisini cehalet..

TRW bir süre orijinal ekipmanı değil miydi? Tabi onların da seri seri farklılıkları vardır illa ki..

Çok araştırdım, orijinal olduğundan emin olduğum bir satıcıdan aldım ama hiç memnun değilim. Piyasada çok fazla sahte ürün var.

Fiyattan çözeriz çok geçmediyse. Tam numarasını ÖM olarak atın sistemime bakayım.

2021 Haziran ayında almışım. Ve ürün satıştan kalkmış maalesef. Kutularını atmamış olabilirim. Varsa eğer ordan bakar yazarım.
    İlginiz için teşekkür ederim.

• Ankarada gizli özellik, carplay vb açabileceğimiz nereler var?

• canakboyraz kullanıcısına yanıt
    Ostimde MASS OTOMOTİV e gidebilirsiniz. Son derece profesyonel ve uzman bir iş yeridir.

• 
Sayfa: önceki 28662867286828692870
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.