Şimdi Ara

SEAT TOLEDO 2003 TEKLEME ARIZASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Aracı alalı 9 ay kadar oldu. Fakat bir problemim var kaç ustaya götürdüysem çözemedim.
    Araçta BRC sıralı sistem tüp var. Araç sabah ilk çalıştığında soguk iken gaz yemiyor yarım gaz veya bağırttırmak zorunda kalıyorum yada ısınıp tüp e geçmesini bekliyorum. Tüpte herhangi bir problem yok. problem benzinde oluyor. Konu ile ilgili boğaz kelebeği temizliği ve adaptasyonu , benzin filtresi , benzin pompası , bujiler , hararet müşürü gibi bir çok yer değişik zamanlarda değişti. deneme tahtası gibi burayı yapınca olacak deyip durdular. Ama problem çözülmedi. Enjektör tıkalı olabilir diye depoya özel sıvı dökülüp 100-150 km benzinde bindim gene olmadı. işin enteresan tarafı tüpte sıkıntı olmamasına ragmen tüp ayarından sonra problem çözülmüştü ve 1 ay sonra tekrar başladı. tüp servisi problem benzinde olduğu için bizde problem yok diyorlar. aracı aldığımda tüp beyni regülatörü patlak dedikleri için değiştirmiştim. tesadüf mü bilmiyorum problme bu süreçten sonra başladı. bu olayın tüple alakası olabilirmi yoksa sorun başka nerden olabilir yardımcı olursanız sevinirim.

• Lpg ayarı bozuk ise yani motor aşırı fakir veya zengin karışımla çalışıyor ise, ecu (beyin) yakıt haritasına düzeltme kastıyla müdahale ediyor, ancak o an lpg devrede olduğundan ve lpg ecusu dıştan müdahaleye kapalı olduğundan karışımda değişme gerçekleşmiyor, bunun üzerine beyin düzeltme oranı yetersiz zannederek bu müdahaleyi daha da arttırıyor derken benzin yakıt haritası, enjektör süreleri allak bullak oluyor. Sonuç ise sabahları ilk marşta benzinden gaza geçene kadar sarsıntılı çalışma, gaz yememe, stop etme vs.
    Sorunun kaynağını tespit etmenin en kolay yolu şu, akşam işten dönerken eve varmadan 1-2 km önce elle benzine geçirin, böylece benzinde beynin müdahalesine izin vererek yakıt haritasını bir miktar düzelmesine fırsat verin ve aracı benzinde stop edin, sabah sorunsuz çalıştığını göreceksiniz.

Bu durumun tek çözümü aracı en az 150-200km benzinde kullanarak değerlerin tam manasıyla oturmasını sağlayıp sonra iyi bir lpg ayarı yaptırmaktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam 2001 model seat toledoyu 14 sene kullandık. Ayni sorun bizde de oldu. En son aracın beynine kadar laf attılar.

Nereleri nereleri sökülmedi ki....

Tek sorunun krank sensörünün islevini yitirmesi olduğu ortaya çıktı. Krank sensoru değişti ve araba saat gibi oldu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevaplar için teşekkürler bayram sonu ilk krank sensörünü değiştireceğim bir kaç yerde daha okumuştum. Sonuç alınmazsa tekrar benzinde binip bir lpg ayarını deneyeceğim. inşallah bu kadar uğraştan sonra bu sefer çözüm bulurum. sonuçları buraya yazarım inşallah tekrar teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ford fiesta tekleme sorunu
    10 yıl önce açıldı
    Citroen C3 2004 vites sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.