Şimdi Ara

SEAT TOLEDO // FİAT EGEA // SKODA RAPİD (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
1
Favori
5.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Konuyu baştan aşağı okudum, Egea sahibi olarak size birkaç soru sormak istiyorum.

Lütfen beni yanlış anlamayın, marka model karalama gibi bir arzum yok, sadece kendi tecrüberimden yola çıkarak soru soruyorum.

Şirket aracı olarak bir adet Egea'ya sahibiz, Yukarıda yol tutuşu konularında Egea'nın iyi olduğundan bahsedilmiş.
    Jetta, egea, polo, clio, courrier, c-max, fluence gibi araçlar mevcut şirkette. Beni kullanırken Egea kadar korkutan hiçbir araç olmadı. Hız arttıkça direksiyonun hafiflediği bariz bir şekilde görüyorum. Araba ufak bir rüzgarda çizgisinden çıkacak hissi veriyor. Araç şirket aracı ama daha 5000 küsür km'de , yıpranmışlığı yok. İç dizayn ve malzeme kalitesi konusunda lafım yok. Zaten arabanın amacı belli.

Güvenlik konusunda şöyle bir sorum olacak size. Benim kafamı karştıran bir konu. Bildiğiniz üzere Egea yurt dışında Tipo adı altında hatchback ve stationwagon olarak satılmakta.
    Ncap sonuçlarına bakıldığında nedense araç sedan değil ve işin ilginç tarafı sedanı yurt dışında satmayıp sadece Türkiye'ye veriyorlar.
    Aklıma deli deli sorular geliyor? Siz ne düşünürsünüz.

• urene kullanıcısına yanıt
    Açıkçası sedanların tamamı d sınıfı olmadıği sürece bana itici geliyor. Hb egeada bagaj 380 lt sanırım. Ama yükleme ağzı ciddi geniş olduğundan kullanım kolaylığı var. İlla daha fazla yer lazimsa sw denenebilir. Yada hbde 1 koltuk katlanır yine iş hallolur. Yol tutuş olarak egea hb in astradan geri bi tarafini görmedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada yanlışım varmış. Ege hb bagaj hacmi 440lt miş.

https://fiategea.net/konu-fiat-egea-hatchback-bagaj-hacmi-karsilastirmasi.html

• emrcnd E kullanıcısına yanıt
    Turkiyeye getirdikleri polo sifir yildiz alip geri donuyor. Onu da yazaydiniz

Bu ucu arasinda tartismasiz egea

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sanatairum kullanıcısına yanıt
    Yok hocam otomobil forumu bu, araçları her yönüyle tartışacaz.

Yol tutuş ve yüksek hız stabilitesi olarak rahatlıkla sınıf standartlarını karşılıyor. Bir focus veya astra değil tabiki. Ben virajı yollarda epey zorladım, tedirgin olmadım. Saçma bi hareket yapmadığım sürece araba sapıtmadı. Yüksek hız bakımından da 210 kilometre hıza kadar çıktım, güvensiz hissediyorum kendimi, hemen yavaşlamalıyım gibi bi his olmadı. Ama birazcık alçak olsaymış daha iyi olurmuş.

Kalite ve izolasyon olarak baz donanımlar olan easy ve comfort zayıf. Urban ve üstünde kalite ve izolasyon daha iyi net şekilde. Hb ve sw kasada, sedana göre yarım tık daha iyi yalıtım var hatta.

Avrupada sedan kasa satılıyor. Ayrıca hb ve sedan kasası olan otomobillerde tek kasa tipi teste girer zaten. Avrupada hb daha fazla sattığı için öncelik ona verilmiştir.

• sepulnation S kullanıcısına yanıt
    siz doğru biliyorsunuz satış temsilcisi 380 lt dedi bana 440 lt lastik tamir kitiyle oluyormuş,evet ağzı geniş ama istediğim boyutlarda değil maalesef.diğer hb araçlara göre bagajı idare eder ama.
  • Bende Egea öneririm ama sakın 1.4 benzinli olanı almayın yakıt konusunda sizi üzer.
    1 haftalığına kullanma fırsatım olmuştu tüketimi bu şekildeydi :

SEAT TOLEDO // FİAT EGEA // SKODA RAPİD

Dizelini kullanma fırsatım olmadı ama eminim daha performanslı ve ekonomiktir.
  • sssemih24 kullanıcısına yanıt
    1,3 dizelini kiralamıştım tatmin etmedi,alırsam 1,6 düşünüyorum.
  • sssemih24 kullanıcısına yanıt
    Aynı ortalama hızla, 1.6 dizel otomatik versiyonu ile 6.6 yakıyorum. Performansı mükemmel zaten.

Yine de atmosferik benzinli bir araç için bu ortalama hızda, 8.4 litre kötü sayılmaz aslında.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.