Şimdi Ara

Sebebini Bilmediğim Sorun R19

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
1
Favori
657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sevgili dostlar yine problemimin beni sıkıştırmasından kaynaklı acil fikrinizi almaya ihtiyacım var şimdiden teşekkürler.

1996 Model bir Reno 19 Europa kullanıyorum aracımda önceden nadiren tekleme problemi vardı. şu an özellikle sabahları stop edecek kadar tekliyor benzinde bu problem çok az ama 100 de 95 lpg de yapıyor. sizce sorun ne olabiir aracın stop edip tekrar çalıştığı bile olabiliyor. yada ben marşa basıyorum geri alıyor. debriyajın çok yukarda kavraması senkromeç dişlisi aşınmış olması aracımın şu an bildiğim iki sorunu bunlar benim probleme sebep olur mu bilmiyorum. yorumlarınızı bekliyorum. ?

• güncel
  • r19 kullanıcısıyım .Aracın motoru ne ? Isındıktan sonra tekleme devam ediyor mu? Gaza az basınca yani 2,500 devir civarına gelirken mi tekliyor yoksa 3,000 devir den yükselirken mi? Yada her ikisi mi? Debriyajında sıkıntı varsa benzinde de yapması lazım . Eğer vites geçişlerinden yaparsa debriyaj büyük ihtimallidir. Diğer durumlarda lpg sistemine baktırman gerek. Ateşlemeye de bakmanda fayda var.
  • 1.6 karbiratorlu motor ısındıktan sonra yapmıyor yada çok nadiren 90 la 100le sürüş halinde hafif stop etmeden bi silkeleme yapıyor. devir düşük devirde vites geçişlerinde çok fazla özellikle motor ısınmadan.

• 100 de 95 lpg de yapıyor.

100le giderken tekliyor falan sandım
  • bu sorun kesin bobindir.
  • Bakalım ustaya verdim aracı sonucu yazarım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu araçda sorun olabilir mi?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Teklemelerin %99 u ateşleme tertibatı kaynaklı oluyor benzindede az yapiyor demissiniz venzin lpg gibi cok hissettirmez zaten lpg cok hassa bir yakit. 2sindede yaptigina gore ateşleme diye tahmin ediyorum;)

• sorun %90 ateşlemede. Eski karburatörlü araçlarda platin vardır ateşleme sisteminde. Yeni sistemlerdede platinin görevini yapan elektronik bir parça var malesef ismini bilmiyorum servise veya bir oto elektrikçiye danışırsanız ismini söyler size onu değiştirmenizi tavsiye ederim. O parçanın kendiside işçiliğide ucuz o parçayı değiştirdiğinizde sorununuz çözülür büyük ihtimal. Geçmiş olsun canınızı sıkmayın umarım en kısa sürede sorununuz çözülür.
  • teşekkür ederim kıymetli yorumlarınız için bugün sanayide bujiler buji kabloları distribitör kapağı ve tevzi makarası değişti sorun hallolmadı usta bobinden değil dedi ama yinede pas sökücü ve havayla kontrol etti ne yazık ki sorun hallolmadı sanayide başka bi ustaya bıraktım son ihtimal volan bilmembişeyi varmış tek ihtimal o kalıyor birde ona bakalım dedi bakalım pzrtesiye kaldı sonucu paylaşırım bu arada lpg servisine de götürdüm tüpün beyninden değilmiş
  • O zaman yüzde 1lik kısım rölanti valfi veya ayarina vir baktir derim lpg sistemiyle ugrasma benzindede yapiyorsa.aklıma subaplar geldi onlarada bir baktır.aküyede baktır.sonucu merak ettim yazarsınız.

• bakalım işini iyi yapan bi ustayla tanıştım yapacak gibi duruyor :) benzinde çok yapmıyor kpg de aşırı özellikle sabahları sonucu paylaşıcam
  • Arkadaşlar çok şükür hallettik ateşleme bobini yanmış. değiştirdik saat gibi maşaallah :))
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.