Şimdi Ara

Sedefli beyaz hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
3.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhabalar alacagim aracı buldum ve tahmini 5 sene binerim diye düşünüyorum ancak araç sedefli beyaz araç şuanki haliyle hatasız boyasız ileride herhangi bir kaza ve çizik durumunda lokal boya veya komple parça boyada rengi tutturmak sıkıntı mıdır konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum teşekkür ederim.(araç 2016 bmw 3)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sedefli Beyaz: Lüks Bir Otomobil Rengi

Sedefli beyaz, otomobillerde son derece popüler bir renktir. Işığı yansıtan özel bir pigment nedeniyle benzersiz bir parlaklık ve derinlik sunar.

Sedefli Beyaz Araba Alınmalı mı?

Sedefli beyazın avantajları ve dezavantajları şunlardır:

Avantajlar:

• Göz alıcı görünüm: Sedefli beyaz arabalar, dikkat çeken ve lüks bir görünüme sahiptir.
    • Dayanıklılık: Sedefli boya, normal beyaz boyaya göre daha dayanıklıdır ve çizilmelere karşı daha iyi direnç gösterir.
    • Yüksek satış değeri: Sedefli beyaz arabalar, genellikle normal beyaz arabalara göre daha yüksek bir satış değerine sahiptir.

Dezavantajlar:

• Daha yüksek maliyet: Sedefli boya, normal beyaz boyadan daha pahalıdır.
    • Bakım zorluğu: Sedefli boyanın rötuş yapılması daha zordur ve özel teknikler gerektirir.
    • Güneş hasarı: Uzun süreli güneş ışığına maruz kalma, sedefli boyanın parlaklığının solmasına neden olabilir.

Sedefli Beyaz ve Normal Beyaz Arasındaki Fark

Sedefli beyaz ve normal beyaz arasındaki temel fark, sedefli boyanın ışıltılı bir etkiye sahip olmasıdır. Normal beyaz, düz bir renge sahiptir. Bu ışıltı, otomobile daha ilgi çekici ve sofistike bir görünüm kazandırır.

Sedefli Beyaz Boyanın Rötuşu

Sedefli beyaz boyanın rötuşu, normal beyaz boyadan daha zordur. Bunun nedeni, sedefli pigmentlerin eşit şekilde karıştırılmasının zor olmasıdır. Sedefli beyaz bir arabayı boyatmayı düşünüyorsan, profesyonel bir oto kaportacısına danışman önemlidir.

Sonuç

Sedefli beyaz, lüks ve dikkat çekici bir otomobil rengidir. Ancak, normal beyazdan daha pahalı ve bakımı daha zor olduğunu unutmamak gerekir. Lüks ve benzersiz bir görünüm arıyorsan, sedefli beyaz sana göre bir renk olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Lokal boyada tam tutturulamıyor tonu diye biliyorum

Ama işinin hakkını veren tecrübeli boyacılar tutturabilir belki
  • Artık özel servisler dahil aracın kapı içindeki etikette yazan boya kodunu bulup orijinal rengiyle boyuyorlar. Renk tutmaması gibi sorun olmaz.
  • quote:

Rengi seviyorsan dikenine katlanırsın. Bizim araç sedefli kırmızı bir yerinde çizik mevcut rötuş attırdım boya koduna uygun renk geçici çözüm bir süre sonra kalktı eski haline çekildi.

Lokal tutmaz ton farkını dışardan kolayca görebilirsin. Polonun çamurluğu boyatmak için Antalyada methedilen bir boyacıya gitmiştik. İnci beyazı corolla bakınca boyanan kısım ben burdayım diyordu. (İnci beyazı : sedefli beyaz)

Bazen tüm parçayı boyayıp genede tüm parçalara bakınca tonu farklı olanlar oluyor.

https://forum.donanimhaber.com/avrupada-boyada-renk-tutmama-olayi-yok--139742841

Şurada en beğenilen mesaja bak faydalı olur. Opak renk boya yapmak çok mu kolay dersen değil onlarada lokal boyada tonu tutturamıyorlar ama kabak gibi gözükmüyor, dikkatli bakarsan ton farkını görebilirsin yukarıda attığım konuda sebepleri yazıyor aynı tonu tutturabilmek çok zor bir iş...

Yeniden yazmaya üşendim eski mesajımı alıntıladım. Sedefli beyazda lokal boya ben buradayım diye kendini gösterir. Opak boyada ise dikkat çekmez dikkatli bakmadan anlamazsın. Ben sedefli kırmızıdan memmunum bu arada kendine özgü bir tarzı oluyor bir sürü şirket aracı gibi opak beyaz araç arasında...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.