Şimdi Ara

Seferberlik Tatbikatı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şimdi SMS geldi, görevlendirilmişim. Askerlik şubesine gidip bilgi almam gerekiyor.

Gelen SMS’te de, e-devlet üzerinde de en ufak detay yok. Yıl olmuş 2020 hala askerlik şubesinde sıra bekleyip böyle basit bir bilgiyi öğrenmem gerekiyor.

Var mıdır başına gelen bilgisi olan?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 15 Ocak 2020; 13:5:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Özetle 2 haftalığına askere alınacağım. Önemli bir şey yok, dağılabilirsiniz.
  • Kardeş bende konuyu görünce savaş çıkacak sandım ve korktum kardeşimde geçen yıl bedelli yaptı ve ne yazikki askerlik şubesinde saatlerce sıra bekledi ama o şanslıydı çünkü 15.000 TL veren son bedellilerdendi sanırım siz 30.000 TL vereceksiniz bu arada kardeşim 18 gün askerlik yapmıştı yani 14 gün değil

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kütahyalı 77

Kardeş bende konuyu görünce savaş çıkacak sandım ve korktum kardeşimde geçen yıl bedelli yaptı ve ne yazikki askerlik şubesinde saatlerce sıra bekledi ama o şanslıydı çünkü 15.000 TL veren son bedellilerdendi sanırım siz 30.000 TL vereceksiniz bu arada kardeşim 18 gün askerlik yapmıştı yani 14 gün değil
    Ben askerliğimi yaptım. 10 sene sonra tatbikat adı altında tekrar askere çağırıyorlar 2 haftalığına.

Kardeşiniz her yönden şanslı, çünkü öğrendiğim kadarıyla bedelli yapanlar bu saçmalıklarla uğraşmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 16 Ocak 2020; 0:13:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kütahyalı 77

Kardeş bende konuyu görünce savaş çıkacak sandım ve korktum kardeşimde geçen yıl bedelli yaptı ve ne yazikki askerlik şubesinde saatlerce sıra bekledi ama o şanslıydı çünkü 15.000 TL veren son bedellilerdendi sanırım siz 30.000 TL vereceksiniz bu arada kardeşim 18 gün askerlik yapmıştı yani 14 gün değil
    sefer görev emri deniyor ona. ihtiyaç halinde çağırıyorlar. arkadaşım da gitti 1 hafta daha askerlik yaptı döndü tekrardan...
  • Kardeş bende yapmadınız zannettim sizin olayı ilk defa duydum bence hemen araştırın herhalde bir yanlışlık yapıldı

• Bana da mesaj geldi. Gidip ogrenecegim bakalim zaman ve yer bilgisi neymis.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Rusya - Ukrayna Savaşı 2022
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: SISU

sefer görev emri deniyor ona. ihtiyaç halinde çağırıyorlar. arkadaşım da gitti 1 hafta daha askerlik yaptı döndü tekrardan...

Alıntıları Göster
    sıfırdan kıyafet mi giydiricekler :S
  • Önemli bir şey yok mu? Nasıl normal karşılayabiliyorsunuz böyle bir şeyi?
    Şu an herhangi bir işte çalışıyor musunuz? İşverene ne diyeceksiniz? Zararınızı kim karşılayacak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-D50B08F8B

Önemli bir şey yok mu? Nasıl normal karşılayabiliyorsunuz böyle bir şeyi?
    Şu an herhangi bir işte çalışıyor musunuz? İşverene ne diyeceksiniz? Zararınızı kim karşılayacak?
    allahtan RDM'yim
  • quote:

Orijinalden alıntı: VolcanoPower

sıfırdan kıyafet mi giydiricekler :S

Alıntıları Göster
    aynen öyle. sıfırdan kıyafet giyecek...
  • Sadece tatbikat amaçlı bu
    Askere falan gitmeyecek askerlik şubesine gidip bilgilerini verecek o kadar
    Ortada birşey yokken işi gücü olan adamı he bide askere gönderecekler tamam oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abboww -- 17 Ocak 2020; 0:28:35 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hayır,1-2 haftalığına askere gidip tekrar eğitim alanlar varmış.
    Düşünsene adam sivilde tarz için saç-sakal uzatmış.Oraya gidince sıfıra yine vurdur.Adamın morali bozulur.
    @abboww
  • Mesajları okumadan direk yazanlar var anladığım kadarıyla.

2 hafta tekrar kıyafet giyeceğim, askere alınıyorum. Öyle git sadece bilgi ver değil.

Maaş bordromuzu yanımızda götüreceğiz, şirkete yazı yollayacaklarmış 1 ay önce. Askeriye web sitesinde okuduğum kadarıyla yıllık izinden saymak zorunda şirket. Yani her durumda zarardayım. Maaş için de muhtemelen belli bir üst sınır var onu ödeyecektir askeriye orada kaldığım zaman boyunca. Her türlü zararıma yani benim.

Birileri savaşçılık oynayacak diye hayatımdan çalınan ekstra 15 gün daha olacak. Önemli bir şey yok dememin sebebi elden bir şey gelmemesi. Zamanında yurt dışına çıkmayarak biz bunları hak ettik.

• Robinson Crusoe kullanıcısına yanıt
    ülkede rahat rahat bedavaya yaşayan suriyelileri alıp kullansınlar..

ohh la ne güzel memleket... suriyeli felan bedava yaşayıp maaş alıcak kirası ödenecek bir sürü hak verilicek domuz gibi cocuk cıkarıcaklar 10 milyondan fazla ülkeyi doldurdular

üstüne cefasını bu insanlar çekicek ne söylenir ki..
  • Hava kuvvetlerinde görev yapmış personel için bunu duydum emeklileri bile çağırdılar 2 hafta yaptılar geldiler.
  • Konunun devamında yazmamışım. Korona hayatımızdan çok şey götürdüyse de bir bu konuda bana faydası oldu  Birliğe katılmama 2 ay kala memleketin askerlik şubesinden arayıp korona sebebiyle tatbikatların iptal olduğunu bildirdiler ve bu maceramız da bu şekilde sonuçlanmış oldu.

• Robinson Crusoe kullanıcısına yanıt
    geçmiş olsun. bilgilendirme için teşekkürler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gecen günde telefona bildirim geldi papçi seferberlik emri diyordu .

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.