Şimdi Ara

ŞEHİR İÇİ YAKIT TÜKETİMİ NEDİR/NE DEĞİLDİR. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
2
Favori
12.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    1.2 tsi golf istanbul ortalama hız 19km yakıt 7,8lt...vitesi zamanında değiştirirseniz istanbul trafiğinde bile şehiriçi 8 lt geçmez.tabi devirli kullanırsanız turbo motoru 10 uda görürsünüz 15 i de
  • zamir84 kullanıcısına yanıt
    Zahmet olmayacaksa fotoğraf bekleriz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • egelidost kullanıcısına yanıt
    yarın unutmazsam çekerim.
  • şehir içi yakıt tüketimi nedir ?

bir aracın, şehir içinde tükettiği ortalama yakıt miktarına şehir içi yakıt tüketimi denir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam ben zaten forumda genel olarak gördüğüm durum için yazdım. nedense buradaki genel sıkıntı ortalama hız verildiğinde örneğin 30 km diyelim, hemen öyle şehir içi mi olur gibi yorumlar gelmesi. buradakiler istiyor ki herkes 10 km ortalama ile gezsin. ortalama hız verilmeden benim araba şu kadar yakıyor demek elbette insanları yanıltıyor, bu konuda katılıyorum. ancak herkesden de kilit trafikte araç kullanmasını beklemek yanlış. söylemek istediğim buydu sadece

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gediklii

hocam ben zaten forumda genel olarak gördüğüm durum için yazdım. nedense buradaki genel sıkıntı ortalama hız verildiğinde örneğin 30 km diyelim, hemen öyle şehir içi mi olur gibi yorumlar gelmesi. buradakiler istiyor ki herkes 10 km ortalama ile gezsin. ortalama hız verilmeden benim araba şu kadar yakıyor demek elbette insanları yanıltıyor, bu konuda katılıyorum. ancak herkesden de kilit trafikte araç kullanmasını beklemek yanlış. söylemek istediğim buydu sadece

• egelidost kullanıcısına yanıt
     ŞEHİR İÇİ YAKIT TÜKETİMİ NEDİR/NE DEĞİLDİR.
  • 18 km/saat çok düşük hız, bu durumda zorunluluk yoksa yürümek daha iyi olur. Aynı yerde 5-6 yıl önce ben de oturdum, yollar bom boştu, 60-80 km. hız yapılıyordu. Ama şu bir gerçek , opel araçlar biraz fazla yakıyor. Samsun da benim c kasa 1.6 benzinli vectra aracım vardı yakıtı çok fazlaydı, şehirler arası yolda yokuşta yavaşladığım zaman toros dahi rahatça sollardı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zamir84

Çok iyiymiş.
  • Şehiriçi ne demek gerçekten yaşamak istersen.. istambola gel yaşa

• quote:

Orijinalden alıntı: zamir84

Güzel veri hocam, detaylarını paylasirmisiniz, (güzergah, kullanım stili aracın durumu lastikler vesaire vesaire)

• quote:

Orijinalden alıntı: nazım55

18 km/saat çok düşük hız, bu durumda zorunluluk yoksa yürümek daha iyi olur. Aynı yerde 5-6 yıl önce ben de oturdum, yollar bom boştu, 60-80 km. hız yapılıyordu. Ama şu bir gerçek , opel araçlar biraz fazla yakıyor. Samsun da benim c kasa 1.6 benzinli vectra aracım vardı yakıtı çok fazlaydı, şehirler arası yolda yokuşta yavaşladığım zaman toros dahi rahatça sollardı.

Hocam haritayı inceledinizmi orada nasıl 60-80 km surat yapacaksınız. Opeller çok tüketiyordu mevzusuna girmeyecegim ama emsal donemdeki d segmenti bütün 1.6 larda aynı durum söz konusudur (bknz 1.6 mpi veya fsi passat)

Gelelim konunun amacına uygun olarak benim paylaştığım veriyi fazla bulmussunuz ancak bence konuda belirttiğim gibi sadece ortalama tüketime bakarak 10,9 u yorumlayarak buna ulaşıyorsunuz. Aynı güzergahta aynı kullanım sitiliyle en az yakan motorlardan birisi olan dci yi geçen aylarda denedim araçta tek kişi var kışlık lastik yok tek günün ortalaması 9 litre oldu bu benim paylaştığım şartlara tasinsa 75 gunun sonunda 10 litre civarı bir tüketime ulaşmak işten bile değil. Eşimin iş arkadaşı 1.6 atmosferik tam otomatik aracıyla derebahceden gelerek bizimle ayni güzergahı kullanıyor uç aşağı 5 yukarı aynı ortalama hızlarla tüketim 16 litre. Ben 1.6 dizel otomatik (tork konvertör lu) bir aracı bizzat test amaçlı denedim 9,5 litre tek gün ortalaması verdi. Modern dusuk hacimli turbolu bir aracı olan varsa samsunda bir akşam deneme yapmayı çok isterim mesela araçların ne yaktığını yapabileceğini girmiş olurlardı.

Unutmayın konuda belirttiğim gibi sehir içi yakıt tüketimi sadece ortalama tüketime bakılarak değerlendirilecek bir olgu değil öyle bakarsanız olaya yanılırsınız.
    Saygılarımla...

• Konuya eklemeler yapmaya devam edelim

Şimdi yukarıda belirttiğim 18 km lik ortalama hızın olduğu fotoğraftaki aynı güzergaha ek olarak son 45 gündür hafta içleri aşağıdaki haritada belirtilen yere gelip geri dönüyoruz buna ilave olarakta pazar günü git gel 10 km lik bir başka yere oğlanı basket okuluna götürüyorum.
    bakın bütün güzergahlar şehrin merkezinde cereyan ediyor içinde hiç çevre yolu yok ancak son 45 günlük ortalamamız nasıl etkilenmiş.
    sabah çoçuklar ve eşimi bu haritaya göre dağıtıp

sonrasında yolda bir arkadaşımı alıp bu güzergaha ilerliyorum
    yol son derece akıcı ve bir yerinde radar olduğundan genelde 70-80 km ile gidiliyor.

buyrun buda tüketim değeri.

• gördüğünüz gibi aynı şehir içinde sadece güzergahı uzattık ortalama 11 litreden 7 litreye düştü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 8 Aralık 2016; 9:3:36 >
  • Eğer kullanımımız sadece 2. haritadaki güzergah olsaydı ve dikkatli bir şekilde yaz lastiği ile yaz koşullarında yol yapıyor olsaydık.

konyada paylaştığım gibi 4,5-5 litre arası bir ortalama tüketim 35-40 km lik bir ortalama hız verisi ortaya çıkacaktı.
  • Okudum, gayet güzel bir yazı olmuş. Aslında yol bilgisayarı üzerinden söylüyoruz ama bu bile tam tutmayabilir. Depo hesabı yapmak daha doğru sonuçlar verir ama yakıt pompasına zararlı olduğu için ışık yanınca yakıt alanlardanım. Bu sebeple üç aşağı beş yukarı değerleri yol bilgisayarından görebiliyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gentleman_

Okudum, gayet güzel bir yazı olmuş. Aslında yol bilgisayarı üzerinden söylüyoruz ama bu bile tam tutmayabilir. Depo hesabı yapmak daha doğru sonuçlar verir ama yakıt pompasına zararlı olduğu için ışık yanınca yakıt alanlardanım. Bu sebeple üç aşağı beş yukarı değerleri yol bilgisayarından görebiliyoruz.

Hocam begendiginize sevindim.
    4 yıldır aracın bütün yakıt tüketimini excelden yaptığım tablolarla kontrol ediyorum yol bilgisayarı mükemmele yakın çalışıyor en fazla %2lik bir hata payı çıkıyor ki bu her zaman dusuk gösterme bağlamında da değil bu oranda fazla tüketim gösterdiği de oluyor forumda buna ilişkin verileri bir çok farklı konuda paylaştım dilerseniz linklerini verebilirim.
    Yani konuda paylaşılan bilgisayar verilerini tam doğru kabul edebilirsiniz.

• otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    Güzergah daha çok fatih eyüp yeşilpınar.lastik michelin energy saver. Bence bunlar çok onemli değil vites geçişleri zamaninda yapilirsa isanbul sehir ici 7,5-8 lt geçmemesi gerekiyor.geçiyorsa da devirli kullaniliyordur. Yazin ankarada kullandim orda da 7-7,5lt arasıydı. Sehirler arasi 4,5-5 lt arasi tuketiyor.

Bence konu ya da mesaj linklerini ilk mesajınıza güncelleyin. Merak edenler mutlaka bakacaktır. Akşam eve geçtiğimde göz gezdirmeyi düşünüyorum mesela ben.
    Emeğinize sağlık. Güzel yazi olmus. Burada her b.ka "durumum yok okuyamadim" yazan coluk cocuk tayfasıda gitsin ilkokula yeniden başlasın. Zaten bunlar, PISA testinde kendi diliyle okuduğunu anlamada 70 ülke arasinda 50. Olmamıza sebep olanlar.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.