Bildirim
ŞEHİR İÇİ YAKIT TÜKETİMİ NEDİR/NE DEĞİLDİR. (4. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Karma tüketimdir, İstanbul'dan bir cuma akşamı Adapazarı istikametine yaktığım yakıttır. 50 km'si şehir içi, 50'si şehir dışı şeklinde. Araç ise 1.5 benzin i-vtec motora sahip
-
Teknik olarak anlattıklarınızda haklısınız ancak burada çıkan tartışmalarının çoğunun kaynağı "trafiğin yoğun olduğu şehirlerde yaşayanların, yoğun olmayan şehirlerde yaşayanları" kıskanmasıdır.
Olayı teknik olarak tartışan yok yani. -
quote:
Orijinalden alıntı: Kerasuslu
Teknik olarak anlattıklarınızda haklısınız ancak burada çıkan tartışmalarının çoğunun kaynağı "trafiğin yoğun olduğu şehirlerde yaşayanların, yoğun olmayan şehirlerde yaşayanları" kıskanmasıdır.
Olayı teknik olarak tartışan yok yani.
Ben bu konuda fazlasıyla bilgi eksiği olduğunu düşünüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 9 Aralık 2016; 9:48:26 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tamamen okumadım, ama konu sahibi arkadaşın ne demek istediğini çok iyi anlıyorum ve katılıyorum.
Bizim insanımız, kendini kandırmayı seviyor. Tabiki içimizde öyle olmayanları tenzih ediyorum.
Burada gelip de 35-40km ortalamalarla şehir içi az yakıyorum diye iddialaşmak kimseye bir şey kazandırmaz.
Kendimden örnek verirsem; hem kış şartları hem de kısa mesafe, yokuşlu ve dur kalklı trafikte 1.4 tdi Polo 19-20km hız ortalamasıyla 6.5 ve üzerinde yakabiliyor. -
Ortalama hızı 25 30 hatt 40 km/h olupta şehir içi tüketimim şu diyenler varya, ağızlarının ortasına kürekle geçiresim geliyor.
Şehir içi dediğin ortalama 20 km/h nin üstüne çıkamazsın arkadaşım, çıkıyorsan zaten şehrin içinde değilsinizdir. -
Ortalama hızını yazmadan az mı çok mu ne kadarı şehir içi ne kadarı şehir dışı hiç birşey belli olmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scorpion28 -- 9 Aralık 2016; 17:48:20 >
Gebzeye kadar 15 - 25 km ortalama hiz
Ardindan ise 75 - 85 km ortalama hiz
-
-
Yazıyı bir solukta okudum. Tamı tamına birebir aynı görüşteyim.
20kmh altı ortalama hız kosullarında ve max 4-5 km lik bir güzergahta edinilmiş değer benim için gercek şehiriçi değeridir.
Çevre yoluna çıkıp benzinli araçla şehiriçi 6-7 litre yakanlar ancak kendilerini kandırır. -
Velhasıl kelam, bu koşullarda;
Hiçbir 1.6d araç 7 altı
Hiçbir 2.0d araç 8lt altı
Hiçbir 1.4t benzinli araç 10lt altı
Hiçbir 1.6t benzinli araç ise 12lt altı
Hiçbir 2.0 atmosferik araç 13lt altı
Hiçbir 3.0 v6 atmosferik ise 15 lt altı
Hiçbir 4.0 v8 üzeri ise 18lt altı YAKAMAZ.
Ve bu değerler sakin kullanım ve yaz ayı değerleridir. Agresif kullanımda ve kışın üzeri açıktır. -
quote:
Orijinalden alıntı: The Division Bell
Yazıyı bir solukta okudum. Tamı tamına birebir aynı görüşteyim.
20kmh altı ortalama hız kosullarında ve max 4-5 km lik bir güzergahta edinilmiş değer benim için gercek şehiriçi değeridir.
Çevre yoluna çıkıp benzinli araçla şehiriçi 6-7 litre yakanlar ancak kendilerini kandırır.
quote:
Orijinalden alıntı: otomobilci_x
quote:
Orijinalden alıntı: otomobilci_x
gördüğünüz gibi aynı şehir içinde sadece güzergahı uzattık ortalama 11 litreden 7 litreye düştü.
Konunun ilk mesajında ne demisiz, tek veya bir kaç gün ortalaması çok sağlıkli değildir yaniltir demisiz. Forumda sık sık görürsünüz 6-7 km gidip 20 km civarı ortalama hız ile tüketim verisi paylaşılıyor şimdi paylaşacağım fotoğraf ile ilk durum ile 20 gün sonraki durumun takdirini sizlere bırakıyorum
1,5 ay sonra gelinen durum
Net bir şekilde ortalama hızdaki düşüşün yakıta etkisini gözlemleyebilirsiniz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
En objektif araç yakıt karşılaştırması; aynı kişinin, aynı yollarda, yeterli zamanlarda, iki veya daha fazla aracı sürmesi ile olur.
Gerisinde subjektiflik az veya çok vardır.
quote:
Orijinalden alıntı: Orhan Hoca
En objektif araç yakıt karşılaştırması; aynı kişinin, aynı yollarda, yeterli zamanlarda, iki veya daha fazla aracı sürmesi ile olur.
Gerisinde subjektiflik az veya çok vardır.
Hocam iki araç peş peşe (hatta yolun yarısında birisi önde diğer yarısında ise diğeri önde) olacak şekilde görseller bile tamı tamina eşit bir kıyas olmayacaktır. Burada amaç yüzde yüz aynı koşulları oluşturmak değil, asgari müşterek te buluşmak yoksa yukarıda birkaç tanesini detaylandirdigim onlarcasından ise hiç bahsetmedigim bir çok etmen tüketime direk etki ediyor.
Okudum emeğinize sağlık
Aynen dediginiz gibi. Aynı km. ortalamasını yarısı trafik yarısı bomboş bir yol ile virajlı ama boş yolda da tutturursunuz. Ama virajlı yolda daha az yakarsiniz
2011-2012 yılları arasında Van ilini bilenler DSİ tesislerinin oradaki konteynırlardan çıkıyordum direk organize sanayinin oradaki işlerine gidiyordum. Güzergah tahmin ediyorum 20 km civarı. Ama dümdüz yol. Gittiğim saat 6.30 bütün ışıklar yanıp sönen sarı. Çıkıyorum 5. Vites 90 km sabit hızla çevre yolundan yapıştır. Hava da tahmin edersiniz çoğu zaman eksilerde hatta 4, 5 ay - 10 ve üzeri.
7.6 litre lpg tüketiyordum bu güzergahta 1.6 benzin+lpgli civic ile. İnsanları inandıramazsınız hiç. Şimdi İstanbuldayım fındık motorlu fındık accentim 1.3 motoruyla 9.7 litre lpg tüketiyor. Yani dediğimiz gibi güzergah, sıcaklık, lastikler, aracın durumu vs gibi kriterler verilmeden yakıtı paylaşmanın çok bir mantığı yok :)
Tuketimi etkileyen faktörler
Aracın lastikleri yaz veya kış olması yarim litre farkettirir
Aracin bakım durumu bakımı gelmiş araç yarım litre tüketim etkiler
seyir halindeki yolcu ve bagaj durumu. yarim litreye kadar etkiler
ortalama hız ne kadar düşükse tüketim o kadar artar
motor ve hava sıcaklıgı yarım litre etkiler
gidilen mesafe ne kadar kısa olursa tüketim o kadar artar
klima çalışma durumuna göre şehir içinde 1 litreden fazla etkiler
kullanım tarzı ani fren ani gaz tuketimi etkiler
kim ne derse desin yılda az km var ise benzin çok km var ise dizel
syg
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X