Şimdi Ara

ŞEHİR İÇİ YAKIT TÜKETİMİ NEDİR/NE DEĞİLDİR. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
2
Favori
12.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: myz1453

Okudum emeğinize sağlık

Beğendiğinize sevindim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bozak07

2011-2012 yılları arasında Van ilini bilenler DSİ tesislerinin oradaki konteynırlardan çıkıyordum direk organize sanayinin oradaki işlerine gidiyordum. Güzergah tahmin ediyorum 20 km civarı. Ama dümdüz yol. Gittiğim saat 6.30 bütün ışıklar yanıp sönen sarı. Çıkıyorum 5. Vites 90 km sabit hızla çevre yolundan yapıştır. Hava da tahmin edersiniz çoğu zaman eksilerde hatta 4, 5 ay - 10 ve üzeri.

7.6 litre lpg tüketiyordum bu güzergahta 1.6 benzin+lpgli civic ile. İnsanları inandıramazsınız hiç. Şimdi İstanbuldayım fındık motorlu fındık accentim 1.3 motoruyla 9.7 litre lpg tüketiyor. Yani dediğimiz gibi güzergah, sıcaklık, lastikler, aracın durumu vs gibi kriterler verilmeden yakıtı paylaşmanın çok bir mantığı yok :)

Şimdi ikisi de şehir içi

• otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle ikisi şehirin içinde yapılıyor sonuçta :) biz kendi mesleğimde insan davranışlarını tanımlarken ölçülebilir, gözlenebilir ve standart ölçümlerle ifade ederiz. Bu işte de böyle olmalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: bozak07

Aynen öyle ikisi şehirin içinde yapılıyor sonuçta :) biz kendi mesleğimde insan davranışlarını tanımlarken ölçülebilir, gözlenebilir ve standart ölçümlerle ifade ederiz. Bu işte de böyle olmalı.

Aynen

• ŞEHİR İÇİ YAKIT TÜKETİMİ NEDİR/NE DEĞİLDİR.

ne demek yahu, adı üstünde işte şehir içi tüketim :)
    yakıt tüketimi ise şartlara göre değişen bir durumdur ,agresif kullanım dahi etkiler ve hiçbir zaman kesin veri olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

quote:

Orijinalden alıntı: UssuzAdam

Şehir içi trafik dediğin istanbul köprü trafiğidir. Gerisi hikâye arkadaş burda az yakan her yerde daha az yakar

Yanlış/eksik bir değerlendirme olmuş. Ancak forumda sıklıkla dile getiriliyor. mesele köprü trafiği veya iş cikis saatinde (Ankaralılar için yazalım)etlik kavşağı trafiği değil bu sadece tek bir veri ve forumda sık yapılan eksik bir değerlendirme. köprü trafiğinde veya benzeri yerlerde sadece düz bir yolda ısınmış bir motorla dur kalk şeklinde bir trafik var oysa bir çok farkli yerde aynı ortalama hız ile araclar daha fazla tüketim değerleri sunarlar. Sizin tezinizden yola çıkarsak benim Aracım yukarıda paylaştığım ortalama hızı istanbul köprü trafiğinde yapsaydi tüketim daha dusuk olurdu (bu bir tahmin değil denenmiş veridir).

Birde sürekli Anadolu şehirlerinde trafik yok tüketimler dusuktur yanılgısı var. Bu her durumda böyle değil. Yani böyle bir genelleme çok doğru değil çünkü küçük şehirlerde gidilecek yerler kısa dolaysıyla genelde motorlar ısınmadan stop ediyor ve iklim daha sert buda ortalama tüketimleri yükseliyor, tabi bazı şehirlerde de tam tersine şartlar tamamen lehinize. Örneğin konyada çok hoş değerler elde ederken amasyada sacinizi başınızı yolabilirsiniz.

Alıntıları Göster
    Katılıyorum hocam. Antalya'da oturuyorum, yazın hunharca klima kullanıyoruz, kışında şehir merkezine giderken mesafemiz kısa oluyor. Merkez bana 8 km mesafede ve km başına neredeyse 3 ışık var. Hepsinde de yaklaşık 90-150 sn arası bekliyorum. Bazılarında 2. Işığa kaldığımda oluyor. Kışın rüzgarlı havalarda dizel motor ile aldığım en düşük tüketim 8 litre civarlarında ki ortalama tüketim ekranı bile ara ara 14.9 litreleri gösteriyordu.

Bu sene yaklaşık 10 km %18 rampa tırmanışı 20 km düz yol ve aynı rampayı ineceğim bir güzergahım var. Bakalım kışın kaç litreleri gösterecek

• quote:

Orijinalden alıntı: ..Raptor..

Katılıyorum hocam. Antalya'da oturuyorum, yazın hunharca klima kullanıyoruz, kışında şehir merkezine giderken mesafemiz kısa oluyor. Merkez bana 8 km mesafede ve km başına neredeyse 3 ışık var. Hepsinde de yaklaşık 90-150 sn arası bekliyorum. Bazılarında 2. Işığa kaldığımda oluyor. Kışın rüzgarlı havalarda dizel motor ile aldığım en düşük tüketim 8 litre civarlarında ki ortalama tüketim ekranı bile ara ara 14.9 litreleri gösteriyordu.

Bu sene yaklaşık 10 km %18 rampa tırmanışı 20 km düz yol ve aynı rampayı ineceğim bir güzergahım var. Bakalım kışın kaç litreleri gösterecek

Alıntıları Göster
    Mesafeniz uzayacağı için bence tüketiminiz düşecektir.

• Bence şehir ici herkes8n kendi şehrinde tukettigi yakittir.

• Kışın İstanbul şehir içi 1.6 turbo dizelle 13 km ortalama hızda 11 litre 100 km gösteriyor. Arabada ağır 1.5 ton.

Bence normal ben bile dur kalk trafikte çok kalori harcıyorum sinir stresten

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.