Şimdi Ara

ŞEHİR İÇİ YAKIT TÜKETİMİ NEDİR/NE DEĞİLDİR. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
2
Favori
12.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: zamir84

Güzergah daha çok fatih eyüp yeşilpınar.lastik michelin energy saver. Bence bunlar çok onemli değil vites geçişleri zamaninda yapilirsa isanbul sehir ici 7,5-8 lt geçmemesi gerekiyor.geçiyorsa da devirli kullaniliyordur. Yazin ankarada kullandim orda da 7-7,5lt arasıydı. Sehirler arasi 4,5-5 lt arasi tuketiyor.

Hocam önemli olmaz olur mu, siz aracinizda hergun 4 kişi ile kışlık lastikle ve klima açık (camlar bugulanmasin diye) aynı yolu aynı şekilde gidin bakın tüketim nasıl etkileniyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elinize sağlık hocam. 18 km tam bir şehiriçi ortalama hızıdır. Adam geliyor 30 km ortalama hızla fotoğraf atıyor, sonra şehir içi 5 lt yakıyorum diyor. En çok ona gülüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gentleman_

Bence konu ya da mesaj linklerini ilk mesajınıza güncelleyin. Merak edenler mutlaka bakacaktır. Akşam eve geçtiğimde göz gezdirmeyi düşünüyorum mesela ben.

tamam paylasirim

• quote:

Orijinalden alıntı: ayhani

Emeğinize sağlık. Güzel yazi olmus. Burada her b.ka "durumum yok okuyamadim" yazan coluk cocuk tayfasıda gitsin ilkokula yeniden başlasın. Zaten bunlar, PISA testinde kendi diliyle okuduğunu anlamada 70 ülke arasinda 50. Olmamıza sebep olanlar.

o yorum konuyu açan veya yazıyi yazan kişiye yapılmış bir saygisizlik en azından adam o yazıyı yazabilmek için kaç saat emek harcadı (bilgiden vaz geçtim) bi otur dusun degilmi.

• quote:

Orijinalden alıntı: e30 m3

Elinize sağlık hocam. 18 km tam bir şehiriçi ortalama hızıdır. Adam geliyor 30 km ortalama hızla fotoğraf atıyor, sonra şehir içi 5 lt yakıyorum diyor. En çok ona gülüyorum.

Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.

• otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    2 kişi hocam klimada açık genelde...yaz lastigiyle kullanıyorum.istanbulda kış lastiğine gerek duymuyorum.

Ben 5-6 yıl öncesinden bahsettim, uzun zamandır oraya gitmiyorum, evim Atakum da orada pek trafik sıkışıklığı yok. Adalet Mah. 7 yıl oturdum, eşim Kazım Karabekir de görev yaptı bu yüzden bölgeyi iyi bilirim. O kadar zaman geçmesine rağmen, verilerinizi tutarlı bulmuyorum. Birçok büyük şehirde araç kullandım dcı motor ile 6,8 lt. üzerine çıkmak nasip olmadı, bunu nasıl başardınız? Halen kendi aracım dcı, yer İzmir Merkez ,ortalama 4,8 ile geziyorum, yazın bu daha da düşüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nazım55

Ben 5-6 yıl öncesinden bahsettim, uzun zamandır oraya gitmiyorum, evim Atakum da orada pek trafik sıkışıklığı yok. Adalet Mah. 7 yıl oturdum, eşim Kazım Karabekir de görev yaptı bu yüzden bölgeyi iyi bilirim. O kadar zaman geçmesine rağmen, verilerinizi tutarlı bulmuyorum. Birçok büyük şehirde araç kullandım dcı motor ile 6,8 lt. üzerine çıkmak nasip olmadı, bunu nasıl başardınız? Halen kendi aracım dcı, yer İzmir Merkez ,ortalama 4,8 ile geziyorum, yazın bu daha da düşüyor.

konuyu okursanız nasıl başardığımı anlarsınız.
    innılmaz şekilde detaylı bir anlatımla ve tecrübe ile işlenmiş bir konudur.
    tutarlı bulmuyorsanız samsuna bir geldiğinizde aynı güzergahta araçları peş peşe deneriz
    bu yakınlarda samsuna gelme durumunuz var mı?

ben birşey soracağım samimi olarak cevap verirseniz sevinirim

siz hiç kış lastiği- kısa mesafe- yokuşlu güzergah- 18 km ortalama hızla uzun süreli yakıt deneyimi yaşadınız mı?

• quote:

kusur bakmayın tekrar alıntı yapıyorum ama konunun en başından beri üzerine kurgulandığı kişi grubundansınız yani kendi şehir içi (mücavir alan sınırları olarak şehir içi) deneyimiyle kavramsal anlamda şehir içi kavramını karıştıran kişiler bu yüzden sizin şehir içi diye söylediğiniz güzergahınızla ilgili paylaşımınızı görebilirmiyiz.
    konuda ne demek istediğimiz çok net anlaşılacaktır.
    şimdi sizden rica etsek aşağı inip aracınızın tüketim değerlerini paylaşabilirmisiniz.
    o şekilde daha tutarlı olacaktır.

Siz kendinize göre, şehir içi yakıt tüketimi adı altında kavram oluşturmuşsunuz ve diğer bireylerin ona uymasını bekliyorsunuz. Ben şuan pencereden dışarı bakıyorum; güneşli açık bir hava, tahminen 20 derece sıcaklık var, biraz sonra balık tutmaya gideceğim. Sizin kavrama göre ben; kış lastiği kullanarak, buğu çözmek için klimayı açarak, yokuşlu güzergahta, 18 km/saat hızda gitmem gerekiyor. Etrafımda bir sürü konut, okullar, AVM ler, hastaneler var, ben şuan şehir içinde yaşamıyor muyum ? Trafik düzenlemeleri, araç sayısı vb. gibi değişkenler olsa da yeryüzü değişmez , sabittir. Nisan - mayıs gibi o bölgedeki dostları ziyaret ederek kulağınızı çınlatırız. 18 km ortalama hızla uzun süreli yakıt deneyimi yaşadınız mı? Diye sormuşsunuz. 1991 yılından beri kendi emeğim ile aldığım, değişik model ve marka araçları kullandım ve hala kullanıyorum, İstanbul, Ankara ve halen de İzmir de ikamet ediyorum, ama böyle bir veri tutmadım, ancak şunu belirteyim; paylaştığınız güzergahta sizin ne kadar tekerlek iziniz varsa en az benim de o kadar vardır, ne kadar ayak iziniz varsa benim de o kadar vardır.

• quote:

Siz kendinize göre, şehir içi yakıt tüketimi adı altında kavram oluşturmuşsunuz ve diğer bireylerin ona uymasını bekliyorsunuz. Ben şuan pencereden dışarı bakıyorum; güneşli açık bir hava, tahminen 20 derece sıcaklık var, biraz sonra balık tutmaya gideceğim. Sizin kavrama göre ben; kış lastiği kullanarak, buğu çözmek için klimayı açarak, yokuşlu güzergahta, 18 km/saat hızda gitmem gerekiyor. Etrafımda bir sürü konut, okullar, AVM ler, hastaneler var, ben şuan şehir içinde yaşamıyor muyum ? Trafik düzenlemeleri, araç sayısı vb. gibi değişkenler olsa da yeryüzü değişmez , sabittir. Nisan - mayıs gibi o bölgedeki dostları ziyaret ederek kulağınızı çınlatırız. 18 km ortalama hızla uzun süreli yakıt deneyimi yaşadınız mı? Diye sormuşsunuz. 1991 yılından beri kendi emeğim ile aldığım, değişik model ve marka araçları kullandım ve hala kullanıyorum, İstanbul, Ankara ve halen de İzmir de ikamet ediyorum, ama böyle bir veri tutmadım, ancak şunu belirteyim; paylaştığınız güzergahta sizin ne kadar tekerlek iziniz varsa en az benim de o kadar vardır, ne kadar ayak iziniz varsa benim de o kadar vardır.

hocam şaka gibi bir yorum olmuş.
    ne demek ben kendime göre oluşturmuşum.
    dünyada bunun standartları var ve ben o satndartın ne olduğunu anlatıyorum bu benim standartım değil yani ben belirlemedim. kimseninde buna uymasını beklemiyorum.
    sorduğunuz soruların hepsinin yanıtı ilk mesajımda var siz tabiki şehir içinde yaşıyorsunuz bende yaşıyorum ve size diyorum ki

siz 10-11 litrelik tüketimleri nasıl acaip tüketimler olarak yorumluyorsunuz ya bende o tüketimlerin nasıl oluştuğunu anlatıyorum.

ve size bir soru daha konuda 3 tane tamamen şehir içi verisi paylaştım bakın bir tanesi 4,9 litre konyada diğeri samsunda güzergahta belirttim 7 litre diğeri ise 11 litre işte burada hangisi şehir içi yani sizce benim arabam şehir içinde kaç litre yakıyor 5 litremi 7 mi 11 mi? söylermisiniz.

ama halen konu hakkında hiçbir bilgisi olmayan insanlar gibi yeryüzü değişmez tarzında cevap vereckseniz sohbeti kendi açımdan sonlandıracağım.

birde zor bir şey istemedik hocam aracınızın yol bilgisayarı ekranını bir fotoğraflayıp buraya atın çok zor olmasa gerek.

son olarak tekerlek ve ayak izi çok önemli kavramlar değil hocam araç kullanmak teknik bir şey bir çok kişi yapabiliyor ama herkes yakıt tüketimleri konusunda bilgili olmak zorunda değil bakın siz mesela kendinizinde söylediği gibi bu konuda hiç veri tutmamışsınız bense bir çok araçta bir çok güzergahta yıllardır veri tutuyorum mesela siz dci motorlu bir araçla 6.8 litreden fazla tüketim yaşayacak bir olaya hiç rastlamamışsınız ancak ben 3 litrede gördüm 10 litrede siz hiç bir arabada 15 litre tüketim yaşamamış olabilirsiniz ama ben bunları bir çok araçta gözlemledim deneyimledim ve neden olduklarınıda biliyrum, hatta bilmekle yetinmeyip birde insanlarla paylaşıyorum.
    kötümü yapıyorum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 8 Aralık 2016; 13:58:51 >

2 gün önce Kemalpaşa Halilbeyli köyüne gitmiştik, oradan sıkma zeytinyağı aldık, dönüşte aracın bilgilerini sıfırladım. Ancak sözüme neden güvenmiyorsunuz, onu anlamadım ?
  • quote:

2 gün önce Kemalpaşa Halilbeyli köyüne gitmiştik, oradan sıkma zeytinyağı aldık, dönüşte aracın bilgilerini sıfırladım. Ancak sözüme neden güvenmiyorsunuz, onu anlamadım ?

dikkat edin ben size güvenmediğim konusunda en ufak bir şey söylemedim, tam aksi siz benim için tutarsız deyimini kullandınız.
    ben sizin 4.8 litre verinize sonuna kadar inanıyorum ancak diyorum ki o veri benim 11 litrelik tüketim sunduğum güzergahta olacak iş değil?
    o veriye bakıp siz 11 litre tüketim acaip çok diyorsunuz işte o noktada ben size diyorum ki bakın benim aracımın 4,9 litrelik veriside var şimdi hangisi şehir içi sayılacak?
    işte bu karmaşayı ortadan kaldırmak için birçok uluslararası standart var diyorum ve konuyu izah ediyorum.

ŞEHİR İÇİ YAKIT TÜKETİMİ NEDİR/NE DEĞİLDİR. ŞEHİR İÇİ YAKIT TÜKETİMİ NEDİR/NE DEĞİLDİR. ŞEHİR İÇİ YAKIT TÜKETİMİ NEDİR/NE DEĞİLDİR. ŞEHİR İÇİ YAKIT TÜKETİMİ NEDİR/NE DEĞİLDİR.
    İzmir şehir içi ve Kemalpaşa köyler karışık , depoyu zam gelecek diye doldurmuştum, o kadar yol gitmeme rağmen 1 çubuk dahi düşmemiş o da garip. Yazın Samsun a geldim Namık Ustaya köfte yemek için gittik , oraya AVM yapıldığı için kapatılmış, Arap Halim in dükkanına gidecektim sonra vazgeçtim. Ama ilk fırsatta test edeceğim. Duruşehir den Kız meslek Lisesine kadar çok yoğun trafik olduğunu düşünmüyorum, Gazi Cad. ve devamında olabilir.

• quote:

ŞEHİR İÇİ YAKIT TÜKETİMİ NEDİR/NE DEĞİLDİR. ŞEHİR İÇİ YAKIT TÜKETİMİ NEDİR/NE DEĞİLDİR. ŞEHİR İÇİ YAKIT TÜKETİMİ NEDİR/NE DEĞİLDİR. ŞEHİR İÇİ YAKIT TÜKETİMİ NEDİR/NE DEĞİLDİR.
    İzmir şehir içi ve Kemalpaşa köyler karışık , depoyu zam gelecek diye doldurmuştum, o kadar yol gitmeme rağmen 1 çubuk dahi düşmemiş o da garip. Yazın Samsun a geldim Namık Ustaya köfte yemek için gittik , oraya AVM yapıldığı için kapatılmış, Arap Halim in dükkanına gidecektim sonra vazgeçtim. Ama ilk fırsatta test edeceğim. Duruşehir den Kız meslek Lisesine kadar çok yoğun trafik olduğunu düşünmüyorum, Gazi Cad. ve devamında olabilir.

Tamam hocam şimdi yer degiselim.

Ben size söylüyorum

aracınız acayip derecede fazla yakıt yakıyor ben şehir içinde 39 km ortalama hız ile benzinli ve otomatik vites bir araçla 4.9 litre tuketiyorum yukarıda fotoğraflarında var. Siz nasıl oluyorsa bu kadar çok yakiyorsunuz.

• Aracın fazla yaktığının farkındayım, çünkü bakım zamanı geçti. İzmir servis şuan tadilat görüyor, tadilat bitsin bakım yaptıracağım.
    Aracımdan pek memnun olmasam da yakıt durumundan memnunum, siz de kullandığınız aracın yakıtından memnunsanız benim açımdan sorun yok, çıkan para sizden gidiyor.
  • quote:

Aracın fazla yaktığının farkındayım, çünkü bakım zamanı geçti. İzmir servis şuan tadilat görüyor, tadilat bitsin bakım yaptıracağım.
    Aracımdan pek memnun olmasam da yakıt durumundan memnunum, siz de kullandığınız aracın yakıtından memnunsanız benim açımdan sorun yok, çıkan para sizden gidiyor.

Konuyu anladiginizi umuyor iyi akşamlar diliyorum.

• Bulunduğunuz şehirde veya güzergahta ortalama hız veriniz 40 km/h üzerindeyse zaten değil Benzinli , V6 Benzinli bile alsanız olur..

Esas sıkıntı 40 km/h ortalama sürat verisi olup'ta 5.5lt benzin tüketimini böbürlenerek anlatanlar...

Bak benim Benzinli araç 5.5 lt yakıyor senin dizele eşşek yükü ile para verdin 6.5 lt yakıyor ....

Yavvv biri elma diğeri armut... Yanyana getirip kıyaslamak bile abes...

Kullandığım Filo aracı çift kavramalı Dizel bir araç ve şehir içi ortalama hızım 21 ile 33 km/h arası değişiyor.

Tüketim ortalama 5.5 ile 6.7 arasında...!

Geçen sene aracıma başka bir araç vurması sonucu firma ikame araç verdi 1.2 TSI Toledo...

Güzergah aynı kullanım stili aynı ortalama hız aynı ama tüketim 7.3 ile 9.2 lt arasında değişti 6 gün boyunca..

İstediği kadar düşük hacimli Turbo şarjlı araç olsun,gerçek şehir içi trafiğine girdiği zaman lıkır lıkır içiyor benzini ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BIXI MAN -- 9 Aralık 2016; 0:19:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: BIXI MAN

Bulunduğunuz şehirde veya güzergahta ortalama hız veriniz 40 km/h üzerindeyse zaten değil Benzinli , V6 Benzinli bile alsanız olur..

Esas sıkıntı 40 km/h ortalama sürat verisi olup'ta 5.5lt benzin tüketimini böbürlenerek anlatanlar...

Bak benim Benzinli araç 5.5 lt yakıyor senin dizele eşşek yükü ile para verdin 6.5 lt yakıyor ....

Yavvv biri elma diğeri armut... Yanyana getirip kıyaslamak bile abes...

Kullandığım Filo aracı çift kavramalı Dizel bir araç ve şehir içi ortalama hızım 21 ile 33 km/h arası değişiyor.

Tüketim ortalama 5.5 ile 6.7 arasında...!

Geçen sene aracıma başka bir araç vurması sonucu firma ikame araç verdi 1.2 TSI Toledo...

Güzergah aynı kullanım stili aynı ortalama hız aynı ama tüketim 7.3 ile 9.2 lt arasında değişti 6 gün boyunca..

İstediği kadar düşük hacimli Turbo şarjlı araç olsun,gerçek şehir içi trafiğine girdiği zaman lıkır lıkır içiyor benzini ....

aynen öyle hocam mesele elma ve armut meselsi

• hocam çok fazla konu var ancak ilgini çekecek bir kaç tanesini kopyalıyorum.

1000 km ye yakın bir test (en günceli)

https://forum.donanimhaber.com/m_121212952//tm.htm#121212952

şu konuda 15 ekim 2014 tarihli yazımın devamında güzel bir inceleme var.

https://forum.donanimhaber.com/m_97989011/mpage_2/tm.htm

şurada ise her yılın tek tek detaylı karşılaştırması var (LPG hesaplaması hakkında emek verilmiş bir konudur tavsiye ederim.)

https://forum.donanimhaber.com/m_68664102/tm.htm

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.