Şimdi Ara

şehirler arası yolda 652 lira ceza yedim. Haram zıkkım olsun (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
247
Cevap
0
Favori
19.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
277 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sissil

Hangi araçta Cruise kontrol 130 a çıkıyor şakamı yapıyorsun? Ortalama 110 ile gittim demiyorum. Hey Allahım yarabbim resmen forum forum değil sabır testi

Alıntıları Göster

tavrinizdan sizin ulaşamayacağınız birkaç markada hız sabitleme artışlara da müdahale edebiliyor onun dışında sadece ayarladiginiz hızın altına inmez hız sabitlediginizde ayarladiginiz hızın altına düşmez ama uygun koşullarda mesela rampa inerken hız yükselir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ohc O kullanıcısına yanıt

Tavırla araba alınsaydı sana anca at arabası verirlerdi. Mesela bütün krolar Mercedes e biniyor.

Citroen C5 ile gittim 110 a sabitlediğinde yokuşta insen aynı hızda gidiyor. Çer çöple gitmedim anladın mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: sissil

senin algılamanda sorun var bence bölünmüş yol yapıyorsan üzerine 110 km için otokorkuluk dikiyorsan orta banketi insanlar geçmesin diye yükseltiyorsan. 500 metrede bir alt ve üst geçit koyuyorsan artık orası mücahir alan değildir. Ortada kaldırım yok giriş çıkış sadece ışıkların olduğu yerlerde.

İktidar heryere bölünmüş yol yaptım diye övümüp 70 km hız tabelası koyamaz kardeşim.

Hatta koca yolda hiçbir yerde radar yokken 70 km lik kısma radar koyması resmen tuzak kurmaktır.

Halen algı sorunu var diyorum ya bulunduğum yok şehirler arası d100 karayolu.

ozaman kaldırırsın d100 tabelasını dersinki burası şehirler arası yol değil.

İçkili kemersiz muayenesiz sigortasız olmaktan dolayı değil hız sınırının 110 km olduğu bölünmüş yolda 70 km tabelası koyup orayada radar tabelası koydukları için konu açıyorum.

İnşallah daha beteri başına gelir.

Hocam konudan bağımsız olarak söylemeliyim ki "mücahir alan" diye bir kavram yoktur. Sık sık kullanıyorsunuz ama ilk kez sizden duyuyorum.

Mücavir alan diye bir kavram vardır. Bu da belediyelerin sınırlarının dışında kalan coğrafi alanı ifade eder. İmar planı açısından yine belediyeye bağlıdır.

Sizin aslında söylemek istediğiniz aslında "meskun mahal" kavramıdır. Yani bahsi geçen bölgeye iskan edilmiş( yerleştirilmiş) insanlardan oluşan bölge anlamına gelir. İl, ilçe, köy, kasaba gibi insanların yaşam alanını oluşturan yerlere meskun mahal denir.

Genelde de meskun mahalden geçişlerde hız limitleri oldukça düşüktür.

Şehiriçine giriş çıkışlarda evler okullar camiler yaya geçitleri görmeye başladığımda acaba radar nerde diye aramaya başlarım.

Konuya dönecek olursak da yerden göğe kadar haklısın. Bazen resmen tuzak yöntemiyle para kesmek için bir sistem kurulduğunu hissediyor insan. İstanbul için bazı yerlerde ukomenin belirlediği hız limitleri resmen insanla alay ediyor.

Hadi D100 neyse Tem otoyolu ıspartakule-mahmutbey yönünde meskun mahal hız sınırı tabelası ve kamera var. Gerçi ceza yazmıyor ama yine de çok saçma. Etrafta allahın kulu yok, insanın yola karışma ihtimali yok. Zaten bölünmüş bir uluslararası otoyoldan bahsediyoruz.

Hele ki benim gibi ağır vasıta kullanıyorsan nerede hangi hızla ceza yemeden gidebileceğini anlamak gerçekten çok zor oluyor şehiriçinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CihangirCanavarı -- 22 Mayıs 2021; 23:25:32 >

• yorumların bir kaçını okudum sonuç şu

kural hatası yaparsan ceza vermek kaçınılmazdır.

LÜTFEN TRAFİK KURALLARINA UYALIM

• trafik kurallarına uymayan insanlardan nefret ederim. zaten çoğu da barzodur. fakat son 1 senede anadolu otobanı da dahil olmak üzere akıl almaz yerlerde 1200 tl civarı hız cezası yedim. ''kurallara uyalım'' olayının ötesinde bir durum söz konusu.

bu arada 10 yıldır araç kullanıyorum. ankaranın batısında birçok ilde kullandım. en ufak bir kazaya bile sebebiyet vermedim. ne ilginçtir ki yediğim cezaların hepsi bu yıla ait.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laurent_blanc -- 22 Mayıs 2021; 23:37:4 >
  • Hangi mevkii de yediniz acaba cezayı ?

Selimpaşa büyükçekmece arasında eds var, Silivri kınalı arasında kameralar var.

Ayrıca Değirmenköy ve büyükçekmece arasında çift yönlü gezici radar oluyor.

Sizin cezayı yediğiniz yeri merak ettim açıkcası 🧐

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakan2021

yorumların bir kaçını okudum sonuç şu

kural hatası yaparsan ceza vermek kaçınılmazdır.

LÜTFEN TRAFİK KURALLARINA UYALIM

Yorumların çoğunu okudum ve ülke insanı beni yine şaşırtmadı..

Herkes işine geldiği kadar dürüst.

Kanuna uymamış , ceza yemiş üstüne feryat figan ediyor şehirler arası yolda 652 lira ceza yedim. Haram zıkkım olsun 

Yok devlet tuzak kuruyor, yok para lazım.

Yok haram olsun...

Çoğunlukta yanlışa destek oluyor..

Görün ülke vatandaşının dürüstlük durumunu..

Radar levhası koymadan radar uygulaması yapılmıyor.

Hız Levhası ne derse ona uyacaksın .. uymamış cezayı yemiş ağlıyor.

Az bile yazmışlar böylesine..

Bu zihniyette kanun nizam bilmeyen insanlar çoğunlukta iken ülke asla düzelmez

• quote:

Orijinalden alıntı: niketnac

Mesajların çoğunu okudum, anladığım şey şu:

Forumdakilerin çoğu okuduğunu anlamıyor. Yanlış olan bir duruma sitem var.

Bakın size bir bilgi vereyim. Arkadaş burada 70 yazan yerde 110 ile giderim ceza da ödemem demiyor.

Forum da ülke de açık hava tımarhanesi olmuş hocam

• Bende 82 lik yere 130 la girmiştim bi kere. O ay peynir ekmek yedim :)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yediğin ceza haklıdır haksızdır orasını bilemem tepki de gösterebilirsin ama olayın öfkesiyle ona buna desteksiz sallayamazsın. Emniyet mensuplarına iftira atamazsın. Polisler de hususi araçlarında sizin tabi olduğunuz bütün trafik kurallarına tabidir ve kuralları çiğnediklerinde ceza yerler. Öyle plakamı bildiriyim de bana ceza yazmasınlar gibi bir durum yoktur. Arka sokaklarda mı gördün sen bunu?

• Saffet ile Rafet diye bir dizi vardı. Arabada gidiyor bunlar. Rafet kullanıyor.

Saffet: Yavaş, tabelada 30 yazıyor.
    Rafet: Oğlum o yayalar için.

Ortalama bir araba için 70 diye hız olmaz. İnip sürünse daha hızlı gider şoför. İşkenceye döner yol ve tüm konsantrasyonu kaybolur şoförün. Şehirler arası yolda her yer en az 90 olmalıdır. Eğer tehlike varsa, üst geçit yaparsın ya da çevre yolu. Köyün ortasından yol geçirmenin anlamı neyse.

Bu cezalar devlet için 2 işe yarıyor. Hem kaza azaldı diyebiliyorlar hem de gelir kaynağı devlet için. Nasıl olsa bu kuralları koyanlar çakarlarıyla emniyet şeridinden 200'le gidebildikleri için, onlar için tabela bir sorun da yaratmıyor.

Ben hızı sevmem. Hiç eğlenceli ya da heyecanlı gelmez bana. Ama ortalama bir araba otoyolda 140, normal şehirler arası yolda 120, bölünmemiş yolda 90 yapabilmeli.

Hız konusunda bu kadar hassas olanlar, makas atanları asla yakalamazlar, 2 kamera koymazlar e5'e veya tem'e, emniyet şeridinden gidenleri asla görmezler.

Eğer kazaları önlemek istiyorlarsa tüm yollarda hız sınırı 30 olsun. Ama herkese. Çakarlılara da. Ben varım. Zaten İstanbul'da ortalama hızım 3.

• Çünkü amaçları trafik güvenliği vs değil haraç kesmek... Aynı şekilde ben de şehirler arası yolda 86 km hızla 400 küsür ceza yemiştim.. O tabelalarda yazan 50 km vs. saçma sapan hızlara idda ediyorum o tabelayı asan, o kuralı koyan kimse de uyamaz. Böyle bir saçmalık yok. Yayla gibi yol yap, 2 tane ahırın yanından geçiyorsun diye yapıştır 50 km hız tabelasını at radar pususunu gelene geçene yapıştır..

• Selimpaşa Değirmenköy arasını sürekli kullanan biri nerde radar var zaten biliyordur sanırım sürekli kullanmıyorsunuz. Ayrıca gezici radar var sanırım ondan yediniz. Bir aralar radar aracının arkasında led tabelayla RADAR ARACI diye yazıyordu ama tabi kapattıklarını da görmüştüm. Beyaz yeni kasa tourneo connectlere dikkat edin bir dahaki sefere plakası aklımda değil şuanda yoksa verirdim onudaşehirler arası yolda 652 lira ceza yedim. Haram zıkkım olsun 

Edit: Kamera sistemi demişsiniz ama o kocaman kutulu olan kameraların hız özelliğinin aktif olmadığını söylemek isterim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Josepth -- 23 Mayıs 2021; 0:19:15 >
  • Ankara dış ilçesinde bile kaç tane 50 tabela vardı.

Yeni aracımda trafik tabela okuma var bilmediğim yollarda onu açıyorum.

Hız sınırları sizin ve sevdiklerinizi korumak için. Allah korusun bir hayvan yada insana çarpsanız ömrünüz boyunca vicdan azabı çekersiniz. Boşuna hapise girer hayatınız kararır.

Bu yolda radar yada eds tabelası yoksa itiraz ederseniz kazanırsınız. Tabela varsa geçmiş olsun.

Abd de nevada vegasta hıncal uluç yazmıştı bom boş çöl dümdüz yol kimse hızlı gidemiyor bir kaktüs yada taşın arkasından polis çıkarsa diye. Orada polis ve cezalar çok daha ağır can yakıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yakınlarda köy falan vardır ama oraya radar konulması bana göre de yanlış.

• Yani buna siz karar vermiyorsunuz, yol tasarlanırken 70 kilometre için tasarlanmışsa 130la gidemezsin, sen gidersin o gider ama elbet birisi virajı alamaz dönemez çakar, habire kaza olur o lokasyon. Medeniyetine özendiğimiz İsveç'te Norveç'te hız sınırı 50 km/h, üstelik teknik açıdan daha yüksek hızların yapılabileceği yerlerde bile maksimum 50 km/h'e izin vardır

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.