79 ile Osmancıkda ceza yemekte çabası. Türkiye'nin her yeri aynı. Kaza yapabilirdik o bu şu hikaye bunlar. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
şehirler arası yolda 652 lira ceza yedim. Haram zıkkım olsun (7. sayfa)
-
-
geçmiş olsun , sabah 07:30 da ben yedim aynı mebla cezayı . isyan etmekte haklısın . sabah evimizden çıktık bir telaş işe güce yetişmeye çalışıyoruz ama sen devlet kalk insanları gafil avla . 4 ay oldu ödemedim hala yapılandırma ve indirimi bekliyorum
-
Kendi arkadaşlarının karaktersizliğini tüm teşkilata maledemezsin. Her polisin hususi aracında çakar siren yoktur. Taktıran da bir gün emniyet müdürüne denk gelir, müdür öttürür merak etme. X futbolcusunun karısı bizim konumuz değil. Yukarıda söyledim senin yediğin ceza haklı ya da haksız demiyorum. Kongrelerdeki polislere gelince, senin valin ceza yazılmayacak derse olay biter bir Allah'ın kuluna ceza yazamazsın. Çünkü adın polisse emir kulusun. Ben amir müdür takmam kafama göre takılırım dersen anında meslekten şutlanırsın. Bence senin ne polis arkadaşın var ne deden var. Söylediklerine bakılırsa polisliği dizilerde filmlerde gördüğünden ibaret sanıyorsun. Trafik kamerasının başındaki şahıs bir özel aracın polise ait olduğunu nereden bilecek? Sivil polis araçlarına bile ceza yazılıyor eğer görev başında olduğu tespit edilirse ceza iptal ediliyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Neden konun değil polissen delikanlı gibi ceza kessene boş yapma burada gidin görevinizi yapın.
Bana ceza kesiyorsan EŞEK GİBİ onada keseceksin. Kesmiyorsan susacaksın savunmayacaksın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sissil -- 23 Mayıs 2021; 9:39:6 >
quote:
Orijinalden alıntı: muratalagozgeçmiş olsun , sabah 07:30 da ben yedim aynı mebla cezayı . isyan etmekte haklısın . sabah evimizden çıktık bir telaş işe güce yetişmeye çalışıyoruz ama sen devlet kalk insanları gafil avla . 4 ay oldu ödemedim hala yapılandırma ve indirimi bekliyorum
TRAFİK kimin sorunu kim çözmeli?
Devlet?
Cuma günü TRAFİKe takmişlar bizi. Üstüne birde sokağa çıkma yasağı koymuş. Bende istanbul trafiğinde yeteri kadar zaman kaybettiğim için 3000 lira ceza yememek için daha hızlı gidip bu defa da radardan hız cezası kesmiş 314 lira.
Hem yasak var hem trafik.
Sende erken çıksaydın diyecek gerizkalı varsa ne memuruz ne patron. Işçiyiz marabayız.
Patron erken çıkma 8de kapat der
Akp 9da sokağa çıkma 3000 tl ceza der
Devlet hızlı gidersen 314 lira ceza der.
Ben eve nasıl yetişeceğim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Türkiyede 110 la giderken hızlı bir şekilde 50 ye düşen tabelalar çok sinir bozucu gerçekten.
ben o anda geçtiğim şehrin plakası olan araçlara göre hareket ediyorum, uyulmuyorsa radar olmadığını anlıyorsun, nadiren uyulan yerler var orada da radar olduğunu anlıyorsun zaten, tabi gece yollar boşken sıkıntı
-
Hocam geçmiş olsun iş öyle bir hale geldi ki yol parası arabanın masrafları benzin ceza derken valla Erzurum’a taksi tutsan bu kadar masraf olmaz devlet arabası olana zengin yaftası vuruyor ve diyor ki bu zengindir paraya ihtiyacımız varsa buna ceza yazarız vergi yazarız vs vs maalesef memlekette araba lüks sınıfında artık tekrar geçmiş olsun
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
37 km hızla arkadaş ceza yemişti. 37 nedir arkdaş.
-
Bunlar helal haram dinlemez... mahkemeye itiraz edeceksiniz .. şansınızı deneyeceksiniz..pusu attıklarını düşünüyorsanız onu da ekleyeceksiniz..ve bu insanlar size nasıl davranıyorsa sizde onlara öyle davranacaksınız..quote:
Orijinalden alıntı: sissil
Bu mesaj silindi.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Emir demiri keser maalesef..ama bu ülkede herşeyin bir yolu vardir..quote:
Orijinalden alıntı: albaywolfKendi arkadaşlarının karaktersizliğini tüm teşkilata maledemezsin. Her polisin hususi aracında çakar siren yoktur. Taktıran da bir gün emniyet müdürüne denk gelir, müdür öttürür merak etme. X futbolcusunun karısı bizim konumuz değil. Yukarıda söyledim senin yediğin ceza haklı ya da haksız demiyorum. Kongrelerdeki polislere gelince, senin valin ceza yazılmayacak derse olay biter bir Allah'ın kuluna ceza yazamazsın. Çünkü adın polisse emir kulusun. Ben amir müdür takmam kafama göre takılırım dersen anında meslekten şutlanırsın. Bence senin ne polis arkadaşın var ne deden var. Söylediklerine bakılırsa polisliği dizilerde filmlerde gördüğünden ibaret sanıyorsun. Trafik kamerasının başındaki şahıs bir özel aracın polise ait olduğunu nereden bilecek? Sivil polis araçlarına bile ceza yazılıyor eğer görev başında olduğu tespit edilirse ceza iptal ediliyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
yıllar önce aracımla ilk bursa-bulgaristan seferimde 4 tane yemiştim bunlardan tek gidişte. Bandırma-Lapseki ve Gelibolu-Edirne arası çok var bu Gece görüşlü flaşlı EDS'lerden aman diyeyim. Bir anda köy içine dalarsınız 110 ile giderken flaş tepenizde patlayıverir. 2 ay önce de çuvalla para ödediğimiz OTOYOL A.Ş.'nin işlettiği Bursa-İzmir etabında seyir halindeki sivil bir trafik ekibinden yedim. Adamlar sivil beyaz megane ile avlanmaya çıkmış orta şeritte. İyice suyu çıktı bu işin. Ve bu sonuncusu dediğiniz gibi cezadan sonra yarım saat içinde e-devlet'ten mail geldi. Ayrı bir meslek olmuş artık bunlarda ceza yazmak, ustalaşmışlar.
-
Bu tabela olayı beni ayar ediyor açıkcası. Neye nerde ne kadar uyacağımı şaşırıyorum. Bir de her tünelde hız sınırı 70 ama 70le giden yok cidden 70le mi gitcez tüm tğnellerde
quote:
Orijinalden alıntı: kobaol1079 ile Osmancıkda ceza yemekte çabası. Türkiye'nin her yeri aynı. Kaza yapabilirdik o bu şu hikaye bunlar.
Osmancık EDS'lerin zirvesidir. Hani güzel hikayedir "Bayburt, Bayburt olalı böyle zulüm görmedi" derler ya, o hesap.
Bu EDS'ler yaygın olarak ilk Ordu ilinde başlamıştı ve hız sınırı da 70 idi. Herhalde il sınırlarında 8 radar vardı, Karadeniz sahil yolu güzergahında olduğu için Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'e giden yolcuların hemen hepsi bundan nasiplendi, ama biraz fazla.
Osmancık ise en aç gözlüleriydi. EDS sınırını 50 km yaptı ve 4 radar koydu köy gibi ilçeye. Hız sınırını 70 sanıp o hıza sabitleyenler %30 sınırını geçtiği gibi 4 tane 2. kademe ceza ile çıkıyorlardı ilçeden. O kadar tepki çekmişti ki artık sürücüler ilçeden geçerken sürekli kornaya basıyordu.
İşte kızdığım nokta bu, hayatlarında şehir içi EDS'den başka bir uygulama görmeyen üyeler zannediyor ki her radar şehir içi gibi faydalı. 1-2 km'lik düz caddeye 4 radar koymanın faydasını da bir anlatsalar da öğrensek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi münzevii -- 23 Mayıs 2021; 11:11:54 >
-
Geçmiş olsun, insanın yüreğine bir ağırlık çöküyor "devlet mafyası"na alın teri kaptırınca...
Öyle bir hale gelmişler ki ne mazeret kabul ediyorlar ne de ufak aşımlar için merhamet ediyorlar, bir de bazen e-devlet'te duyurmak yetmiyor eve tebligat gönderiyorlar...
Devlet memuru olma ciddiyetini kaybetmiş mor renkli gözlüklü hafif bir PTT memuru kadından o tebligatı alınca cezayı "yediğimiz" için yaşadığımız hüznü geçtik olayın derin travmatik etkisi yüzünden bir günümüz kaosla geçmişti, doğa ana insanı böyle şeylerle sınamasın
Hocam öncelikle geçmiş olsun,
2014 yılından beri heryıl İstanbul-Tokat , Tokat-İstanbul yaparım. Yılda 1 defa kesin, 2-3 özel durumlara göre gitmişimdir.
6-7 yıllık tecrübem şunu gösterdi, devletin bu işte bir dahli yok, o bölgede ki belde-belediyenin işi bu.
Bu 6-7 yıllık sürede sadece 1 kere Osmancıkta (TEDES) ceza yedim. Hız sınırı o zamanlar 50 KM ben 66 KM ile geçtim ve sanırım 2016 yılında 199 TL ceza gelmişti. indirimli 140-150 TL yi ödedim. İşi araştırınca şöyle oluyormuş, belediye bu güzergahta ki 6-7 tane karakulenin yapım ihalesini bir şirkete veriyor, şirket kesilen cezaların belirlir bir yüzdesini alıyormuş, belediye de bu kesilen tutarların belirlir bir yüzdesini alıyormuş, kalanı karayollarına kalıyormuş, oranları hatırlamıyorum. Ama ortalama % 20-30 larda birşeydi. Belediye de haliyle geçiş garantisi mantığı ile kısa sürede TEDES lerin devrini sağlamak için hız sınırını karayolları trafik kanununun el verdiği ölçüde düşük tutuyor. Haliyle cezalar patır patır kesildi, ödeyen ödediği ile kaldı. En son Osmancıkta hız sınırı 50 den 70 KM ye yükseltildi, kamyon-kamyonetler hala 50 KM yalnız, otomobiller 70 KM, ama ben yinede ne olur ne olmaz diye Osmancığa yaklaştığım andan itibaren 50 KM yi geçmiyorum, 5 dk fazla zaman gidiyor ama en azından şunu biliyorum "param cebimde kalacak" :)
Bu 6-7 yıllık tecrübemde şunu da öğrendim, eğer yolda giderken 4-5 tane evi peşi sıra görüyorsanız o bölgede hız sınırı 70 KM ye düşürüyorlar, nedeni o 4-5 tane evden birileri çıkıp karşıya geçmek isterse araçlar 100-110 la geçerken biçip gitmesin diye, 4-5 evde oturan için üst geçit yapmıyor devlet, maliyetli, hoş yapsada yine yoldan geçecekleri için yapmamayı, hız limitini düşürmeyi tercih ediyor. Fakat şöyle bir durumda var, bir çok yerde radar yok. olsa şimdiye kadar her yerleşim yerinden geçerken cezayı yeşim olurdum. Birde uzun yolda eğer mümkünse Otobüs ve kamyoncuların davranışlarını takip edin, hızlı gidiyorlarsa sorun yok, onlar yavaş gidiyorsa bilin ki bir sıkıntı olacak.
Tekrar geçmiş olsun.
-
Heeee sen diyorsun ki gideceğim yere kadar 110’la gideceğim? Yok yaa? Trafik levhaları ne işe yarıyor, navigasyonlarda uyarılar ne işe yarıyor? Sen bölünmüş karayolunda 110 hız limiti bulmuşsun da hala söyleniyorsun. Çoğunda 82 hız limiti birader sen ne anlatıyorsun hem kurala uyma 70 olan yerde 110 ile git hem gel burda devlete sövmek için konu aç. Sizin gibiler yüzünden bölünecek bu ülke bir gün dış güçler yüzünden değil. Kendi devletine sahip çıkmayan vatan hainidir diye bağırırsınız Suriyelilere ama kendinize gelince? Neyse bakın işinize.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dejavu_54 -- 23 Mayıs 2021; 11:21:59 >
Onlar da biliyorlar da işte trollük böyle birşey. Ne yapsınlar. Dümdüz yolda o kadar çok hız limiti değişiyor ki, sürekli gaz fren yapacaksın. Ortada bu kadar hîz düşmeni gerektiren sebep yok. Bi de doğru düzgün şehirlerarası yolculuk yapmayanlar var, onlar da saf saf yok güvenlik, yok insan sağlığı diye ahkam kesiyorlar. Bilmedikleri için yerleşim yerinin içinden, yaya geçidinden 100'le geçildiğini zannediyorlar herhalde.
Kurallara uyma.
Ondan sonra vay efendim 128 milyar dolar vay efendim devlet vay efendim kıl tüy.
Sana devlet ceza yazmaz devlet sana yazılan cezanın miktarını belirlemez.
HÜKÜMET belirler önce bunu öğren.
70 Km hız limiti ise 70 Km Gi-De-Cek-Sin bunun ötesi yok yani. Demek ki şehir içine giriş yapmışsın 70 Km tabela yazan yerin belki ilerisinde bir yaya yolu var senin keyfin düşecek diye neden insanları tehlikeye soksun kurallar ?
İyi olmuş
2021 yılında hala 50 km - 70 km gidilen yerler var hız sınırları artmalı arabanın motoru hayata küsüyor.
-
Hız tabelalarına uyun diyenler hiç şehirler arası Anadolu yollarında gitmemislerdir. Ben ilk başlarda korkudan tabelalara uyayım dedim, otobüslerin 16 saatte gittiği yolu 22 saatte gidebildim. Nerdeyse uykusuzluktan kaza yapacaktım. Özellikle sahil yolları tam işkence. Tabelalar isguzarliktan konulmuş ve unutulmuş. Kimse uymuyor. "Devlet vatandaşına tuzak kurmaz" evrensel bir kuraldir ama radarlarin bir cogu bu kurala uymaz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X