< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
şehirler arası yolda 652 lira ceza yedim. Haram zıkkım olsun (9. sayfa)
-
-
Radarlarda da adalet yok maalesef.
Bende konyadaki çevre yolunda 78km ile ceza yemiştim. Otoban yol değildi ama 3 şeritli yoldu yani.
Balıkesir çanakkale civarında falan da var. Meskun mahal diye yapmışlar ama bazı yerlerde hakikaten alakası yok.
Yayalara ve özellikle çocuklara karşı riskli durumlara dikkat ederim. Sokak arasında 3.vitese bile geçmem. Ama emniyet bu konuda hassas değil.
Ankarada şehir içinde de rte için yapılan yeni otoban tarzı yol var mesela, İstanbul yoluna paralel. İki tarafı askeri alan, yol 4 şerit, soldan çıkış yok, kenarlar bariyer ama hız sınırı 82. Orada 91 ile git ceza yersin, ama sokak arasında 70le git bişey olmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asderty -- 23 Mayıs 2021; 14:33:35 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Tesla larda bu özellik var diye biliyorum ve stabil çalışıyor
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Radar cezası üzüyor insanı evet, ama; böyle bir durumda ,öncelikle %80 kendime %20 sisteme kızarım . Hatayı komple sistem üzerine atmak ideolojik olmuş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jayus -- 23 Mayıs 2021; 14:41:33 >
quote:
Orijinalden alıntı: sissilHocam şirket arabası demişsinizde
Yukarıda okuduysan kayınvalidemi götürdüm yazmışım şirket arabası ile aile mi neden götüreyim ? birde diğer bir mesajımda cezadan hemen sonra e devlette cezayı gördüm yazmışım.
Yani sen beni tanıyormusn biliyormusun da bukadar kafa yoruyorsun.
Ne yapayım oturduğum evin eşime ait olduğu kirada evim olduğunu Gelibolu da müstakil yazlım olduğunu mu illa yazayım.
ikinci el araç sayfasına gir forumun orada 2 sene önce sattığım 2008 2.0 Passat TDI a bak sonra kafa yor alıp alamayacağımı :)))
Bu arada o beğenmediğim Citroen 2008 de alındığında Volvo S40 d4 ve Mercedes c180 komp ile aynı fiyattı. Bence fazla aşağılama konfor isteyen alır.
Araba vermezler at arabası verirler diye çıkışmişsin ona istinaden yazdım çünkü bu işler böyledir şirket arabası "verilir" hususi veya makama araba alınır.
Seni aşağılamaya çalışmıyorum hız sabitleme sistemini bilmeden kullanıyor olabilirsin muhtemel daha fazla ceza yeme diye uyarıyorum sen öfke ile konuyu rayindan çıkarttın.
El yapımı bir otomobil kullanıyorum yani mal beyanına bakarak sadece bu kadarına dahi zarardasin!
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam radar cezası tamamıyla sistem ürünü DEĞİL mi zaten :)120 ile gidiyorum otobanda bir yerleşim alanı geliyor hızımı düşürüyorum tabeladan hemen sonra bakıyorum ki sağ da bir araç yatmış bekliyor :)En fazla 100 e düşüyor tabeladan sonra hız sınırı 70 dediğim yerde,yani benim freni kökleyip anca 70 e düşürmem gerek,ancak bunu arkanda araba varken yapamıyorsun ve eve geliyorsun ceza.Tamamıyla tuzak başka hiç bir şey değil
Hocam, benzer durumla karşılaştım birçok kez .90 sınırlı yoldan ,yerleşim yerine geçişte ( 70 ) 95 ile ceza yemedim . Genelde yerleşim yerlerine kurulan radarda yine normal sınırı( 90) baz alıyorlar. Sizin düştüğünüz durum, o ilin emniyet müdürlüğünün işgüzarlığı olabilir. Bununla ilgili ( devlet tuzak kuramaz) adı altında mahkeme kararı var bildiğim kadarıyla.
Ceza ihbarnamesini paylaşabilir misin tam olarak nerede yedin cezayı?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hız tabelalarının bir amacı var. Avrupa, Amerika, Asya, Türkiye farketmez, her yerde uygulama aynı. Hız tabelasına bakacaksın.
Norveç'te 70'lik yolda 90'la yakalansan vereceğin ceza ayrı, ehliyetin bile gidebilir elinden. Ayrıca hapis cezası da var.
Kurallara uyacağız, başka yolu yok. Yok yol öyleymiş yok yok böyleymiş.
-
Bende kırıkkale kırşehir arasında hız sınırı 70 olan yerden 78 ile geçtiğim için ceza yedim. Şaka gibi .. 314 tl
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aamirkhan -- 23 Mayıs 2021; 15:42:53 > -
Başlıktaki en faydalı yorum. Aynısını yapıyorumve gözlerim sürekli “radar” yazan yere tasla tutturulmuş tabelalarda. Bu ikisine dikkat edin rahat edin. Ha bir de tepesi bir sürü zimbirti varsa kesin yavaşlayın, işi garantiye alın.
isterse 250 lik yol olsun 70 lik tabela varsa ineceksin 70e ya da buraya gelip aglamayacaksin. Su ana kadar 5 kere ceza yedim bunun 4 ü 30 luk yolda ortalama 40 km hizla gitmekten oldu. bir kere bile aglamadim. Yol 30 ise 30a düsürdüm 50 ise 50ye ciktim yedigim cezalarin tamami da tabelayi görmedigimden oldu . Adamlar ne yapacak 70 den 110 a cikan yolda mi radar koyacak ne anlami kaldi ? Radar dedigin sey caydirici düsüreceksin hizini.
-
quote:
Orijinalden alıntı: saredsa
Başlıktaki en faydalı yorum. Aynısını yapıyorumve gözlerim sürekli “radar” yazan yere tasla tutturulmuş tabelalarda. Bu ikisine dikkat edin rahat edin. Ha bir de tepesi bir sürü zimbirti varsa kesin yavaşlayın, işi garantiye alın.zımbırtıyı gördüğünde cezayı yemiş oluyorsun
geçtiğimiz yıllarda karadeniz bölgesine elektronik radar kuleleri yerleştirilmişti. o kadar çok ceza kesildi ki halk isyan edip dava açmış, neticesinde bu uygulamadan vazgeçilmişti. orda amaç mevcut hız sınırına uyulması olsa da, pratikte pek mümkün olmadığı anlaşıldı. araçların gelişmesi ve bölünmüş yolların artması anayollarda 70-90 gibi sınırlara uyulmasını güçleştiriyor. zaten o yüzden radar uygulaması 7/24 değil, günün belli saatlerinde yapılıyor. yoksa sabit bir radar olsa ceza yemeyen bir vatandaş kalmaz diye düşünüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~pasak~ -- 23 Mayıs 2021; 16:27:34 >
-
Kaç km hızla giderken ceza yedin doğru söyle :)
-
geçmiş olsun. bu yoklukta saçma sapan radar cezası yemek sıkıntı..
bazı arkadaşlar kurallara uymamaktan dem vurmuşlar ama yanlış düşünüyorlar. burada kimse kurallara uymayalım demiyor. kuralın saçma olduğunu söylüyor. avrupadaki hız sınırı olan yollara bakın köyün içinden geçiyorsunuz. evler yolun dibinde hemen ve yolun etrafında hiç bir koruma olmuyor. bizim yollara bakın yola atlamak zor üstelik yerleşim yerinden uzakta. yinede yerleşim yeri diyorlar. üstelik üst geçit vs de oluyor.
avrupanın hukuk kurallarını kopyalıyoruz ama pratikte saçma oluyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0FD1540C7 -- 23 Mayıs 2021; 17:3:13 > -
quote:
Orijinalden alıntı: dr20mouseBu olaylar yüzünden atmosferik lpg'yi satıp turbo dizele geçtim bende. Rampalar ölümdü şimdi rahat.
2 kişiyken falan sorun olmuyor da araç doluyken gerçekten ölüm resmen :) Çok fazla uzun yol yapıyor olsak yüklü şekilde biz de aynı tercihi yapardık sanırım ama şu anlık fazlasıyla işimizi görüyor. Bu ekonomiyi başka bir araçta bulabileceğimi düşünmüyorum. tc şartları insana atm lpg araç övdürüyor :D
-
3 gidiş 3 geliş bölünmüş yolda yerleşim bölgesiyle alakasız yerde ben de 100 sabit hızla gidiyordum 99 muş üst limit, tabela vs de yoktu o zaman. Gerekli mercilere sövebildiğim kadarıyla sövdüm. Hız tuzaklarını öyle yerlere ak belediyeler kuruyor, cezanın yüzde otuzu ceplerine akıyor. Yemeden şeytanlarına kavuşurlar umarım.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Evet yol.kenarinda taşlarla tutturulmuş üçgen seklindeki seyyar tabelalarin sonrasi yuzde yuz radardir.quote:
Orijinalden alıntı: saredsa
Başlıktaki en faydalı yorum. Aynısını yapıyorumve gözlerim sürekli “radar” yazan yere tasla tutturulmuş tabelalarda. Bu ikisine dikkat edin rahat edin. Ha bir de tepesi bir sürü zimbirti varsa kesin yavaşlayın, işi garantiye alın.
Yolda seyir halinde iken uzerinde normalinden daha yuksek anten ve tertibat olan araclar yuzde yuz sivil gezici radarlardir.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: stubbornprideCeza ihbarnamesini paylaşabilir misin tam olarak nerede yedin cezayı?
Paylaşamaz çünkü konuyu açan şahıs hükümete çakmak için açmış.
ÜLKE GÜNDEMİ bölümüne bakarsanız sürekli buna benzer konular açtığını görürsünüz.
Oranın suyunu çıkardı şimdi de buraya siyaset sokup zaten azalan üye sayısını sıfırlama peşinde.
Konuyu şikayet etmek şart oldu.
-
Yeni otoban olan guzergahlarda cok radar koyuyorlar bilerek. Ceza yemeden korkup otoban kullanilsin diye. Otobanin parasi cezalardan çıkarılıyor. Radarbot yandex gibi uygulama kullansa herkes oradan hiden baska bir sürücü radar olan yerleri bildirir bilmeyen de ayikir bence forumda bu konuda bir sey yapilsa güzel olur.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X