Şimdi Ara

Selçuk BAYRAKTAR KIZILELMA seri üretime girdi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selçuk BAYRAKTAR KIZILELMA seri üretime girdi.

Selçuk BAYRAKTAR KIZILELMA seri üretime girdi.www.trthaber.com
    Selçuk Bayraktar: 2026'da 10'dan fazla KIZILELMA havada olacak
    https://www.trthaber.com/haber/savunma/selcuk-bayraktar-2026da-10dan-fazla-kizilelma-havada-olacak-880481.html

Selçuk Bayraktar: 2026'da 10'dan fazla KIZILELMA havada olacak

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, "KIZILELMA'nın seri üretimi başladı. 2026'da 10'dan fazla üretmeyi planlıyoruz." dedi.

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Ülke TV yayınına konuk oldu. Teknofest'in gerçekleştirildiği Adana'da yapılan programda Bayraktar, Kızılelma ile ilgi müjdeyi verdi.

2026 yılında 10'dan fazla KIZILELMA'nın havada olacağını söyleyen Bayraktar, "KIZILELMA'nın seri üretimi başladı. Bir araç ürettik. 2026'da daha yüksek üretim hedefliyoruz, 10'un üzerinde." dedi.

"KIZILELMA'nın bütün bileşenleri Türkiye'de yapılıyor"Bayraktar'ın açıklamaları şu şekilde:

"Akıncı 10 ülke, Bayraktar TB-2 24. İnşallah KIZILELMA daha fazla. Kızılelma'nın seri üretimi başladı. Bir araç ürettik. 2026'da daha yüksek üretim hedefliyoruz, 10'un üzerinde.

KIZILELMA'nın bütün bileşenleri Türkiye'de yapılıyor, sadece jet motoru Ukrayna'dan geliyor. O konuda da çalışmalarımız var. Birkaç yıl yurt dışına bağımlı olacağız. 5-6 yıl içinde birkaç tip motor olacak KIZILELMA'da.

İnsanı sürekli eğitimden geçirmeniz lazım. İnsansız hava uçağı öyle değil.

Satrançta dünyanın en iyi oyuncusunu bilgisayar 20 sene önce yendi. O adamı 40 yılda yetiştirdiniz, o makine bir defa yapıldı. Düşünün ki Kasparov'u yetiştirmek 40 yıl sürüyorsa, o yazılım saniyeler sürüyor. Yazılıma öğrettiğiniz zaman bir sürü pilotunuz oluyor."

• Bu uçaklar sihalar falan bayraktar firması tarafından türk halkına armağan mı ediliyor yoksa devlete bir satış fiyatı var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tebrik ediyorum ve inşallah devamı gelir diyorum. Son 10 yılda savunma sanayindeki gelişme ve yerlilik oranının artması belki de ülkem adına duyduğum tek olumlu nokta.

• mustf9 kullanıcısına yanıt

bence iki taraf olarak dert etmeyin. amerika, ukrayna'ya verilmesini emrederse ... sonrasında rus bunlardan bir kaç tane vurunca içindekilerin ne kadar "%100 yerli milli" olduğunu anlamış oluruz.

• he_man kullanıcısına yanıt
    Kanka
    Olurda biri sana KÖPRÜ satmaya çalışırsa sakın inanma.
    Yok öyle bişey çünkü ;)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Armağan verse 3 günde iflas eder de iyi para kazanıyor ki, Türkiyenin 24. en zengini olmuşlar.

quote:

Türkiye'den listede yer alan isimler arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar ve kardeşi Haluk Bayraktar da bulunuyor. Bayraktar Teknoloji şirketinin sahibi olan Selçuk Bayraktar yaklaşık 1 milyar 200 milyon dolarlık servetiyle Türk zenginler arasında 24'üncü sırada yer aldı. Bayraktar listeye göre dünyanın en zengin 2 bin 410’uncu kişisi
    .

https://www.dw.com/tr/sel%C3%A7uk-bayraktar-forbesun-milyarderler-listesinde/a-68728876

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• ön tasarımda PT-0'da daha düşük itkiye sahip olan AI-322 motoru vardı.

PT-1 de geçen ay olması gereken motor AI-25 takıldı

ve geçen hafta PT-2'nin üretimine başlandığı haberi geldi.

bu güne kadar gerçek motoruyla PT-1 sadece geçen hafta kısa bir uçuş gerçekleştirdi.

üzerinde daha yapılacak pek çok test var.

o yüzden seri üretim haberine kuşkuyla yaklaşmak gerekir.

SB'nin seri üretimden kastı Prototiplerin seri bir şekilde üretileceği ve çok sayıda Prototip uçakla aynı anda çok fazla

test yapılacağı şeklinde anlamak gerek.

gerçek "seri üretim" tabirinden, hava kuvvetlerinin isterlerine uygun özelliklerde ve sayıda, bir sözleşmeye bağlı olarak üretime geçilmesi anlaşılır.

böyle bir durum yok.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Önemli olan kendi uçağımızı yapıyor olmamız. Zaten savaş çıkarsa önce üretim yapılır, ödeme savaştan sonra yapılır. Tabi hayatta kalırsak.

sen elon musk'tan bile dahi bir insanın ülkemizin hayrına yaptığı ultrasonik işlerin parasını nasıl sorgularsın? selçuk bayraktar beyefendi hazretleri sınırlarımızı korumasa şu an 10 milyon suri-afgan ülkemizde cirit atıyor olurdu!!1

• İran'da aynı yönde halkına gaz veriyor

Kendi savunma sanayiimizi belli bir seviyeye getirene kadar, dandik bir tabanca mermisini bile ABD'den normal fiyatının 2 katına satın alırken, ve o paralar sen ve ailenin cebinden alınan vergilerle ödenirken bu soruyu sordun mu?

Sormadın.

Şimdi kendi savunma sanayiinde TSK'nın gereksinimleri doğrultusunda üretilen silahları kendi şirketinden alıyor, ve aynı şirketten devlet olarak vergi de alıyorsun. Bir nevi sistemi çeviriyor ve kendi silahını dışarıya para vermeden kendin üretiyorsun.

Bu sistem silah üreten bütün ülkelerde aynı, ABD silah şirketleri ordu gereksinimine göre silah üretip onu da orduya satmıyor mu? Satıyor. Peki herhangi bir ABD'li seninki gibi kötü niyet güden, iğneleyici bir soru soruyor mu? Sormuyor.

Yok armağan mı ediyor yok satıyor mu soruya bak saçmalığa bak ya. Hahaha. :D Bu ordunun gereksinimleri doğrultusunda savaş teknolojisi üretmekten daha âla armağan mı olur? Atatürk'ün cumhuriyet kurulur kurulmaz tüm yapmak istediği tüm odağı buydu, ama öldü. Bu günün çakma Atatürkçüleri ise Atatürk'ün hayaline salça oluyor, itibarsızlaştırmaya çalışıyor.

Lan 100 yıldır basit bir tüfeği bile satın alıyorduk hanginiz çıkıp sordu niye satın alıyoruz niye paramız dışa akıyor niye üretmiyoruz diye? Hiç biriniz sormadı. Şimdi üretmeye başladık bu sefer de armağan mı satış mı diyor.

Sorsam ben Atatürkçüyüm der ha bi de. Selçuk BAYRAKTAR KIZILELMA seri üretime girdi.  Atatürk'ün A'sından bile haberiniz yok sizin...

Yarın içimizden kimilerinin desteklediği israil ile savaş çıktığında biz kendi silahlarımızla israillileri kevgire çevirirken kimseden bir şey almak zorunda kalmayacağız ve biz onları vurdukça israil destekçileri kuduracaklar.

Ki savunma sanayiimize salça olanların derdi de bu zaten. Şu anda da kendi ürettiklerimizle israilin köpekleri pyd - pkk'lıları gebertiyoruz, çıldırıyor savunma sanayiine salça olanlar. Selçuk BAYRAKTAR KIZILELMA seri üretime girdi. Şu an geberttiğimiz israil köpeği pkk - pyd'liler arasında düzinelerce israilli ve avrupalı çıkıyor. Savaştığımız teröristler hep düşman devletlerin adamları. Geberiyorlar karşımızda sınırsız destek almalarına rağmen.

İşte bu yüzden savunma sanayiimize salça bir güruh yetiştirildi, itibarsızlaştırılsın diye. İşe yaramıyor bu ucuz hareketler tabi.

Biz üretip vurdukça silahlarımıza salça olanların boş konuşmalarını duymaya devam edeceğiz. Ki bu da gösteriyor ki biz doğru yoldayız, israil destekçileri çıldırıyorsa, bir şeyleri itibarsızlaştırmaya çalışıyorsa biz doğru yoldayız demektir. Selçuk BAYRAKTAR KIZILELMA seri üretime girdi. 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kabus2224 -- 5 Ekim 2024; 9:16:47 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.