Şimdi Ara

SELÇUK DERELİ: Burak‘ın Poziyonu penaltı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
140
Cevap
1
Favori
6.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şöyle bir soru sormuştum, Selçuk Dereli de aynı şekilde savunmuş

quote:

Orijinalden alıntı: brutalfox
    Beyler kuralı bilen varsa açıklasın.. resimde temas edilen ayak çizgi dışında ama diğer ayağı içerde gibi, yani oyuncu çizginin üstünde..

bu açıdan temas edilen nokta mı önemli oyuncunun konumu mu?

http://skorer.milliyet.com.tr/selcuk-dereli/penalti/YazarYazisi/1586919/default.htm

Bu pozisyonda Escude’nin sol ayağıyla Burak’ın sol ayağına bir müdahalesi var.
    Pozisyon faul. Ancak asıl tartışılması gereken pozisyonun içeride olup olmadığı.
    Temas olduğunda Burak‘ın vücudu ceza alanı çizgisi üzerinde ancak temasa maruz kalan ayağı çizginin dışındaydı.
    Ancak oyuncunun bedeni çizginin üzerinde ve çizgi de ceza alanı sayıldığı için penaltı kararı doğruydu.

• ayaga mudahale oldugunu görmemek icin kör olmak lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ~Lion King~

ayaga mudahale oldugunu görmemek icin kör olmak lazım.

Orası kesinde, ben kuralı merak ediyorum. Dediği gibi temas yeri değil de oyuncunun konumu mu önemli burada?
  • quote:

quote:

Orası kesinde, ben kuralı merak ediyorum. Dediği gibi temas yeri değil de oyuncunun konumu mu önemli burada?

Alıntıları Göster
    Yok mu bilgisi olan beyler?
  • quote:

Pozisyonun dışarıda olduğunu görmemek körlere küfür olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: RévivaL

quote:

Hadi bakalım müdahale olduğunu gören bir BJK li çıktı
  • quote:

quote:

Müdahale olan ayağa mı bakılır, yoksa tüm vücudun konumuna mı? Var mı bildiğin birşey, yoksa yazmak için mi yazıyorsun?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ziya Selçuk
    6 ay önce açıldı
    Bünyamin burak çorman
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Müdahale olan ayağa mı bakılır, yoksa tüm vücudun konumuna mı? Var mı bildiğin birşey, yoksa yazmak için mi yazıyorsun?

Müdehale ayak diyorsun (müdehale yok) o zaman o anda ayağın nerede olduğuna bakarsın. Bu da dışarıda olduğunu gösterir.

High Dragon Pozisyonda müdehale yok zaten var diye birşey söylemedim

• quote:

quote:

Müdahale dışarıda orası %100 ama Burak'ın vücudu içeride. Selçuk Dereli kafa karıştırdı şimdi. Bence de penaltı değil ama içime kurt düştü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar konu açtım ama herhalde kimsenin vereceği cevap yok kimse bir şey yazmadı. Müdahale yok diyenler pozisyonu izlesin ESCUDE YERE NEDEN DÜŞÜYOR? Bana bunu açıklar mısın Revival ya da diğer saygı değer arkadaşlarım?
  • quote:

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Pozisyon çok net faul ama müdahale bence dışarıda. O değil de şu fotolardan sonra dün geceden beri Burak'ı her türlü ahlaksızlıkla suçlayanlar nereye kayboldu birdenbire?

• quote:

Müdehale ayak diyorsun (müdehale yok) o zaman o anda ayağın nerede olduğuna bakarsın. Bu da dışarıda olduğunu gösterir.

Hala müdahale yok diyen var yahu, yoksa beşiktaşlı oyuncu neye takılıp düşüyor, darbeyi göremiyor musunuz hakkatten

http://s1.directupload.net/images/120826/5okphipx.swf
  • quote:

Orijinalden alıntı: Barbar

quote:

quote:

Müdahale dışarıda orası %100 ama Burak'ın vücudu içeride. Selçuk Dereli kafa karıştırdı şimdi. Bence de penaltı değil ama içime kurt düştü.

İyi de Barbar faul pozisyonunda faulun yapıldığını noktaya bakılır. Vücudun konumuna göre faul verilmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: Barbar

Mesela oyuncunun tüm vücudu içeride olup, dışarıda kalan kolundan çekilse, pozisyon dışarıda mı olacak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: High Dragon

Arkadaşlar konu açtım ama herhalde kimsenin vereceği cevap yok kimse bir şey yazmadı. Müdahale yok diyenler pozisyonu izlesin ESCUDE YERE NEDEN DÜŞÜYOR? Bana bunu açıklar mısın Revival ya da diğer saygı değer arkadaşlarım?

Alıntıları Göster
    Müdahale olduğu kesin. İsterse parmağının ucuyla dokunsun, koşu yapan adama dokunamazsın bu kadar basit, zerre müdahale olsa bırakır kendini yere. Uzatmaya gerek yok. Ha pozisyon içeride mi dışarıda mı o tartışılır, ama pozisyonda faul var mı yok mu tartışmaya gerek yok, çünkü var.

• quote:

Orijinalden alıntı: mur@t_fb

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    o Burak deilde selçuk olsaydı kimse kalkıp ta kendini yere attı demezdi adı çıkmış 9 a :)
  • quote:

Bu pozisyonda Escude’nin sol ayağıyla Burak’ın sol ayağına bir müdahalesi var.
    Pozisyon faul. Ancak asıl tartışılması gereken pozisyonun içeride olup olmadığı.
    Temas olduğunda Burak‘ın vücudu ceza alanı çizgisi üzerinde ancak temasa maruz kalan ayağı çizginin dışındaydı.
    Ancak oyuncunun bedeni çizginin üzerinde ve çizgi de ceza alanı sayıldığı için penaltı kararı doğruydu.

basketbol mu oynuyorsun arkadasım

dışarıda oldu ama oyuncu içeriye düştüğü için pozisyon penaltı demek ayıptır

( bana göre müdahale de yok )
  • quote:

İzlerken ne görüyorsun ? Benim ve herkesin gördüğü müdehale olmaması. Escude'nin düşmesi de müdehaleden kaçınarak denge kaybı yaşayıp düşmesi. Dikkatli izlersen vücudun yoğunluğu artık ön tarafa doğdu gidiyor

Ayağına vurduğu anda tökezlediğini görmemek için kör olmak lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: High Dragon

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster

Ayrıca fotoda çok güzel yakalanan birkaç nokta da var; örneğin Burak'ın gözleri yanındaki ve arkasındaki defans oyuncularında değil de tamamen topta, açık bir şekilde oynama niyeti var. Halbuki arkasındaki Beşiktaş'lı defans oyuncusu Burak'ı yakalaması gerekirken ellerini havaya kaldırmış, ben hiçbirşey yapmadım havalarında.

• bence vucuda bakilmaz mudahale yapilan noktaya bakilir. iyi o zaman adam ceza alani disinda faul yapsin kendini ucarak ceza alanina atsin penalti olsun. kesin faul ama kesinlikle penalti degil. burak a yapilan haksizliga uzuluyorum ben. hakem penalti verdiyse adam ne yapsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.