Şimdi Ara

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ # 2014 GİRİŞLİLER (36 KİŞİ OLDUK ) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
344
Cevap
13
Favori
10.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 36Boys

Ha gençler bu arada öncelikle aradığınızı bulamayacağınızı şimdiden belirteyim sonra çok büyük beklentiler içinde olmayın. İlk senenizde yurtta kalmanızı tavsiye ederim Üni. içinde Aladdin Yurdu var KYK'nın oraya kapak atabilirseniz ne ala. Atatürk Yurdu da iyidir ama biraz tuzludur o da kampüsün içindedir. Okulun merkeze yani zafere uzaklığı tramvayla 50dk dolmuşla da hemen hemen aynı süredir ama Bosna mahallesi size gayet yeterli olacaktır. Otogarla yakın sayılır ama tren garı baya uzaktır. Gidebileceğiniz iki tane büyük avm var biri Kent Plaza diğeri Kule Site bi de Bosna Mahallesinde Oval çarşı var. Eğlence mekanı olarak Rixos'ta Inferno ve Xside pub var. Sporla ilgilenenler için stad tarafında İkonyum Sportif Yaşam Merkezi var içinde Body-fitness salonu, olimpik havuz, sauna ve buhar odası bulunuyor ve öğrenciye çok makul indirimleri vardır. Aslında uni.ye ait ama işletmesi özel. Ha bi de kampüsün içinde ücretsiz tramvay ulaşımı var çoğu fakülteye tramvayla gidebiliyorsunuz. Daha aklınıza takılan sorular varsa cevaplayabilirim.

Bolum nedir hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hyperia47 -- 24 Temmuz 2014; 5:33:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hyperia47 kullanıcısına yanıt
    Rus dili ve edebiyatı 2012 girişliyim.
  • hukuk iö
  • Hocam ben geçen sene kazandım sana şöyleyeyim herkes kendi göre yaşıyor . Sosyallik eğer büyük şehirden geliyorsan sıfır . Bahar şenliğine zara gelecekti sen düşün durumu :S . Ev yurt olayı tamamen sana kalmış . Kiralar kampüse yakın olan yerlerde pahalı . Uzaklaştıkça ucuzluyor . Stüdyo tipte eşyalı evler 500-600 civarıydı en son .Bilgi isteyen olursa yardımcı olurum .

36Boys nickli arkadaş zaten çoğu şeyi yazmış .
  • quote:

Orijinalden alıntı: ouzqan

Hocam ben geçen sene kazandım sana şöyleyeyim herkes kendi göre yaşıyor . Sosyallik eğer büyük şehirden geliyorsan sıfır . Bahar şenliğine zara gelecekti sen düşün durumu :S . Ev yurt olayı tamamen sana kalmış . Kiralar kampüse yakın olan yerlerde pahalı . Uzaklaştıkça ucuzluyor . Stüdyo tipte eşyalı evler 500-600 civarıydı en son .Bilgi isteyen olursa yardımcı olurum .

Antalya'dan geliyorum hocam.
    Birşey soracağım Bosna üniversitenin ikamet ettiği ilçenin ismi mi?
    Sitede adresinde Aleaddin Keykubat yerleşkesi diyorda.Kafam karıştı.Hiç bilmiyorum Konya'yı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Systematichaoss

quote:

Orijinalden alıntı: ouzqan

Hocam ben geçen sene kazandım sana şöyleyeyim herkes kendi göre yaşıyor . Sosyallik eğer büyük şehirden geliyorsan sıfır . Bahar şenliğine zara gelecekti sen düşün durumu :S . Ev yurt olayı tamamen sana kalmış . Kiralar kampüse yakın olan yerlerde pahalı . Uzaklaştıkça ucuzluyor . Stüdyo tipte eşyalı evler 500-600 civarıydı en son .Bilgi isteyen olursa yardımcı olurum .

Antalya'dan geliyorum hocam.
    Birşey soracağım Bosna üniversitenin ikamet ettiği ilçenin ismi mi?
    Sitede adresinde Aleaddin Keykubat yerleşkesi diyorda.Kafam karıştı.Hiç bilmiyorum Konya'yı

Bosna-Hersek mahalle adı. İlçenin adı Selçuk.

• Hayırlı olsun beyler hoşgelmişseniz yeni başlayacaklar göz atsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: 36Boys

Ha gençler bu arada öncelikle aradığınızı bulamayacağınızı şimdiden belirteyim sonra çok büyük beklentiler içinde olmayın. İlk senenizde yurtta kalmanızı tavsiye ederim Üni. içinde Aladdin Yurdu var KYK'nın oraya kapak atabilirseniz ne ala. Atatürk Yurdu da iyidir ama biraz tuzludur o da kampüsün içindedir. Okulun merkeze yani zafere uzaklığı tramvayla 50dk dolmuşla da hemen hemen aynı süredir ama Bosna mahallesi size gayet yeterli olacaktır. Otogarla yakın sayılır ama tren garı baya uzaktır. Gidebileceğiniz iki tane büyük avm var biri Kent Plaza diğeri Kule Site bi de Bosna Mahallesinde Oval çarşı var. Eğlence mekanı olarak Rixos'ta Inferno ve Xside pub var. Sporla ilgilenenler için stad tarafında İkonyum Sportif Yaşam Merkezi var içinde Body-fitness salonu, olimpik havuz, sauna ve buhar odası bulunuyor ve öğrenciye çok makul indirimleri vardır. Aslında uni.ye ait ama işletmesi özel. Ha bi de kampüsün içinde ücretsiz tramvay ulaşımı var çoğu fakülteye tramvayla gidebiliyorsunuz. Daha aklınıza takılan sorular varsa cevaplayabilirim.

Öncelikle teşekkürler hocam verdigin bilgiler için, bence üniversite kişiden kişiye degişir hain kimin ne isteyecegine bağlı diyelim.

• Whatsapp grup işi ne oldu beyler

• alıntı ismimi göremedim harita 2. öğretim
  • quote:

Orijinalden alıntı: eyuphandalkun

alıntı ismimi göremedim harita 2. öğretim

ekledim kardeşim.
    iletişim fakültesi yokmu yaa
  • Selçuk tıııp
  • Selçuk teknoloji fakültesi bilgisayar mühendisliği (İÖ) bu arada Konya'da oturuyorum sorularınızı sorabilirsiniz.

• Selçuk Üniversitesi Makina Mühendisliği 2. Sınıftayım Sormak istediğiniz bişey olursa cevaplamaya çalışırım
  • Konyahmet kullanıcısına yanıt
    Hocam bu hazırlığı geçmek zor mu acaba? Benim pek temelinde yok. Napacam hiç bilmiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: gel pc pc

Hocam bu hazırlığı geçmek zor mu acaba? Benim pek temelinde yok. Napacam hiç bilmiyorum

şimdi eylül ayında hazırlıktan muaf olmak için bir sınav yapılıyor, eğer hiç temeliniz yoksa açık söliyim geçmesi biraz zor. Geçenler varmı var tabi ama biraz bilmek gerekiyor.
    *Diyelim eylül ayındaki sıvadan 60 puan veya üstü alıp geçemediniz, hazırlık sınıfı okuyucaksınız, hazırlıkta tamamen temelden başlıyorlar ismin ne nerelisin filan yani. Hazırlık sınıfı sabah 8:30 da başlıyo, yanlış hatırlamıyorsam 1 gibi bitiyor. Devam zorunlu. Eğer ben günlük 1 saat çalışırım diyosan hazırlığı rahat geçersin. Ama genelde şöyle birşey oluyor. Başlangıç konuları kolay ya herkes yapıyor, ilk quizden 80-90 alıyosun insan bi rahatlıyor, dersi çok önemsemiyor. Ama daha sonra bir bakmışsın sen bu rahat tavır içindeyken konular ilerliyo, konular ilerleyincede yakalamak zor oluyor. Ve benim düştüğüm duruma düşüp kalıyorsun. Kalınca ne oluyo onuda açıklıyım, hani eylül ayında bi sınava girmiştiniz ya sınıfta kalanlar o sınava birdaha giriyo, eğer makina mühendisliği okuyan biriyseniz 2. kez eylül ayında girdiğiniz sınavdan 60 ve üstü not alamazsanız bir sene daha hazırlık okuyorsunuz. Eğer makina mühendisliği dışı bir bölümde okuyorsanız o sınavdan kalsanızda seneye bölümünüze başlıyorsunuz. Ama okuldan mezun olana kadar eylül ayında yapılan sınavlardan birinde sınavdan 60 ve üstü puan almanız gerek.
    *Hazırlık hakkında soru sorun bir kaç kişi daha vardı galiba o yüzden hazırlık hakkında genel bilgilere bi değiniyim dedim.
    *Bu dersler hakkında söylediklerim ingilizcesi kötü olanlar için geçerli, eğer ingilizceniz iyise ya eylül ayında yapılan sınavı geçip direk kazandığınız bölümden başlarsınız, veya sınavı geçemesenizde hazırlık sınıfını yata yata geçersiniz.

Başka bi sorun varsa sor cevaplamaya çalışırım, bizim girdiğimiz yılda soru sorcak pek kişi yoktu o yüzden ikilemlere düştüğümüz, sıkıntı çektiğimiz zamanlar oldu, sizler sıkıntı çekmeyim :)

çok sağolun hocam başka sorum olursa rahatsız ederim
    Pre-ıntermediate benim ingilizce seviyesi geçemez miyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dark_23

Pre-ıntermediate benim ingilizce seviyesi geçemez miyim?

valla ingilizceden hiç birşey anlamadığım için iyimi kötümü bilemicem ama ben sana geçen yıl bölümün paylaştığı örnek sınav sorularını veriyim, herkes içinde şunu söliyim, eğer sınavı geçemezseniz hiç takmayın okuyun bir sene hazırlık. Eğer hazırlık okumadan direk bölüme geçerseniz kimseyi tanımıyosunuz, ama sınıfın %80-90 hazırlık okuyup geldiği için onlar kan kardeş muhabbet ederken hazırlık okumadan gelenler genelde ilk zamanlar bi köşede sus pus oturuyorlar :)

http://www.makina.selcuk.edu.tr/duyurular/Ingilizce_Hazirlik_Muafiyet_Sinavi_10_Eylulde/240

bu link geçen sene paylaşılan link yani sınav tarihi bu sene farklı olabilir!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Konyahmet -- 24 Temmuz 2014; 18:06:34 >

bakayım bi sorulara teşekkür ederim
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.