Semerkant'ta geçen veya içinde Semerkant geçen bildiğiniz film var mı? Tarihi filan olması önemli değil.
Yıllarca aradığım ve uzun aradan sonra bulduğum bir film var. Nacer Khemir'in, büyük alim İbn Hazm'ın "Güvercin Gerdanlığı" adlı kitabından uyarladığı "Güvercinin Kaybolan Kolyesi" adlı filmi var. Bulmak zordur ama biraz araştırırsan rapidden indirebilirsin. Semerkand Prensesi'ni arayan aşk adamı Hasan'ın mistik hikayesi. Enfes bir filmdir ayrıca. Türkçe altyazı hazırlayıp divxplanet'e bile koydum, edinebilirsin:) Ayrıca Semerkand Prensesi'nin ağıtı olağanüstüdür..
Çok teşekkür ederim
Rica ederim hocam. Yönetmenin diğer filmlerini de bulabilirsin, hepsi güzeldir. Bab Aziz, Wanderers(Çöl İşaretçileri) gibi.
Filmler biraz eski; fakat dediğiniz yerlerden buldum konusunu okudum gerçekten hoşuma gitti, tekrar teşekkürler.
Evet hocam eskidir lakin çok değerli yapımlardır. Umarım hoşunuza gider. İzledikten sonra yorumlarınızı almak isterim.
amin maalouf - semerkant
belki bu kitabı bilmeyenler daha doğrusu bu kitaba rast gelmeyenler vardır içimizde.
semerkantı ve ömer hayyam'ı mükemmel anlatır. ilginizi çekebilir belki...
O kitabı okuyorum zaten o yüzden içinde semerkantı geçiren bir film arıyordum.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme