Şimdi Ara

Seneye Kalmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese iyi günler dilerim.Burada bir kaç şeyler anlatacağım belki sizde de aynı sorun vardır.

Bu 2015 ygsye girene kadar herşey güzeldi aslında en azından ailemle.Ocağa kadar zamanın nasıl geçtiğini anlamadım dershaneler de sadece özel derse gittiğim dersleri yapıyordum onu da fazla iyi değil.Önümde bir yığın konular vardı ve sınava 2ay kalmıştı.Ne yapcağımı bilmyordum ve kendi çapımda bir sistem belirleyek savrukça çalıştım. O zaman kendimi avutacak kadar çalıştığımı düşünüyordum ve tabi bu zamana kadar derslerden sıkıldım sistemden sıkıldım diyip bilgisayara oturup oyun oynuyordum ee babam geliyordu "oglum yapma etme diyordu" bende "ya baba her gün sınav dershane okul sıkılıyorum" diyordum. keşke döve döve kaldırsaydı o taviz verdi bende daha da bozuldum.Öyle böyle laf etmeden ygsye girdim ( hala oyun oynuyorum ) ygs açıklanana kadar da oynamıştım. Ve o kara gün geldi açıklandı yani bu kadar kötü beklemiyordum.Sonuç 170bin şimdi dershanedekilerle karşılaştırıyorum aşağısında töder,aydın,okan sınavlarında matematikten 25net aşağısına düşmeyen insandım.Fakat sınav anında herkesin dediği ygs de yapabildiğince çok soru yapmaya çalış.soru başına 1dakika robot muamelesi görüyoruz resmen.O sınnav anı 1soruya kafaya bir taktım 15dk gitti sonra braz tutuştum ve çok soru işaretlemek uğruna netlerimi düşürdüm.Çok yanlışım vardı.O sınav sonucundan sonra ben resmen o an seneye kaldım dedim.(Keşke demeyeydim ve çalışaydım). Çalışmadım lysye kadar oyun oynadım spora gittim mal gibi boşa harcadım vakitimi.Her neyse lys de geldi ona da girdim.Tabiki bişi beklemiyordum bi umut attıklarım doğru olur diyordum.Hiç çalışmadan 6bin mi ne çektim. Güya kendimi avutuyordum arkadaşlara sordum 120binlerden 21bine 56bine çeken arkadaşlarım vardı. O anlardan sonra iyice boşladım kendimi öyle yaşamak için yaşıyordum bunaldım herşeyden.Bunun üzerine babamın demediği laf kalmadı ikidebir sonuçu gösterip aşağıladı "şimdi sana nasıl güveneyim" diyordu.seneye kalıcaksın nerden biliyim böyle olmuyacağını aynı şeyleri tekrar yaşamayalım bu sene git diyordu fakat ben kafama çoktan koymuştum hedefimi. Hedef yüksek tabiki ama bunun geçen sene ki gibi çalışmayla olmayacağını bilyordum ve şimdiden bazı şeylerden vazgeçmeye başlıyorum.

Burda değineceğim konu aileniz ailemiz.Yani onlara asla inandıramıyorum seneeye kalıcam yapıcam diyorum bana diyor ki " odaya geçiyorsun ama ders çalışıyormusun bilmiyorum neyse" diyip laf sokuyor ve olan şevkimi kırıyor.Yaşım 18 bu yaşta yiyeceğim bir tokat bile benim hayatımı çok değiştirir kaldıramam bu yaştan sonra ve bunu yapmadı ama yapıcaktı çok sinirleniyordu ama sabırlıydı. Konuşurken bende tam bişi dicem bi aşağlamaya başlıyor tüm lafı ağzıma tıkıyor konuşamıyorum sonra da "seneye kaldın hanı konussana susuyorsun " diyor. Yani destek olması gerekirken önce aşağıladı hep benimde yapım gereği benden hiç kimse bunu beklemezken herkesi şaşırtmak ve afedersiniz g*t etmekti.Bu hayat felsefem resmen her yerde yapıyorum ve yaşıyorum bunu.
    Moral ve psikoloji olarak kötüyüm aslında ama bi yerden başlamak lazım.Çok sıkılacağımı düşünüyorum ama sisteme oturup onu bozmamam lazım şimdiden başladım.Bilgisayardan oyunlarımdan gece geç yatmalardan vazgeçiyorum.Odamı topladım şuan çarşıda işim var diyerek kütüphaneye gidiyorum orda çalışıyorum. hani desinler "bu hiç bişi yapmadı ama nasıl kazandı" desinler. ben orda ne çileler çekicem ama size çok basit br şey gibi anlatıcam. Bana da böyle anlattılar ygs zamanı bende öyle yaptım ve sazan gibi inandım sonuç hüsran.Belki bu durumda olan arkadaşlarımız vardır aynı durumu bende yaşıyorum.Bir de okuyan arkadaşlar için benim veya ailemin hatasını söylebilirsiniz ya da öneri yapabilirsiniz bunu tartışabiliriz.
    Bir de seneye seni istanbula abinin yanına göndereyim diyor bunu da düşünüyorum bu konuda fikirlenizi alabilirmiyim başka yerde çalışmak?

Herkese iyi forumlaaaar...

• Okumaya üşendim
  • Biraz uzun evet ama böyle seneye kaldım diyen insanların(ben gibi okumaktan zevk alıyorum ve kendi durumumda bir kaç insan gördüm).Onlar görünce yorum atcaklarını düşünüyorum
  • Valla ben :D Ben mi yazdim acaba diyip okudum bastan sona hahah ama evet durum bende de ayni bi iyi hi kotu davrajiyilar, akrabalarda gir bu sene cekilmez diyolar, ama istedigim bolumler ozellerde kaldi maalesef ve dolgun ucretli, 1 2 tane biyomedikal ve uluslararasi iliskiler gibi meslekler kafama yatiyo ama kararsizim bende. Bu arada 159 binim bende. Ama su da var gercekten seneye neler olucagi hic belli degil iyi dusunmek lazim
  • pacman18 P kullanıcısına yanıt
    yani zorlasam bende %50burslu yerler tutuyor ama yapımda yok parayla okumak yani izin veremem 60 70 milyar onun yerine 1sene dişim sıkar o parayla da araba alırım yani . Aynen o konuda düşünmek lazım da sanmıyorum bi anda değştirceklerini herkes tepki gösterir bu neden geçen senede belli değil diye. Dershane olayı perşembe günü açıklanıcak onu bekliyorum.Ben kendime güveniyorum çalışma konusun da o yüzden kalmayı planlıyorum sende kendine güveniyorsan denemelisin bence parayla okumak sıkıntı ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: pacman18

Valla ben :D Ben mi yazdim acaba diyip okudum bastan sona hahah ama evet durum bende de ayni bi iyi hi kotu davrajiyilar, akrabalarda gir bu sene cekilmez diyolar, ama istedigim bolumler ozellerde kaldi maalesef ve dolgun ucretli, 1 2 tane biyomedikal ve uluslararasi iliskiler gibi meslekler kafama yatiyo ama kararsizim bende. Bu arada 159 binim bende. Ama su da var gercekten seneye neler olucagi hic belli degil iyi dusunmek lazim

aynı sistem devam edecek sözeller genel kültür sorulacak matematikler değişik soru tipleri gelecek kısacası çok çalışmak gerekiyor
  • Aynı durum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2. Kez mezuna kalmak
    3 yıl önce açıldı
    7. mezuna kalmak?
    geçen yıl açıldı
    1 sene de mezuna kalınır
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu yil calismamak beni vicdanen bozuyor, o yuzden 2016 icin adam gibi calisiyim bizimkiler de su guvensizligini kaybetson istiyorum ama.. Ben de bugun dershaneyle konusucam bakalim onlar ne dicek. Burdan bilgilendiririm konusmak bitince
  • bu mesajlarimiZ burada kalsin seneye ygs zamani tekrar buraya sonucalrimizi yazariz o zaman belli olur hersey .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam 6 bine girmiş buna rağmen babasıyla tartışıyormuş ne aileler var cidden ya
  • 6 bine girmemiş 6 bin çekmiş 170--->164bin
  • biraz yanlış anlamışsin keşke 6binde olsak yani. neyse hayirlisiyla oyunları bıraktım başladım hafiften :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.