Şimdi Ara

Sennheiser ie8 i nasıl bilirsiniz ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
183
Cevap
1
Favori
15.871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Master-Fİ -- 25 Ocak 2011; 21:54:37 >
  • Evet bu uf30u birşeylerle kıyaslayabilir misin? KSC75, PX100, portapro gibi?
  • @ batman 19

tizleri acımasızca eleştirdiğim doğrudur ,.
    2 sebepten dolayı bu tutumum: 1.eğer tizler hayal kırıklığı yaratmasaydı ie 8 'mükemmel iem' sıfatını hak edicekti. ikincisi ise fiyatının daha yüksek olmasına rağmen tiz kalitesi olarak q-jays ve pfe nin gerisinde kalıyor.

@ muttFTS

kossportapro ve i grao sahibiyim şu anda px100ü ise kullanma şansı buldum daha once..

uf-30 un sesi portaprodan daha açık ve atak.. bass konusunda ise eride kalmıyor kesinlikle

igrado ile karsılastırmak gerekirse sesn biraz daha sıcak olduğunu söyleyebilirim ,detaylarda daha iyi olmasına rağmen ve daha ''yormayan '' dinlendiricibir sesi var.
    özellikle bass ve mid basslarda da farkedilir şekilde daha iyi igrado'dan. ( zaten fiyatı da daha yüksek. ille karşılaştırmak gerekirse sr60 la hata belki de sr80le karşılaştırmak gerekli)

bu arada rahatlık konusunda portapro kadar iyi..
    bi de çok şeker tabi..
    Hani bakan dönüp bi daha bakıo demek yalan olmaz..
    son olarak taşıma çantası da acayip işlevsel..

• tr den bulma sansı düsük oldugu icin ve internetten alısverise sıcak bakmadıgım icin bu kulaklıgı zaten pekte gündemimde olmadıgı icin simdilik geri planda bırakıyorum...cok sık ve kaliteli bir kulaklık oldugundan süphem yok...
    sennheiser ie8 hakkındaki yorumların beni biraz bu kulaklıktan sogutsada,senin bu kulaklık hakkındaki beklentilerini yüksek tutup daha sonradan hayal kırıklıgına ugramıs olma ihtimalinin yüksek olması nedeniyle ie 8 e yogunlasmayı daha dogru buluyorum...tavsiyelerin icin cok tesekkür ederim Woo2y kardesim...birkac gün daha bekleyip ve arastırma yapıp metandan ön siparis verecegim...senin pek memnun olmadıgın bu kulaklıgı satma ihtimalin varsa da haberim olsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Master-Fİ -- 22 Eylül 2009; 21:31:09 >
  • kardesim birde imzanda akg k701 görüyorum...benim performansını cok merak ettigim bir kulaklık...mediamarkte sırf denemek icin gitmistim ama ellerinde yoktu deneyemedim...biraz performansından bahsedermisin kıyaslama yaparak...aslına bakarsan ilerleyen zamanlarda birde saglam kafa üstü düsünüyorum ve k701 liste bası su anda...amfi olmadan sürülecek bir kulaklıkmıdır özellikle derin sahnesiyle öne cıkan bir kulaklık oldugunu duymustum...sen kücük birkıyaslama yaparsan cok mutlu olurum...aslına bakarsan foruma bir inceleme yaparsanda bircok arkadasımız bu durumdan memnun olacaktır.. herkes cx 300 ep630 ve k324p ile alakalı seyler okumaktan cok sıkılmıstır bence...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Master-Fİ -- 22 Eylül 2009; 21:35:11 >
  • @batman19, K701'i amfisiz sürmek imkansız (gerçek anlamda kullanmak maksatlı olarak) Eğer belirli bir seviyede amfisiz sürülecek kafaüstü arıyorsan ben ATH-AD900 kullanıyorum tavsiye ederim. Aslında düşünülünce ie8'e o kadar para vermek yerine iyi bir kafaüstü almak çok iyi bir karar olur. Ki benzer performansları daha ucuz alternatiflerlede yakalayabilirsin iem olarak. Şayet dışarıda kulaklıkla müzik dinleme süren fazla değilse bence kafaüstüne yönel.
  • K701 iyi güzel bir kulaklıktır fakat amfisiz sürülecek bir kulaklık değildir. Hatta taşınabilir amfi ile beslenmesi bile zordur. Masaüstü amfi ve ciddi bir kaynak gerektirir. Ses yüksekliğine problemsiz olarak ulaşılabilir ama potansiyeli için çok iyi altyapı ister. Düşük empedansta olmasına rağmen bu seviyedeki kulaklıklar arasında deyim yerindeyse en zor doyan kulaklıktır.

Mediamarktta denesen de, çok daha alt model kulaklıklar daha iyi diyebilirsin bu besleme meselesinden dolayı..
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Master-Fİ -- 25 Ocak 2011; 21:55:20 >
  • Dediğim gibi kulaklıktan her türlü ses gelir. Ama kalite ve çok fazla verim alamaz, potansiyelini kullanamazsın. Onun yerine daha ucuz bir kulaklık alsan daha uygun olur yani öyle bir durumda.

Bu receiver tipli cihazların kulaklık girişlerini ben yakın zamanda çok araştırdım, sadece birkaç marka vintage modelleri tavsiye ediyorlar. Gerisi sadece geçici süre için belki kullanılabilir ses yeterli gelmiyor olursa şeklinde yorumlar var yurtdışı sitelerde..
  • minareyi calacaksan kılıfınıda yapacaksın diyorsun yani...anlıyorum...tesekkürler
  • muttFTS ve trooper çok güzel açıklamışlar zaten .

Şu anda giriş seviyesi bir amfi olan practical devices xm4 ile kullanıyorum akg 701'i . Kısaca 701in hakkını verecek dac'ım da yok, amfim de şu anda..Zaten 701i de gelecekteki set upın ilk parçası olarak aldım ...

ha şu anda tatmin etmiyor mu beni?

fazlasıyla ediyor, sahne derinliği inanılmaz detayı ve ses rengi çok çok iyi...

hiç bir iem'le karşılaştırılacak bir deneyim değil...

bir inceleme yazma gereği duymuyorum çünkü ne doğru dürüst bir sistemim var şu anda ne de akgyi diğer yüksek kalite kulaklıklarla kıyaslama şansım..

zamanı gelince o da olur..
  • Zaten bu şekilde kulaklıklar için Türkiye şartlarında woo2y'nin yaptığı gibi yapmak mecburi. Yani bizim ülkemizde hem K701 hem de iyi bir dac ve amp almak istesek çuvalla para dökmemiz gerekiyor.

En güzeli woo2y'nin de yaptığı gibi, ki bunu ben de trooper da, kafaüstü kullananların neredeyse hepsi yapmıştır. Önce kulaklığı aldık, sonra ona yeten bir amfi ve/veya dac aldık..

Yani minareyi şimdi çalıp, eve götürdüğünde de kılıfı hazırlayabilirisin pek mühim değil. Ama o zamana kadar K414p'ye göre bile çok şeyler bekleme. (Direk bilgisayardan veya Cowon'dan besleyeceğini düşünerek söylüyorum)
  • önce kulaklık sonra altyapı
    bende rs1 in potansiyelini verecek bir altyapı kuramadım ama yavaş yavaş herşey toparlanır hele ilgin de varsa.

@woo2y,
    sanıyorum ilk aldığın zamanki gibi sevmiyorsun ie8 i. Tizlerin daha geride olduğundan bahsetmişsin. Acaba genel ses karakterini yüzünden hoşuna gitmedi yoksa mesela zil sesleri gibi tiz enstrümanların çıkardığı sesleri mi beğenmiyorsun?

Şu yüzden soruyorum herkes güçlü midlerini övüyor ama eğer orta-yüksek frekans aralığı güçlü değilse midleri söylendiği kadar güçlü değil demek ki.
  • bu arada bana kalırsa pfe de iyi bir altyapıya ihtiyaç duyuyor. amfiyle dinlemeye alıştıktan sonra doğrudan fuze ile sürdüğümde sesin daha çok karıştığını ve bir yapaylık olduğunu hissediyorum. bu açıdan ilk görüşümün tersine pfe amfiye oldukça güzel tepki veren bir kulaklık.
  • @ witness

şöyle açıklasam olur sanırım,
    ie 8 çok iyi bir iem fakat her müzik için değil bence...
    şu anda bass ayarını minimumda kullanıyorum yinede baslar yeterli ve vuruş uzunluğu (extension?) tam kıvamında...
    midler de son derece kaliteli ve detay zengini ve yumuşak-sıcak.. tizlerde ise crisp (çıtır?) eksikliği var... tizler parlaklıktan uzak ve törpülenmiş diycem..

ve türkçe ses tanımlama sözlüğü arayışına başlıycam...
    umarım az çok anlatabilmişimdir =)
  • quote:

Orijinalden alıntı: woo2y

@ witness

şöyle açıklasam olur sanırım,
    ie 8 çok iyi bir iem fakat her müzik için değil bence...
    şu anda bass ayarını minimumda kullanıyorum yinede baslar yeterli ve vuruş uzunluğu (extension?) tam kıvamında...
    midler de son derece kaliteli ve detay zengini ve yumuşak-sıcak.. tizlerde ise crisp (çıtır?) eksikliği var... tizler parlaklıktan uzak ve törpülenmiş diycem..

ve türkçe ses tanımlama sözlüğü arayışına başlıycam...
    umarım az çok anlatabilmişimdir =)

Üstad cx500'den IE 8'e geçmeğe değermi sence? CX500 harika bir kulaklık ancak bazen çok mikrofonik olabiliyor....
  • @İtfayeci
    Benim IE8 dinleme şansım olmadı ama yorum ve incelemelerden bildiğim kadarıyla IE8 kat be kat daha iyi bir kulaklık. Ancak bütçeyi o kadar zorlamadan alabileceğiniz Monster Turbine gibi bir alternatif de var(ses rengi benzerliği açısından).
  • quote:

Orijinalden alıntı: Figure

@İtfayeci
    Benim IE8 dinleme şansım olmadı ama yorum ve incelemelerden bildiğim kadarıyla IE8 kat be kat daha iyi bir kulaklık. Ancak bütçeyi o kadar zorlamadan alabileceğiniz Monster Turbine gibi bir alternatif de var(ses rengi benzerliği açısından).

Teşekkürler üstad, finansmanı başka bir departmana kaydırdım, cx500 idareetsin daha.....
  • Yukardaki bi arkadaşın dediği gibi ... adım adım basamakları çıkmaktansa en iyi kulaklığı almak istiyorum ben de... ve alınacaklar listemde IE 8 ve Sony X-1050 mp3 çalar var... şuan IE 4 ve Sony NW-E505 kullanıyorum... ses kalitesi bi hastalık arkadaşlar onu bunu şunu dene vs.. aylar gidiyo ve aradığını bulmak bazen sorun oluyo... bazen direkt olarak en iyiye yönelmek gerek tabi bunun için de iyi bi maddiyat oılması lazım ..
  • Çok iyi Biliriz
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.