Şimdi Ara

Sennheiser ie8 i nasıl bilirsiniz ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
183
Cevap
1
Favori
15.871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Master-Fİ -- 25 Ocak 2011; 21:57:56 >
  • HD595'i de amfisiz süremezsin. HD serisi 555 ve üstünde amfi isteyebilir. Hele ki 580 ve üstü kesinlikle ister, hatta masaüstü olursa daha iyi olur. Aklında bulunsun.

Gradolar ise bence 125 ve üstünde amfi gerektirir. 325 ve üstünde masaüstü gerektirir diye düşünüyorum. 325 hakkında da yorumları oku ve hatta şansın varsa dinle çünkü o kadar parlak ki çoğu kişi uzun süre dinleyemez. Yurtdışında birçok kişi ise lambalı amfi alıp sesi yumuşatıyor.

Kafaüstü doğru dürüst birşey düşünüyorsanız, amfisiz bir şekilde verim alamazsınız birçoğunda..
  • Şimdi 325 gerçekten çok parlak. Yani Gradoların hepsinden daha parlak. Ben uyarayım da..

Gradolar rahatlık konusunda gerçekten kötü. Ben bowl veya flat ile denedim, HD414 ile denemedim fakat her ikisinde de 15 dakikadan sonra kafamdan çıkardığımda "oh" dediğimi çok iyi hatırlıyorum. HD414 ile de bir nebze giderilebilir ama Sennheiser veya Beyerdynamic gibi bir rahatlığa sahip olacağını düşünmüyorum. Padler konusunda ise herkesin görüşü farklı ama şu an birçok kişi bowl pad'lere tape mod diye birşey uygulayıp kullanıyor. Ben grado kullanmadığımdan bu konuda tam net bir cevap veremeyeceğim.

Amfi konusunda ise, ikisini birlikte almak zorunda değilsin. Kulaklığı al, iyi kötü dinle, ki zaten bu bile sana yükseltme gibi gelecek, daha sonra maddi durumun elverdiğinde amfi kısmını da tamamlarsın. Ki ben de dahil neredeyse herkes bu şekilde yükseltiyor. (Türkiye şartlarında)

quote:

Orijinalden alıntı: stopthetrial

ben dinlerim o 325'i.parlaklık'ta sınır tanımam.ama MuttFTS. arkadaşım bu anfi işinede iyicene girersem parasız kalacağım sonunda öğrenci halimle.ama sevdiğimiz şeyler içinde fedakarlık gerekir değil mi?

size son bir sorum daha olacak.bu grado'lara bukadar yakınlaşma sebebim bana olan uygunlukları.ama pek çok kişide rahatsız bir yapısı olduğunu söylüyor.yinede sr serisi'nin rahatsızlığı hd414 pedleri ile ortadan kalkabiliyormuş.siz neler düşünüyorsunuz?hd414 pedleri sr serisi için hala en uygunu mu?gerçi anfi ile sürmem gerektiği için bunları almak için 2010'a girmeyi beklemek zorundayım ama yinede sevdiğim şeyleri bolca araştırıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: stopthetrial

arkadaşlar öncelikli ricam uzun yazılarınızı paragraflara ayırmanız şeklinde olacak.böylece vermek istediklerimizi daha iyi verebilirsiniz.

ben bu hi-fi'ye nasıl girildiğini yada sınırlarının neler olduğunu tam olarak bilmiyorum.(aslında kendisinide tam olarak bilmiyorum.)ama hoparlör sistemleri için 20000 dolar gibi bir rakamın sadece bir lambalı anfi'ye biçilebildiğini biliyorum.yani vücut hissini bir kenara bırakırsak kendi küçük sistemimizi kurmak çok daha karlı bir iş olacaktır bence..

O kadar uçmaya gerek yok ...Ben size DIY haporlör öneririm türkiyede bunu yapan var htta arzuladğınız kabin tasarımını www.adisa.com.tr den driver ve kabin tasarımına göre fiyat değişir ben 1500 euro ya kaliteli bir haporlör yapılacağını önancındayım ama headphone a göre pahalı olacak

• iyi bir hi-fi sistem için çok çok para harcamak gerekiyor. çünkü olay sadece hoparlör ile bitmiyor. amfiden kabloya herşey daha pahalı ve önemli iyi bir altyapı için. ne bileyim akım filtrelerinin bile doğrudan etkilerinden bahsediliyor ki fiyatları 400-500 dolar. bana kalırsa para varsa ve dinlenecek ortam uygunsa hi-fi sistemin tadı başkadır. birkere kulak yapısı itibariyle en doğal sesi kulaklıklar ile almak çok zor.

isim vermem yanlış olur ama sr125 i sattığım izmirli bir hi-fi tutkunu evindeki sistem için 20 bin dolar kadar bir para harcadığını söylüyor.
    okadar paranız olsa sistemi kursanız bu sefer de bırakın alt kattaki komşuyu,mesela öğrenciyseniz ev arkadaşınız rahatsız olacaktır. bu yüzden mustakil bir eve ihtiyacınız var.

bence en temiz ve ucuz kişisel dinleti yolu kulaklık ile yapılır. 1000 dolarlık bir masraf ile 5000 dolarlık sistemi yakalayamayabilirsiniz belki ama yadırganacak farklar duyumsamadan "odyofil" seviyesinde bir sisteminiz olur. hemde kimseyi rahatsız etmeden.

birde artık "yahu 100 dolar verilir mi ona" şeklindeki bakış açısını terketmek gerekiyor. eğer 10000 dolarlık sistem gibi ses veriyorsa kibrit çöpü kadar da olsa paşalar gibi 3000 dolar verilir bir kulaklığa. önemli olan gerçekten aldığınız sesin niteliğiyse tabi.

bu yüzden (tabi yurtdışı fiyatına göre konuşuyorum) sennheiser hd650,akg k701,grado rs1 ve daha birçok seri-marka kulaklık harcanan parayı sonuna kadar hakeden şeylerdir. ömrü iki yıl bile olmayan telefonlara 1000 dolarlar döken bizler için kişisel tutkusu için para harcamak garip gelmemeli.

• http://www.dailymotion.com/video/xvkes_film-about-audiophile-club-of-athen_music
    videonun ortalarından itibaren sistemlerinin fiyatlarını acıklamaya baslıyorlar...cok trajikomik cok eglenceli...

bu arada kesin olarak sennheiser ie8 almaya karar vermis durumdayım...birkac gün icinde siparisimi verecegim...herkese tesekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Master-Fİ -- 4 Ekim 2009; 19:25:28 >
  • bu arada yanlış anlaşılmasın kimseye yönelik yazmadım daha önce birkaç kez denk gelmişti forumda "okadar para verilir mi aptallık" türünden yorumlar vardı o yüzden düşüncelerimi paylaştım.

tabi ekonomi en önemli etken,para yoksa köfte de yok

tabi hertürlü hi-fi sisteminde bence en güzel şey eskimemesi. mesela hd800 çıktı ama hd650 ye birşey olmadı. belki on yıl daha o sesi arayanlar için referans olarak görülecek.

bugün hala gradoların ilk serileri aranan modeller, demek istediğim hızlı tüketilmiyorlar birkez satın aldığınız zaman bozuluncaya kadar keyif veriyor böyle üst seviye modeller.

@batman19,
    ie8 şimdiden hayırlı olsun. memnun kalacağını ümid ediyorum,bana kalırsa da eğer bütçe varsa birkez alabildiğinin en iyisini almak
    sonra sistemi tamamlamak en doğrusu.

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Master-Fİ -- 25 Ocak 2011; 21:58:36 >
  • tesekkür ederim kardesim...kim ne derse desin bu bir zevk bir tutku meselesi...yok o kadar para verilirmi yok su alınırmı vs vs...insan dünyaya 1 kez geliyor...hayat sadece para kazanmaktan ibaret degil...parayı harcamakta ayrı bir kültürdür...birsey alırken sırf ihtiyacın icin alıyorsan ucuz yoldan halletmeye calısırsın kabul...alısveris zevkine hobby ne hitap ediyorsa para harcamanın sınırı olmuyor...adam 10 bin tl ye maket ucak alıyor...kimisi garajında kendi eliyle araba yapıyor yıllarca ugrasıp bütün servetini ona döküyor...kimi sıradan arabasını modifiye ettirmek icin 30-40 bin dolar harcıyor ki arabanın kendisi 15-20 bin dolar etmez...kimisi özel yapım bisikletine 4-5 bin dolar veriyor havada 2 takla fazla atabilmek icin...insanların bazı seyleri anlamama sebebi de bu sanırım...herkes parayı kazanmıs olmak icin kazanıyor...mesela bir kadın bıraksanız mutfagına trilyon harcar som altından musluk yaptırır...gerci o bir kültür degil görgüsüzlük olurdu ayrı konu...
    insanların anlamadıgı sey bu isin bir hobby bir zevk oldugu...

umarım sende en kısa zamanda istedigin sistemi kurarsın stopthetrial kardesim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Master-Fİ -- 4 Ekim 2009; 22:06:39 >

• Arkadaşlar çöçan nickli gökhan arkadaşımızdan ie8'i aldım kendisine burdan teşekkür ederim tekrar kulaklık sıfırdan farksız çok özenli kullanmış eksiksiz gönderdi keyifli bir alışveriş oldu ,

gelelim IE8'e eğer ben kulaklığı daha önce dinleseydim direk alırdım hiç düşünmeden sıfırını, yok böyle birşey bu kadar sahne derinliği ufacık kulaklıktan nasıl cıkıyor hayret ediyor insan aynı kafaüstü kulaklıklar gibi sahnesi inanılmaz , sesdeki ayrıntılar çok iyi daha önce dinlediğim müzikleri apayrı bir tatla yeniden dinliyorum , tizlerden endişem vardı okuduğum bazı yorumlarda ama alakası yok tizler mükemmel netlikte ve cok ayrıntılı çıkıyor , mid sesler ve vokallerde sanki konserde gibi geliyor insana kendimi kaybediyorum dinlerken ... basslar mı ? olamazzz !! yok böyle bir bass kalitesi !! bass sesler nasıl böyle tatlı boğulmadan ve pürüzsüz çıkar .. kulaklık kulağı hiç yormuyor saatlerce dinlemek istiyorum her müziğe uygun çok çeşitli müzikler ile denedim hepsinde mükemmel bir ses kalitesi sunuyor , Trance müziklerde ise yolda yürürken filan kendimden geçiyorum havada yürüyorum sanki imkanı olan varsa mutlaka alsın 1 kere alsın tam alsın bence paranızın son kuruşuna kadar değiyor , player olarakta cowon s9 var mükemmel uyum sağladı Flac arşivimdeki seçkin müzikler ile nirvanaya ulaşıyorum yazamıcam daha fazla en sevdiğim parçalardan bir liste oluşturuyorum şuanda görüşmek üzere

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helsloot -- 28 Ekim 2009; 13:59:27 >

• yazdıklarını bende yazıyor olabilirdim benden erken davrandın...iyi günlerde kullan...
    benimde kafam cok karısık cok karıstırdım kendimi...gidip vermedim siparisi simdi westone 3 e taktım...yada ucuz bir iem ve portatif kafa üstümü alsam diyede arada kaldım...ne yapacagımı sasırmıs durumdayım...
  • beyler ie8'i ters takınca cok daha iyi oturuyor kulağa earhook ilede arkadan asınca kulağa sanki kulağınızı tümüyle kapsayan bir kulaklık takmış gibi bir his veriyor mutlaka böyle deneyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: helsloot

beyler ie8'i ters takınca cok daha iyi oturuyor kulağa earhook ilede arkadan asınca kulağa sanki kulağınızı tümüyle kapsayan bir kulaklık takmış gibi bir his veriyor mutlaka böyle deneyin

Evet zaten sennheiser'ın da tavsiyesi bu şekilde, kulağa dolandırıp o şekil takınca cuk oturuyor. Birde uç seçimi çok önemli, hiç yoksa 1 hafta geçirdim doğru ucu bulana kadar.

Bu arada kulaklıkta bulduğum tek olumsuz nokta İZOLASYON. Evde dinlerken sorun yok ama otobüste falan ciddi ses kaybı oluyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tube Screamer -- 3 Kasım 2009; 12:13:25 >

• dostum izolasyonda aslında bir problem yok mesela sünger uçlar ile çok daha iyi izolasyon sağlayabilirsin
  • IE8'in izolasyonu gerçekten pek iyi değil. Ancak CX300, belki biraz daha fazla izolasyonu vardır..
  • Evet bende bundan evvel cx500 kullanıyordum onda izolasyon olayı daha iyidi...ama ses kalitesi izolasyon problemini önemsetmiyor..
  • valla ben üstten taktığım zaman en iyi izolasyonu sağlıyorum çok iyi oturuyor kulağa
  • Oturuyordur ama içeri ses alıyor bayağı. IE7 de öyle...

Sanırım sen Etymotic veya tam IEM kullanmadın hiç...
  • Kulağa oturuyor orda sıkıntı yok, sıkıntı dış sesi alması...
  • Ben kulağın içine tam giren iemleri sevmiyorum zaten rahatsız ediyor beni tam iemler de nozzle'ın capı ufak olduğu için takılan uç kulağı daha iyi dolduruyor ama basınç yapıyor belli zaman sonra kulaklarımı genişlemiş hissediyorum um2 denediğimde rahatsız oldum açıkcası kendi kullandıklarım arasında cx-300, cx-500 işte birde nuforce vardı bu kulaklıklardan daha iyi oturuyor IE8 kulağıma açıkcası otobüste filan müzikten başka birşey duymuyorum ben
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.