Şimdi Ara

Seramik Kaplama İlgili Fikirleriniz.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
4.561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Siyah bir aracım var. Tozu çiziği vs çok belli ediyor. Alt komşum tanıdıklarının olduğunu seramik kaplama yaptırabileceğimizi söyledi. İnternette biraz araştırdım videolarda etkin bir ürün gibi duruyor. Ama tam olarak nedir ham bir bilgi yok. Geçerlilik süresi 5 yıl. Su kaydırma özelliği var. Güneş yanıklarından vs korur deniyor bilgiler bunlarla sınırlı. Pazar günü yaptırmayı düşünüyorum ama gittiğim yerde de biraz konuya hakim olmak istiyorum. Aramızda bilgi sahibi olanlar vardır sanırım. Fiyat olarak 600 tl. Siz ne düşünüyorsunuz acaba. Değer mi sizce.

Uygulamalar ile alakalı youtube videoları.

http://www.youtube.com/watch?v=SYHLaRLNBKs

http://www.youtube.com/watch?v=r381zOJZ4ZU

http://www.youtube.com/watch?v=r2w-pRLm0J8

• Biz yaklaşık 8 ay önce babamın e 350 sine williamsa yaklaşık 1000₺ ye kaplama artı pasta cila yaptık.Ben pek bi farkını göremedim.
    Oradaki yetkili bize arabada daha önce çizik olmasa daha iyi olacağını söyledi ama 600 ₺ normal bi fiyat ama çok gerekli bulmuyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben mazda cx5e niyetlenip bayileri gezerken onermislerdi 1000₺ istiyorlardi, uygulama basarili gorunuyodu 5 yil da garanti veriliyordu ama markasini ya da performansini bilemiyorum, seramik basarili bi malzeme olabilir gibi...

• Peki aracın nerelerine uygulanıyor mu(Jantlar,dış dikiz aynaları vs) ? . Birde yaptırırken adamın yanında olacağım. Dikkat edilecek hususlar var mı ? Aracımda sağ arka kısım tamponda sürtmeden kaynaklı boya kalkması var. avuç içini geçmeyecek büyüklükte. Araç boyasız ve değişensiz olduğundan durumu bozmayayım dedim çokta göze çarpmıyordu zaten. Ancak seramik kaplamada sorun olur mu ?
  • Ben de sıfır araç alırken bayi tavsiyesiyle arabamı açık otoparka koyacağım için yaptırmıştım. Aynı şekilde 600 TL verdim. Diğer koruma sistemlerinden büyük fark görmedim. Adındaki seramik kimseyi kandırmasın araba seramikle falan kesinlikle kaplanmıyor. Adını seramiklerin en dış yüzeyindeki kaplamadan alıyor. Çok büyük ihtimalle nano-mikro seviyede bir film tabakası oluşturuyordur. 3 farklı çözelti sırayla araca uygulanıyor. Makine kullanılmamıştı aracımda, elle uygulanmıştı. 3 yıl 5 yıl garanti veriyorlar ama etkisi tabi ki o kadar sürmüyor, gidip tazeletmek gerekiyor. Cam hariç her yere uyguluyorlar. Parçaların birleşim yerlerinde maalesef kalıntı bırakıyor.
  • Gyeon ürünlerini araştırın.İstanbulda uygulatabileceğiniz kişiler mevcut.
  • Verdiği garantilere ürünlerin dayanabileceğini sanmıyorum çünkü ürünler kendi ampuanları ve çizmeyen yün eldivenler filan o kadar uzun süre bile dayanmayabilir.
  • Peki merak ettiğim bir diğer konu ise örneğin 3 yıl sonra 5 yıl sonra etkisini kaybettikten sonra boyada bir deforme olabilir mi ? İnternet üzerinde gözüken uygulamalar çok başarılı çünkü. Ama reklam sonuçta insanın içinde bir tereddüt kalmıyor değil. En iyisi yarın gidip adamlarla görüşmek.
  • Bu tarz ürünler vernik gibi kalıcı ürünler değildir.Zamanla vernik üzerinden incelerek giderler.Türkiye şartlarında 1 yıl bile dayansalar yine de yeterli bir süredir.Ayrıca yeni ürünler 1 yıl rahat rahat dayanır.Boyaya hiçbir zararları yoktur.Sadece yineleme sırasında ince pasta ile boya yüzeyi tekrardan elden geçirilmeli.
    En kaliteli ürünler bile piyasada 150-250 lira arası satılıyor,bilginize.
  • Selam. Volvo yetkili servisinde SIFIR araca seramik kaplama yaptırdık. Ancak güneş ışığı veya spot ışık altında kılcal çizikler belli oluyor. Araç sıfır diye pasta cila yapmadan doğrudan kil + seramik uygulaması yaptılar. Görevliye sorduğumda bunlar fabrikasyon boya/vernik çizikleri, seramikle ilgisi yok dedi. Tabiki her yönüyle saçma bir açıklama AMA ŞUNU UNUTMAYIN; araç sıfır diye nakliye ve park döneminde dış etkenler veya teslim sırasında yapılan yıkamadan sonra oluşan kılcal çizikler pasta cila yapılmadan üzerine direkt seramik atıldığında sonradan bu çizikleri seramikli yüzeyde de görüyorsunuz.

Yani SERAMİK EŞİT DEĞİLDİR SIFIR ÇİZİK.

Saygılar.

Not: Konudan anladığını tecrübe ettiğim arkadaşları etiketledim, affola.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 3 Şubat 2017; 19:5:48 >
  • Kesinlikle tavsiye etmiyorum. Bence tırt. Paranız cebinizde kalsın. Bir tanıdık ayarlayın güzel bir pasta cila yapın. Bir cacığı yok

• Seramik koruma adı üzerinde korumadır. Boya kusursuz hale getirilmeden kaplama yapılmaz. 0 km uygulama için gelen araçların neredeyse tamamına pasta-cila uygulaması yapıyoruz zira otoparkta bekleme, yolculuk esnasında boya zarar görmüş oluyor. Bayilerde araç teslim edilmeden yıkanırken birçok firmada fırça ile araç yıkanıyor. Tek yıkamada bile aracın boyası çizikle dolar.

Seramik işe yaramaz para tuzağı diyenler kulakdan dolma bilgilerle yorum yapıyor. 0km korumasız bir araç 3-4 yıkama sonrası ilk parlaklığını kaybeder, 6 ay sonra boya matlaşır. Seramik uygulama yapılan araç minimum 2 yıl boyunca ilk aldığınız gibi parlar. Güneş altında rahatsız eden çizikler oluşmaz. Kir tutmaz, toz tutmaz. Korumasız koyu renkli bir araç yıkamadan çıktıktan 1 saat sonra toz tutar tekrar kirli görünür. Seramik kaplanan araç üzerinden toz tutunamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: madmax50

Seramik koruma adı üzerinde korumadır. Boya kusursuz hale getirilmeden kaplama yapılmaz. 0 km uygulama için gelen araçların neredeyse tamamına pasta-cila uygulaması yapıyoruz zira otoparkta bekleme, yolculuk esnasında boya zarar görmüş oluyor. Bayilerde araç teslim edilmeden yıkanırken birçok firmada fırça ile araç yıkanıyor. Tek yıkamada bile aracın boyası çizikle dolar.

Haklısınız. Benim de vurgu yapmak istediğim nokta tam olarak bu. Forumda ve halk arasında "sıfır araca pasta cila gerekmez, direkt koruma işlemine girişilebilir" diye yaygın ama YANLIŞ bir inanış var. Bal gibi gerekir. Showroomda tamamen kapalı ortamda bekleyen araçlarda bile bolca kılcal çizik var. Benim yaşanmış örneğimde de görüldüğü üzere araç sıfır diye sadece yıkayıp ve killeyip güneşte bakmadan garajda direkt seramik yapılırsa sonuçta yine kılcal çizikleri görüyorsunuz uygulama sonrası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 3 Şubat 2017; 19:4:0 >

• programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Yapılan iş tamammen yanlış zaten, kil uygulaması ile yüzeyde zaten çizik oluşabiliyor, ayrıca araç bayiden çıkana kadar kaç el geçiriyorlar, bu nedenle tanından biri geçerken üstü bile sürtmüş olabilir ve çizilebilir, sıfır araçta pasta yapılmaz diye bir şey yok, hafif aşındırıcı pasta ile sıfır halinden daha parlak bir görüntü oluşturup seramik yapmam daha mantıklı, işten kaçmanın bir anlamı yok, çizik olmasın diye yaptırıp bu araçta önceden çizik vardı demek saçmalığın daniskasıdır.

• Aman birakin 3 5 sene sonra rengi solsun eskisin. Kilcal cizik falan dert edilecek seyler degil. Bence hic biyle kaplama folyo ugrasmayin. Pamukla kaplatin araci. Daha iyi korur.

• Bırakın eskisin diyen ülkem insanı 3000 liraya telefon alıp 20 liraya kılıfı takarak telefona dokunmadan geri satar.

• madmax50 kullanıcısına yanıt
    Ederi 750 TL olan telefona 3bin verdiğimiz için kılıf kullanıyoruz kardeş. Ayrıca konu çok ilginizi çekti bakıyorum.

Ben cevap de eskisin arabayı kılıfa koyacak halimiz yok. Ayrıca benim şahsi düşüncem seramik kaplama kesinlikle parasının hakkı değil. Yaptırmadan önce anlatılanlarla yapıldıktan sonra ki kullanımın hiç alakası yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bozak07 -- 3 Şubat 2017; 20:34:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bozak07

Ederi 750 TL olan telefona 3bin verdiğimiz için kılıf kullanıyoruz kardeş. Ayrıca konu çok ilginizi çekti bakıyorum.

Ben cevap de eskisin arabayı kılıfa koyacak halimiz yok. Ayrıca benim şahsi düşüncem seramik kaplama kesinlikle parasının hakkı değil. Yaptırmadan önce anlatılanlarla yapıldıktan sonra ki kullanımın hiç alakası yok.

Değeri 30.000 olan aracada 100.000 veriyoruz. İnsanların araçlarını her zaman parlak görmeleri için seramik koruma yaptırması kadar doğal bir şey yok.

Ayrıca seramik korumayı hakkıyla yaptırıp memnun olmayan da yok. Forumda 100 civarında müşterimiz oldu. 1.5 yıldır kullananlar var çok memnunlar.

Yaptırmayıp yorum yapanlar neye göre konuşuyor çok merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madmax50 -- 3 Şubat 2017; 20:38:55 >
  • madmax50 kullanıcısına yanıt
    Kılıfına telefonu koruduğu kadar seramik kaplama arabayı korumuyor. Sade bir tık parlak görünüyor bir müddet.

Eğer kılıf kadar koruyucu bir etkisi olsa saçma sapan fiyatlar ödediğimiz araçlara da emin olun en kralını yaparız ya yaptırırız.

Yaptığınız işe saygım var fakat abartmaya gerek yok diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: bozak07

Kılıfına telefonu koruduğu kadar seramik kaplama arabayı korumuyor. Sade bir tık parlak görünüyor bir müddet.

Eğer kılıf kadar koruyucu bir etkisi olsa saçma sapan fiyatlar ödediğimiz araçlara da emin olun en kralını yaparız ya yaptırırız.

Yaptığınız işe saygım var fakat abartmaya gerek yok diye düşünüyorum.

Müşterilerimize çok açık bir garanti veriyoruz. Koruma sonrası 3 yıl garantimiz var. Garanti süreci içinde araçta herhangi bir surtme harici çizik olursa uygulamayı yeniliyoruz.

İşte seramik korumanin işe yaradığının en net göstergesi. Korumasız bir araç daha ilk fırçali yıkamada çizilir ve girdaplar görünür. 4-5 yıkama sonrası sıfır araçlar matlasiyor, bunu çok net gelen müşteri araçlarında görüyoruz.

Biz 3 yıl boyunca çizik siz ve sıfır kondisyonda boya garantisi veriyoruz. Bizim gibi işini hakkıyla yapan birçok firmada belgeli şekilde bu garantiyi veriyor.

Seramik koruma pahalı gibi görünebilir ama 3 yıl boyunca araca sunduğu koruma için kesinlikle aracını sevenlere tavsiye ederim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.