Şimdi Ara

şerit değiştirme sorunu zorlanma sollama vs

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
11.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar her şey tamam araba sürüme konusunda ama su şerit değişmeyi yapamiyorum nedense adam gibi.olayi anlatayim hemen. Sinyali veriyorum aynadan uygun ani kolluyorum gaza yüklenirken arkamdakilerde gaza yükleniyor bu sefer arkadaki kornaya basiyor yol vermiyor mecbur seride geri kaciyorum ani manevra ile . bunun yolu yordami nedir tam olarak. Millete bakıyorum sinyal dahi vermeden değiştiriyorlar bizde salak gibi yol. Veriyoruz ama onlar vermiyor. Birisi Allah rizasi için sunun puf noktasini anlatsin . yol vermiyorlar sinyalin ne ise yaradigini bilmiyorlarmi anlamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan1216 -- 28 Haziran 2014; 1:29:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hocam seninkide sorumu ilk defa boyle bi seye rastladim...kac seneliksiniz...

• quote:

Orijinalden alıntı: uçanBalık

hocam seninkide sorumu ilk defa boyle bi seye rastladim...kac seneliksiniz...

Valla şöyle diyim ilk defa araba aldik babamin sadece ehliyeti var soforlugu yook almayi çok istedim aldiikb arabayi askerden gelince bana kimse öğretmedi herşeyi kendi kendime cabalayarak öğrendim sülalede kimse arabasiini birakin anahatarini bile bak diye vermedi.korkaklar .o yüzden geçmiş yok taktik yok kurs ve benim cabam var sadece birde aldigim bir kaç ek ders var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan1216 -- 28 Haziran 2014; 1:39:34 >
  • Şerit Değiştirmede PÜF NOKTA ; Sağ ve Sol aynalardan bak , eğer bir aracın İKİ LAMBASINI GÖRÜYORSAN SİNYAL VER VE GEÇ ...

2. Önemli NOKTA ; DİKİZ AYNASI İLE DE YAPABİLİRSİN

İki lambasını goruyor olman , aracın senin arkanda olduğu ve sana sinyalini verdikten sonra dikkat etmesi gerektiği bilmesi gerekir , normal bir insansa eğer

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu dediğim durum 70 120 km arasi hizlarda yasadigim sorun sikinti

• Medeni toplumlarda sinyal verdigin an arkadan gelen hizini azaltir sana yol verir rahatca seridini degistirirsin ki olmasi gerek budur ama malesef ulkemizde kimsenin kimseye saygisi olmadigi icin sinyal goren daha cok gaza yukleniyor onume gecmesin diye. İstanbul trafigi icin soyluyorum; sikisik trafikte sinyali varip bos anda arabanin burnunu sola/saga atman lazim. Yol verecek diye beklersen cok beklersin. Akan trafikte ise seri olmak onemli aynalari kontrol edip sinyal verilmeli ve ilk firsatta gaz vererek saga/sola gecilmeli.

• quote:

Orijinalden alıntı: devilish_

Medeni toplumlarda sinyal verdigin an arkadan gelen hizini azaltir sana yol verir rahatca seridini degistirirsin ki olmasi gerek budur ama malesef ulkemizde kimsenin kimseye saygisi olmadigi icin sinyal goren daha cok gaza yukleniyor onume gecmesin diye. İstanbul trafigi icin soyluyorum; sikisik trafikte sinyali varip bos anda arabanin burnunu sola/saga atman lazim. Yol verecek diye beklersen cok beklersin. Akan trafikte ise seri olmak onemli aynalari kontrol edip sinyal verilmeli ve ilk firsatta gaz vererek saga/sola gecilmeli.
    Benim ehliyetim bile yok ama 70-120 km de şerit birden kırarak değil hafif direksiyon açısını değiştirerek uzun sayılabilecek bir süre de değişiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tekleme ve debriyaj sorunu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sanırım sollamada yavaş davranyorsunuz sağdaki ve arkadaki sıkılyor.
    Sollamada seri olmak gerekli öndekini geçmeyr karar verince yeterli miktarda gaza yüklen

• Yeterince arkandaysalar ver sinyali gec , basar da kaza yaptirirlarsa onlar düşünsün

Bu arada hangi şehir ? Istanbul olmadığına bahse varim ..

• quote:

Orijinalden alıntı: Disconnectus_Erectus

Yeterince arkandaysalar ver sinyali gec , basar da kaza yaptirirlarsa onlar düşünsün

Bu arada hangi şehir ? Istanbul olmadığına bahse varim ..
    İleriden sola döneceğin zaman arkanı kontrol eder, sinyalini verir sol şeride geçersin veya sollama yapmak istediğinde de aynı işlemi uygularsın. İşlem bitene kadar sol şerit senindir.
    Lakin sol şeridi keyfe keder kullanan insanlarla aynı trafikte olduğumuz için bu tip sorunlarla karşılaşman gayet normal. Bu daha başlangıç, neler göreceksin neler... Fakat zamanla bağışıklık kazanacaksın. İlk başlarda zor gelir. Allah sabır versin.
  • serkan1216 kullanıcısına yanıt
    Bak bu arkadaş çok güzel izah etmiş "TheMarjinaLs@" Bu biraz zamanla ve alışmaylada alakalı bir durum yavaş yavaş çözeceksin kendin keşfetmeye başlayacaksın ama tabii burdaki tecrübeleride dikkate al,hepimiz ilk başlarda senin gibiydik zamanla alıştık sende alışacaksın emin ol buna.
  • quote:

Medeni toplumlarda sinyal verdigin an arkadan gelen hizini azaltir sana yol verir rahatca seridini degistirirsin ki olmasi gerek budur ama malesef ulkemizde kimsenin kimseye saygisi olmadigi icin sinyal goren daha cok gaza yukleniyor onume gecmesin diye. İstanbul trafigi icin soyluyorum; sikisik trafikte sinyali varip bos anda arabanin burnunu sola/saga atman lazim. Yol verecek diye beklersen cok beklersin. Akan trafikte ise seri olmak onemli aynalari kontrol edip sinyal verilmeli ve ilk firsatta gaz vererek saga/sola gecilmeli.

Ben de tam tersi diye biliyorum. Ben sollamaya çıkmışım zaten, sen daha çıkmamışsın bile. Sen çıkmadan önce benim sollamamı beklemen lazım. Çünkü şerit ben çıktığım an benimdir. Ben geçerim, sen arkadan çıkarsın. Sollamamı tamamlar sağa geçerim, benden hızlıysan sollamaya devam edersin. Ben de bu durumdan rahatsızım. Rampadayım sollama yapıyorum, hızım 120, kamyonun arkasına takılan elemanın beni görünce sollayası geliyor. 70 ile sol şeride geçip kendine sövdürüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

quote:

Ben de tam tersi diye biliyorum. Ben sollamaya çıkmışım zaten, sen daha çıkmamışsın bile. Sen çıkmadan önce benim sollamamı beklemen lazım. Çünkü şerit ben çıktığım an benimdir. Ben geçerim, sen arkadan çıkarsın. Sollamamı tamamlar sağa geçerim, benden hızlıysan sollamaya devam edersin. Ben de bu durumdan rahatsızım. Rampadayım sollama yapıyorum, hızım 120, kamyonun arkasına takılan elemanın beni görünce sollayası geliyor. 70 ile sol şeride geçip kendine sövdürüyor.

Bolunmus yollar icin dediginiz dogru ben ayrilmis yollar icin bahsetmistim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

quote:

Bolunmus yollar icin dediginiz dogru ben ayrilmis yollar icin bahsetmistim.

Alıntıları Göster
    benim yaşadığım sorun asıl tek yonlu yolda oluyor .. e5 falan gib yollarda daha çok

• Aytürk kullanıcısına yanıt
    aynen katılıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: krts42

aynen katılıyorum
    pratik ister , alışkanlık ister. Buralardan öğrenebileceğiniz bir şey yok. Ben şöfor oldum diyen adama ilk sorum İstanbulda kullandın mı? 2. kaza yaptın mı? olur. Bi arkadaşım var Ehliyeti aldı 2 yıl sonra İstanbula geldi. ( Eskişehirden) Damın kendi arabası var orta okuldan beri kullanıyor İstanbulda 3 gün gidemedi :D Şerit değiştiremedi o da :D Çok gülüyodum. Tecrübeli adam bile 3 gün mal gibi kaldı trafikte. Sizin zorluk çekmeniz normal. Alışırsınız.
    2 tane önemli nokta var. İlki değiştireceğiniz şeritten araba geliyor mu ? geliyorsa ne kadar hızlı geliyor. Hızını kestirebilmeniz de zaman alır. ( trafikte gözlem de önemlidir aracı daha önce solladınız mı yoksa sizin bulunduğunuz yere yeni mi varıyor gibi şeyler) ( ben şahsen buna da olabildiğince dikkat ederim) Hızını kestiremiyorsanız SAKIN şerit değiştirmeyin kazaya sebebiyet verebilirsiniz.
    2. önemli nokta ise her aracın kör noktası vardır. Mesela sizden yatay mesafe olarak uzakta olup burnu sizin kapınıza kadar gelmiş olan bir aracı aynadan göremezsiniz. Kafanızı çevirip bakmanız gerekir. Bu çok önemli. Zaten yavaş şerit değiştirdiğinizi düşünüp acemice hızlı davranmak isterken çat diye kaza yapabilirsiniz. Bunlara dikkat edin zamanla yerleşir.
    Zamanla derken yaklaşık 1 2 yılınızı alır

• quote:

Orijinalden alıntı: serkan1216

benim yaşadığım sorun asıl tek yonlu yolda oluyor .. e5 falan gib yollarda daha çok

sollamaya çıkmışsan arkadaki beklemek zorunda. ama sollamanın da çok uzun sürmemesi lazım. ben daha seri olmak için, sollama başlamadan önce vites düşürürüm.
  • Çok zor ve tehlikeli bir iştir dikkat ister emek ister yetenek ister aman dikkatli olun

• quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

Çok zor ve tehlikeli bir iştir dikkat ister emek ister yetenek ister aman dikkatli olun
    Eğer soldaki daha hızlı giden bir şeride geçiyorsanız hızınızı da uygun derecede arttırmanız gerek. Aynı hızda sola geçip devam etmeye kalkarsanız riske girersiniz. Sollamaya başlamadan sinyalinizi verip gerekiyorsa vites düşürün ve aracı ivmelendirmeye başlayın. Şeridi çok ani değiştirmeyin ki kör noktada kalan bir araç olursa üzerine çıkmayın. Hızlanarak sollamanızı tamamlayın ve tekrar sağa geçin. Sonuçta tek gidiş tek gelişse yok başkasının şeridinde minimum zaman geçirmeye bakın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: caldexter

Eğer soldaki daha hızlı giden bir şeride geçiyorsanız hızınızı da uygun derecede arttırmanız gerek. Aynı hızda sola geçip devam etmeye kalkarsanız riske girersiniz. Sollamaya başlamadan sinyalinizi verip gerekiyorsa vites düşürün ve aracı ivmelendirmeye başlayın. Şeridi çok ani değiştirmeyin ki kör noktada kalan bir araç olursa üzerine çıkmayın. Hızlanarak sollamanızı tamamlayın ve tekrar sağa geçin. Sonuçta tek gidiş tek gelişse yok başkasının şeridinde minimum zaman geçirmeye bakın.

Alıntıları Göster
    trafikte atik olmazsanız değiştiremezsiniz haliyle. çünkü sorun sizde değil diğer insanlarda. yol vermeyi, bir araba boyu ileride gitmeyi çok önemsiyorlar. siz de gözünüzü biraz budaktan sakınmayıp sokacaksınız aracı uygun mesafede, istediği kadar kornaya bassın ne olacak ki? kör noktanıza dikkat edin, aynanıza bakın ve uygun uzaklıktaysa değiştirin, bu kadar.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.