Şimdi Ara

####.:::::. SERTİFİKA ÇÖZÜMLERİ - 4 REHBER (YENİ) .:::::.####

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
196
Cevap
3
Favori
25.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sertifikaya gerek kalmadan istediğiniz programları yükleyebilirsiniz artık! Ben sertifikamla yüklerim derseniz 1. yolu tercih edin. Ya da sertifikayı bekleyemem derseniz realceday in rehberini kullanabilirsiniz. Tercih sizin

Ön bilgi:
    Önce bu işlemi Çin sitesinden yapıcaksınız. Mesajı yazdığınız an sertifikanızı vereceklerini sanmayın, bir kaç gün geçmesi gerekiyor. Sertifikanızı yaptılar indireceksiniz fakat indirmek için en az 5 mesaj yazmanız gerekiyor. Bu da zaten çok basit.

İşlemler

1-)

Öncelikle siteye üye oluyoruz .Ve resimdeki işlemleri yapıyoruz.

TIKLA - ÜYE OL

2-)

Siteye log in olalım çünkü mesaj yazıcaz

TIKLA - LOG İN OL

3-)

TIKLA - KONU BAŞI

OPDA forum sitesindeki bu konuya donanımhabere yazarmış gibi mesaj yazıcaz. Sayfanın en altına inicez.(İmei kodu için *#06# yapın çıkan kodu yazın)

4-)

Mesajı yazdıktan sonra yazdığımız mesajı gösterecek. Yazdığımız mesajın kodunu bir yere not edin ki sertifikanızı bulmanız kolay olsun.

5-)

Artık konunun 1.sayfasını hergün bir defa kontrol etseniz yeterli. Mesaj sayınız bu sayılar arasındaysa sayının altındaki çince yazıya tıklayın.

TIKLA - KONU BAŞI

6-)

Çince yazıya tıkladıktan sonra yeni bir sayfa çıkacak sayfanın alt tarafına doğru RAR resmi var. Oradaki linke tıklayın.(Arada o linke tıklayınca direk indirmeye baslıyor 7. ve 8. adıma gerek kalmıyor)

7-)

Tıklayınca yeni bir sayfa çıkacak.

8-)

Oraya tıklayınca yeni bir sayfa daha çıkıyor artık karşımıza çıkan son sayfa. Sertifikamızı indirebileceğiz

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Konunun başında demiştim sertifikayı indirebilmek için en az 5 mesaj gerekli onu da sitenin ana sayfasındaki bu baslığın TIKLA(
    ) içindeki herhangi bir konuya tesekkur mesajları yazarak mesaj sayınızı yükseltebilirsiniz

Adım sayısının çokluğuna bakmayın gayet kolay. Sertifika için 200$ vermekten , symbian signed sitesiyle uğraşmaktan iyidir.

Sertifikanızı aldıktan sonra bu programı kurarak rahatça .sis(x) uygulamalarınızı imzalayarak telefonunuza yükleyebilirsiniz.
    Yapmanız gereken koymasını istediği yerlere gerekli dosyaları koymanız.
    (Programı yükleyip açtıktan sonra ''key'' kısmına 0123456 yazın)

quote:

Orjinalden alıntı: enigmaenergy

signsis programıyla aynen burda görülen ve yazılan şekilde yapıyoruz

Edit: reg dosyasından kastım .key dosyası ..kayıt girdileri dosyası ..en son işlemde "SignSIS" e basıp imzalamayı tamamlıyoruz

Program:
    http://rapidshare.com/files/107771790/signsisgui_tiesto.rar.html

2. ÇÖZÜM

Orjinalden alıntı: realceday

ROMPatcher (Sistem Klasörlerine Erişim ve Çok Daha Fazlası)
    By ZoRn ve patches by FAC00000
    Yükleme Notları:
    Ekteki dosyaları cihazınızın modeline göre bilgisayarınıza indirin.
    App TRK programını cihazınıza kurun.
    Cihazınızı bilgisayara USB üzerinden PC Suite modunda bağlayın.

XP Kullanıcıları için;
    Denetim Masası>Sistem>Donanım>Aygıt Yöneticisi>Bağlantı Noktaları
    Vista Kullanıcıları için;
    Denetim Masası>Donanım ve Ses>Aygıt Yöneticisi>Bağlantı Noktaları

Resimde de gördüğünüz üzere COM Port numarasını bir yere not edin daha sonraki aşamalarda lazım olacak.

App TRK programını cihazınızda çalıştırın. Bluetooth ile bağlanılsın mı sorularına İptal deyin.
    Seçenek>Settings>Connection adımlarını izleyerek o kısmı USB olarak değiştirin.
    Geri gelin ve Seçenek>Connect adımlarını izleyin. Cihazınızı bu şekilde bırakarak adımlara devam edelim

App TRK programından alınmış örnek bir görüntü.

Cihazınızın modeline göre "RPInstaller" programını bilgisayarınızdan çalıştırın.
    Çalışan programda COM yazan yerin yanındaki kutucuğa cihazınızın bağlı olduğu Com Port numarasını yazın ve "Install" butonuna tıklayın.
    Bu ekranı görüyorsanız artık program cihazınıza yüklenmiş olacak.
    Programı henüz çalıştırmayın.

"RPinstaller" programını bilgisayarınızdan kapatın.
    Cihazınızdaki "App TRK" programından çıkın.
    Kablo bağlantısını çıkarın ve cihazınızı Yeniden Başlatın.

Yine ekte bulunan "Patches.rar" dosyasını indirin ve çıkan "Patches" klasörünü Hafıza Kartınıza kopyalayın.

Cihazınızdan Uygulamalar 'a girip programı artık kullanabilirsiniz.
    Programı çalıştırdıktan sonra uygulamak istediğiniz seçeneğin üzerine gelerek Seçenek-Patch-Apply adımlarını izleyin.

Unsigned Yükle seçeneğini aktifleştirdikten sonra unsigned uygulamalarını yüklemek için birkaç işlem daha yapmak gerekiyor.
    Programdan Seçenek-Disable caps seçeneğini seçin.

"X-Plore dosya yöneticisi ile Z:\system\data\swipolicy.ini" dosyasını "E:\system\data" klasörü içerisine kopyalayın. Klasörler yoksa oluşturun.
    Kopyaladığınız bu dosyayı X-Plore ile gerekli satırları aşağıdaki gibi düzenleyin ve kaydedin;
    AllowUnsigned = true  
    UserCapabilities = NetworkServices LocalServices ReadUserData WriteUserData UserEnvironment Location SurroundingsDD UserEnvironment NetworkControl SwEvent AllFiles NetworkControl DiskAdmin ProtServ TrustedUI DRM WriteDeviceData ReadDeviceData MultimediaDD PowerMgmt CommDD TCB

Artık Unsigned uygulamaları imzalamadan cihazınıza yükleyebilirsiniz.

Java Sorgusunu Kapat seçeneğini aktifleştirdikten sonra birkaç işlem daha yapmak gerekiyor.
    Programdan Seçenek-Disable caps seçeneğini seçin.

"X-Plore dosya yöneticisi ile Z:\system\data\midp2\security\policy\midp2_rp.xpf" dosyasını "C:\system\data\midp2\security\policy\" klasörü içerisine kopyalayın. Klasörler yoksa oluşturun.
    Kopyaladığınız bu dosyayı X-Plore ile DefaultMode: yazan yerlerin karşısında yazan kelimeyi silin, yerine Blanket yazın ve kaydedin; DefaultMode: yazan yerler fazlaca mevcut. Hepsini değiştirin.
    DefaultMode: Blanket

Artık Java Uygulamaları size sürekli şunu yapıyorum izin verin sorusunu sormayacak.

Not:
    ROMPatcher uygulamasında;
    Seçenek - Disable caps -> Sistem klasörlerine erişimi açar.
    Seçenek - Enable caps - > Sistem klasörlerine erişimi kapatır.

N95 ve N95 8GB için OS9.2 yazan dosyaları kullanın

Anlatım RealCeday by CepTeam. (Lütfen izinsiz başka yerlerde yayınlamayınız.)

Gerekli Dosyaları İndirin

3. ÇÖZÜM

Orjinalden alıntı: realceday

Sertifika Sorununa Kesin Çözüm

Bu yöntem ile artık bütün Unsigned programları imzalayıp yükleyebileceksiniz.

İlk olarak ROMPatcher konusunda anlatılanları uygulamalısınız ve sistem klasörlerine erişimi açmalısınız.

Ekte bulunan gerekli dosya ve programları indirin.

00000001.rar dosyasını cihazınıza gönderin.
    X-plore programı ile 00000001.rar dosyasını açın. "4" tuşuna basın ve çıkarılacak sürücüyü yani "C:" sürücüsünü seçin ve onaylayın.

Telefonu her yeniden başlattığınızda veya kapatıp açtığınızda bu dosya düzenlenmektedir. Bu yüzden bu dosyanın özelliğini Salt-okunur olarak değiştireceğiz. "c:\resource\swicertstore\dat\00000001" dosyasının üzerine X-plore programı ile gelin ve "6" tuşuna basın. Salt-okunur seçeneğini işaretleyin ve onaylayın.

Sıra geldi unsigned programları imzalamaya.
    Ekte bulunan Mobile Signer v1.03 OS9.sisx programını cihazınıza yükleyin.
    İmzalamak istediğiniz unsigned programı cihazınıza gönderin "C:" veya "E:" sürücüsüne kopyalayın. Mobile Signer programını açın ve imzalayacağınız programı "Sis File" kısmından seçin. Daha sonra "Options-SelfSign" 'i seçin. Programınız imzalanmış olacaktır. Artık bu programı yükleyebilirsiniz.

Dikkat etmeniz gerek bir nokta da imzalayacağınız program isminin Türkçe karakterlerden oluşmamasına ve uzantısının sis olmasına dikkat edin. İmzalanan program aynı isimle sadece uzantısı sisx şeklinde olacaktır.

Bu kadar!

Şimdi istediğiniz unsigned uygulamayı ekteki sertifika ile imzalayarak yükleyebilirsiniz.

Herhangi bir PC tabanlı imzalama uygulaması ile de imzalayıp cihazınıza yükleyebilirsiniz. İmzalarken "Leftup_CertKey.rar" dosyasındaki "Leftup_Cert.key" ve "Leftup_Cert.cer" sertifikalarını kullanmalısınız.

Not: Asıl iş "00000001" dosyasını gerekli klasöre kopyalamakta yatıyor. Tabii imzalama işlemi için de ekteki sertifika dosyasını kullanmalısınız.

Lütfen izinsiz başka yerlerde paylaşmayın...
    (RealCeday by CEPTEAM)

Gerekli Dosyaları İndirin

Telefonunuzu açıp kapattığınızda yukarıdaki işlemleri yapmamak için bunu da yapın

CAPS ON VE CAPS OFF YÜKLEME

Bu işlemi her seferinde telefonu kapatıp açtığımızda tekrarlamamak için ise şunları yapıyoruz.

Şimdi aşağıdaki CapsOnOFF.rar klasörünü indirin. Bu klasör içinde şu dosyalar olacak:

1) CProfDriver_SISX.ldd
    2) CapsOn.sisx
    3) CapsOff.sisx

Bu dosyaların hepsini pc nize çıkarın.

Birinci mesajdaki işlemleri uyguladıktan sonra artık sistem klasörlerine erişebiliyorduk hatırlayacağınız gibi. Onun için şimdi x-plore veya herhangi bir dosya yönetici programı ile CProfDriver_SISX.ldd dosyasını c:\sys\bin\ içine kopyalayın. Ardından capson.sisx ve capsoff.sisx dosyalarını telefonunuza yükleyin.

Daha sonra telefonunuzu kapatıp açın. Şimdi normalde sistem klasörlerine erişemeyeceksiniz, yine x-plore veya herhangi bir dosya yöneticisi ile deneyebilirsiniz.

Ama capsoff programının simgesine tıkladığınız zaman bütün sistem klasörlerine erişiminiz sağlanacak ve bu sayaede yazma okuma ve değiştirme gibi sistem üzerinde değişiklikler yapabileceğiz. Capson programının simgesine tıkladığınız zaman telefon tekrar eski haline dönecek ve sistem erişimine karşı korumalı olacak.

Peki bu işlemler bizim ne işimize yarayacak? Sisteme müdahale edebildiğimiz için, bundan sonra sadece bu amaçlı çıkarılan programları kurup telefonumuzda değişiklikler yapabileceğiz (örneğin menü renamer). Normalde kurulamayan bir çok programı bu sayede kurabileceğiz (örneğin quickoffice). Unsigned uygulamaları yükleyebileceğiz vs.

http://rapid share.com/files/114227633/CapsOnOFFdh.rar.html
    alıntıdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doobeyy -- 12 Mayıs 2008; 1:31:47 >

• hocam emeğine saglık ..bnde başka forumda gormustum yaptım bnmki yarına gelir ..bnm soracağım bişi var 5 msj yazmalısınız sertifikayı ındırebilmeniz için diyo ..nereye yazacamki onu bişey anlamıyom ..o sertifika verilen başlığa da 5 msj yazcam havadan sallama bişiler banlamasınlar bni

bi bildiğin var mı bu konuda ???

• usta belli olmaz banlayabilirler belki
  • paylaşım icin teşekkürler
  • rica ederim

bu konu hakkında bilgisi olan arkadaslar varsa ve paylasırsa iyi olur
  • saol tiesto
    ellerin dert gormesin:D

yaa kac yıllık verıyolar sertifika:D
    2 yıl goturur benı:p
  • selam..
    TIESTO_DP çok güzel anlatmışın..bravo

ben bu linki ispanyol forumlarındada görmüştüm..

çince mince bilmeye gerek yok. 7-8 gün içinde certifika geliyor.
    benim hayret ettiğim olay bir sertifika 100 imei için geçerli yapmışlar...valla bravo çinlilere

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi timy -- 13 Nisan 2008; 6:36:07 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Konunun başında demiştim sertifikayı indirebilmek için en az 5 mesaj gerekli onu da sitenin ana sayfasındaki bu baslığın TIKLA(
    ) içindeki herhangi bir konuya tesekkur mesajları yazarak mesaj sayınızı yükseltebilirsiniz

ben 5 mesaj falan yazmadım ..direkt rar linkine tıkladım ,kredi uyarısı gibi birsey yazdı ingilizce--fakat tekrar tıkladığımda dosya download olmaya başladı..

zannedersem 5 mesaj olayını kardırmışlar..

• tşk.
  • quote:

Orjinalden alıntı: timy

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ben 5 mesaj falan yazmadım ..direkt rar linkine tıkladım ,kredi uyarısı gibi birsey yazdı ingilizce--fakat tekrar tıkladığımda dosya download olmaya başladı..

zannedersem 5 mesaj olayını kardırmışlar..

Adamlar sürekli siteyi yeniliyor valla . Rehber i hazırlarken son kontrol yapiyim dedim bi baktım 7. ve 8. adıma gerek kalmadan direk indirmeye baslıyosun .

Sertifika sanırım 2 yıllık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doobeyy -- 13 Nisan 2008; 8:24:23 >

• en başta İŞLEMİN SONUCU bölümü var oraya ne yazacağız ?
  • Sertifikayı indirdikten sonra banlayabilirler sorun değil
    Bende daha önce yabancı bi forumda görmüştüm denemedim daha deneyince haber veririm
  • Güzel paylaşım.

Java uygulamayı imzalayabileceğimiz site bilen varsa lütfen paylaşsın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: wildermess

en başta İŞLEMİN SONUCU bölümü var oraya ne yazacağız ?

kutucuğun üstündeki toplama işleminin sonuncu yaz
  • abi süper ya, saol konuyu açtığın için. kaydoldum, msjda yazayım. hem yazmakla kalmicam, site ingilizce dil seçeneğide var artık. takip edeceğim:D eline koluna klavyene bereket
  • ben 3-4 hafta aldım bu yöntemle, N82 için...
  • Kesinlikle fazla uğraştırmıyor. Benim setifika 5 gün sonra geldi. Süresi 3 yıllık. Yanlız dikkat etmeniz gereken fazladan 3-5 mesaj yazmak. Ben cevap yazılan kısmın yanında smileye benzer karakteler vardı (çinli çizgi çocuklar) onlardan yolladım. unutmayın fazladan mesaj atın... Aksi taktirde setifikanız çıksa bile indiremiyorsunuz...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Reis-i Eagles

ben 3-4 hafta aldım bu yöntemle, N82 için...

sana kaç günde geldi usta?

@cats
    bazı arkadslar mesaj yazmadan indirmiş sürekli değiştiriyolar kuralları galiba
  • 3-4 hafta dediya hocam,daha ne desin
  • Ben setifikayı 2 nisanda indirdim. Belki değişiklikler yapmışlardır. Malum adamlar normal değil.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.